2021-08-13
朋友仔最鍾意飲野,不過為咗佢哋嘅健康,都會盡量避免佢哋飲太多週期原素表.咁啱路過荃灣,見到有間新開嘅飲品店,見主打新鮮生果,當然要試吓! 飲品選擇超多,真係要落足眼力先揀到心水,因為樣樣都好想試.分3種size,價錢一啲都唔貴,最後我哋就揀咗以下嘅 紫芋星球 Purple Potato & Taro Star Wars $37 (M) (椰子奶蓋+鮮奶+珍珠+寒天QQ+芋蓉+紫薯) 多數嘅都係芝士奶蓋,但呢個就搭配左椰子奶蓋,椰子味係好濃厚幼滑.整體味道夠濃奶味香滑,唔會有d溝水味.最底嘅配料除咗平時常見嘅珍珠仲有寒天QQ,寒天口感爽滑, 仲有芋蓉、紫薯粒粒,非常豐富既口感有齊爽口、煙韌,軟熟! 草莓星球 Strawberry Star Wars $37 (M) (芝士奶蓋+鮮奶+爆珠+啫喱+草莓蓉) 啜落去嘅第一下,飲到口感厚滑芝士味濃嘅芝士奶蓋❤️❤️,非常creamy! 再飲落去就會飲到底下既爆爆珠同啫喱, 爆爆珠口感好得意因為佢係口入面爆開時,會酸酸甜甜咁.另外佢仲有啲星形嘅啫喱,色彩繽紛小朋友見到搶着飲.因為佢係採用左新鮮嘅生果,每一啖都飲到士多啤梨蓉.100%材料十足,真係
飲品選擇超多,真係要落足眼力先揀到心水,因為樣樣都好想試.
分3種size,價錢一啲都唔貴,最後我哋就揀咗以下嘅
(椰子奶蓋+鮮奶+珍珠+寒天QQ+芋蓉+紫薯)
整體味道夠濃奶味香滑,唔會有d溝水味.
最底嘅配料除咗平時常見嘅珍珠仲有寒天QQ,寒天口感爽滑,
仲有芋蓉、紫薯粒粒,非常豐富既口感有齊爽口、煙韌,軟熟!
(芝士奶蓋+鮮奶+爆珠+啫喱+草莓蓉)
另外佢仲有啲星形嘅啫喱,色彩繽紛小朋友見到搶着飲.
因為佢係採用左新鮮嘅生果,每一啖都飲到士多啤梨蓉.
100%材料十足,真係鮮奶加士多啤梨嘅味,完全冇溝水,酸酸甜甜咁啱晒而家夏天飲。
咖啡髒髒星球 Coffee Star Wars $37 (M)
(芝士奶蓋+咖啡+鮮奶+黑糖+珍珠+寒天QQ)
平時外面咖啡類飲品都係用咖啡粉沖,見到LUCY'S CUP 係用即磨咖啡,即時咖啡癮起.
個咖啡BASE 夠濃郁香滑,配搭住上面既濃郁芝士奶蓋真係好正.
最底有著多種不同口感嘅配料珍珠+寒天QQ,加上黑糖,真係好特別.
要知道平時好少會有飲品店同上即磨咖啡.
見到仲有好多其他好吸引嘅飲品,下次再試!