2025-02-03
今日食lunch路過上環文咸東街,見到一間名為「響茶」嘅台灣飲品店,門口排咗唔少人,又有好重新年氣氛,好奇心驅使下,決定一試。今次試咗佢哋嘅招牌飲品「黑糖瀑布珍珠鮮奶」1. 黑糖瀑布珍珠鮮奶「響茶」嘅黑糖瀑布珍珠鮮奶絕對係一款令人回味嘅飲品,尤其係黑糖同鮮奶嘅搭配,令人一試難忘。價錢:HKD 38, 以一杯台式飲品嚟講,價錢算係中上,但考慮到佢嘅份量同質素,我覺得係值得性價比很高,而質素對得住呢個價錢,值得推薦俾鍾意台式飲品嘅朋友。飲品整體味道非常出色,黑糖嘅香濃同鮮奶嘅滑順完美結合,珍珠Q彈有嚼勁,甜度適中,唔會過膩。唯一扣分嘅地方係冰量稍多,飲到最後味道會變得淡咗少少。卡路里約350 kcal, 對於追求健康飲食嘅人嚟講,呢杯飲品嘅卡路里偏高。如果你喺上環附近,不妨過嚟試吓,相信你都會愛上呢杯「黑糖瀑布珍珠鮮奶」!💪 價錢:HKD 38 ⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘(4/5)🧀️ 約350kcal 卡路里/份📍 響茶 - 上環文咸東街32號地下A號舖
1. 黑糖瀑布珍珠鮮奶
💪 價錢:HKD 38
⚡️ 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘(4/5)
🧀️ 約350kcal 卡路里/份
📍 響茶 - 上環文咸東街32號地下A號舖