Restaurant: Loving Hut (PORT 33)
Info:

2020-06-09 619 views
今日lunch去試吓喺Port 33開咗冇耐嘅素食小店。一黎到,店員就非常落力咁serve同介紹嘢食。我就揀咗呢個「未來漢堡」套餐黎試吓😆素食不但止對人體有好多好處,而且對地球都係非常好。素食食品含豐富膳食纖維, 進食後容易產生飽足的感覺, 可以控制食量, 保持適中體重及減低患上各種疾病的機會。而且可以減低碳排放、減少用水等等,對環保都好有幫助。🍽 午餐 - 漢堡套餐🍔 未來漢堡今次係我第一次試未來漢堡,即係素食漢堡。漢堡入面有一大塊素漢堡扒、番茄、青瓜等等,醬料都有兩種,加埋溶開嘅芝士真心超正!芝士味超濃厚,完全唔知自己食緊素!加上素漢堡扒同底面兩塊包都好香,感覺仲正過肉漢堡🥰🥗 特式沙律我揀咗嘅係田園沙律配沙嗲豆片,沙律感覺好清新,有嘅醬汁唔知係咩,酸酸甜甜好開胃!加埋啲脆脆嘅沙嗲豆片口感好豐富😆🧃 果汁特飲我飲嘅係百香果蜜,好香甜,啱曬細路仔口味嘅我☺️

🍽 午餐 - 漢堡套餐

🍔 未來漢堡

🥗 特式沙律
百香果蜜

🧃 果汁特飲
我飲嘅係百香果蜜,好香甜,啱曬細路仔口味嘅我☺️
2020-06-09
$70 (Lunch)
百香果蜜
今日GREEN MONDAY同事帶我黎呢間素食店試下。地點係一棟好靚既大廈入面,去到見到店面唔算大,座位係高櫈,好似係吧檯食野咁感覺幾free幾relax。睇下餐牌,估唔到都幾多選擇,有餐叫有埋野飲~連burger餐都有!今日冇食早餐所以揀左個叉燒烏冬食,飲品揀左藍蝴蝶豆花茶~藍蝴蝶豆花茶一黎到係藍色既,個樣雖然係色素係但其實係黎自藍蝴蝶豆花自然既顏色,特別之處係落d檸檬汁落去就會變成紫色,顏色超靚~~飲落好清新,感覺好養生~叉燒烏冬即叫即製但時間都唔算等得耐,上檯既時候賣相好吸引,真係好似真叉燒既樣!咬落有口感而且調味濃郁,食落口冇寡口既感覺~烏冬都好煙韌唔會煮到林哂,食到尾都唔會有滯既感覺。飲埋杯藍蝴蝶豆花茶又飽肚又滿足感覺又健康~下次再黎試下burger同墨西哥卷~

下次再黎試下burger同墨西哥卷~

2020-01-20 457 views
越黎越多人為左追求健康而開始食素,就算唔係完全食素,偶然黎個Green Monday當俾個身體refresh下都係一個唔錯既選擇,今次要介紹既呢間餐廳既菜式望落完全唔似食緊素,但呢到原來係一間純素餐廳黎架😆👦🏻👧🏻今次就叫左兩款聽落唔似素食既菜式,分別係豆乳味噌叉燒湯烏冬同沙嗲玉片炒意粉。豆乳味噌叉燒湯烏冬齋叉燒大家可能都有食過,不過呢到既齋叉燒同大家平時食開紅卜卜個啲有啲唔同,呢到個樣比較似日式個款叉燒,食落口感會似瘦叉燒多啲,加埋味道清淡既豆乳味噌湯,成個配搭由賣相到味道都好日式。沙嗲玉片炒意粉👦🏻👧🏻完全俾呢個偽「肉片」呃到,口感食落同食肉真係無咩分別,而且唔會覺得乾身,唔好以為呢個意粉用沙嗲調味就會好鹹好濃味,👧🏻覺得呢個意粉有沙嗲既香味同微辣但唔會需要不停飲野,應該會幾適合比較重口味既朋友仔。每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)味道 : 4 / 5環境 : 3.5 / 5外觀 : 3.75 / 5價錢 : 3.25 / 5服務 : 4.25 / 5 回頭率 : 4.25 / 5總分 : 23 / 30性價比👧🏻對食素既印象係油淋淋齋菜或者清淡既沙律,無諗過原來素食都可

豆乳味噌叉燒湯烏冬

沙嗲玉片炒意粉

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 4 / 5
環境 : 3.5 / 5
外觀 : 3.75 / 5
價錢 : 3.25 / 5
服務 : 4.25 / 5
回頭率 : 4.25 / 5
總分 : 23 / 30

性價比
👧🏻對食素既印象係油淋淋齋菜或者清淡既沙律,無諗過原來素食都可以食香味俱全,呢道除左供應餐點之外,仲有出售啲健康食品同產品,崇尚自然健康生活既朋友仔不妨去試下啦😊
一個小小既地方有fushion 既素食真係非常驚喜,但最主要令我歡喜同一定回頭既係紅菜頭湯,菠蘿素玉扒都係餐廳誠意介紹。店員另外向我誠意推薦了紫蘇梅汁,解渴排毒,而且冬天飲既感覺非常舒緩及醒神,味道又唔太酸。至於我同行既朋友都好喜歡店員既玉桂蘋果茶,非常清香呢。總結:店中唔只食,仲有得買埋佢地既獨家日常用品/食品/飲料,對我呢d 最鐘意返工一路做野一路享受品嚐茶為工作於娛樂習慣既人真係好喜歡呢間食店。 唯一建意進步空間係坐椅可轉用圓而能轉的那種會比較讓客人坐得更舒適。

至於我同行既朋友都好喜歡店員既玉桂蘋果茶,非常清香呢。

• 紫酸梅汁
2019-12-02 449 views
愛家素食係一間純素餐廳,食物無五辛、無蔥蒜成分。店內座位唔多,比較適合外賣,而且餐廳有一角賣素食產品,都幾受歡迎。季節限定 蘋果肉桂茶(熱)套餐附上的飲品,蘋果的果香,加微甜的味道,非常順喉。豆乳味噌叉燒烏冬($48)素叉燒味道較濃,配搭豆乳味噌湯,一濃一淡相配合,烏冬軟硬適中,蔬菜及蘿蔔都足料。肉醬意粉配素豬扒 ($62)未來肉是未來趨勢,無論口感、形態均似豬肉,用免油炸鍋炸素豬扒,一點都不肥膩。純素朱古力mousse $25無蛋、無奶,不過朱古力味已經濃郁,口感好滑。
愛家素食係一間純素餐廳,食物無五辛、無蔥蒜成分。

季節限定 蘋果肉桂茶(熱)

套餐附上的飲品,蘋果的果香,加微甜的味道,非常順喉。

豆乳味噌叉燒烏冬($48)

肉醬意粉配素豬扒 ($62)

純素朱古力mousse $25
無蛋、無奶,不過朱古力味已經濃郁,口感好滑。

2019-11-26 332 views
今日忽然好想食餐好嘅,但又唔想大魚大肉,揾到呢間愛家素食,全無反式脂肪,使用有機材料而且無防腐劑,啱哂仔仔食啊!一入門口會見到好多唔同種類嘅有機食品同用品,等緊餐嘅時候可以去睇下,打發下時間!我地叫左南瓜湯,豆乳味噌叉燒义燒烏冬同一份素蝦墨西哥卷。先黎個南瓜湯,個南瓜湯係可以食到一粒粒小粒南瓜,落左香草,令到個南瓜湯無青草味,正!豆乳味噌叉燒烏冬,無唸過呢個叉燒可以係噤出色!食唔出係素食,有咬口而且入味!推介啊!再黎素蝦墨西哥卷,爸爸第一口咬已經讚不絕口!成個卷主要有素蝦,羽衣甘藍。個汁係有少少辣,入口fresh得黎有小小辣,配搭係非常好味㗎!呢個青蘋果汁,有果肉而又天然,味道唔酸,可以試下啊!總括,食物方面好新鮮,服務亦都好好,好親切,姐姐同仔仔玩左好耐,好開心嘅一餐!

我地叫左南瓜湯,豆乳味噌叉燒义燒烏冬同一份素蝦墨西哥卷。

呢個青蘋果汁,有果肉而又天然,味道唔酸,可以試下啊!

2019-11-25
$50 (Tea)
  • 素蝦墨西哥卷
2019-11-09 272 views
筆者一向是Loving Hut的fans,經常到九龍灣淘大的分店用餐,媽媽亦會買其雪藏的素扒回家烹調,這次路過新蒲崗,見到開了間新分店,離家更近,便和友人前去光顧。和九龍灣的快餐店格局不同,這邊走OL最愛的cafe路線,和green common風格相似。店內座位不多,旁邊的貨架擺放各類雜貨。店員工作的區域上方有黑板餐牌,字體較多元化,不是刻板的times new roman,感覺較活潑。筆者和友人坐在櫥窗附近,右下角的純素蛋糕賣相吸引。在旁邊放置了到會單張,要搞素食party的朋友可試試。餐廳只提供養生茶飲,沒有咖啡朱古力之類的,筆者點了黑杞子胎菊茶,加了糖漿中和了胎菊的甘味,味道不錯。友人點的是藍蝶豆花茶,味道清新,上桌時是藍色原色,店員加了兩滴檸檬汁即變優雅的紫色。沙爹玉片漢堡 (10/10): 沙爹醬很香,自家訂造的麵包口感鬆軟,加了黑芝麻粉令麵包更香;扮牛肉的玉片做到肉的煙韌口感,但保留了豆香,很正~豆乳味噌叉燒湯麵 (8/10): 親眼見住店員用豆乳和堅果打出湯底,很有誠意;烏冬份量對女生來說頗多,「叉燒」充滿冬菇香味,偏好湯麵類熱食的朋友可以一試。新蒲崗工廈式飯堂較多,素

店內座位不多,旁邊的貨架擺放各類雜貨。

筆者和友人坐在櫥窗附近,右下角的純素蛋糕賣相吸引。

在旁邊放置了到會單張,要搞素食party的朋友可試試。

新蒲崗工廈式飯堂較多,素食選擇少,難得開了一間素食cafe,筆者和友人都決定帶家人來多多棒場🤣🤣
2019-11-09 178 views
Loving hut is a well known vegetarian restaurant for lunch 🥗 and dinner. their menu has a range of vegetarian dishes! They recently opened a new small shop at a corporate office in which is a open kitchen style of quick healthy eats. They recommended me to try this tea 🍵 it refreshing and satisfying. We had the omni pork 🍅 pasta and udon! the portion of the udon was big and the meat actually tasted like real meat - flavorful, delicious but more healthy! We loved it. Lots of corns inside and the
the portion of the udon was big and the meat actually tasted like real meat - flavorful, delicious but more healthy! We loved it. Lots of corns inside and the carrots were flavorful.
the pasta dish was another great dish, tasty!
overall, a delightful meal which is a healthier option.
2019-11-08 156 views
較少踏足新蒲崗一帶,剛巧這天到附近工作,於是便跟朋友來此餐廳用膳。餐廳只提供少量座位堂食,另一半地方則劃作零售用途,餐牌上有中西菜式供客人選擇,挺多元化。點了豆乳味增叉燒湯烏冬、招牌叉燒漢堡套餐(配餐湯及沙律)是日餐湯為紅菜頭雜菜湯,湯底清淡,是很輕盈的一款湯品。紐約扒漢堡旁的沙律菜夠新鮮,夾上咸咸的麵包碎粒增加口感;而漢堡包內則選配貴價的superfood—羽衣甘藍,配上白汁,吃完一整個也沒有罪惡感呢,哈哈。至於豆乳味增叉燒湯烏冬,比起一般的味增湯,此湯底不油膩及過咸,配搭味道較濃的叉燒剛剛好。吃完這頓素食午餐,頓時感覺健康了,哈哈。

點了豆乳味增叉燒湯烏冬、招牌叉燒漢堡套餐(配餐湯及沙律)

是日餐湯為紅菜頭雜菜湯,湯底清淡,是很輕盈的一款湯品。
紅菜頭雜菜湯

紐約扒漢堡旁的沙律菜夠新鮮,夾上咸咸的麵包碎粒增加口感;
紐約扒漢堡餐
豆乳味增湯烏冬

吃完這頓素食午餐,頓時感覺健康了,哈哈。
2019-11-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
紐約扒漢堡餐
  • 紐約扒漢堡
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 愛家素食 (新蒲崗)📍新蒲崗爵祿街33號 PORT 33,1樓103A舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟偶然就想食下素(/ω\) 當清下腸胃,唔一定餐餐都要大魚大肉,素食都可以好好味!朋友住新蒲崗,今次佢帶我黎尋下素🔍跑“素”🏃🏻‍♀️haha😝我地叫左意式肉醬意粉配紐約扒、新出既豆乳湯烏冬同埋素肉扒,跟埋2杯凍飲,分別要咗藍蝴蝶豆花同羅漢果蜜🌟意式肉醬意粉配紐約扒 HKD$62絶不簡單既肉醬意粉!因為佢係用Omnipork新豬肉整架🤤食落去唔講都唔知係素豬肉🤭醬油濃稠度、甜度啱啱好💕好味道🥴豆乳湯烏冬HKD$48好驚喜既新品!🤩豆乳湯底好清新,好喜歡浸味💙烏冬好滑又彈牙,素叉燒食落有d似燒鵝味好得意😝炸素肉扒外脆內軟,沾上少少mayo去食好似食緊真既炸豬排咁🤭藍蝴蝶豆花好神奇!店員滴咗2滴檸檬汁,因為pH值改變而變咗夢幻既紫色🤤美cry💜羅漢果蜜朋友點,佢話幾好飲🤣店員服務態度好好👍🏻👍🏻有機會會再去!
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 愛家素食 (新蒲崗)
📍新蒲崗爵祿街33號 PORT 33,1樓103A舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

意式肉醬意粉配紐約扒 HKD$62

絶不簡單既肉醬意粉!因為佢係用Omnipork新豬肉整架🤤

食落去唔講都唔知係素豬肉🤭醬油濃稠度、甜度啱啱好💕好味道🥴

豆乳湯烏冬HKD$48

好驚喜既新品!🤩豆乳湯底好清新,好喜歡浸味💙

烏冬好滑又彈牙,素叉燒食落有d似燒鵝味好得意😝

炸素肉扒

外脆內軟,沾上少少mayo去食好似食緊真既炸豬排咁🤭

藍蝴蝶豆花

羅漢果蜜

朋友點,佢話幾好飲🤣

店員服務態度好好👍🏻👍🏻有機會會再去!
$50 (Lunch)
2019-11-06 121 views
✨中女獨食難肥日誌 ✨愛家素食LovingHut 新蒲崗美食 中女食新蒲崗愈來愈多人提倡Green Monday,weekend大魚大肉,weekday選一天吃素,為環保,為腸胃也好😉一向也對素食不反感,反正太多時間吃肉了😌不過香港真的比較少餐廳提供素食,更少只提供素食🥗這天午飯時間到新蒲崗附近工作,剛剛找到愛家素食,見到burger set幾吸引,便來個green meal👍🏼紐約扒漢堡套餐 $58套餐除了burger還包餐湯及沙律🥗先來了餐湯,是日餐湯是菠菜蘑菇湯,整碗湯觧綠色的,令人充滿食慾💕本來飲慣中湯,對素湯沒有多大興趣,但這個湯菠菜味十足,有點蘑菇碎增加口感,咸味適中,不錯!開放式廚房看著店員製作餐點,一份一份製作,美味需要等待..終於來了burger,不是配薯條,而是配上新鮮沙律🥗份量都不少!沙律不是配沙律醬,配上沙律醋酸酸的還有酸青瓜,好清新開胃!車厘茄好鮮甜🥰burger的麵包有點點黑芝麻,十分鬆軟但又有口感,味道帶甜,好好味!如可以單買麵包我會想買來做早餐😆感覺健康又好味!還有新觧生菜及青瓜,重點是塊素肉扒😯口感特別都幾似肉,但味道似菇,配上少少芥辣味的醬料,清新好
✨中女獨食難肥日誌 ✨
愛家素食LovingHut 新蒲崗美食 中女食新蒲崗

紐約扒漢堡套餐 $58

開放式廚房看著店員製作餐點,一份一份製作,美味需要等待..
口感特別都幾似肉,但味道似菇,配上少少芥辣味的醬料,清新好吃,吃完一點也不heavy!當想吃清一點的時候會再來😉
2019-11-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$58 (Lunch)
  • 紐約扒漢堡
話說今日大埔同個食開素食嘅朋友出去食飯 於是就特登上網搵吓一啲冇肉既餐廳 平時有啲餐廳都係半素食今次食咗呢間就係全素食 即係蛋同埋奶都冇嘅意式肉醬意粉配大蝦🦐一嚟到真係俾佢呃左 睇落去好似真係肉碎同埋大蝦咁 朋友都唔小心先敢放入口 後尾店長同返我哋講原來肉碎同埋大蝦都係用黃豆提煉做嘅所以係完全無肉嘅成份 不得不讚嘅係佢嘅味道同埋口感都做得同肉碎同埋大蝦好似 所以我平時食開肉嘅我都唔覺得難接受 值得一試紐約扒漢堡講明係漢堡包又點可以無肉呢?但係呢個漢堡包又真係無肉 但係食落去一啲都唔覺因為口感太似! 店主仲後尾同我地講原來個包都係自己整架 冇牛奶冇雞蛋! 真走既全素! 個人都幾欣賞😚藍蝴蝶豆花 健康飲品 沖茶包嘅時候仲會變色打卡又得健康又得得咗!另外仲有個素叉燒烏冬但係餐牌上面冇烏冬上面鋪左好多齋 全部都係由大狗製造 又天然又健康另外呢間鋪頭仲有其他嘅健康產品標榜素食健康啱晒而家越嚟越注重健康嘅都市人喺新蒲崗九龍城一區有一間咁有特色嘅小店都幾好價錢又唔貴性價比幾高同出邊嘅標榜素食貴價餐廳比有過之而無不及 加上而家支持黃店大家都一定要來呢啲小店試吓唔好俾香港嘅小店沒落!

意式肉醬意粉配大蝦🦐

紐約扒漢堡

藍蝴蝶豆花
健康飲品 沖茶包嘅時候仲會變色打卡又得健康又得得咗!

另外仲有個素叉燒烏冬但係餐牌上面冇
烏冬上面鋪左好多齋 全部都係由大狗製造 又天然又健康

因為男友約咗人傾job,我就去搵地方坐坐叫定嘢食等佢意外發現呢間port 33上面嘅高質嘅素食店新蒲崗工商廈好少有健康素食,仲要全無味精除咗素食仲有好多健康產品有機豆漿素啤酒素芝士energybar等等入面cafe bar設計,可以堂食可以拎走價錢完全唔貴,小店式經營,店主會好人啲通常小店店主都會好親切答你嘢但如果好似平時嗰啲店舖,員工通常闊佬懶理,又或者唔識答你嘢店入面得2個人打理,但都好企理藍蝴蝶豆花茶(熱)鍾意打卡嘅朋友一定要試呢杯事關藍蝶花茶向來會變色加咗三兩滴檸檬汁後杯嘢就會由藍色慢慢變紫色味道唔會太甜,清清哋最啱食完嘢之後飲藍蝶花本身有消炎消腫功效之餘夜晚瞓覺會舒服啲,令人睡眠質素更好,瞓得唔好嘅人最啱飲愈浸得耐會愈深色,同平時沖茶一樣,味道會愈濃不過就算沖泡得耐,味道都唔會好重適合鍾意清淡嘅人飲紅石榴茶(凍)女士之選!啱啱店舖新出品紅石榴對女士極有用事關有抗癌抗氧化功效極高抗氧化功效飲完皮膚都會好啲味道偏向酸甜,食之前飲幾開胃紅菜頭雜菜湯好少見到有呢種湯,而且入面好足料有蕃茄同紅菜頭椰菜齋睇有啲似蕃茄湯飲落有蕃茄蓉嘅感覺無落肉嘅湯完全唔油膩而且無味精,飲完都唔口乾豆腐扒墨
因為男友約咗人傾job,我就去搵地方坐坐叫定嘢食等佢
意外發現呢間port 33上面嘅高質嘅素食店
新蒲崗工商廈好少有健康素食,仲要全無味精
入面cafe bar設計,可以堂食可以拎走
價錢完全唔貴,小店式經營,店主會好人啲
通常小店店主都會好親切答你嘢
但如果好似平時嗰啲店舖,員工通常闊佬懶理,又或者唔識答你嘢
店入面得2個人打理,但都好企理

藍蝴蝶豆花茶(熱)
鍾意打卡嘅朋友一定要試呢杯
事關藍蝶花茶向來會變色

加咗三兩滴檸檬汁後
杯嘢就會由藍色慢慢變紫色
味道唔會太甜,清清哋最啱食完嘢之後飲

藍蝶花本身有消炎消腫功效之餘
夜晚瞓覺會舒服啲,令人睡眠質素更好,瞓得唔好嘅人最啱飲
愈浸得耐會愈深色,同平時沖茶一樣,味道會愈濃
不過就算沖泡得耐,味道都唔會好重
適合鍾意清淡嘅人飲

紅石榴茶(凍)
女士之選!啱啱店舖新出品
紅石榴對女士極有用
事關有抗癌抗氧化功效
極高抗氧化功效飲完皮膚都會好啲
味道偏向酸甜,食之前飲幾開胃

紅菜頭雜菜湯
好少見到有呢種湯,而且入面好足料
有蕃茄同紅菜頭椰菜
齋睇有啲似蕃茄湯
飲落有蕃茄蓉嘅感覺
無落肉嘅湯完全唔油膩
而且無味精,飲完都唔口乾

豆腐扒墨西哥卷
入面除咗有生菜蕃茄青瓜呢啲配料
當然仲有扮肉嘅豆腐扒
我食到有芝士香味,望吓隔離雪櫃見到原來係素芝士嚟
味道同葷食墨西哥卷真係差唔多

豆乳味噌叉燒湯麵 轉烏冬
淨係賣相已經加分
材料亦好豐富
湯頭完全唔失色,一啲都唔油膩
用咗素食豆漿做湯底
取代咗平時嘅豚肉湯底
豆味好重,味道絕對唔輸蝕葷食湯底
配料有蘿蔔豆腐乾素叉燒
睇落好似肉咁,實際上叉燒係素製架
素叉燒質感軟腍,開頭咬都似肉,嘴嚼吓食得出似豆製
除咗啱素食人士,其實仲好啱減肥嘅人

蜜素雞
極度推介之一!
仿照麥樂雞做法,將素肉輕炸成麥樂雞狀
加上好似係七味粉同酸甜醬
味道更似麥樂雞,超香口惹味
食落好似有啲豆乳味
素雞內裏質感軟嫩,輕炸表面薄脆,唔太油膩仍然清淡
七味粉為素雞點綴,味道上更加錦上添花
  • 蜜素雞
  • 豆乳味噌叉燒湯烏冬
  • 紅菜頭雜菜湯
2019-11-01 64 views
今日約了客人談公事,便找了一間在寫字樓附近的食店,因為客人不太喜歡肉食,所以我就帶了他去附近一間商場裏新開的素食店。請看以下地址都非常方便,而且店裏面除了吃素之外還有蛋糕訂蛋糕食物沒有蛋,非常適合素食者,但要三天前訂購,大家要留意。此外店裏面除咗吃的還有用的也有得買例如有機、健康的東西、香薰、梳等等。地址:新蒲崗爵祿街33號PORT331樓103A我們點了以下菜或:豆乳味噌叉燒湯烏冬****粟米牛肝菌燴意粉****煎香雞又稱香茅素雞****飲品:紅石榴汁*****紫蘇梅汁*****還值得一提的是菜頭湯都很受歡迎,但我們去到的時候已經賣光了。

地址:新蒲崗爵祿街33號PORT331樓103A

我們點了以下菜或:

豆乳味噌叉燒湯烏冬****
粟米牛肝菌燴意粉****
煎香雞又稱香茅素雞****
飲品:紅石榴汁*****
紫蘇梅汁*****

2019-11-01 57 views
今日嚟到九龍新蒲崗,爵祿街33號PORT33, 1樓103a店食午餐, 店舖很優雅舒適的環境, 店舖店員很有禮貌, 安排一個寧靜的地方給我坐, 豆乳味噌叉燒湯烏冬, 叉燒很有口感, 烏冬很淋滑, 有很清甜的生菜 ,湯底不太鹹, 味道啱唔啱好, 粟米牛肝菌燴意粉, 粟米很清甜,牛肝菌很香, 不太油膩 很健康的食品, 天香雞, 很濃郁的香茅味 口感非常好,飲品紅石榴汁, 紅石榴汁很清甜, 紅石榴超級清甜,紫蘇梅汁, 紫蘇梅汁鹹鹹酸酸打開我的胃口