2023-11-22 137 views
😋慢煮手撕牛肉沙律慢煮技法使牛肉保持軟嫩多汁,撕開後口感極佳,新鮮蔬菜為沙律帶來了豐富的口感和各種風味,加上一些酸味的沙拉醬,以平衡牛肉的豐潤口感!😎😋蕃茄羅勒水牛芝士薄餅這款薄餅以蕃茄、羅勒和水牛芝士為主要配料,味道鮮美。蕃茄的酸甜和羅勒的清新香氣相互襯托,營造出美味的口感。水牛芝士的豐潤奶香使整個薄餅更加濃郁。薄餅底部應該薄脆,配料均勻分佈,讓每一口都能品嚐到各種風味。這款薄餅適合當作開胃菜或主菜享用。😚😋香濃海鮮湯配蒜蓉包這道香濃海鮮湯是一道令人垂涎的菜品。湯的口感濃郁滑順,充滿海鮮的鮮甜味道。可能會使用各種海鮮,如蝦、蚌等,與香料和蔬菜一起熬煮。搭配蒜蓉包,可以提供額外的香蒜風味和口感。十分推介!😍😋烤BBQ豬肋骨:豬肋骨經過長時間的烤烤,使肉質變得軟嫩,並與美味的烤烤醬完美結合。烤烤醬的味道有一些甜、酸和微辣的組合,讓肋骨的風味更加豐富多樣。肋骨上的烤烤醬應該要均勻且濃郁,但不過於油膩😆
😋慢煮手撕牛肉沙律

😋蕃茄羅勒水牛芝士薄餅

😋香濃海鮮湯配蒜蓉包

😋烤BBQ豬肋骨:
2023-11-20 155 views
坊間西餐館周末多數要散叫,難得MACRONNIES有SIGNATURE LUNCH供應,當然要嘆返個靚午餐。🍴自家秘製雞翼 HK$68充滿Cajun迷人香氣,辣辣哋好惹味,外層夠乾身,咬落去爆汁,唔使點Ranch醬都好好食。🍴南瓜湯、巴馬火腿卷哈密瓜是日餐湯係南瓜湯,口感絲滑,啖啖香甜。除咗三選一嘅頭盤,另外仲跟埋鬆軟Ciabatta,點埋黑醋、橄欖油風味更佳。🍴鮮龍蝦意粉(半隻) HK$168龍蝦新鮮爽甜,意粉彈牙掛汁,醬汁以蝦煮成,蝦味極濃,帶牛油香,再加上番茄提鮮,確係出色,呢個價錢物超所值。🍴燒美國肉眼扒(8安士) HK$178叫咗三成熟,表面焦香撲鼻,內裡軟腍多汁,略帶油香,相當滿意。薯蓉嘅牛油唔算重手,更顯薯味。🍴Mini Tiramisu HK$26整體偏甜,杏仁酒味較突出,口感頗軟滑。🍴Iced Mocha、Iced Lemon Tea咖啡同朱古力用機攪勻,兩者混為一體,濃郁得嚟唔會互相搶味。📍MACROONIES大角咀嘉善街18號利奧坊地下G706號舖

🍴自家秘製雞翼 HK$68

🍴南瓜湯、巴馬火腿卷哈密瓜

🍴鮮龍蝦意粉(半隻) HK$168

🍴燒美國肉眼扒(8安士) HK$178

🍴Mini Tiramisu HK$26
整體偏甜,杏仁酒味較突出,口感頗軟滑。

🍴Iced Mocha、Iced Lemon Tea
咖啡同朱古力用機攪勻,兩者混為一體,濃郁得嚟唔會互相搶味。

📍MACROONIES
大角咀嘉善街18號利奧坊地下G706號舖
週末與儍爸去咗大角咀利奧坊食咗個好好味嘅龍蝦意粉 ~~有半隻新鮮彈牙龍蝦包埋餐湯、麵包和飲品都係 HK$168都幾抵食 ~~意粉份量很足,煮至 al dente醬汁充滿龍蝦鮮味,均勻掛在每條意粉上,滋味好食 ~~● 燒美國肉眼扒 HK$178肉眼扒有 8 安士一上枱連坐在對面嘅儍媽都就聞到陣陣烤牛扒香味外層烤至焦香,裡面粉嫩,入口肉汁滿滿 ~~餐湯係忌廉粟米湯唔飲湯可以揀清新開胃嘅田園沙律仲有籃麵包,可以配埋蕃茄醬、黑醋和橄欖油仲另點多客 ● 自家秘製雞翼 HK$68一客有 7 隻,外皮炸至香脆沾少少帶點酸味嘅醬汁就更滋味最後嘆杯咖啡食件蛋糕就滿足啦 ~~● 凍咖啡、熱咖啡 (Signature Lunch 餐飲)● New York Cheese Cake +HK$26** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

週末與儍爸去咗大角咀利奧坊
食咗個好好味嘅龍蝦意粉 ~~
有半隻新鮮彈牙龍蝦
包埋餐湯、麵包和飲品都係 HK$168
都幾抵食 ~~
意粉份量很足,煮至 al dente
醬汁充滿龍蝦鮮味,均勻掛在每條意粉上,滋味好食 ~~

● 燒美國肉眼扒 HK$178
肉眼扒有 8 安士
一上枱連坐在對面嘅儍媽都就聞到陣陣烤牛扒香味
外層烤至焦香,裡面粉嫩,入口肉汁滿滿 ~~
餐湯係忌廉粟米湯
唔飲湯可以揀清新開胃嘅田園沙律
仲有籃麵包,可以配埋蕃茄醬、黑醋和橄欖油
仲另點多客 ● 自家秘製雞翼 HK$68
一客有 7 隻,外皮炸至香脆
沾少少帶點酸味嘅醬汁就更滋味
最後嘆杯咖啡食件蛋糕就滿足啦 ~~
● New York Cheese Cake +HK$26
2023-11-18
  • 鮮龍蝦意粉
2023-11-20 122 views
今次去到大角咀搵食,利奧坊有間新開嘅西餐性價比好高,可能都係做街坊生意,定價合理,環境都幾靚,值得一試意大利地道辣肉腸薄餅 $88Pizza係薄批,餅底香脆鬆軟,辣肉腸配搭芝士好香口,略帶煙熏味,蕃茄醬好濃厚真.卡邦尼意粉 $98正宗嘅卡邦尼意粉只會用蛋黃同芝士,唔落忌廉,鹹香味好足,意粉煮得啱啱好,口感彈牙烤BBQ豬肋骨 $138豬肋骨搭配惹味嘅BBQ醬,經過烤製之後豬肉仲係咁鮮嫩多汁,骨同肉都好易分離,BBQ醬汁好入味水牛城辣雞翼 $68雞翼炸得啱啱好,食落熱辣辣之餘仲好juicy,辣汁微辣,帶少少甜同酸

意大利地道辣肉腸薄餅 $88

真.卡邦尼意粉 $98

烤BBQ豬肋骨 $138

水牛城辣雞翼 $68
Dinner
2023-11-17 45 views
有時想同朋友飲下嘢傾下計,但又想食小食同正餐,唔知道去邊度好,「Macroonies 」呢間酒吧餐廳就係一個唔錯嘅選擇,店內以黑色型格為主調設計,與其傍晚時候燈光會較昏暗,環境都好舒適。意式香軟芝士牛油果蕃茄沙律$128烤BBQ豬肋骨$138水牛城辣雞翼$68炸魷魚圈$88Apple Juice $38TEQUILA • Jose Cuervo Gold$45呢度嘅小食份量十足,魷魚圈炸得金黄酥脆,魷魚鮮嫩昜咬;水牛城辣雞翼,又香又辣;白色的水牛芝士配蕃茄仔牛油果🥑新鮮翠綠的沙律菜,味道清新;燒豬肋骨配薯條®豬肋條味道幾濃同淋身,薯條粗身份量多,仲有兩款醬汁夠滋味!

意式香軟芝士牛油果蕃茄沙律$128
烤BBQ豬肋骨$138
水牛城辣雞翼$68
炸魷魚圈$88
Apple Juice $38
TEQUILA • Jose Cuervo Gold$45

2023-11-11
$250 (Dinner)
2023-11-14 59 views
行開大角咀拎嘢間中都經過👫🏻原來係新開左一間多國菜餐廳🍴環境唔錯😀環境開陽😎Set Lunch 價錢又唔貴喎😁前菜~有湯🫕有沙律🥗有包🥪有Tea☕️🤭🤭🤭額外加多少少🤏💰就有甜品🍰仲諗乜嘢啊即刻入去試吓先😆😆😆Set Luch🍽️今日南瓜湯-熱辣辣南瓜味超好味🤤食物質素😙有驚喜👍🏻有驚喜👍🏻手撕牛肉意粉🍝用新鮮嘅牛肉手撕,肉質甜美😘口感超好🤭燒美國肉眼扒8oz🥩~都好大塊喎👍🏻其實我都冇講要幾多成熟,切開應該六成到啦😆一啖咬落😙肉質嫩滑😁即溶口,啱晒我口味😍 配上爽脆蘭花、超滑嘅薯蓉🫰甜品Mini Tiramisu or New York Cheese Cake🍰 (好滑😘唔太甜😙)叫多個意大利🇮🇹地道辣肉腸薄餅🍕微辣🤭巧惹味🤤脆卜卜😙拉撕芝士🧀😚😚😚😚😚搵日夜晚再嚟試埋佢個晚餐先😉😉😉😉
行開大角咀拎嘢

仲諗乜嘢啊即刻入去試吓先😆😆😆
Set Luch🍽️
今日南瓜湯-熱辣辣南瓜味超好味🤤
食物質素😙有驚喜👍🏻有驚喜👍🏻
手撕牛肉意粉🍝用新鮮嘅牛肉手撕,肉質甜美😘口感超好🤭

(好滑😘唔太甜😙)

叫多個意大利🇮🇹地道辣肉腸薄餅🍕
微辣🤭巧惹味🤤脆卜卜😙拉撕芝士🧀😚😚😚😚😚
搵日夜晚再嚟試埋佢個晚餐先😉😉😉😉
2023-11-14 65 views
大角咀新開業嘅西餐廳Macroonies,裝修頗有情調!食物同埋飲品定價公價,而且質素唔錯,值得一試!香烤三文魚 $178採用優質三文魚製作,可自選生熟程度!medium well嘅三文魚扒外香內嫩而且多汁,白酒牛油汁香郁可口,薯蓉超幼滑,正!真・卡邦尼意粉 $98強調係真嘅卡邦尼,意粉掛滿蛋黃同埋橄欖油,呈漂亮嘅金黃色!Pancetta同埋Parmesan帶嚟恰到好處嘅鹹香,意粉彈牙,水準之作!烤嫩雞肉沙律 $98菜葉新鮮,醬汁濃郁,炸蔥頭同埋合桃碎增添香氣同埋口感!Kronenbourg 1664 500ml $78NH$78就有大大杯生啤,HH仲要再平$10, 抵玩!

香烤三文魚 $178

真・卡邦尼意粉 $98

烤嫩雞肉沙律 $98
菜葉新鮮,醬汁濃郁,炸蔥頭同埋合桃碎增添香氣同埋口感!

Kronenbourg 1664 500ml $78
NH$78就有大大杯生啤,HH仲要再平$10, 抵玩!
2023-11-14 45 views
得閒都會過嚟大角咀呢頭~貪佢靜靜地條街唔會太多人幾個月冇嚟 一嚟就發現有新餐廳進駐星期六都有set lunch 而且價錢好吸引🤩樣樣都想食 兩個人一叫就三個set😝沙律/巴馬火腿卷哈密瓜/餐湯三選一餐湯濃稠度適中 夠creamy得嚟又唔會太杰太飽肚意大利包配上香草蕃茄醬 包體有質感但唔會硬而且檯面有黑醋同橄欖油😎巴馬火腿卷哈密瓜一份有兩大件哈密瓜清甜配巴馬火腿嘅咸香一絕煙三文魚牛油果凱撒沙律🥑🥗已經好均勻咁撈晒沙律醬~煙三文魚有咬口夠彈牙,牛油果就夠晒熟份量好多~鮮龍蝦意粉🍝好有睇頭係新鮮嘅龍蝦呀🦞食落口夠彈牙又鮮味意粉做到Al dente 而且個茄汁底有蝦嘅鮮味 應該有煎香到蝦殼調製香煎爐魚配意式燒蒜栗米莎莎爐魚煎到層皮好香脆 啖啖肉同粟米莎莎呢個配搭好特別 第一次食感覺又唔錯甜品就有tiramisu 或者New York cheese cakeTiramisu夠晒moist又creamyNew York Cheese Cake就夠晒厚實🩷呢度嘅店員好friendly而且hea咗好耐餐廳都有keep住refill 水😝
得閒都會過嚟大角咀呢頭~
貪佢靜靜地條街唔會太多人

而且檯面有黑醋同橄欖油😎
巴馬火腿卷哈密瓜一份有兩大件
哈密瓜清甜配巴馬火腿嘅咸香一絕

煙三文魚牛油果凱撒沙律🥑🥗
已經好均勻咁撈晒沙律醬~
煙三文魚有咬口夠彈牙,牛油果就夠晒熟
份量好多~

New York Cheese Cake就夠晒厚實🩷

呢度嘅店員好friendly
而且hea咗好耐餐廳都有keep住refill 水😝
2023-11-13 46 views
老公係奧運那邊工作,原來大角咀都有不少食肆利奧坊也是一個好選擇我們到左Macroonies ,見到餐單覺得好抵食烤美國肉眼扒 8安士都係200零蚊,好抵食。暫時食過甘多間,呢間處理肉眼扒最嫩滑,不柴皮。肉味香濃又高質蕃茄羅勒水牛芝士薄餅 薄餅是有8寸,兩個人好夠食,要留意係薄批,食落去脆口。上面滿滿都係水牛芝士,岩曬芝士控既我。仲有蕃茄,羅勒,夠健康。秘製雞翼雞翼很香脆,秘製醬汁非常惹味,吃既時候仲有肉汁,很juicy 芝士蛋糕紐約芝士蛋糕勁香噴噴,每一口都是濃濃芝味。
老公係奧運那邊工作,原來大角咀都有不少食肆
利奧坊也是一個好選擇

我們到左Macroonies ,見到餐單覺得好抵食
烤美國肉眼扒

蕃茄羅勒水牛芝士薄餅

秘製雞翼

芝士蛋糕
紐約芝士蛋糕勁香噴噴,每一口都是濃濃芝味。

2023-11-12 37 views
今日黎去朋友屋企,係奧運呢邊食埋午餐,朋友帶我黎左利奧坊揾食,佢介紹呢間既lunch set都幾扺食,包餐湯/沙律/巴馬火腿卷蜜瓜,主食同飲品,餐廳既裝修比較工業風,落地玻璃,坐得舒服~我地一人叫左一個lunch set,我飲菠菜忌廉餐湯,朋友就要左巴馬火腿卷蜜瓜:1. 鮮龍蝦意粉($168)龍蝦份量非常足料,而且佢嘅肉質非常彈牙,食得出非常新鮮,朋友話應該係波士頓龍蝦🦞佢嘅肉醬意粉配搭亦都非常唔錯,意粉口感稍硬2. 燒美國肉眼扒($178)肉眼扒嘅肉質夠哂淋,而且牛香都非常唔錯,啱哂中意鋸扒嘅我~整體食物質素都非常唔錯,而且用料新鮮,性價比高,值得推薦~

1. 鮮龍蝦意粉($168)

2. 燒美國肉眼扒($178)
肉眼扒嘅肉質夠哂淋,而且牛香都非常唔錯,啱哂中意鋸扒嘅我~

整體食物質素都非常唔錯,而且用料新鮮,性價比高,值得推薦~
2023-11-12
2023-11-12 54 views
好耐冇嚟大角咀,今日同朋友過嚟行下,順便吃頓午餐,揀咗利奧坊呢間新開嘅多國菜餐廳「Macroonies」。餐廳主打意大利菜同美國菜,門面以落地玻璃作設計,內部裝修型格,座位編排唔會好迫,有適當距離,坐得都幾舒服。原來店名係源自英文「My Crony」,解作「我的親朋好友」,把客人當成親戚朋友招待,人情味滿滿,誠意可嘉!我哋點咗自家秘製雞翼 ($68) 同 兩個 Signature Lunch,午餐奉送前菜、麵包及咖啡或茶。餐包新鮮熱辣,塗上自家製番茄醬吃,香軟味美。前菜三揀一,有餐湯、田園沙律或巴馬火腿卷哈密瓜可供選擇。火腿甘香油潤,同甜美嘅哈密瓜好夾,味道鹹香有層次。雞翼即點即炸,隻隻都肥大肉厚,外層食落好香脆,內裡雞肉嫩滑,啖啖 Juicy,配西芹條及田園沙律醬吃,滋味滿分。鮮龍蝦意粉 ($168/半隻)  採用新鮮波士頓龍蝦炮製,蝦肉鮮甜嫩滑,厚實富彈性;意粉幼身煙韌,咬落有回彈口感,加上索滿了龍蝦汁精華,入口啖啖濃香。燒美國肉眼扒 ($178/8oz)  塊扒煎得啱啱好,切開後見到粉嫩嘅肉色,入口軟腍富肉香,唔使點醬汁食都已經好夠味,配菜有薯蓉、蘆筍同車厘茄,用料十足。吃午餐可
吃午餐可以用優惠價配甜品,點咗客 Mini Tiramisu (+$26),芝士餅柔軟濕潤、mascarpone cheese 富濃郁奶香,配上餐飲,為午餐畫上完美句號。
2023-11-08 52 views
這間新開西餐廳位於大角咀的利奧坊,鄰近奧運站,主打多國菜。店內環境寬敞舒適,以型格的黑色為主調,掛上不同壁畫,適合約會或多人聚會。午市時段設有十二款套餐,亦有多款酒品提供。餐湯是日為南瓜湯,濃稠的南瓜十分香甜,忌廉添幼滑感。田園沙律新鮮翠綠的沙律菜,伴上輕盈又健康的意大利黑醋及橄欖油。鮮龍蝦意粉(半隻) - $168半隻波士頓龍蝦肥美飽滿,拆出原隻龍蝦鉗,雪白的龍蝦肉爽滑彈牙,充滿海水鮮甜,更有少許甘香的龍蝦頭膏;煙韌彈牙的意大利粉掛滿香辣幼滑的蕃茄奶油醬,以及鮮味的蝦湯,再撒上巴馬臣芝士碎。燒美國肉眼扒(8安士) - $178大大塊肉眼扒有著均勻又豐富的油花分佈,溶化出香甜的牛味,肉質軟腍甘香;綿密細膩的薯蓉富牛油香,更有西蘭花平衡膩感。意大利哈蜜瓜卷 - $88柔軟的巴馬火腿片,甘甜芳香又細緻,卷著香甜又多汁的哈蜜瓜,味道正好互相平衡。Mini Tiramisu撒滿香濃的朱古力粉,Mascarpone芝士幼滑細膩富奶香,濕潤的手指餅吸滿咖啡及酒味,層次豐富,更有士多啤梨平衡膩感。Iced Mocha香濃的朱古力,伴隨著醇厚滑順的鮮奶咖啡,甜而不膩易入口。English Breakf

午市時段設有十二款套餐,亦有多款酒品提供。
餐湯
餐包

餐湯
是日為南瓜湯,濃稠的南瓜十分香甜,忌廉添幼滑感。
田園沙律

田園沙律
新鮮翠綠的沙律菜,伴上輕盈又健康的意大利黑醋及橄欖油。
鮮龍蝦意粉(半隻)
鮮龍蝦意粉(半隻)

鮮龍蝦意粉(半隻) - $168
燒美國肉眼扒(8安士)

燒美國肉眼扒(8安士) - $178
意大利哈蜜瓜卷
意大利哈蜜瓜卷

意大利哈蜜瓜卷 - $88
Mini Tiramisu

Mini Tiramisu
Iced Mocha

Iced Mocha
香濃的朱古力,伴隨著醇厚滑順的鮮奶咖啡,甜而不膩易入口。
English Breakfast Tea

English Breakfast Tea
紮實飽滿的茶湯,還帶有淡淡的花香,有助於去油解膩。
2023-11-07
2023-11-08 35 views
Deep fried Broccoli 炸長柄西蘭花外型纖幼修長, 比普通西蘭花更加清甜長莖部份炸完都依然水份充足, 非常幼嫩配左酸忌廉加辣粉既SAUCE. 甜酸辣一齊沖擊Carbonara充滿蛋味芝士味, 芝士味尤其濃郁真正既Carbonara唔用忌廉淨係用蛋黃但同樣有creamy既口感意粉保持到嚼勁, 呢一味係會想ecnore!!!Grilled US Ribeye老闆話賣一份蝕一份絕無誇張完全無期望過200幾蚊可以食到靚牛唔洗靠醃料, 少少seasoning已經可以上台既質素!入口香甜多汁, 持久不散肉質方面非常細膩且油花滿佈像大理石紋Fresh Lime Soda沒有甜,但有很多氣泡係食鹹食時既首選~~
Deep fried Broccoli 炸長柄西蘭花
外型纖幼修長, 比普通西蘭花更加清甜
長莖部份炸完都依然水份充足, 非常幼嫩
配左酸忌廉加辣粉既SAUCE. 甜酸辣一齊沖擊
Carbonara
充滿蛋味芝士味, 芝士味尤其濃郁
意粉保持到嚼勁, 呢一味係會想ecnore!!!

Grilled US Ribeye
老闆話賣一份蝕一份絕無誇張
完全無期望過200幾蚊可以食到靚牛
唔洗靠醃料, 少少seasoning已經可以上台既質素!
入口香甜多汁, 持久不散
肉質方面非常細膩且油花滿佈像大理石紋

Fresh Lime Soda
沒有甜,但有很多氣泡
係食鹹食時既首選~~
2023-11-03
2023-11-04 56 views
經過呢間新開西餐廳,裝修設計得幾異國風情。全餐廳用左落地玻璃,所以空間感好大。今晚坐左係窗邊一張長枱,有舒適cushion 坐墊,仲可以望到街外景色,幾relax 。今次試左三款都係餐廳推薦的菜色,全部都好滿意,有驚喜!意式辣醬蝦配多士$88傳統意式辣肉醬,加上新鮮香草,豬肉碎,蒜片同大蝦,口感獨特,好香小小辣。慢煮手撕牛肉沙律$108必食推薦👍🏻第一次食呢種沙律醬,原來係自家制的煙熏辣椒醬,好有墨西哥風情🤤辣得好過惹。慢煮牛肉係加入左黑啤,一絲絲牛肉味道香濃。沙律菜新鮮夠fresh, 有6種不同種類,感覺好健康。烤美國肉眼扒$228好大塊,上枱賣相好靚。叫左medium rare, 煎得剛剛好。肉質仲係粉嫩,牛肉味濃,肉汁豐富。呢個價錢食到呢種質素的牛扒,真係超值。總括嚟講,呢間餐廳的環境,氣氛,食物質素屬於中高中,下次要再黎試下其他菜色👍🏻

今次試左三款都係餐廳推薦的菜色,全部都好滿意,有驚喜!

意式辣醬蝦配多士$88

慢煮手撕牛肉沙律$108

烤美國肉眼扒$228

2023-11-04
Dinner
2023-11-01 45 views
大角咀利奧坊有間好食意大利粉朋友住柴灣都介紹我黎食佢話意大利粉好食而且價錢唔貴先叫左個香濃海鮮湯配蒜蓉包香濃海鮮湯飯好濃,而且海鮮豐富因為佢入口有點辣,其實好開胃再加埋蒜蓉包,好match,因為湯好濃手撕牛肉意大利粉超濃牛肉,意粉掛牛肉喜歡意粉夠彈口真。卡邦尼意粉有別一般卡邦尼,佢汁醬濃厚每條意粉都掛住蛋汁最開心煙肉唔係炸到硬晒舦仲有咬口烤BBQ 豬肋骨好欣賞呢個豬肋骨做到好林,而且個烤醬甜酸適中店員特別介紹煙燻醬,可以點黎食無論點豬肋骨定薯條一樣好味唔會膩可惜太飽,如果唔係要食佢出名既tirmitsu
大角咀利奧坊有間好食意大利粉

朋友住柴灣都介紹我黎食

佢話意大利粉好食而且價錢唔貴

先叫左個香濃海鮮湯配蒜蓉包

香濃海鮮湯飯好濃,而且海鮮豐富

因為佢入口有點辣,其實好開胃

再加埋蒜蓉包,好match,因為湯好濃

手撕牛肉意大利粉

超濃牛肉,意粉掛牛肉

喜歡意粉夠彈口

真。卡邦尼意粉

有別一般卡邦尼,佢汁醬濃厚

每條意粉都掛住蛋汁

最開心煙肉唔係炸到硬晒舦

仲有咬口

烤BBQ 豬肋骨

好欣賞呢個豬肋骨

做到好林,而且個烤醬甜酸適中

店員特別介紹煙燻醬,可以點黎食

無論點豬肋骨定薯條一樣好味唔會膩

可惜太飽,如果唔係要食佢出名既tirmitsu