Restaurant: Luna Bar & Restaurant
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
2025-04-29 51 views
📍 Luna Bar & Restaurant - 尖沙咀 雖然只係一間小小既酒Bar ,但竟然會有泰國嘢食,可以邊食飯邊飲酒🍻一入到門口就已經見到一個吊凳嘅打卡位,啱晒我呢啲港女坐低喺度不停打卡📸在直望就見到一個小型舞台,可以大展歌喉,係星期六日嘅日子亦都會有live show 🎤🎹無啦啦聽到有人唱K,原來店舖入邊,有包房唱K,仲有分大細房,音效一流,食飯唱K飲酒直落🎸🎼鋪頭入面仲有飛鏢機 及酒吧遊樂設拖,可以玩到飽!✨ 菠蘿海鮮炒飯原個菠蘿上枱,菠蘿炒飯好香薑黃味,炒得都算乾身,海鮮嘅份量比想像中更加多,菠蘿甜,蝦肉彈牙,臘腸肥美,仲有提子乾、腰果、肉鬆,撈埋一齊食,正👍✨ 泰式醉貓炒河配料可以揀雞肉、牛肉、豬肉,我哋就揀咗雞肉🍗調味有泰國地道感覺,雞肉偏多,反而雞肉仲多過啲河粉,感覺勁抵食,炒河粉香口有鑊氣🥢✨ 泰式串燒(雞肉、牛肉、豬肉 各2串)串燒有齊豬牛雞,可以要辣或唔辣,燒得好香,肉質夠嫩,尤其是係雞肉串,完全無嚡仲散發著淡淡雞香氣。沙嗲醬亦都係其中一個賣點,唔會只有死鹹,有粒粒花生🥜✨ 蒜蓉包蒜蓉包熱辣、香脆,帶淡淡蒜香,味道會香郁。

📍 Luna Bar & Restaurant - 尖沙咀

✨ 菠蘿海鮮炒飯

✨ 泰式醉貓炒河

✨ 泰式串燒(雞肉、牛肉、豬肉 各2串)

✨ 蒜蓉包
蒜蓉包熱辣、香脆,帶淡淡蒜香,味道會香郁。

2025-04-28 43 views
有冇諗過食泰國菜可以喺泰國餐廳食?近K11戈邊就有一間餐廳系可以食到,裡面仲有得掟飛鏢🎯環境亦彷如園林景致🌳✿ 生菜肉碎包 $108大家食泰國菜都好愛呢道菜,肉碎事先經過醃製,有魚露 青檸🍋‍🟩檸檬葉🍋指天椒🌶️魚露等材料,使得肉碎香氣十足又入味,生菜包住亦達至解膩作用🥬✿ 泰式蝦多士 $88泰國餐廳都有蝦多士🦐份量比想像中多好多😳裡面蝦膠打得結實,多士脆卜卜,蝦肉新鮮,沾上酸甜醬更美味。✿ 泰式家鄉燒雞 $168系家鄉燒雞🐔吾系某間連鎖店嘅家鄉雞🤣燒雞燒得非常香,皮脆肉滑,帶有香料 椰奶等味道,搭配甜辣醬食更為滋味。✿ 香芒蟹肉炒飯 $118賣相相當吸引✨芒果清甜軟稔🥭蟹肉好新鮮,兩個組合搭配向來不俗。炒飯鑊氣十足🔥粒粒分明。

✿ 生菜肉碎包 $108

✿ 泰式蝦多士 $88

✿ 泰式家鄉燒雞 $168

✿ 香芒蟹肉炒飯 $118

2025-04-23
$310 (Dinner)
喺尖沙咀都好多泰國餐廳,但係講到多元化又特別,呢間餐廳都算係推介之一!門口有一張吊椅,見到好多人喺度打卡!而且餐廳中央仲有一個小型舞台,可以有live band嘅表演!我同朋友叫咗🦐隻泰式生蝦6隻$138- 生蝦有兩款醬汁,酸酸辣辣非常惹味,做開胃前菜一流!🥓泰式燒豬頸肉$108- 豬頸肉肉質好嫩滑,而且份量都好足,加埋自製嘅泰式醬,滋味無窮🍍泰式香芒蟹肉炒飯$118- 呢個炒飯好足料,滿滿嘅芒果同蟹肉鋪喺面,炒飯又炒得好香,賣相又靚!打卡一流💕我哋仲叫咗兩杯飲品🧊泰式珍多冰$48🧊鮮菠蘿沙冰$58我同朋友一邊用餐,一邊見到有人喺包房唱卡,原來呢度都有唱K包房服務🎶🎤;餐廳嘅左手便仲有飛鍊機同酒吧遊樂設施,真係一應俱全!系放工同三五知己消遣嘅好地方!😃
門口有一張吊椅,見到好多人喺度打卡!

我同朋友叫咗
🦐隻泰式生蝦6隻$138
- 生蝦有兩款醬汁,酸酸辣辣非常惹味,做開胃前菜一流!
🥓泰式燒豬頸肉$108
🍍泰式香芒蟹肉炒飯$118
我哋仲叫咗兩杯飲品
🧊泰式珍多冰$48
🧊鮮菠蘿沙冰$58

2025-04-24
$260 (Dinner)
2025-04-24 22 views
尖沙咀行街見一間新開餐廳酒吧"Luna Bar & Restaurant",餐廳地方寬敞有室外室內,啱曬一班朋友聚會氣氛相當好,餐廳有live band,仲有掟飛鏢,兼且食物質素非常高,服務員殷勤招待.鮮菠蘿沙冰 🍧用新鮮菠蘿打成沙冰幼滑,口感非常清新菠蘿味開胃🥰,仲有鮮忌廉喺上面,混合一齊更加順滑👍泰式牛油果香芒沙律 泰式醬汁甜甜酸酸辣辣,配上芒果、牛油果非常清新,仲有好多新鮮沙律菜爽口開胃😋泰式串燒雞肉🐓/牛肉🐂/豬肉🐖燒得剛剛好肉質炭香,仍然保持到肉質juicy非常惹味,配上泰式沙嗲醬簡直係一流👍泰式咖哩(青/黃/紅咖哩)+(雞/牛/豬)配蒜蓉包一客黃咖哩顏色鮮豔,但係一啲都唔辣非常香濃咖哩味,仲有大量椰奶,豬肉肉質嫩滑,配上蒜蓉包點咖哩汁味道一流😋泰式海南雞(半隻)🐓海南雞肉質新鮮嫩滑有雞味,仲有兩種醬料可以選擇泰式辣醬/薑蔥油.

鮮菠蘿沙冰 🍧

泰式牛油果香芒沙律

泰式串燒雞肉🐓/牛肉🐂/豬肉🐖

泰式咖哩(青/黃/紅咖哩)+(雞/牛/豬)配蒜蓉包一客

泰式海南雞(半隻)🐓

Luna Bar and Restaurant 藏身喺一條靜靜地嘅行仔入面,無留意真係會錯過,但一入去就會發現——環境原來咁chill,簡直係城市中嘅小綠洲 XD今次我同朋友試咗幾款菜,整體質素係「穩陣得嚟有驚喜」咖喱雞配薄餅 咖喱香濃但唔會過辣,雞肉夠嫩滑,配埋外脆內軟嘅薄餅,經典的泰國菜式之一。馬拉盞通菜 爆炒得夠鑊氣,馬拉盞味道唔會太重手,啱晒唔太食得辣嘅朋友。燒豬頸肉 肉質彈牙,燒得香口又唔乾,配埋店家既酸辣醬,絕對係必食!份量仲大到有D嚇親我。冬蔭公炒飯 味道層次豐富,有冬蔭公嘅香料味但又唔會過鹹,炒飯粒粒分明,意外地出色!飲品選擇價錢略貴,但環境咁舒適,特別啱同朋友吹水chill住坐一晚,唔會有趕人走嘅壓力,服務員都好nice。我會總結喱間餐廳低調得嚟有實力,唔係打卡店,但係食物有水準,環境舒服,啱晒搵地方坐下。
今次我同朋友試咗幾款菜,整體質素係「穩陣得嚟有驚喜」

咖喱雞配薄餅

馬拉盞通菜
爆炒得夠鑊氣,馬拉盞味道唔會太重手,啱晒唔太食得辣嘅朋友。

燒豬頸肉

冬蔭公炒飯

2025-04-22
2025-04-21 6 views
朋友話尖沙咀有一間都開咗幾耐嘅隱世泰國菜介紹,今日佢帶路,其實地點都幾方便,喺尖東站出行5分鐘內就到。餐廳菜式非常豐富,正所謂有得揀先係老闆,今日小試牛刀,同朋友分別叫咗幾樣嘢食,個人比較鍾意食海鮮,所以主要想介紹呢2道菜俾大家🤭🦐生蝦 6隻 $138呢道生蝦選料新鮮,食落肉質鮮甜,搭配特製嘅醬汁,通常包括青檸汁同辣汁,味道好清新,保留咗蝦肉嘅原汁原味。如果唔怕少少苦,配埋附上嘅蒜片、辣椒同苦瓜食就更加一流!🐟明爐烏頭 $228呢道明爐烏頭有驚喜😛烏頭魚經過明爐烤熟咗再上,唔使擔心食食吓仲發現有魚肉仍然係生。之前去九龍城頗出名嘅泰國菜館就係有咁嘅情況,搞到有啲陰影。魚嘅外皮微脆,肉質好滑嫩。搭配特製嘅酸味醬汁,魚嘅鮮味更加突出。仔細睇呢道菜原來鋪上咗唔少嘅肉碎,唔怪得湯頭咁鮮甜,額外可再加湯再滾住魚肉,酸辣開胃。🥥椰青 食泰國嘢最啱配椰青水,清涼解渴,冰凍仲解埋辣添,爽啊!

🦐生蝦 6隻 $138

🐟明爐烏頭 $228
呢道明爐烏頭有驚喜😛

🥥椰青
食泰國嘢最啱配椰青水,清涼解渴,冰凍仲解埋辣添,爽啊!

2025-04-14
$450 (Dinner)
尖沙咀新發現✨集合泰菜+酒吧+娛樂於一身!氣氛一流~有吊椅、小型舞台、包房唱K、飛鏢機、酒吧位🎯🎤超適合一大班朋友一邊吹水一邊食住玩放鬆下~🔥 必食推介:🍢 泰式串燒拼盤(雞、牛、豬各兩串)香口多汁,醬汁微甜微辣~有沙嗲同埋酸汁兩款,好開胃!🍛 泰式黃咖喱豬肉配蒜蓉包咖喱香濃,豬肉嫩滑~包沾汁真係正🤤蒜蓉包好大塊,烤得好脆🥬 泰式肉碎生菜包肉碎炒得好香,叫咗中辣,包住生菜清新爽口~係我最愛食嘅泰菜菜式🍤 冬蔭功海鮮炒飯酸辣味剛剛好,海鮮足料~炒得粒粒分明👍🏻有好多蝦同埋魷魚🦑💡環境推介:有吊椅影相一流📸、飛鏢機+唱K包房勁有玩味~仲有小型舞台+Bar位~成個感覺chill爆!

尖沙咀新發現✨集合泰菜+酒吧+娛樂於一身!
氣氛一流~有吊椅、小型舞台、包房唱K、飛鏢機、酒吧位🎯🎤
超適合一大班朋友一邊吹水一邊食住玩放鬆下~

🔥 必食推介:
🍢 泰式串燒拼盤(雞、牛、豬各兩串)
香口多汁,醬汁微甜微辣~有沙嗲同埋酸汁兩款,好開胃!

🍛 泰式黃咖喱豬肉配蒜蓉包
咖喱香濃,豬肉嫩滑~包沾汁真係正🤤
蒜蓉包好大塊,烤得好脆

🥬 泰式肉碎生菜包
肉碎炒得好香,叫咗中辣,包住生菜清新爽口~
係我最愛食嘅泰菜菜式

🍤 冬蔭功海鮮炒飯
酸辣味剛剛好,海鮮足料~炒得粒粒分明👍🏻
有好多蝦同埋魷魚🦑

💡環境推介:
有吊椅影相一流📸、飛鏢機+唱K包房勁有玩味~
仲有小型舞台+Bar位~成個感覺chill爆!

2025-04-17 21 views
今日去尖沙咀行街就搵左呢間餐廳食晚飯,佢係一間bar同泰國菜餐廳,入面仲有k房。環境地方好大,娛樂設施都好足夠好岩一班fd聚會。食物質素高,份量大,十分推薦。泰式串燒 串燒睇落份量都幾大,有雞肉、豬肉同牛肉,佢配塔左兩款醬,一款係偏向酸清新口味另一款係沙嗲醬。串燒啖啖肉,肉質都軟冧,牛肉夠牛香味,雞肉有香料製作過十分惹味。 海南雞 半隻海南雞半隻都好大份,肉質好嫩滑,雞皮唔算多脂肪,可以成舊連皮食埋,配左兩款醬汁,酸辣醬同薑蓉,另外都好多蔬菜配埋,價錢都唔貴,份量又足,雞肉又滑,十分推介。 泰式生蝦 賣相好靚,一隻生蝦都會用一shot杯裝。佢配塔左2款醬汁,2款都惹味少少辣。另外仲有蒜頭,苦瓜等配菜。生蝦蝦肉新鮮,彈牙,食落成個菜都好清新。 青咖喱軟殼蟹 配有蒜蓉包呢個份量真係好大,軟殼蟹位到成個碗邊都有,青咖哩好香咖哩味,少少辣,有椰香味,入邊都有d茄子四季豆配塔,配埋蒜蓉包好好味,蒜蓉包好香,食落烘得好香軟鬆脆。 羊架羊架有羊晚味,今唔會好蘇味,食落肉質都嫩,輕易咬開,食落好香燒烤味。 泰式珍多冰珍多冰量多,有咬口,椰漿椰味香,甜度適中。 龍眼冰龍眼味突出,甜度正常,飲落幾解渴,配

泰式串燒

海南雞 半隻

泰式生蝦

青咖喱軟殼蟹 配有蒜蓉包

羊架

泰式珍多冰
珍多冰量多,有咬口,椰漿椰味香,甜度適中。

龍眼冰
龍眼味突出,甜度正常,飲落幾解渴,配食辣野一流。
2025-04-17 16 views
環境寬敞,有得食又有得玩,有飛鏢機、VIP卡拉OK房同埋liveshow 表演!入門口仲有吊椅,打卡一流!食物方面,每碟都勁足料大份!👉🏻泰式肉碎生菜包 辣肉碎酸辣開胃,配生菜清脆爽口,因應喜好自包自食,香料氣息濃郁!👉🏻泰式炸蝦餅 厚身,大件,金黃酥脆不油膩,內餡彈牙多汁,蝦肉緊實Q彈,配甜酸醬一流!👉🏻泰式豬頸肉炒芥蘭 豬頸肉切片適中,彈牙;芥蘭爽脆,醬汁鹹度剛好,口感層次豐富!👉🏻泰式家鄉煎蠔仔蛋 鐵板上,蛋香濕潤綿密,蠔仔粒粒飽滿,份量十足!

👉🏻泰式肉碎生菜包

👉🏻泰式炸蝦餅

👉🏻泰式豬頸肉炒芥蘭

👉🏻泰式家鄉煎蠔仔蛋
鐵板上,蛋香濕潤綿密,蠔仔粒粒飽滿,份量十足!
2025-04-16 21 views
這家泰式餐廳真的讓我驚喜!首先,我們點了生蝦,鮮嫩的口感讓人欲罷不能,配上特製的醬汁,酸酸甜甜的味道完美襯托出蝦的鮮美。接著是豬頸肉,肉質軟嫩,味道醇厚,每一口都充滿了香氣,真的很過癮。軟殼蟹青咖喱也是一大亮點,咖喱的香濃與軟殼蟹的酥脆結合得恰到好處,讓我忍不住多吃幾口。再來的蒜蓉包,外脆內軟,蒜香撲鼻,搭配著湯汁一起吃,簡直是絕配。最後,我們點的海鮮炒泰式粉絲,粉絲吸收了海鮮的鮮味,口感滑順,配料也很豐富,讓人吃得相當滿足。餐後我們還點了龍眼冰,清涼爽口,甜度剛好,讓人心情大好,完美結束這頓美餐。整體來說,這家餐廳的菜色不僅新鮮,而且每一道都帶有獨特的泰式風味,讓我回味無窮。下次一定還會再來!

2025-04-09 108 views
呢間尖沙咀嘅酒吧泰菜餐廳,感覺幾有特色,將泰菜、酒吧同埋卡拉OK結合埋一齊,啱晒一大班朋友聚會。咖喱炒大蜆嘅味道幾惹味,咖喱汁香濃,大蜆份量多又唔會太辣。泰式青咖喱雞配蒜蓉包,青咖喱嘅味道帶椰奶味,雞肉亦嫩滑。蒜蓉包就烘得幾香脆。飲品方面,椰青同青檸梳打都算正常。至於環境方面,餐廳嘅裝修幾有格調,有打卡吊椅啱晒鍾意影相嘅朋友。小型舞台可以表演,增加咗餐廳嘅娛樂性。可以包房唱K呢點都幾好,可以俾一大班朋友盡情歡唱。飛鏢機同其他酒吧遊樂設施亦都提供咗唔少娛樂選擇。呢間餐廳適合一大班朋友聚會,想搵個地方食飯、飲酒、唱歌、玩遊戲嘅話,呢度都算係一個唔錯嘅選擇。

蒜蓉包就烘得幾香脆。飲品方面,椰青同青檸梳打都算正常。

小型舞台可以表演,增加咗餐廳嘅娛樂性。
可以包房唱K呢點都幾好,可以俾一大班朋友盡情歡唱。
飛鏢機同其他酒吧遊樂設施亦都提供咗唔少娛樂選擇。

2025-04-06 118 views
今晚同一班朋友去尖沙咀食飯gathering,朋友預先網上預約咗一間餐廳,餐廳座位空間好大,裝修非常別緻,感覺好舒服。我哋叫咗一堆小菜,包括:「馬拉盞通菜」、「炸軟殼蟹」、「海南雞」、「青咖喱牛肉、蒜蓉包」、「鹽燒魚」特別推介「鹽燒魚」超級大條,好抵食。原條魚燒到外脆內軟,皮下嘅魚肉好香滑、好Juicy。好驚喜嘅係,全部小菜份量十足,大大碟。最初都有啲怕一大班人唔夠食,點知原來係咁大碟、咁抵食。飲品方面推介「椰青沙冰」,大大杯、唔係太甜、冰凍又解渴;另外仲有「椰汁冰」,香濃嘅椰汁味,味道甜甜地、好清新。整體食物大碟又抵食,好適合一班人聚會。

整體食物大碟又抵食,好適合一班人聚會。
2025-04-01 169 views
✌🏻泰式豬手|滷水工藝的極致展現一上桌就聞到濃郁滷水香氣,選用德國鹹豬手部位,經過72小時秘製滷製。豬皮呈現琥珀色光澤,用刀輕輕一劃即能分開,膠質豐盈到黏嘴唇。肉質鬆化得來不失嚼勁,滷汁完美滲透每絲纖維。最驚喜是搭配的酸菜和特調魚露辣椒汁,完美中和油膩感。隨餐附上的脆皮燒肉碎更是神來之筆,多重口感令人回味。✌🏻馬拉盞炒通菜|鑊氣十足選用泰國空運通菜,莖部粗壯卻異常嫩脆。主廚將馬拉盞、蝦米、蒜片爆香至焦糖化,鑊氣逼人。通菜炒至剛斷生,保持翠綠色澤與爽脆度,每條菜都均勻裹上鹹香醬料。特別加入新鮮紅蔥頭片增添甜味,與馬拉盞的鹹鮮形成絕妙平衡。唯一挑剔是蝦米略嫌大粒,咬到時稍影響口感。✌🏻泰式青咖喱牛肉配蒜蓉法包|東西合璧的創意演繹青咖喱用石臼現磨香茅、青辣椒等香料,加入椰奶慢燉而成。咖喱質地絲滑濃稠,辣度溫和帶椰香,最驚喜是加入泰國小茄子和泰式羅勒提味。搭配的蒜蓉法包外脆內軟,蘸咖喱汁食用時,蒜香與青咖喱的草本香氣在口中爆發,創意十足!✌🏻泰式龍眼冰用新鮮龍眼肉與羅望子熬製糖水,加入碎冰與椰奶。龍眼肉飽滿多汁,糖水甜中帶微酸,完美重現曼谷街頭風味。特別加入香蘭葉製成的果凍和糯米丸子,口感豐富
✌🏻泰式豬手|滷水工藝的極致展現

✌🏻馬拉盞炒通菜|鑊氣十足

✌🏻泰式青咖喱牛肉配蒜蓉法包|東西合璧的創意演繹

✌🏻泰式龍眼冰
用新鮮龍眼肉與羅望子熬製糖水,加入碎冰與椰奶。龍眼肉飽滿多汁,糖水甜中帶微酸,完美重現曼谷街頭風味。特別加入香蘭葉製成的果凍和糯米丸子,口感豐富度倍增。

餐廳位置方便喺尖沙咀麼地道,地鐵站行過去大概都係3分鐘就可以去到,適合食完嘢再留喺度繼續飲!餐廳入邊亦都有飛鏢機,啱晒鍾意玩飛鏢嘅朋友!下次有機會再嚟!
2025-03-30 202 views
又係地膽介紹先知原來尖沙咀有間咁隱蔽嘅餐廳酒吧。今日就唔飲啦,但係同幾個朋友食餐飯。呢度主要係食泰菜嘅。泰式串燒($108):牛,雞,豬,各兩串,配上沙嗲醬,自己都幾鍾意呢個沙嗲醬,因為有啲花生粒粒喺入邊,好惹味。而且肉質燒得剛好,唔會好韌,份量亦都算大嚿。泰式肉碎煎蛋飯($98): 呢個真係抵食夾大件,肉碎份量好多,同白飯差唔多,而且好惹味,唔食辣嘅朋友可能會覺得有少少辣,但係自己都食到,而且覺得越食越惹未。而且一食落口,就覺得好有鑊氣,炒得較乾身,同喺泰國食到嘅有得揮。半隻泰式海南雞($138): 雖然淨係叫咗半隻,但係隻雞本身都幾大,肉質唔會好老,但係可能本身做泰菜比較出色,相對上呢一味餸就唔算太驚喜啦。馬拉盞炒通菜($88):上菜嘅時候完全係嚇咗一跳,份量好多,而且馬拉盞都俾咗好多。令到每一啖都好有咸香味,而且好夠鑊氣,通菜亦都新鮮夠嫩,唔老。總結:如果淨係黎食泰菜嘅話性價比都算幾高,喺尖沙咀呢一帶,坐得舒服嘅泰菜佢都可以榜上有名,價錢相宜之外,而且份量都大碟,好適合一大班人嚟食嘢,而且可以揀坐室內或者室外,飲嘢或者傾偈都可以。

2025-03-28 238 views
呢間酒吧餐廳幾隱蔽,之前因為去過隔離餐廳食過所以知道呢度有野食,Happy Friday約左朋友黎左呢度食野輕鬆下!炸蝦餅 $108同一般泰菜餐廳既蝦餅差唔多,炸野多數都好食!呢個蝦餅吾油膩!海南雞 $138海南雞估吾到都幾滑,一啲都吾鞋!仲有2款醬汁可以點:酸辣醬同薑蓉!黃咖哩豬肉 配蒜蓉包 $118黃咖哩帶少少椰汁香味,豬肉片幾嫩,同樣吾會鞋,仲有三色椒、薯仔、洋蔥等配菜。另外佢會包一份3件蒜蓉包,蒜蓉味同牛油味都好重好香!椰汁冰 $48珍多冰 $482杯飲品都系椰汁底,椰汁飲得出即打出黎個種,好濃椰汁味,估唔到酒吧既泰式飲品都同樣好飲!呢度幾大間,而且有戶外位置,落雨都有蓋!

炸蝦餅 $108

海南雞 $138

黃咖哩豬肉 配蒜蓉包 $118

椰汁冰 $48
珍多冰 $48

呢度幾大間,而且有戶外位置,落雨都有蓋!