2023-11-07
週末將至,計劃約朋友出來放鬆,互訴生活中的大小事,朋友想行街購物之餘,又可以食晚餐,於是大家多番決定之下,來到地點人流很旺,交通四通八達的旺角打邊爐「麻甩爐海鮮雞煲私房菜」。店內裝修簡約,佈置優雅,乾淨整潔,我地選擇了晚市澳洲和牛海鮮雞煲$398/位,可任飲任食三小時。是令海鮮拼盤凍蟹大隻,蟹肉多,食落好鮮味。辣酒花螺花螺新鮮,辣度剛好,味道好正。刺身拼盤拼盤有三文魚、鮮蝦、帶子等,好鮮甜,美味可口。炸物拼盤入面有南瓜餅、蝦天婦羅、芝士年糕、炸蝦,最愛南瓜餅十分香脆,可以encore。藥膳花雕醉雞花雕醉雞味好香,加入藥膳湯底,湯濃郁又鮮甜,雞肉嫩滑,讓人垂涎欲滴。特濃鮮茄豬骨牛尾鍋牛尾鍋份量十足,煲內大塊骨頭,仲有三大塊牛尾煮至軟身,牛味香濃,入面茄味濃,飲落蕃茄味好甜。豪華時令海鮮拼盤拼盤提供鮑魚,蝦、大扇貝、沙白蜆,貴妃蚌,見到仲識郁,海鮮非常新鮮,彈牙又爽口。肉類M7澳洲和牛及頂級牛板腱好大塊牛肉,油脂分佈均衡,食出好濃的牛味。牛胸爽肉質嫰滑,香濃牛脂味,黑毛豚肉肉汁多,肉質有彈性。自助區外面自助區任食多種火鍋配料,丸類、菇類及蔬菜等,仲有多款飲品同雪條任你都選擇。麻甩爐海鮮雞煲
是令海鮮拼盤
凍蟹大隻,蟹肉多,食落好鮮味。
辣酒花螺
花螺新鮮,辣度剛好,味道好正。
刺身拼盤
拼盤有三文魚、鮮蝦、帶子等,好鮮甜,美味可口。
炸物拼盤
藥膳花雕醉雞
特濃鮮茄豬骨牛尾鍋
豪華時令海鮮拼盤
肉類
自助區
麻甩爐海鮮雞煲私房菜(旺角)
地址:旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓