2025-03-06
今次去咗長沙灣嘅Lungo,呢間小店主打西式輕食同咖啡,環境幾舒服,有種簡約文青風,好啱同朋友一齊嚟hea下或者享受一個悠閒下晝。我試咗佢哋嘅「Bagel Sandwiches (chicken and honey mustard)」,真係幾有驚喜!首先,個Bagel外皮微微脆口,入面軟熟又有嚼勁,口感好好。雞肉份量夠多,肉質嫩滑,加上蜂蜜芥末醬,味道酸甜得嚟唔會漏,仲有新鮮蔬菜夾埋一齊,食落好清爽,完全唔會覺得滯。除咗Bagel,佢哋嘅咖啡都幾正。我點咗杯Latte,咖啡香濃順滑,奶泡打得細密,飲落好舒服。其他輕食好似沙律同三文治都幾受歡迎,食材新鮮,配搭有心思。環境方面,雖然店鋪唔算大,但佈置得簡潔明亮,坐低食嘢或者飲杯咖啡都覺得好放鬆。店員態度友善,會細心介紹每款食物嘅特色,令人覺得好貼心。價錢方面,Bagel Sandwiches定價合理,份量夠大,性價比高。如果你鍾意西式輕食,或者想搵個地方慢慢享受咖啡,Lungo絕對值得一試!