2023-07-31 481 views
小琳琳生日快樂🎂🎊🎁🎈遲黎嘅post😝 生日就梗係要帶你食好嘢啦😏 唔係個個都可以同我食好嘢㗎☺️ 所以我哋決定去銅鑼灣食@心之食堂」🧡🥃 梅酒 $58味道酸甜爽口,微微有啲酒精嘅香氣,一飲就上頭!😎🥓煙肉荔枝卷 $38真係又香又脆!荔枝帶甜味,煙肉鹹香,口感絕配!一口咬落,絕對令人驚艷!😍🍠 炸芋圓 $38外脆內軟,芋頭香甜,一咬就爆漿!好滿足嘅味覺享受!💕🐟鹽燒鯖魚飯 $68鯖魚香脆,鹽味適中,飯粒入味,好滿足!一定要試!👍🍲 胡椒豬骨湯煮蜆 $78蜆肉鮮嫩,湯底香辣濃郁,一碗暖心又開胃!食完仲想再來!🍗 鹽燒雞翼 (2串)$58皮脆肉嫩,燒烤香口,鹽味恰到好處,一口咬落滿足感爆表!😋👍🍰芒果芝士蛋糕 $38🥭芒果鮮甜,芝士滑順,蛋糕鬆軟細緻,一試成主顧!🍍菠蘿荔枝清酒 $58清酒果香濃郁,菠蘿同荔枝嘅結合更加豐富口感,一飲難忘!🍶🥗 日式蟹籽沙律 $58🦀蟹籽鮮甜,配搭新鮮蔬菜同特製醬汁,酸甜香滑,食落開胃又爽口!🔥 火焰鐵板牛柳串 (2串)$88🥩牛肉嫩滑多汁,燒烤香味濃郁,絕對令人回味無窮!總括而言 (5個🧡係最高)好味指數 : 🧡🧡🧡🧡🤍服務態度 : 🧡🧡🧡🤍🤍環境打卡 :
小琳琳生日快樂🎂🎊🎁🎈

🥃 梅酒 $58
味道酸甜爽口,微微有啲酒精嘅香氣,一飲就上頭!😎

🥓煙肉荔枝卷 $38

🍠 炸芋圓 $38
外脆內軟,芋頭香甜,一咬就爆漿!好滿足嘅味覺享受!💕

🐟鹽燒鯖魚飯 $68
鯖魚香脆,鹽味適中,飯粒入味,好滿足!一定要試!👍

🍲 胡椒豬骨湯煮蜆 $78
蜆肉鮮嫩,湯底香辣濃郁,一碗暖心又開胃!食完仲想再來!

🍗 鹽燒雞翼 (2串)$58
皮脆肉嫩,燒烤香口,鹽味恰到好處,一口咬落滿足感爆表!😋👍

🍰芒果芝士蛋糕 $38
🥭芒果鮮甜,芝士滑順,蛋糕鬆軟細緻,一試成主顧!

🍍菠蘿荔枝清酒 $58
清酒果香濃郁,菠蘿同荔枝嘅結合更加豐富口感,一飲難忘!🍶

🥗 日式蟹籽沙律 $58

🔥 火焰鐵板牛柳串 (2串)$88
🥩牛肉嫩滑多汁,燒烤香味濃郁,絕對令人回味無窮!

總括而言 (5個🧡係最高)
好味指數 : 🧡🧡🧡🧡🤍
服務態度 : 🧡🧡🧡🤍🤍
環境打卡 : 🧡🧡🧡🤍🤍
回頭指數 : 🧡🧡🧡🤍🤍

📍心之食堂
🏢 銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
🕗星期一至六 18:00 - 23:00

#銅鑼灣美食 #銅鑼灣必食  #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant
2023-07-11
2023-07-25 93 views
銅鑼灣💓心之食堂好幾年前同女女來過,昨晚再訪, 裝修過靚咗好多。😍📲Qr code 落單夠清晰方便。👍🍅胡麻蕃茄HK$ 38原隻番茄,清新開胃前菜。🦐蒜燒大虎蝦$ 78虎蝦大隻又新鮮,配蒜蓉非常香口。🥓煙肉荔枝卷 $38女女最愛,她話荔枝爆汁💦🐓燒雞軟骨(2串) $38女女本身好喜歡雞軟骨,加上呢度燒得好食❤️,大粒飽滿爽脆,連埋追加總共叫了6串💓😚。🐟汁燒白鱔$78好肥美厚肉😍🍍燒原條菠蘿$48味道偏酸,可以解膩。🍠燒日本蕃薯 $ 56小朋友最愛。🍶心之梅酒(杯) $58梅酒酸甜好解膩😍🍋檸檬梳打 HK$ 48清新解渴💗

📲Qr code 落單夠清晰方便。👍

🍅胡麻蕃茄HK$ 38

原隻番茄,清新開胃前菜。

🦐蒜燒大虎蝦$ 78

虎蝦大隻又新鮮,配蒜蓉非常香口。

🥓煙肉荔枝卷 $38

女女最愛,她話荔枝爆汁💦

🐓燒雞軟骨(2串) $38

🐟汁燒白鱔$78

好肥美厚肉😍

🍍燒原條菠蘿$48

味道偏酸,可以解膩。

🍠燒日本蕃薯 $ 56

小朋友最愛。

🍶心之梅酒(杯) $58

梅酒酸甜好解膩😍

🍋檸檬梳打 HK$ 48

清新解渴💗

2023-07-24
2023-07-17 187 views
日本嘢真係食極都唔厭😋一早做咗功課 d食物都好吸引💜就嚟試吓 上到去裝修都好日式坐得好舒服已經加唔少分🫶🏻再睇吓啲食物先👍🏻全部可以相機食先🤭🙆🏽‍♀️鹽燒油甘魚鮫$118🐠魚油十足外皮香脆😋調味剛好👍🏻🙆🏽‍♀️京蔥雞肉串$48/2燒雞腎$38/2🐥京蔥先係主角啊🙌🏻配搭嫩滑雞肉超正雞腎有咬口有少少鹽吊味已經好好味🍢🙆🏽‍♀️三文魚腩(5 切)$68🐟好肥美好厚身丫🙈食得出好新鮮🙆🏽‍♀️海膽蟹子柸 $78用高柸盛載已經好特別 一口海膽+海量蟹籽真係每一啖都好滿足👯‍♀️🙆🏽‍♀️心之魚生飯 $98嚟到有啲嚇親份量超大🫢幾款魚生加埋口感豐富又鮮味 二個人share剛好🍱🙆🏽‍♀️廚師發辦軍艦$88/6用料新鮮 大件夾抵食🤭🙆🏽‍♀️原條日本燒魷魚🦑$98魷魚好厚身好彈牙+上芝麻醬汁味道更有層次👅👫人均消費$360
已經加唔少分🫶🏻再睇吓啲食物先👍🏻全部可以相機食先🤭
京蔥雞肉串🐥
三文魚腩🍣
原條日本燒魷魚🦑
  • 心之魚生飯
心思思想食日本料理,就諗起銅鑼灣嘅心之食堂💓呢度出哂名性價比極高,今日埋單人均$300,食到捧住個肚走🌟三文魚腩肥美又嫩滑,重點係超厚切,啖啖肉好過癮🤤脆脆吞拿魚腩卷吞拿魚蓉夠哂鮮甜,加埋飯卷青瓜一齊食好滿足😌彩虹卷吉列大蝦外脆內爽彈,飯卷沾滿芝麻、蟹籽,口感豐富❣️厚燒牛舌心厚切嘅牛舌心軟腍得黎好爽口,好味到想食多幾串呀🥰鹽燒雞翼雞皮燒到脆卜卜,雞肉仲保持到好多肉汁,感受到師傅嘅功架👍蒜燒日本大扇貝扇貝肉厚身又濕潤,經過蒜蓉黎調味好惹味😍蒜香燒蠔蠔肉口感爽滑鮮嫩,一啲都唔腥😉蟹肉忌廉餅煎到金黃酥脆,裡面忌廉夠哂Creamy,蟹肉鮮甜😇蒜片牛柳粒石鍋飯份量多到滿瀉🤩牛柳粒肉味濃郁,口感一啲都唔韌!飯粒塑滿牛肉蒜片嘅精華,食到尾石鍋仲有飯焦食添🤓心之食堂 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
心思思想食日本料理,就諗起銅鑼灣嘅心之食堂💓

三文魚腩

肥美又嫩滑,重點係超厚切,啖啖肉好過癮🤤

脆脆吞拿魚腩卷
吞拿魚蓉夠哂鮮甜,加埋飯卷青瓜一齊食好滿足😌

彩虹卷
吉列大蝦外脆內爽彈,飯卷沾滿芝麻、蟹籽,口感豐富❣️

厚燒牛舌心

厚切嘅牛舌心軟腍得黎好爽口,好味到想食多幾串呀🥰

鹽燒雞翼

雞皮燒到脆卜卜,雞肉仲保持到好多肉汁,感受到師傅嘅功架👍

蒜燒日本大扇貝

扇貝肉厚身又濕潤,經過蒜蓉黎調味好惹味😍

蒜香燒蠔

蠔肉口感爽滑鮮嫩,一啲都唔腥😉

蟹肉忌廉餅

煎到金黃酥脆,裡面忌廉夠哂Creamy,蟹肉鮮甜😇

蒜片牛柳粒石鍋飯

份量多到滿瀉🤩牛柳粒肉味濃郁,口感一啲都唔韌!
飯粒塑滿牛肉蒜片嘅精華,食到尾石鍋仲有飯焦食添🤓

心之食堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
  • 三文魚腩
  • 彩虹卷
  • 厚燒牛舌心
  • 鹽燒雞翼
  • 蒜片牛柳粒石鍋飯
2023-07-08 244 views
銅鑼灣揾到一間樓上日本居酒屋【心之食堂】🍶 店外已經充滿日式風格裝修 ⛩️裡面環境闊落有卡坐,用QR Code自助落單又夠方便🥗 油甘魚蓉柚子沙律油甘魚蓉一入口,獨特嘅魚味隨即充滿口腔,配合柚子汁令沙律更覺清新,一口接一口🍲 胡椒豬骨湯煮蜆有別於一般用清酒煮蜆,用豬骨湯清甜帶出蜆味鮮甜,仲有好香既胡椒味。可以飲埋個湯好鮮甜 🐟 鹽燒三文魚頭好喜歡燒三文魚頭果份油脂香,魚頭肉比魚身肉又滑又嫩🍚 原條鰻魚石鍋飯鰻魚原條上真係好霸氣,魚肉油脂濃厚,鰻魚汁慢慢滲落下面嘅飯,每一口都好滿足。如果鍾意食飯焦嘅人,建議稍放一陣,等鍋熱燙出飯焦更香脆🍸 海膽蟹子杯用長腳雞尾酒杯盛載已經好吸晴,一羹海膽+蟹子+飯,海膽夠新鮮口感,份量夠一個人食剛剛好🍆 蒜香烤焗茄子蒜蓉舖滿原隻茄子烤,蒜香好遠就聞到香噴噴,烤過嘅茄子吾會乾,食落口仲好滑有好多汁🍱 脆脆吞拿魚腩卷卷物包住天婦羅青瓜,上面放左吞拿魚腩同蟹子,食落去有天婦羅脆口感,青瓜嘅清爽同吞拿魚肉油脂,口感豐富味道又好🌈 彩虹卷內裡有炸蝦,肉質彈牙飯卷四面都灑上唔同食材🍣 劍魚腩好新鮮既劍魚腩食落好有質感,好鮮甜食材方面好新鮮而且價錢又唔貴,我同朋友一邊傾
裡面環境闊落有卡坐,用QR Code自助落單又夠方便

🥗 油甘魚蓉柚子沙律
油甘魚蓉柚子沙律

🍲 胡椒豬骨湯煮蜆
胡椒豬骨湯煮蜆

🐟 鹽燒三文魚頭
好喜歡燒三文魚頭果份油脂香,魚頭肉比魚身肉又滑又嫩
鹽燒三文魚頭

🍚 原條鰻魚石鍋飯

🍸 海膽蟹子杯
海膽蟹子杯

🍆 蒜香烤焗茄子

🍱 脆脆吞拿魚腩卷

🌈 彩虹卷
內裡有炸蝦,肉質彈牙飯卷四面都灑上唔同食材

🍣 劍魚腩
好新鮮既劍魚腩食落好有質感,好鮮甜
劍魚腩

食材方面好新鮮而且價錢又唔貴,我同朋友一邊傾一邊慢慢食…不知不覺就食咗好多 😁

油甘魚蓉柚子沙律
胡椒豬骨湯煮蜆
鹽燒三文魚頭
海膽蟹子杯
劍魚腩
  • 原條鰻魚石鍋飯
  • 脆脆吞拿魚腩卷
2023-04-20 481 views
我哋訂咗啲鮮美嘅刺身同埋原條鰻魚,味道鮮甜,好新鮮。我就特別鍾意食啲刺身,因為佢係幾新鮮嘅生魚片,而且佢哋又切得好細,可以真正品嚐到每一啖食物。除咗刺身同埋原條鰻魚之外,我哋仲試咗石鍋飯同埋秋葵沙律。石鍋飯嘅飯底好香,配上啲蔬菜同埋肉類,味道好開胃。而秋葵沙律就係清新嘅開胃菜,啲秋葵好爽口,同埋啲醬汁好恰好,唔會過咸或者過甜。最後,我哋仲訂咗啲石頭鍋飯,啲飯同埋肉類一齊喺石頭鍋入面煮,味道好特別,飯底有啲焦香,配上啲肉類就好好食。

2023-04-13
  • 石頭鍋飯
2023-04-06 404 views
日式居酒屋,喺香港好普遍嘅餐廳,今次嚟到銅鑼灣,選擇心之食堂,係希望同朋友係輕鬆愉快嘅環境下享受美食。蟹肉忌廉餅$38餅嘅外皮炸得非常香脆,蟹肉同忌廉混合,入口非常軟滑。鐵板豆腐$48鐵板將豆腐外皮煎得香口,豆腐入口好滑,外脆內軟。蒜片炒牛柳粒$88牛肉鮮嫩多汁,唔會煮得過分熟,配合得有醬汁和蒜片,口感同味道一流。三文魚$58、甜蝦刺身$58三文魚肉質細嫩,甜蝦新鮮爽口。邪惡包$78帶子肉質鮮嫩,鵝肝煎香,紫菜口感清爽,三者互相配搭,一起入口,好食!蘆筍,海老牛肉卷$58蘆筍、牛肉和蝦肉口感互相配合,清爽而不失鮮味。海膽蟹子杯$78海膽同蟹籽鋪喺飯上面,鮮味十足,食唔停口。藍蝶花白桃乳酸$48清甜解渴,白桃味突出!

蟹肉忌廉餅$38
餅嘅外皮炸得非常香脆,蟹肉同忌廉混合,入口非常軟滑。

鐵板豆腐$48
鐵板將豆腐外皮煎得香口,豆腐入口好滑,外脆內軟。

蒜片炒牛柳粒$88

三文魚$58、甜蝦刺身$58
三文魚肉質細嫩,甜蝦新鮮爽口。

邪惡包$78

蘆筍,海老牛肉卷$58
蘆筍、牛肉和蝦肉口感互相配合,清爽而不失鮮味。

海膽蟹子杯$78
海膽同蟹籽鋪喺飯上面,鮮味十足,食唔停口。

藍蝶花白桃乳酸$48
清甜解渴,白桃味突出!
2023-03-28
$350 (Dinner)
  • 原條鰻魚石鍋飯
  • 蘆筍海老牛肉卷
  • 蟹肉忌廉餅
  • 海膽蟹籽杯
  • 藍蝶花白桃乳酸
  • 三文魚刺身
2023-03-17 322 views
昨夜與很久不見的朋友一聚,所以挑選了位於銅鑼灣呢間旺中帶靜嘅日式居酒屋。食客不算很多,但我就是喜歡不太擁擠、能夠盡與的環境。餐廳主打日式料理,大部分均以串燒為主,如牛舌芯、燒鱔、燒蠔、豚肉卷等。今次想介紹番呢一道原條鰻魚石頭鍋飯,原條日式鰻魚、加上熱到滋滋聲的石鍋,一上枱已經令人嘩然。鰻魚以一貫的日式醬汁處理,味道不過不失。以珍珠米煮成的石頭鍋飯,口感軟糯,重點係有一塊塊脆卜卜的飯焦,yummy,好鍾意!

原條鰻魚石頭鍋飯

2023-03-16
$200 (Dinner)
原條鰻魚石頭鍋飯
2023-03-16 282 views
🥄👩🏻‍🤝‍👨🏼銅鑼灣多美食小店 今次就去咗bookmark咗好耐既日式餐廳 果然無令我失望😌 💡秋葵刺身沙律 ($88)🥗大大盤既沙律 唔好以為只係得沙律菜墊底 其實仲有超多粒既三文魚同秋葵 將佢地撈勻之後啖啖都有蟹子同刺身 有咬口感得黎仲非常新鮮同開胃 💡蒜香生蠔 ($48) 🦪一擺上台已經聞到好香既蒜香味 令人流晒口水 食落口有好重既蒜蓉香味 而且保留住蠔既鮮味 食一隻完全唔夠喉呢 💡原條鰻魚石鍋飯 ($118)🍱嘩一聲 ! 呢條鰻魚仲大過碗石鍋飯 啖啖肉既鰻魚望落非常吸引 甚至食唔到有魚刺 加上鰻魚醬汁唔會好咸 味道適中 石鍋底既飯焦吸收左鰻魚醬汁既精華食落又脆又香口 !

💡秋葵刺身沙律 ($88)🥗

2023-03-13
Type of Meal
Dinner
2023-03-12 174 views
心之食堂唔係太肚餓,又想又個地方同朋友吹下水,去居酒屋都既唔係一個唔鏾既選擇。唔揾都唔知原來銅鑼灣有好多呢啲餐廳,咁我地就貢咗上百樂中心食少少野吹下水。🥰🥰餐廳裝修好簡單,木系日本風裝修,簡潔舒適。呢到既野食款式亦都好多,刺身,壽司,串燒,一品料理,各式飲料酒水。😄😄黎到居酒屋必定要試下佢啲串燒,我地叫咗燒雞腎同埋燒牛舌心。雞腎好爽口,而牛舌心,厚切得黎唔會韌,油脂香味濃郁,調味唔會太過,好食!😍😍之後我哋叫多個燒油甘魚鮫,呢個要等大概45分鐘架,要食就要早少少嗌啦。一上枱已經聞到魚油香,燒得都啱啱好,有少少焦香。兩片魚鮫好大件,多肉而且非常肥美,加埋脆口既魚皮,口感豐富。😋😋食咁多肉,梗係要叫返個炒野菜,減低返個油膩感。野菜出奇地甜,三兩下就比個朋友食晒,差啲要encore XD 之後我地仲叫多個原條鰻魚石頭鍋飯,份量我諗兩個人分就最合適。呢個石頭鍋飯,唔可以唔提佢啲飯焦,真係做得好唔錯!完全冇過度燒焦既苦味,薄薄一層焦脆既飯焦,加上少少鰻魚汁,真係冇得輸。😎😎同場加映個三文魚腩刺身同埋彩虹卷,刺身新鮮肥美,大家都可以試下呀!
心之食堂

餐廳裝修好簡單,木系日本風裝修,簡潔舒適。呢到既野食款式亦都好多,刺身壽司,串燒,一品料理,各式飲料酒水。😄😄

嚟到呢間位於銅鑼灣嘅日式餐廳,以居酒屋傳統格調裝修,木質桌椅、和式燈飾,氣氛營造舒適🙌🏻蒜香烤焗茄子蒜香味道濃郁,茄子入口鮮嫩,即叫即整,等大約15分鐘就有得食。邪惡包鵝肝和帶子搭配非常夾,外面係紫菜,入口酥脆和軟滑集於一身,好特別!三文魚腩五切的魚腩件件厚切,顏色粉嫩,肉質鮮嫩,油脂豐富,食多兩件都好易飽😆鹽燒油甘魚鮫即叫即燒,魚肉鮮嫩多汁,略略配上鹽調味,已經好有鮮味。脆脆吞拿魚腩卷吞拿魚腩製作嘅魚蓉十分juicy,內餡嘅炸天婦羅好酥脆,口感層次豐富🙌🏻唔錯!

邪惡包

三文魚腩

鹽燒油甘魚鮫
即叫即燒,魚肉鮮嫩多汁,略略配上鹽調味,已經好有鮮味。

脆脆吞拿魚腩卷
2023-03-11 113 views
位於銅鑼灣百樂中心的這家日本餐廳,雖然店舖不大,卻裝修得充滿和風,讓人彷彿置身於日本的小巷中。蒜片牛柳粒石鍋飯 $108,份量十足,香氣四溢。牛柳粒的口感豐富,搭配上美味的蒜片,讓人一口咬下去就能吃到濃郁的牛肉味。海膽蟹籽杯 $78,約有四、五片鮮甜的海膽,上面還加了魚子醬,讓人一口嚐下去即可感受到豐富的層次感。邪惡包(2件) $88。真的沒有改錯名,十分邪惡!!! 它包括帶子夾著一大片煎鵝肝,外面再加上生菜,讓整道菜品更具口感,同時減少了油膩感。鹽燒油甘魚餃 $118。個人喜愛吃魚餃,因為它肉多骨少,口感十分鮮美。脆脆吞拿魚腩卷$68。特別的是,這道菜品的口感非常獨特,吞拿魚肉的特殊口感,再配上脆脆的口感,呈現出完美的平衡。

2023-03-08 129 views
見到係Openrice有超過1000好評,所以抱住試下心態去食。先講結論,味道唔錯,價錢對得住銅鑼灣黃金地段。三文魚腩刺身厚切又係腩位,夠曬肥美。油甘魚柚子汁沙律<<<(唔記得exactly個名)因為另一半唔食秋葵,就揀左呢款沙律。油甘魚蓉出奇地鮮甜,配埋下面嘅柚子汁沙律,好食啵!邪惡包見好多人嗌就跟風,反而有啲啲失望。鵝肝嘅油脂同香味有啲霸道,搶左帶子嘅鮮甜,下次會想試海膽包多啲。香蔥石板牛舌牛舌份量超多….個汁相對惹味,牛舌口感屬於較淋,唔難咬嘅。京蔥雞肉串京蔥同雞肉好夾,燒物中必點。燒雞翼一串有3隻,份量比預期多,幾抵食。燒得都好香脆,如果調味再豐富啲就更好!燒菠蘿用左新鮮菠蘿,燒完酸酸甜甜,專登叫黎當飯後果食,完滿嘅結束!
先講結論,味道唔錯,價錢對得住銅鑼灣黃金地段。

三文魚腩刺身
厚切又係腩位,夠曬肥美。

油甘魚柚子汁沙律<<<(唔記得exactly個名)

邪惡包

香蔥石板牛舌
牛舌份量超多….個汁相對惹味,牛舌口感屬於較淋,唔難咬嘅。

京蔥雞肉串
京蔥同雞肉好夾,燒物中必點。

燒雞翼

燒菠蘿
2023-03-06 77 views
心之食堂地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室Room 1203, 12/F, Bartlock Centre, 3 Yiu Wa Street, Causeway Bay心之食堂是我喜愛的居酒屋, 特別是在銅鑼灣區, 地點位置交通都方便, 而串燒多款又好食, 同朋友來食日本野確是個適合的地方。因為喜愛吃蛋料理, 心之蛋卷 $88是我次次來都必食架ITEM, 厚厚架蛋卷, 中間是好多蟹子同芝士, 而蛋卷上仲會用KETCHUP 劃個心心, 很是可愛。燒到皮同邊位都脆物, 非常可口又沒有魚腥味, 鹽燒鯖魚 $58大大條好多肉食。蜆是細SIZE, 而個湯有胡椒味, 飲下很暖胃, 胡椒豬骨湯煮蜆$78京蔥雞肉串 (2串)$40, 一串只是$20幾抵食的, 雞肉有咬口柔嫩, 京蔥仍有點爽口感, 掃上醬汁一起燒, 入口不乾身。日式炒野菜 $58 是清淡的日式家常料理, 多顏色的蔬菜, 椰菜爽口, 有柴魚絲點綴, 味道及香氣上更有層次。彩虹卷炸蝦、蟹籽、青瓜、牛油果、魚鬆粉、黑魚子及紫菜$68
心之食堂

地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室

彩虹卷炸蝦、蟹籽、青瓜、牛油果、魚鬆粉、黑魚子及紫菜$68
2023-02-28 86 views
今晚同朋友去左一間係銅鑼灣既樓上日式餐廳食飯,餐廳環境都唔錯,音樂播緊啲日文歌,整體環境都幾舒服,可以好舒服咁坐低慢慢食。餐廳係用QR code自助點餐,十分之方便,我地揀左以下既野食:.原條鰻魚石鍋飯👍🏻 鰻魚好入味 完全冇骨絲 啖啖魚👍🏻 石鍋飯好軟熟吸收曬啲鰻魚汁👍🏻 飯焦好有咬口.心之魚生飯👍🏻 打卡一流 做型滿分👍🏻 上面全部都係三文魚同吞拿魚 中間都有好多三文魚子 好足料👍🏻 口感豐富.鐵板芝士炸雞👍🏻 即叫即炸 上菜果陣仲有鐵板啲滋滋聲👍🏻 雞肉嫩口 好多芝士 芝士味濃郁👍🏻 2個人食份量啱啱好.邪惡包(2件)👍🏻 生菜裡面係帆立貝夾住燒鵝肝🤩👍🏻 特別得黎味道都好夾.芥辣八爪魚👍🏻 份量啱啱好 可以點來做開胃前菜👍🏻 八爪魚食落好新鮮爽口🤤

👍🏻 鰻魚好入味 完全冇骨絲 啖啖魚
👍🏻 石鍋飯好軟熟吸收曬啲鰻魚汁