幾次經過呢間cafe都見到排長龍 呢排成日去荔枝角終於試到😆仲一星期食咗兩次🤣呢間cafe主要都係用木tone 再加上cashier同埋樓底都做咗圓角/圓拱形設計 所以感覺會特別cozy 唔多人嘅時候其實好啱靜靜哋自己做下嘢👩🏻‍💻🥄🥯Chicken & Honey Mustard Bagel Sandwich $52好中意佢哋嘅bagel😆佢哋表面唔算好脆 包身都冇乜回彈力 但咬落啖啖都好chewy 同埋好有包香味(?)🤣所以好上癮 雞係凍雞肉片 唔算好滑 不過同蜜糖芥末就好夾😋🍳American All Day Breakfast $110呢份都包幾多嘢 其中蛋最好食😂因為重蛋味又好滑 大啡菇好juicy 腸仔唔油膩 仲有半塊bagel 好飽😂😂😂☕️Cappuccino $39近期飲過最好飲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)豆味非常香濃 尾韻有黑朱古力味 凍咗都好香濃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)轉咗oat milk都依然好滑 有衝動買呢間嘅豆🍼Dirty $42個層次好靚🤤第一二啖冇咩驚喜 奶味比較出 mix多啲之後就唔錯 係令人上癮嘅豆味🤣
🥄

☕️Cappuccino $39

🍼Dirty $42
又係專程黎試bagel 🥯 😋 要左個avocado bagel,本身想飲cappuccino ..知呢間既咖啡應該唔錯,但尋日飲左cappuccino,又見佢地杯black sesame latte好好評!!於是就要左呢個😍😍佢bagel既口感都係唔屬於煙韌個類,比較鬆軟,個日既avocado 都帶少少黑,但整體尚算ok...但佢杯black sesame latte就出乎意料咁好飲!!!勁濃郁又唔算太甜!!成個口腔都好香芝麻味,你飲到有d好微細既芝麻.....飲完個杯底仲有層芝麻糊。。呢個係大推!!!絕對會為佢呢杯latte而番轉頭!😆😆😆cafe都坐得幾舒服,仲有自助bar可以自己去斟水,做下電腦野或者enjoy me time都幾唔錯既選擇~❤
又係專程黎試bagel 🥯 😋

black sesame latte
black sesame latte
  • Black sesame Latte
2021-11-22 396 views
Classic American $64 Latte 唔記得咗幾多錢一到weekend就會同朋友周圍搵Cafe坐下 黎到長沙灣附近 見到呢一間食bagel 平時burger 都食得多 不過我幾鍾意煙煙銀銀有咬口既麵包最鍾意食澱粉質🤣🤣 睇食評呢多數都係食begal就試下佢重口味嘅我緊係叫煙肉 American style 🤣 食物上咗枱已經大份過朋友個個😂 食幾好食 麵包煙韌 食完都幾滿足 不過當然要叫埋甜品! 加碼 cheesecake! 中規中矩 咁就呢個lunch 就落幕啦餐廳雖然唔多人 但感覺唔會話可以坐耐少少嘅cafe~
Classic American $64

睇食評呢多數都係食begal就試下佢
重口味嘅我緊係叫煙肉 American style 🤣
食物上咗枱已經大份過朋友個個😂

餐廳雖然唔多人 但
感覺唔會話可以坐耐少少嘅cafe~
2021-11-07 469 views
每次提及bagel的Cafe想必都會想起lungo不論是長沙灣還是九龍灣都有支持客Chicken with Honey Mustard Bagel $52聽說他們的bagel是自家製 烤得微溫外脆但欠咬勁沒有貝果的拉扯感😣火雞片煙燻味撲鼻配上honey mustard微酸微甜加上厚厚一層爽脆沙律菜頗清新但底下的忌廉芝士打破了清爽口感 更有點蓋過了主體flat white $38味道普通奶香 咖啡香都欠奉整體偏淡就連咖啡豆的基調也未能嘗岀是偏花還是偏果Hemma Rum Busque Burnt Cheesecake $52當天去最大主因莫過於衝着hemma 而去早早以收藏了他們的巴斯克芝士蛋糕卻一直沒有機會嘗試得知他們六月就結業了馬上外帶一件和家人分享巴斯克流心效果顯然易見入口軟滑 與外圍已定型的芝士蛋糕成為對比入口直衝腦門的冧酒 和浸飽冧酒的提子乾帶來微彈口感不會訝異為何那麼多人愛戴♡(*´∀`*)每人最低消費必須是一杯咖啡食物另計價格定位不高但也稱不上低水準卻沒有令我驚訝回頭意欲一般🙈
每次提及bagel的Cafe想必都會想起lungo

巴斯克流心效果顯然易見
入口軟滑 與外圍已定型的芝士蛋糕成為對比
入口直衝腦門的冧酒
和浸飽冧酒的提子乾帶來微彈口感
不會訝異為何那麼多人愛戴♡(*´∀`*)

每人最低消費必須是一杯咖啡
食物另計
價格定位不高但也稱不上低
水準卻沒有令我驚訝
回頭意欲一般🙈
很早已經聽過𝗟𝘂𝗻𝗴𝗼的貝果大名可惜這次胃已填飽🥺咖啡店以淺木色為主 燈光很柔和角落還有蘋果日報☺️💛-☕️ | 𝗠𝗮𝗴𝗶𝗰 $𝟯𝟴 (𝗗𝗼𝘂𝗯𝗹𝗲 𝗥𝗶𝘀𝘁𝗿𝗲𝘁𝘁𝗼 𝗙𝗹𝗮𝘁 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲) |雙份濃縮咖啡及一半的水量用短沖形式製作出來的咖啡味道十分濃郁 還有拉花超級漂亮!🍰 | 𝗦𝗼𝘂𝗿 𝗖𝗿𝗲𝗺 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗥𝗮𝘀𝗽𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟰𝟱 |𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲味很突出𝗥𝗮𝘀𝗽𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆又酸甜清新 很有驚喜!不過蛋糕比較散 吃的時候掉到四周都是😂⚠️ | 總結: 很有水準的咖啡店 下次一定要試𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹😗

很早已經聽過𝗟𝘂𝗻𝗴𝗼的貝果大名
可惜這次胃已填飽🥺

咖啡店以淺木色為主 燈光很柔和
角落還有蘋果日報☺️💛

雙份濃縮咖啡及一半的水量
用短沖形式製作出來的
咖啡味道十分濃郁 還有拉花超級漂亮!

𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲味很突出
𝗥𝗮𝘀𝗽𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆又酸甜清新 很有驚喜!
不過蛋糕比較散 吃的時候掉到四周都是😂

2021-10-22 305 views
真係呢區數一數二咖啡首選!啡底靚,有層次,奶啡比例 perfect Cappuccino, Latte, Dirty 都係我至愛,從未失望!All Day Breakfast 都算高質!有4款,我最中意 veggie. 因為有牛油果 朋友就叫左個 Classic, 就係好classic 既腸加煙肉啦!沙律菜超 fresh. 醋汁調味到位!大啡菇,夠淋又多汁炒蛋唔夠滑Bagal 當然係皇牌,軟硬煙un 程度適中,係中間既cream 我覺得可以多返少少更好!呢度是全自助的,叫野食要自己行去收銀機,要水,餐具 etc 自己來。無限時任坐,for friend chat gathering. Very Good Choice!

沙律菜超 fresh. 醋汁調味到位!
大啡菇,夠淋又多汁
炒蛋唔夠滑

2021-10-21
$150 (Lunch)
其實已經黎過Lungo好多次,覺得佢既咖啡向來都好高質,好好飲。但有好多時星期六日都好多人排隊,舖頭位置又比較少。一路都好中意佢地既Dirty,連平時唔飲奶既我都好欣賞😋覺得佢地做得好Balance,唔會覺得好似飲咗一杯凍奶咁,啡底同奶好夾,飲落好香濃。佢地既咖啡豆都係香港炒,支持本地💪🏻今次係黎咁多次第一次食鹹食,估唔到個all day breakfast原來都好唔錯😍菜好新鮮,蛋都炒得好滑。最有驚喜一定係個Bagel,焗得岩岩好夠脆,淡淡既藍莓味,口感十分好。

All  Day  Breakfast
Dirty
2021-09-18
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
All  Day  Breakfast
Dirty
2021-10-17 265 views
Bagel sandwich🥑Avocado & guacamole $58🍯Smoked salmon & honey mustard $58 👍🏻👍🏻👍🏻Drinks☕️Dirty $42🖤Black sesame latte $48 👍🏻👍🏻👍🏻Dessert🍰Sour cream cheese raspberry cake $45 👍🏻👍🏻👍🏻個人認為bagel夠香軟,餡料又豐富😚杯黑芝麻鮮奶咖啡濃郁得嚟唔會太芝麻糊feel,拉花勁靚🥰芝士蛋糕質地都好綿密!整體而言,呢間cafe唔錯唔錯😋

Bagel sandwich
🥑Avocado & guacamole $58

Drinks
☕️Dirty $42

Dessert

Type of Meal
Lunch
2021-10-16 275 views
好耐冇食bagel, 特登過嚟支持吓。臨到之前打電話去落order,叫咗個藍莓bagel+ cream cheese($34)。拎起上手仲係熱嘅👍呢度嘅bagel唔算硬身,但係咬落有啲煙韌,裏面都有絞碎左嘅粒粒藍妹乾,釋出淡淡的藍莓味。個包我都幾鍾意,不過身為芝士控,就對佢嘅餡料則非常之失望。首先咬咗兩啖都唔係好覺有芝士,索性搣開佢嚟睇,嘩!竟然連一層薄薄嘅芝士都搽唔匀!好。失。望囉! 呢個價錢已經係中環區的價位,不過個餡料係拍馬都追唔上人地爆曬餡嗰種囉!😫😫😫

首先咬咗兩啖都唔係好覺有芝士,索性搣開佢嚟睇,
嘩!竟然連一層薄薄嘅芝士都搽唔匀!好。失。望囉!

2021-10-16
$34 (Tea)
2021-10-13 273 views
長沙灣呢間coffee shop出名飲咖啡外,聽聞佢哋嘅bagel🥯同巴斯克芝士蛋糕🍰好好食,等我又去試吓先!烘過嘅Bagel🥯微暖有溫度,外層帶少少脆,內裡依然軟熟,煙韌有咬口❤️嫩滑雞肉片加上唔少沙律菜配個芥末沙律醬,食食吓攻埋鼻夠晒刺激👃🏻,為清淡嘅雞肉片提升惹味度,呢個推介👍🏻Matcha Latte🍵抹茶味好出,同牛奶嘅比例亦調得剛好,如果可以大杯啲就更加好啦😌💚唯獨可惜嘅係,一心諗住去食佢哋嘅軟心巴斯克芝士蛋糕,點知店員話暫停供應😭😭😭餐牌上有3款甜品,dirty chocolate cake、lemon tart同我最後揀咗嘅sour cream cheese raspberry cake🍰,店員話呢款比較多人食,其實即係raspberry cheese cake,芝士係軟滑香口🧀,加入raspberry醒胃無咁溜,但餅底比較鞋口,亦都過厚,食落口同芝士嘅比例有啲失衡🥲,可能我一開始對佢嘅蛋糕期望較高,搞到最後反而對個甜品有啲失望🙈鍾意Bagel嘅朋友嚟呢間真係要試吓佢哋出品嘅多款貝果!

Chicken & Wasabi Mayonnaise Bagel
Matcha Latte

Sour Cream Cheese Raspberry Cake

鍾意Bagel嘅朋友嚟呢間真係要試吓佢哋出品嘅多款貝果!
Matcha Latte
2021-10-02 211 views
☺︎︎ Black Sesame Latte 首先拉花拉得好靚~ 入口好順滑仲有好濃郁嘅芝麻味,口感超似芝麻糊( ˘ ³˘)☺︎︎ Ugly Chocolate Cake☺︎︎ Cheesecake 忘記左個名🥲如果更dense 就好~☺︎︎ Flat White
☺︎︎ Black Sesame Latte
☺︎︎ Ugly Chocolate Cake
☺︎︎ Cheesecake 忘記左個名🥲
如果更dense 就好~
☺︎︎ Flat White
2021-09-29 241 views
📌 The Monster All day breakfast ($118) has brightened up my day with its colourful ingredients, including sausages, veggies, baked beans, scrambled eggs, big juicy mushrooms as well as a blueberry bagel with cream cheese. They are all served warm and the amount is filling. Matched it with a refreshing and sweet iced chocolate ($45) - perfect! 📌Magic ($38) I usually go to Flat White but it was my very first time of drinking Magic as I was too drowsy. Magic is a double shot of Ristretto so with a

📌Magic ($38) I usually go to Flat White but it was my very first time of drinking Magic as I was too drowsy. Magic is a double shot of Ristretto so with a more highly concentrated espresso coffee. Turns out it doesn't taste much different from Flat White but the latte art is kinda cute. ✨
【長沙灣Bagel控蒲點😇大大份all day breakfast】位於長沙灣地鐵站附近嘅cafe果然冇深水埗咁多人位置喺荔枝角同長沙灣中間,食物種類唔算多, 有唔同款bagels______________________________【食評篇👇👇👇】🤓🤓評分benchmark參考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 屬高分之作✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d✏5分 - 伏野,零分重作🥗🥓🍳Monster All Day Breakfast ($118) (💝8.5/10)- 全日早餐都有4款,叫左咩都有嘅Monster,大大份- 有: 大啡菇🍄、香腸(豬肉腸🐖及芝士腸🧀)、煙肉🥓、炒蛋🥚、茄汁豆、煙三文魚🐟、煙燻牛肉🐂、車厘茄🍅、沙律菜🥗,同埋半個藍莓bagel,超級豐富,食肉獸必點!! - 最特別當然係個藍莓bagel,裏面塗左cream cheese, bagel煙韌有咬口,藍莓味突出但又唔甜🐟Smoked Salmon & Honey Mustard Bagel ($5

位於長沙灣地鐵站附近嘅cafe

✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

Monster all day breakfast

- 全日早餐都有4款,叫左咩都有嘅Monster,大大份

🐟Smoked Salmon & Honey Mustard Bagel ($58) (8/10)
- Bagel的上面還沾了點芝麻和poppy seed,帶出很香的芝麻味,跟bagel一起吃很夾
- Bagel口感煙韌但不會太過硬實乾身😋,超鐘意依個bagel嘅口感!
- Honey mustard不會搶左煙三文魚味,幾清新,感覺都幾輕盈健康

🍋Iced Homemade lemonade ($50) (💝9/10)
- Surprisingly好飲
- 以為會好酸,其實甜甜地,好易入口

🍹Iced Blue Monday (Ice Drip with Tonic) ($48) (💝9/10)
- 諗唔到飲咩,店員推薦Blue Monday,話好少coffee shop賣會溝tonic water既咖啡
- e,飲落又唔錯wo,酸maymay既,飲落有咖啡味,但又夾雜小而緊密的氣泡

野飲而言,如果你中意甜甜地,就lemonade
如果你想飲coffee酸酸地既original flavour 同有氣泡既爽感,就blue monday
【環境篇👇👇👇】
- Lungo空間都好大,設計以大地色系為主調
- warm wooden interiors

✏Overall✏
整體來說 是感覺偏健康和好吃的
總結呢間cafe非常唔錯
可以再黎!
除左會介紹香港餐廳美食,仲會影埋餐廳環境(有片!!)。如果你重視
餐廳裝修格局✅➕環境氛圍✅
快 d follow‼️‼
(📍長沙灣)LUNGO
長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖
Monster all day breakfast
TEA
2021-09-16 220 views
今日搵到間新既小店CAFE 環境非常有格調 岩曬文青打卡食飯啦~菜式 全日早餐加熱濃朱古力 另外呢度主自家烘焙麵包貝果,都係唔少人過黎試既原因講起貝果,我第一次食係台灣CAFE食到,估唔到短短幾年就成為文青最新潮食當時食既感覺覺得口感很特別,煙韌有彈性 有別於港式麵包所以今次見到佢自家烘焙貝果就好想特別試下全日早餐 黑醋汁沙律菜 烘貝果半份 炒滑蛋 番茄汁豆 牛肉腸 煙肉 大啡菇滑蛋口感滑溜,灑了黑椒食落味道香又嫩 沙律用醋汁調味,特別帶一絲酸味更刺激食慾貝果當多士3邊都烘香,變成有點脆脆口感既外層,又食到軟綿Q彈既口感 散出淡淡牛油香氣添朱古力選用比利時朱古力粉沖泡,特別醇香濃厚入口不甜長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖平均消費$150評分8/10
當時食既感覺覺得口感很特別,煙韌有彈性 有別於港式麵包
所以今次見到佢自家烘焙貝果就好想特別試下
朱古力選用比利時朱古力粉沖泡,特別醇香濃厚入口不甜

長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖
平均消費$150
評分8/10
🥯長沙灣人氣Bagel ☕️.長沙灣區超多高質黃店💛 今次來到哩間出名貝果的cafe 🥯好嘢自然多人等!好彩今次過嚟算早,唔多洗排隊😍好開心哩到有蛋奶素食選擇!係一間好好的葷素餐廳🤩 主食可選Veggie All Day  仲有Bagel! 我覺得Bagel 口感真係好唔錯,愛貝果的可來一試喔🥯 飲品都做得好!我地試左Baileys Chocolate,好重Baileys 味!飲完真係有少少醉酒感覺唔係講笑😂   另外個杯係Magic (double shot flat white) , 咖啡味十分香濃☕️總評💁🏻‍♀️味道: 8/10環境: 8/10抵食: 7/10價錢: 人均 約$150
🥯長沙灣人氣Bagel ☕️

好開心哩到有蛋奶素食選擇!係一間好好的葷素餐廳🤩

主食可選Veggie All Day

Veggie all day

仲有Bagel!
Bagel with Peanut Butter

我覺得Bagel 口感真係好唔錯,愛貝果的可來一試喔🥯

Baileys Chocolate

總評💁🏻‍♀️
味道: 8/10
環境: 8/10
抵食: 7/10
價錢: 人均 約$150
2021-03-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
Veggie all day
Bagel with Peanut Butter