2024-09-29 116 views
諗住隨便入一間食啲野,點知中哂伏!首先,落單個呀姐會要求你係位大叫到佢收銀位到,全場都聽到人叫,勁似街市咁。去食既記得練好中氣先好去。第二,叫都算,呀姐又要聽唔到聽唔哂,講左至少三次都聽漏單🙄 同佢講仲要扮聽唔到,黑你面,勁無禮貌!第三,叫乜無乜,仲問返你”點解會咁叫”,答返佢你餐牌咁寫,佢就會話”無貨返咪無,就係咁簡單”。佢既禮貌真係天下第一!第四,野食黎到係”嘭”一聲,大大力放上枱。份量仲要係勁細份,吉列魚柳係會連埋蛋殼痴住一齊上比你。魚柳係雪藏就一定架啦,但好勁雪藏味就真係搞唔掂🤮🤮完全食唔落。最後,又係個啲,唔收毫子但會找毫子比人既茶餐廳🙄🙄總結,你有心理準備去個無禮貌既街市食野先好去。仲有,佢連枱都唔會幫你抹下。如果有0粒星,一定係比0。
諗住隨便入一間食啲野,點知中哂伏!
最後,又係個啲,唔收毫子但會找毫子比人既茶餐廳🙄🙄
2024-05-28 421 views
今日去深水埗買布,有小小肚餓行經呢間見到豬腳飯張相幾靚,🤔其實入去前都有定心理準備...😠點知係更離普!叫左豬腳併腩肉($58唔包野飲)豬腳塊皮同皮下脂肪好厚,😠腩肉嘅瘦肉瘦到咬唔入,😠成碟野得個咸字,D飯又散收收....😖好似俾人夾硬喺銀包搶左幾十蚊!😬為減成本你地已經買最下等嘅凍肉但連調味都費事? 定你地係冇諗過有回頭客?

2024-04-14 519 views
1. 隔離枱投訴食物入面有隻大曱,係大隻,嬲到佢地即走2. 食物質素麻麻,酸辣米線既米線硬,蕃茄米線湯底冇味,芽菜難食,蔥油豬扒雞翼硬3. 另一張枱話葡汁稀如水,飯亦有問題4. 假期peak hour,要烏冬冇烏冬,要意粉冇意粉5. 豈碼有兩枱個餐都爭緊d野6. 出餐有點慢,但現場未滿座
1. 隔離枱投訴食物入面有隻大曱,係大隻,嬲到佢地即走
3. 另一張枱話葡汁稀如水,飯亦有問題
4. 假期peak hour,要烏冬冇烏冬,要意粉冇意粉
5. 豈碼有兩枱個餐都爭緊d野
6. 出餐有點慢,但現場未滿座
2024-03-06 598 views
今日係第一次去深水埗食早餐,所以昨晚已諗定幾間,原來汝州街都有幾間茶餐廳,見呢間有位,就試呢間先……我叫左個B餐--煎豬扒轉通粉、多士配煎蛋飲好立克,我覺得個豬扒吾錯,都好腍,個早餐算吾錯呀,因為呢昌鋪叫"澳葡",又有葡撻,所以叫左一個同拔兄SHARE,吾知係太早冇HEAT住,定隔夜,個葡撻吾係好熱...不過味道係OK,之後聽到吾知係咪個老闆娘回來話:冇開個爐嘅,吾怪之吾係好熱啦...呢度地方吾算大,長方型,全場一邊係長梳化,一邊係椅,方便客人人數多時,拍埋張枱,地方似係新,都算乾淨,服務係正常。
豬扒通粉餐
2023-12-30
$38 (Breakfast)
2024-02-03 537 views
時間不足下,喺深水埗見到呢一間餐廳,第一次食我會選擇試吓佢個咖喱牛腩,出面寫咗午餐係送葡撻或者糖水,但係冇寫明凍熱飲使唔使加錢,入到去入面餐牌先寫熱飲加$6凍飲加$8。諗住都入咗嚟啦,所以照樣試吓佢嘅咖喱好唔好食,點知嚟到見到個汁係勁稀,牛腩只係一啲清湯腩放喺啲咖喱汁上面。負責落單嗰個短頭髮阿姐,對所有客都係勁唔耐煩嘅態度。到我已經食緊個餐,兼嚟咗杯嘢飲嘅時候,個阿姐又拎住一杯熱飲想拎俾我,原來又係未搞清楚杯嘢飲係邊一台。完全係不愉快嘅體驗,唔會再嚟。
2024-02-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$73 (Lunch)
2024-01-17 474 views
朝早想食個豐富嘅早餐之後先返再,於是就俾呢一間嘅牛牛logo吸引咗入去試。🦬店內環境乾淨,燈光鮮明🌞,食物款式多,送餐服務快,不錯的體驗👍🏼👍🏼雞扒公仔麵+煎雙蛋多士公仔麵略嫌無味,但軟硬適中,不會因為放太耐而變淋。雞扒稍為有煎過,但肉質略嫌偏乾,但味道還是不錯。多士牛油脆身,牛油適中,好食。雞粒雪菜肉絲米雪菜味道剛好,不會偏鹹,而且所用的雞粒也是自家製,不是罐頭開出來的,很少茶餐廳可以做到這一點!

雞扒公仔麵+煎雙蛋多士
公仔麵略嫌無味,但軟硬適中,不會因為放太耐而變淋。
雞扒稍為有煎過,但肉質略嫌偏乾,但味道還是不錯。
多士牛油脆身,牛油適中,好食。

雞粒雪菜肉絲米
2024-01-10 344 views
奇怪的是這家餐廳有這麼多正面評價。 食物很一般。 他們花了一段時間才做出一份簡單的牛舌拉麵。 餐廳環境分散注意力。 他們正在大聲播放一些中文podcast,用普通話講述一個歷史故事。 幸運的是,最終有人把它關掉,改成粵語流行音樂。 當葡萄牙拉麵出來時,肉湯嘗起來就像稀釋的葡萄牙醬。 牛舌沒有切好。 我是在餐廳關門前去的,所以萄塔都賣完了。 我點了蒸牛奶布丁。 反而。 我對 openrice 的推薦感到相當失望
2023-12-30 353 views
去鴨記買野,見下午茶時間尼間最多人就入去試試,首先環顧四周食客食緊乜嘢,見最多人食撈丁,其次就係朱扒包,就叫左個雞扒包配沙律同蔥油豬扒撈丁,店員服務真係好好,係香港真係買少見少,好老實,個撈丁真心麻麻但個雞扒包好有驚喜,大大件不在話下,沙律菜好新鮮,不過個包大到食得有點論論盡盡,見隔離枱叫左個金沙雞亦好似好好味,下次有機會試下,飲品就唔推介,杯咖啡飲得出係咖啡粉冲出嚟,檸檬茶就檸檬同茶味都好淡,普通普通,整體來講好好滿意👍🏻
Type of Meal
Tea
諗唔到食咩求其搵一間坐低,七點幾一入去成場得一台已經心知不妙,但坐低咗就算繼續嗌餐一開餐牌見啲價錢都算偏貴,$60-70仲唔包嘢飲,兩個人叫咗一個蔥油雞扒撈丁,同一個鮮茄焗豬扒飯蔥油撈丁一上枱,蔥油得個油字唔香,啲麵淋到完全冇口感,妹都妹得斷,塊雞扒就OK正正常常嘅,唯一一樣可以入口嘅嘢鮮茄焗豬扒飯係炒底即焗嘅,觀感都可以,上枱個下熱辣辣,但係塊豬扒超勁鬆肉粉,質感同啲公仔麵唔差得幾多,又冇豬味,唔知食緊咩唔明點解咁多好評,又貴又難食,大家冇咩事真係唔好行入去

唔明點解咁多好評,又貴又難食,大家冇咩事真係唔好行入去
2023-11-29
$60 (Dinner)
2023-10-30 461 views
呢個下午嚟到澳葡牛奶冰室食下午茶我揀咗鸡扒捞丁。但係呢個捞汁真係太少啦,令到麵鮮少味道,好似無加汁咁,微微咸嘅味道都冇。至於啲雞扒,就普通中規中矩啦。但係餐廳內部環境幾唔錯,座位寬敞舒適,啲員工都好有禮貌,服務唔錯㗎
呢個下午嚟到澳葡牛奶冰室食下午茶

至於啲雞扒,就普通中規中矩啦。

2023-10-28
2023-07-10 1067 views
呢間野真係難食到我為佢寫低第一次嘅食評 今日同frd經過呢間野 見到唔係好多人就入咗去 諗住好多人叫豬扒包配薯條沙律同雙皮奶 小妹亦都照樣嗌左仲加左個店主推介嘅葡撻 點知係極度難食!首先個雙皮奶一D都唔滑 仲要超硬 之後個葡撻完全唔似葡撻 似嗰種擺咗三日嘅酥皮蛋撻 甜道係恰當嘅 但係如果唔講根本唔會知佢喺葡撻 腍啤啤咁 豬扒包我覺得已經係最唔伏 但係薯條真係有待提升 又乾又硬 服務態度亦都唔算好 叫野叫左好多次都冇人應 見到全部都喺度傾偈 完全冇理過D客 環境係幾好不過唔會有下次!唔明點解會有咁多人話好食
唔明點解會有咁多人話好食

2023-07-10
2023-05-29 1033 views
早幾日先試呢間個咖哩牛坑腩飯先講個咖哩,普普通通,香料味不足,色同味都遍淡。牛腩切到好細粒,雖然唔係真坑腩,不過大部分都係半肥瘦同夠淋。雪腩亦處理走雪味,幾好👍🏻。但因為咖哩味不足所以亦突顯咗雪腩牛味唔夠嘅缺點。重點係價錢,你又唔係cwb或TST街鋪,只係响深水埗偏僻嘅道路。又唔係用料特別好或特別多,連凍飲$71蚊會唔會過分咗啲?唔係放兩條草加兩粒蕃茄就高級咗架喎😂講真,如果$51蚊會再食,$71蚊就唔值了。
早幾日先試呢間個咖哩牛坑腩飯

先講個咖哩,普普通通,香料味不足,色同味都遍淡。

講真,如果$51蚊會再食,$71蚊就唔值了。
2023-05-17 910 views
雖則話去澳門好近,但都唔係吓吓有時間去,何況唔賭錢既我,去多兩次都有D悶.. 🤣好彩比我發現深水埗有間Co值高既餐室,主力食葡國菜,又有本地風味既野食,當然要試試,過吓心癮啦😎巨人豬扒包 $41真心我覺得好食過澳門🇲🇴除咗大大個之外,係勁多料好豐富,豬扒亦唔柴,必食 👍🏻蔥油金沙炸雞髀飯 $68聽都覺得邪惡,我仲要+$8整返兩隻流心煎雙蛋添,最緊要食得開心嘛,呢個上枱巳好濃郁鹹蛋黃香味,雞髀肉厚大大隻,停唔到口之選🤤咖喱牛坑腩飯 $65份量多,亦非常入味,唔錯👍🏻香炸韭菜餃 $38香口野唔會差啦 😎鿀汁撞奶 $28好得意,第一次食鿀汁撞奶會有薑蓉😆,增加口感及薑味💯華田鮮奶 及 紅豆冰都係正常水準🧊🧊🧊

巨人豬扒包 $41
真心我覺得好食過澳門🇲🇴
除咗大大個之外,係勁多料好豐富,豬扒亦唔柴,必食 👍🏻

蔥油金沙炸雞髀飯 $68

咖喱牛坑腩飯 $65
份量多,亦非常入味,唔錯👍🏻

香炸韭菜餃 $38
香口野唔會差啦 😎

鿀汁撞奶 $28
好得意,第一次食鿀汁撞奶會有薑蓉😆,增加口感及薑味💯

華田鮮奶 及 紅豆冰都係正常水準🧊🧊🧊
  • 巨人豬扒包
  • 蔥油金沙炸雞髀飯
  • 薑汁撞奶
2023-04-16 1003 views
早餐都未做好,點做中午晚餐呀?🫠🫠無心做不如唔好做啦🫠🫠一份蕃茄牛肉通心粉😑😑聽落都應該係正常野。點知係一舊橙汁色茄膏加牛肉加一碗唔滾既湯。一舊蕃茄碎都無。食到最後d茄膏都無溶到。。。常餐中包左份炒蛋。唔熱而且係口感係鞋身的🫠🫠🫠🫠好似隔左夜的感覺。!🤬星期日難得放假想食個靚早餐。呢間野真係極品中既極品。熱奶茶唔駛多講。係充滿茶浸左好耐既苦澀味。$38蚊一份早餐。其實可以整得好食d。做生意比d誠意啦因為食早餐所以無點特別影相。
早餐都未做好,點做中午晚餐呀?🫠🫠
無心做不如唔好做啦🫠🫠

星期日難得放假想食個靚早餐。
呢間野真係極品中既極品。

熱奶茶唔駛多講。係充滿茶浸左好耐既苦澀味。

$38蚊一份早餐。其實可以整得好食d。做生意比d誠意啦

因為食早餐所以無點特別影相。
2023-04-16
2023-04-07 867 views
今日去咗深水埗買game❤️‍🔥,順便食埋晚餐,見到澳葡餐室,裝修新淨企理,咁耐冇過澳門,一於試吓☺️💚咖喱牛坑腩飯 $65咖哩香氣濃郁,淨係聞到咖喱香味都刺激食慾😂辣度剛好,牛坑腩肉質軟嫩,肉汁飽滿,咖喱汁超濃郁拌飯一流🤗牛坑腩份量都好足夠💚巨人豬扒包 $41包如其名,真係好巨大,入面塊豬扒大大塊肉嫩多汁,配料有新鮮蕃茄同埋生菜,芝麻包面好香又鬆脆💚炸馬介休球 $38嚟到澳葡餐室,梗係要食最受歡迎嘅葡萄牙小食,口感質地外層酥脆,入面夾住魚肉、土豆,非常惹味🤩💚金沙雞翼 $38超邪惡金沙雞翼😆上枱,熱辣辣金沙鹹蛋黃雞翼,充滿鹹香味,炸到脆卜卜,完全無法抵擋,立即K.O.😝💚薑汁撞奶薑味突出,入口滑順可〇,辛辣香甜,食完成個人都溫暖晒😁

💚咖喱牛坑腩飯 $65

💚巨人豬扒包 $41

💚炸馬介休球 $38

💚金沙雞翼 $38

💚薑汁撞奶
薑味突出,入口滑順可〇,辛辣香甜,食完成個人都溫暖晒😁