2023-01-16 496 views
🥯回購多次嘅Bagel 💚開心果味中間有啲啲麻薯 夾心部分有大量開心果內餡開心果味用心食都會感受到已經同出面嘅重好多但未可以話好香濃🥯依然有咬口 飽腹感都高🤎 焙茶味同開心果味嘅結構一樣但轉咗焙茶味 食得出嘅茶味但唔會太多/有苦澀味自己會鐘意💚開心果味多啲🥯用微波爐叮大約30秒💰每個大約$2x
🥯回購多次嘅Bagel

但唔會太多/有苦澀味
自己會鐘意💚開心果味多啲

🥯用微波爐叮大約30秒

💰每個大約$2x
Intro: 新蒲崗接近鑽石山地鐵站嘅位置有一間好出色嘅麵包店,長期都有好多人幫襯,而呢到麵包嘅種類多不勝數,價錢其實比出面嘅麵包店貴50%,但質素真係有保證,仲可以食到平價嘅scone阿,今次就揀左scone~___________________🍽 伯爵茶司康+蜜糖提子司康💰 28/2件 ⭐️ 8.5/10✍🏻 $14蚊一件scone其實好抵食,而仲可以食到其他味真係好難得;✍🏻 每啖scone都好濃伯爵茶味,而無伯爵茶苦澀嘅味道;✍🏻 蜜糖提子味就好正路,提子真係好夾scone,蜜糖味唔算好出;✍🏻 scone嘅口感好實,唔會好硬,唔會似kfc咁咬完散開哂;✍🏻 最好叮熱scone,再加番杯英式早茶慢慢嘆番個好嘅早餐阿。___________________🏠 享樂烘焙📍 新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖⭐️ 9/10___________________
Intro:
🍽 伯爵茶司康+蜜糖提子司康
💰 28/2件 ⭐️ 8.5/10
✍🏻 每啖scone都好濃伯爵茶味,而無伯爵茶苦澀嘅味道;
🏠 享樂烘焙
📍 新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖
⭐️ 9/10
TakeAway
有留意開🍞包包嘅朋友對享樂烘焙應該並不陌生🤭🤣享樂嘅包款種類真的超多der~😆💫主打湯種bagels🥯, 口味多達6款🆙仲有軟歐包, 吐司🍞, 司康, 蛋糕等烘焙食品🍰🍪🚶🏻‍♀️每次經過新蒲崗店, 總會入去兜個圈🤣 入去👃🏻聞吓陣包香 同睇吓有冇新產品😽🆕開心果味貝果已推出一排, 🥴可惜之前到訪幾次都售馨🈵🫣熱潮減退咗啲, 終於輪到我試了🥹🔸開心果奶酥麻糬貝果🥯 $24 7/10💦包表面噴水翻熱後, 外脆內軟!😻包體唔係走十分煙韌紮實那種 偏鬆軟~👌🏻口感較適合大部分人士 較易咬🤣入面係開心果奶酥, 食到好香嘅開心果味💚麻薯份量略嫌較少🙈有少少拉絲效果🤏🏻質地偏水偏軟 個人較喜歡煙韌那種😙😛作為開心果控, 私心想加埋開心果醬同開心果仁粒, 會更開心🤤
有留意開🍞包包嘅朋友
對享樂烘焙應該並不陌生🤭🤣

享樂嘅包款種類真的超多der~😆
💫主打湯種bagels🥯, 口味多達6款🆙
仲有軟歐包, 吐司🍞, 司康, 蛋糕等烘焙食品🍰🍪
🚶🏻‍♀️每次經過新蒲崗店, 總會入去兜個圈🤣
入去👃🏻聞吓陣包香 同睇吓有冇新產品😽

🆕開心果味貝果已推出一排,
🥴可惜之前到訪幾次都售馨🈵
🫣熱潮減退咗啲, 終於輪到我試了🥹

🔸開心果奶酥麻糬貝果🥯 $24 7/10
💦包表面噴水翻熱後, 外脆內軟!😻
包體唔係走十分煙韌紮實那種 偏鬆軟~
👌🏻口感較適合大部分人士 較易咬🤣
入面係開心果奶酥, 食到好香嘅開心果味💚
麻薯份量略嫌較少🙈有少少拉絲效果🤏🏻
質地偏水偏軟 個人較喜歡煙韌那種😙
2022-11-12 1444 views
-難得放半天假,就算唔順路都去咗鑽石山買哩間嘅bagel😂-相信大家對享樂都唔陌生,好彩我放工時段前去,仲有唔少選擇🫶🏻 -我首選係佢哋嘅湯種藍莓乳酪貝果🫐🥯 包體都係好煙韌,size雖然唔大但入面塞滿cream cheese💗 味道帶有小小酸甜,係每次都會回購嘅口味😬-今次再試埋紫菜肉鬆芝士貝果🧀🧄 入面原來係蒜蓉芝士,食落有陣淡淡嘅蒜香,不過個人口味覺得咸味貝果一般😂 -好彩今次早咗去,其實仲有好多都好想試,奈何張生出咗B. Trip冇得大力傳教🥹 唔知大家又係咩享樂嘅fans 呢😬💗
-難得放半天假,就算唔順路都去咗鑽石山買哩間嘅bagel😂

2022-11-11
$20 (Tea)
難得去開呢頭,小編同朋友就想黎買冰心包try try,點知佢冇賣了😭,於是試左另一樣新品:-1️⃣「日本宇治抹茶蜜瓜包🍵🇯🇵($18;$32/2)」估唔到中間有咁多抹茶餡!茶味都ok但可更濃,食落稍稍偏甜🤔,btw佢仲有伯爵茶味~Japanese matcha/ earl grey melon bun
1️⃣「日本宇治抹茶蜜瓜包🍵🇯🇵($18;$32/2)」
2022-11-06 849 views
前牌IG瘋狂洗版嘅超人氣麵包店— 享樂烘焙😍😍今次終於經開買到喇🤩本身係沖住大熱既冰心麵包而黎,可惜賣晒🥲不過都好在有其他收穫!🤣- 抹茶蜜瓜包🍈外形係蜜瓜既網紋,非常可愛😍外層口感似菠蘿包皮,食到粒粒沙糖,口感好脆!入面係宇治抹茶餡,抹茶味好香濃,中意食濃抺茶既朋友仔一定好中意!😋- 開心果麻薯貝果🥯貝味口感煙韌,入面有開心果蓉同軟綿線既拉絲麻薯😍作為開心果控既我就覺得開心果味唔夠濃喇🤏🏻- 法國Lescure 草莓蘇🍓以法國天然無鹽牛油Lescure而製,蘇皮鬆脆,好香牛還油味!上面配香甜既士多啤梨同吉士,味道好match 😋- 法國Lescure 忌廉芝士蘇🧀配鹹鹹地嘅cream cheese感覺唔太夾一般喇~Bagel 系列都好值得一試!希望下次可以試埋冰心麵包喇!😆

前牌IG瘋狂洗版嘅超人氣麵包店— 享樂烘焙😍😍
今次終於經開買到喇🤩
本身係沖住大熱既冰心麵包而黎,可惜賣晒🥲
不過都好在有其他收穫!🤣

- 抹茶蜜瓜包🍈
外形係蜜瓜既網紋,非常可愛😍
外層口感似菠蘿包皮,食到粒粒沙糖,口感好脆!

- 開心果麻薯貝果🥯
貝味口感煙韌,入面有開心果蓉同軟綿線既拉絲麻薯😍
作為開心果控既我就覺得開心果味唔夠濃喇🤏🏻

- 法國Lescure 草莓蘇🍓
上面配香甜既士多啤梨同吉士,味道好match 😋

- 法國Lescure 忌廉芝士蘇🧀
配鹹鹹地嘅cream cheese感覺唔太夾
一般喇~

作為享樂嘅忠實客戶,見到佢出左幾款新品,就梗係去試下啦❤️‍🔥🤓~糖不甩bagel 🖤🥯 $23 最想試嘅個個😍,面頭係滿滿嘅黑芝麻粉,入面包住左花生🥜醬同麻薯🤤,超邪惡但好好食呀,但感覺個包體太薄🤫~開心果bagel 💚🥯$24 呢個入面係開心果味嘅奶酥,會比較油少少🤏🏻,但好濃開心果味❤️‍🔥😍,啲麻薯仲多到漏晒出嚟🙈~黑芝麻麻薯包 $18呢個幾大個,感覺會比黑芝麻個隻Bagel抵呀🤫 入面都係滿滿嘅黑芝麻,沙沙地幾好食,仲有好多麻薯喺入面呀‼️

~糖不甩bagel 🖤🥯 $23

黑芝麻麻薯包
糖不甩bagel
開心果bagel
黑芝麻麻薯包
享樂烘焙 LY Bakery📍 新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖呢日全家出動陪我阿妹去新蒲崗嘅工廠大廈整嘢,喺附近等佢嘅時候見到呢間好出名嘅享樂烘焙,前年有食過佢哋出嘅月餅,覺得味道都唔錯,而且好多人喺麵包店排隊,所以都想襯下墟。一眼望埋去,佢嘅麵包款式好多,而且有好多都好適合打卡,例如藍莓撻,吉士撻之類。不過因為新蒲崗返大西北好遠,所以就揀咗啲易又唔會咁易碎嘅款式嚟試。 💰$22玉桂卷 🍞呢款肉桂卷,上面嘅焦糖醬量多,唔會過甜,麵包絕對唔係空氣麵包,有咬口同有質感,比起一般美式肉桂卷嚟講無咁漏,感覺上冇咁邪惡比較健康。 💰$28/2個 ($16/1個)抹茶司康 🍵🧁寫明係用小山園嘅抹茶整嘅,抹茶味的確夠哂香濃,scone面亦焗得好靚,香香脆脆好好味!內面嘅口感就比較似KFC嘅蜜糖鬆餅,比想像中濕潤,唔夠乾身。咖啡朱古力司康 ☕️🍫🧁而咖啡朱古力味嘅scone就好啱鍾意咖啡同朱古力嘅朋友食啦,佢兩種味道都好平均,唔會有一種太搶味。每一啖食落都有好香嘅咖啡同朱古力味,仲會食到朱古力碎添,好正!不過同抹茶味一樣,內面唔夠乾,食落唔似scone嘅口感,反而似muffin。而且佢哋每個形狀都好不
享樂烘焙 LY Bakery
📍 新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖

💰$22
玉桂卷 🍞

[價錢 Price]
💰$28/2個 ($16/1個)
抹茶司康 🍵🧁

咖啡朱古力司康 ☕️🍫🧁
而咖啡朱古力味嘅scone就好啱鍾意咖啡同朱古力嘅朋友食啦,佢兩種味道都好平均,唔會有一種太搶味。每一啖食落都有好香嘅咖啡同朱古力味,仲會食到朱古力碎添,好正!不過同抹茶味一樣,內面唔夠乾,食落唔似scone嘅口感,反而似muffin。而且佢哋每個形狀都好不一,有大有細,有方有園,所以大家買嘅時候不妨細心揀一下。

💰$28
粒粒芝士合桃法國 🧀🥖
呢款芝士合桃包比想像中硬,咬落比較吃力,如唔係即日食,強烈建議大家翻譯一下先好食,用氣炸鍋或者焗爐加熱後,芝士同包身會變得軟熟,更加好味!
享樂烘焙的bagel軟包在麵包控的圈子裏應該無人不知吧~前幾天經過新蒲崗便看看有沒有什麼新款式然後被我發現了開心果bagel😍除了超過6款口味的bagel以外 還有許多軟歐包 爆餡吐司等 全部看著都很吸引💁🏻‍♀️—————————開心果麻糬bagel $24這個是新品呀!!!!享樂的bagel包體其實沒有台式的那麼煙韌紮實 是偏鬆軟的 個人會較喜歡有嚼勁的包體😬開心果蓉說是日本出品 但略嫌堅果味道不夠香 而且有點過甜了 勝在餡料份量大方 麻糬就是偏軟的那種 甜度剛好
享樂烘焙的bagel軟包在麵包控的圈子裏應該無人不知吧~
前幾天經過新蒲崗便看看有沒有什麼新款式
然後被我發現了開心果bagel😍

—————————
開心果麻糬bagel $24
這個是新品呀!!!!
麻糬就是偏軟的那種 甜度剛好

2022-10-11 614 views
每次返教會💒都會順便/專登去一轉享樂每次一入享樂,都忍唔住要入手Bagel & Scone 佢其實有各式各樣既包款我試過好多,大多數味道都屬中上Bagel & Scone 屬必試之選!~Bagel~🥯有超多款:紫菜肉鬆芝士、台灣大甲芋泥、北海道芝士、藍莓乳酪、特濃抹茶麻糬、糖不甩、培茶⋯不能盡錄仲要唔怕食厭,因為間唔中都有新款而且每次入去bagel 既款式都有唔同而我試過咁多款,最愛培茶,但就真係好撞手神,唔係成日遇到其次就係特濃抹茶培茶:我屬茶系愛好者,一試就愛上,濃而唔苦,食完唔滯,滿口培茶味⋯但今次遇唔到,有一點點失望抹茶🍵: 真係特濃,加上有麻糬中和抹茶的甘味,係大眾不二之選,當早餐剛剛好藍莓🫐乳酪:第三選擇,係中上之選,食得多抹茶,間中都要轉下口味既芋泥:今次買比家姐試,好飽肚,食完好滿足,但當早餐食會有點滯~Scone~每人入享樂都必買Bagel , 但我就更鍾情Scone 唔痴口得黎,又實淨,仲要靚仔添食完唔會太有罪惡感得黎,又滿足到肥妹我既口痕⋯ 伯爵茶☕️:呢個係大愛,十級推介,必試,食完仿如飲左杯伯爵茶抹茶:其實都超班,但如果試左伯爵茶先,有比較就有傷害,所以今次冇買
每次返教會💒都會順便/專登去一轉享樂
每次一入享樂,都忍唔住要入手Bagel & Scone
佢其實有各式各樣既包款
我試過好多,大多數味道都屬中上
Bagel & Scone 屬必試之選!

~Bagel~🥯
仲要唔怕食厭,因為間唔中都有新款
而且每次入去bagel 既款式都有唔同
而我試過咁多款,最愛培茶,但就真係好撞手神,唔係成日遇到
其次就係特濃抹茶

~Scone~
每人入享樂都必買Bagel , 但我就更鍾情Scone
唔痴口得黎,又實淨,仲要靚仔添
食完唔會太有罪惡感得黎,又滿足到肥妹我既口痕⋯
抹茶:其實都超班,但如果試左伯爵茶先,有比較就有傷害,所以今次冇買,但好值得試

小貼士❗️
我曾經問過職員,佢地好好,教我Bagel 可以放冰隔,可以放到成個月,可以氣炸/焗/蒸熱返食,大約10-15分鐘,我幾樣方法都試過,都保持原味,正🥳
加上享樂地點唔係好近地鐵站,唔算好就腳
所以,我每次都買多幾個,放冰隔做宵夜/早餐後備!

#HKfoodie #foodie #享樂烘焙 #Bagel #Scone #茶系
TakeAway
🐭 米奇老豬Vol. 266 🐷[享樂烘焙]相信一眾包控都一定食過 @ly_bakery 老豬早排終於第一次買 真係有d慚愧 🥹結果真係相逢恨晚 🤭希望佢地快d喺港島都開間分店啦 ~.🐖🐖《開心果卷卷》🐖🐖🛑 8.5/10 🛑 💰$24💰呢個係期間限定!係開心果味嘅偽肉桂捲 🍥鋪面嘅開心果cream cheese份量非常佛心開心果味真係幾濃 👍🏻幾乎蓋過老豬不愛嘅cream cheese酸味 🫣卷卷本體係類似布里歐包(?)焗左之後個邊邊係超脆 👂🏾而入面係超香牛油味 好鬆軟 (不過美中不足嘅係焗完之後有出油🥹)卷卷入面仲有d 開心果奶酥 濃度更高 💚👆🏻呢個奶酥完全係highlight 🌟私心想要奶酥麻糬卷卷 齊來許願🙏🏻🎋.🐖🐖《抹茶拿鐵麻糬吐司》🐖🐖🛑 8.5/10 🛑 💰$35💰雖然吐司本體嘅抹茶味只係淡淡地 但捲心嘅奶酥都算濃抹茶拿鐵味唔係平時純抹茶果種甘苦 而係偏奶 🥛麻糬係偏軟身嘅 微甜如果可以再煙韌d就好啦~呢個雖然好大舊好重手 但老豬可以輕鬆KO原條 🫢反而開心果卷卷食完一個就會有d飽滯.🐖🐖《明太子法國》🐖🐖🛑 8.6/10 🛑 💰$22💰呢個獲得老豬男友認證 🉐️返焗
🐭 米奇老豬Vol. 266 🐷
[享樂烘焙]
相信一眾包控都一定食過 @ly_bakery
老豬早排終於第一次買 真係有d慚愧 🥹
結果真係相逢恨晚 🤭
希望佢地快d喺港島都開間分店啦 ~
🐖🐖《開心果卷卷》🐖🐖
🛑 8.5/10 🛑 💰$24💰
呢個係期間限定!
係開心果味嘅偽肉桂捲 🍥
鋪面嘅開心果cream cheese份量非常佛心
開心果味真係幾濃 👍🏻
幾乎蓋過老豬不愛嘅cream cheese酸味 🫣
卷卷本體係類似布里歐包(?)
焗左之後個邊邊係超脆 👂🏾
而入面係超香牛油味 好鬆軟
(不過美中不足嘅係焗完之後有出油🥹)
卷卷入面仲有d 開心果奶酥 濃度更高 💚
雖然吐司本體嘅抹茶味只係淡淡地
但捲心嘅奶酥都算濃抹茶拿鐵味
唔係平時純抹茶果種甘苦 而係偏奶 🥛
麻糬係偏軟身嘅 微甜
如果可以再煙韌d就好啦~

呢個雖然好大舊好重手
呢個獲得老豬男友認證 🉐️
返焗之後 全屋都係明太子味
法包超❣️爆❣️脆❣️
明太子蛋黃醬醬同包嘅比例幾乎係1:1
每啖都有醬 完全唔會dry!

❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8.5/10
服務:N/A
環境:N/A
性價比:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅(全部!)

自費️⭕/試食

#米奇老豬_茶
#米奇老豬_開心果
#米奇老豬_包
#米奇老豬_麻糬

#享樂烘焙 #lybakery #抹茶拿鐵麻糬吐司 #抹茶吐司 #抹茶控 #麻糬控 #抹茶拿鐵 #明太子法國 #法包 #明太子醬 #開心果醬 #開心果蛋糕 #布里歐 #肉桂捲 #蜜瓜包 #九龍灣美食 #冰心包 #新蒲崗美食 #黃大仙美食 #元朗美食 #香港麵包 #麵包控 #香港烘焙
因為太忙,有時候Tea time買個包食就算,嚟到新蒲崗呢區,試下有點名氣的<享。樂>烘焙,好早之前見佢新開期間,真係排晒長龍,之後見星期六,日都幾多人,所以入去望下算。其實有幾點都幾失望。1. 貨品價格偏高,麵包size細, 又唔係話好食到飛起,餡料對不起價格,如果比起cafe嘅包點貴,係因為人地有得坐,有得hea,有得打咭。2. 員工服務有待改善,其實之前都嚟過,我買1個包,前面位阿姐買一堆包,每個又要入袋,佢又話比card又唔係又轉比呢樣果樣,我等左差唔多10分鐘,我就放低走左,唔係話插隊,正常都收左1個人錢先慢慢同佢攪?今日買左堆包,店員話無紙袋ok, 咁搵多個袋入晒得唔得?佢見住我又電話又鎖匙包又銀包,佢見到都廢。事理我,咁我都廢。事問佢囉,費事以為我呃佢個袋囉買左<朱古力杏仁曲奇><抹茶紅豆包><雞肉包>(佢d名改到太長,所以可能有不符,不過個包名幾長幾勁都好,入面真係有先好喎😂)<抹茶紅豆包>$18皮有點硬,Cream也ok, 紅豆只有面頭幾粒,入面無的, Size細,紅豆餡沒有。<朱古力杏仁曲奇>$30,尚算鬆化,味道剛好,價格偏貴,size細$30 得
其實有幾點都幾失望。

買左<朱古力杏仁曲奇><抹茶紅豆包><雞肉包>

<抹茶紅豆包>$18

<朱古力杏仁曲奇>$30,尚算鬆化,味道剛好,價格偏貴,size細$30 得10塊為$3蚊
塊,不是鑲金的。

去Mr. Field 買比較優勝,香軟大塊有真粒粒朱古力。

另一個雞肉包$12都普普通通,size小,有2塊雞肉,算正常價格,唔洗(想)講😂

我地追求好味,價錢合理,支持公平公正,支持小店,但要合情合理,唔係人地話自係乜就乜,一定要支持囉。
咁事實都要講,我就唔會盲目。

如果小店唔幫襯,只有大大公司嘅時候,佢有乜你食乜,有幾貴你都要被,係我地唔想見到。

2022-09-28 600 views
一入去俾成排七彩繽紛既bagel吸引咗,有唔同味道 ☺️ 最後揀咗其中三款 :伯爵麻薯奶茶貝果,藍莓乳酪貝果,芋泥貝果Bagel唔太煙韌,但入邊材料好充足有驚喜!個人最鍾意食伯爵麻薯味🍵 好濃郁伯爵奶茶醬&黑糖麻薯,煙煙韌韌🥰 藍莓乳酪都唔錯 👍🏻

2022-09-25 480 views
年年中秋都食月餅真係幾悶/// 今年終於有其他餅食!!!係享樂嘅芋泥麻薯酥🤩 前幾年中秋新年都想買 但成日都miss咗訂購///今年終於成功買到啦!!!✨🤤✨😋✨*限網上訂購 門市冇得買 所以已經買唔到大家想食 可以bookmark定 新年/ 中秋節前再留意下!-🥯【大甲芋泥麻薯酥】$168@6個一盒有六個 有張紙仔教點整熱我今次係160度 焗5mins~ 一切開麻薯會有少少拉絲效果🤩外層好酥 唔會油/太乾中間芋泥餡好綿密 麻薯好軟糯 好好味!!!😋整體有少少漏 我一次食半個就啱啱好~鐘意芋泥值得一試!!!-✨推薦指數:9/10

年年中秋都食月餅真係幾悶/// 今年終於有其他餅食!!!
係享樂嘅芋泥麻薯酥🤩
前幾年中秋新年都想買 但成日都miss咗訂購///
今年終於成功買到啦!!!✨🤤✨😋✨

*限網上訂購 門市冇得買 所以已經買唔到
🥯【大甲芋泥麻薯酥】$168@6個
一盒有六個 有張紙仔教點整熱
我今次係160度 焗5mins~
一切開麻薯會有少少拉絲效果🤩
外層好酥 唔會油/太乾
中間芋泥餡好綿密 麻薯好軟糯 好好味!!!😋
整體有少少漏 我一次食半個就啱啱好~
鐘意芋泥值得一試!!!
✨推薦指數:9/10
2022-09-23 443 views
享樂每次經過點都要入去買幾個包,bagel出名就好多人知,黑糖伯爵茶bagel長期回購,今次一入去見到密瓜包即刻又試下,又係好食到下次見到一定買🤩🥯日本宇治抹茶密瓜包 ($18/個; $32/2個)個密瓜包個外型已經好靚,漲卜卜面層係完美嘅格仔紋😍買翻屋企烘一陣,外脆內軟,淨係食麵包都已經有抹茶味,咬落好煙韌,再食埋個奶酥餡真係不得了‼️係超濃郁嘅抹茶味仲唔會太甜🍵抹茶控表示大滿足🥹🌟 推薦指數:10/10‼️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍享樂烘焙 (新蒲崗)新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖

🥯日本宇治抹茶密瓜包 ($18/個; $32/2個)

🌟 推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍享樂烘焙 (新蒲崗)
新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖
  • 抹茶蜜瓜包