2023-09-28 47 views
[大角咀]Macroonies.鮮龍蝦(半隻)意粉食剩指數:0/100龍蝦有半隻肉質好新鮮彈牙連隻鉗都執埋肉勁開心意粉都有龍蝦味唔係連鎖龍蝦汁既味!.烤BBQ 豬肋骨食剩指數:10/100BBQ Ribs夠bbq醬肉質唔會焗到好柴薯條外脆入面係鬆化仲有3款醬你點.Premium Malt’s Gold食剩指數: 0/100估唔到呢度都有生啤飲配ribs呢啲肉類都唔錯.Tiramisu食剩指數: 0/100佢個texture好好食落去好滑又夠厚唔會太甜酒味都balance
[大角咀]Macroonies
鮮龍蝦(半隻)意粉
食剩指數:0/100
龍蝦有半隻
肉質好新鮮彈牙
連隻鉗都執埋肉勁開心
意粉都有龍蝦味
唔係連鎖龍蝦汁既味!
烤BBQ 豬肋骨
佢個texture好好
食落去好滑又夠厚
唔會太甜
酒味都balance
Duck嫂🦆今晚公司有會要開,阿仔學校又有活動,剩返阿女🥲(仲要係今日生日🎂),Duck哥🦆梗係要帶阿女去附近食好嘢啦🥰。行過利奧坊見到開咗間新嘅餐廳,餐牌📔選擇唔算太多,但望落幾吸引,最緊要主角望過話ok😂,咁一於就去試下😆。鮮龍蝦(半隻)意粉 $168龍蝦🦞爽口彈牙,味道鮮甜😋,廚師已將龍蝦鉗拆殼起肉,好貼心💕;意粉🍝煮得剛剛好,軟硬度適中🥰;最後要讚一讚個醬汁,自家製茄汁🍅加埋龍蝦汁🦞,出嚟嘅效果非常之好😍,本來對意粉興趣不大嘅那女,一個人差唔多清哂成碟😋。烤美國肉眼扒(8安士) $228肉眼扒🥩烤得十分出色😋,表面焦脆香口,7️⃣成熟成度啱啱好,肉色呈鮮紅色,肉質軟嫩多汁,牛味香濃,阿女話好好食😋。意式芝士蛋糕 $58Tiramisu 充滿酒香味🥃,甜中帶甘,再帶有淡淡嘅咖啡香☕️,口感豐富😋。總括而言,餐廳地方唔算大,但都有幾多位俾人book咗🫢,但係其實都合理,價錢唔算貴,食物質素又唔差,加上服務貼心,真心唔錯,以後Duck哥🦆又多個選擇啦。後記:睇過餐廳午餐Menu📔,有餐湯🍲/沙律🥗,麵包🥖和飲品☕️,仲可以半價叫到Tiramisu 或者 Cheese Cake,而且價

鮮龍蝦(半隻)意粉 $168

烤美國肉眼扒(8安士) $228

意式芝士蛋糕 $58

後記:睇過餐廳午餐Menu📔,有餐湯🍲/沙律🥗,麵包🥖和飲品☕️,仲可以半價叫到Tiramisu 或者 Cheese Cake,而且價錢平過晚餐,但份量一樣,好吸引喎😍。

後記2️⃣:Duck嫂🦆開完會之後,順便攞埋個生日蛋糕🎂返屋企,同時間阿仔又返到嚟。好,齊人啦!生日歌🎤唔該,Music ~🎶

2023-09-27
$250 (Dinner)
2023-09-25 34 views
呢日見新鋪開張不耐,因為返工無時間出去,又無時間煮飯,屋企附近見到新鋪開張,就即管大膽地去試吓。真的沒有期望就沒有失望價錢非常合理,街坊生意,不是昂貴哈密瓜火腿,感覺好味清新慢煮牛沙律也做得相當唔錯卡邦尼意粉意粉煙靭,亦不太heavy Pizza有迷你板兩口子食剛剛好當晚也有飲紅酒,啤酒有生啤1664,和日本牌子的premium。價錢也相當合理環境也不錯,起碼叫坐得舒服😌。而且地點相當方便,奧運站行過去只係4,5分鐘。服務員也非常有禮,服務非常快速令你有被重視的感覺總括所有,新鋪來說,也算做得很好了😆(PS: 掛住食,忘記咗影餐牌😝)全單只係$1630,5個人
呢日見新鋪開張不耐,因為返工無時間出去,又無時間煮飯,
屋企附近見到新鋪開張,
就即管大膽地去試吓。真的沒有期望就沒有失望

價錢非常合理,街坊生意,不是昂貴

哈密瓜火腿,感覺好味清新

慢煮牛沙律也做得相當唔錯

卡邦尼意粉
意粉煙靭,亦不太heavy

Pizza有迷你板
兩口子食剛剛好

服務員也非常有禮,服務非常快速
令你有被重視的感覺

總括所有,新鋪來說,也算做得很好了😆
(PS: 掛住食,忘記咗影餐牌😝

全單只係$1630,5個人
哈密瓜ham
2023-09-25
Type of Meal
Dinner
哈密瓜ham
  • 慢煮牛肉沙律,蜆,哈密瓜火腿
2023-09-22 51 views
🥢慢煮手撕牛肉沙律慢煮手撕牛肉肉質軟嫩,用咗墨西哥辣椒醬調味,有幾分中東風味,好香口;撈埋啲青爪絲、車厘茄、辣椒、蘿蔔、蔥、燈籠椒同乾蒜片,酸酸辣辣,清新開胃。🥢牛肝菌忌廉扁意粉扁意粉煙韌彈牙,帶有麥香;忌廉香滑濃稠,同啲菇菇係最佳嘅配搭~由於佢隻碟係兜兜地有啲深嗰種,所以份量其實真係好多,食完好飽好滿足🥢烤羊架最期待嘅烤羊架,果然不失所望!叫咗七成熟,烤得幾靚,中間啲肉粉粉地有少少血水;肉質軟嫩,肉味濃郁,肥瘦適中😋
🥢慢煮手撕牛肉沙律
🥢牛肝菌忌廉扁意粉
🥢烤羊架
我最近到了一家名為「Macroonies」的餐廳用餐,雖然只開業兩星期多,但老闆在蘇豪區打滾十年多,食物質素絕對有保證,大角咀又多一間美味西餐👍🏻👍🏻我們首先點了「意式辣醬蝦配多士」🦐🦐價格為$88。這道菜以鮮嫩的蝦肉為主角,淋上濃郁的意式辣醬。蝦肉的質感非常彈牙,且鮮甜可口。辣醬則帶有一種微妙的辣味,令人回味無窮。多士搭配這道菜是一個絕佳的選擇,它的酥脆口感和醬汁的濃郁完美融合😍😍接下來,我選擇了「海鮮意大利飯」🍲🍲價格為$138。這道菜的份量十分慷慨,上面滿滿地堆滿了各種新鮮的海鮮。飯粒煮得剛剛好,每顆飯粒都散發出香氣,而且飯粒上充滿一條條蟹肉絲,有點與別不同,十分用心。海鮮的味道鮮美,醬汁恰到好處,為整道菜增添了層次感👍🏻👍🏻作為主菜,我選擇了「烤美國肉眼扒配牛肝菌醬」🐮🐮價格為$268。這道菜的肉眼扒烤得恰到好處,外層酥脆,內部保持著肉質的鮮嫩。牛肝菌醬的香氣濃郁,為肉眼扒增添豐富的風味😋😋最後,我享用了他們的招牌甜點之一,「Tiramisu」,價格為$58。它的口感柔軟細膩,咖啡和奶油的味道完美平衡。每一口都帶來一種迷人的甜蜜感,絕對是一道完美的結尾🍮🍮在整個用餐過程中,老闆

在整個用餐過程中,老闆的服務態度非常友善和專業。他細心解答了我們的問題,閑聊他昔日的工作經驗,亦為用餐體驗添上了一點小色彩。整個用餐體驗,非常令人回味。

MACROONIES (大角咀)
地址:大角咀嘉善街18號利奧坊地下G706號舖
我們希望吃食物可以「重質不重量」吃的健康之外,要有質素。今晚,我們選擇了『Macroonies』又品嚐新小店,跟Macarons 好似但是……不是也。食物新鮮外國產地又好味,飲品清爽怡人,加杯純正酒香味濃,很有幸福感!3 - 7pm happy hour 時段杯中物配上小吃,暢談暢飲。#慢煮手撕牛肉沙律 :慢煮的牛肉很軟腍及嫩滑,一絲絲的牛肉配上沙律菜一起撈一撈;吃落很開胃,提醒味蕾,食指大動。#香濃海鮮湯配蒜蓉包:很喜歡這餐湯,味道帶點微辣,用料非常的足及豐富,蜆肉來自美國,很鮮甜很鮮甜。圓圓的鮮紅色,新鮮爽甜的cherry 茄,增添海鮮湯的層次感。有圓圓白白雪雪的帶子及鮮魷魚圈……這個湯配上法包,已經可以滿足我了……超喜歡,超愛上這個湯。#意式大蜆濃湯 :濃郁的牛油及蕃茜,用了白酒提鮮……作為前菜湯,是非常的合到好處。#真·卡邦尼意粉 :傳統又正宗的卡邦尼意粉,是不用上忌廉煮的,很意外……此卡邦尼用雞蛋,香口煙肉……烹調……味道不錯,只欠了少少芝士。#Fresh Lime Soda#Sangiovese/Merlot, Rosso I. G. T. “Ortonese”Italy
我們希望吃食物可以「重質不重量」吃的健康之外,要有質素。

#Fresh Lime Soda

#Sangiovese/Merlot, Rosso I. G. T. “Ortonese”Italy :紅酒色澤好美,軟滑口感,細味純香酒味,after taste 口感不錯!

2023-09-17
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • 慢煮手撕牛肉沙律
  • 真·卡邦尼意粉
  • 意式大蜆濃湯
  • 香濃海鮮湯配蒜蓉包
  • Sangiovese/Merlot
  • RossoI.G.T.“Ortonese”Italy
2023-09-20 35 views
辛苦工作了一星期,週末選擇相約朋友吃美食chill一chill,大角咀區有不少小店,我們喜歡嘗試特色小店,今天就選擇新開業的Macroonies吃西餐lunch。lunch set有前菜、麵包、主食、飲品、甜品,價錢由$68至$168,我們叫了兩個lunch set及一個黑松露薯條。餐湯/田園沙律今天的餐湯是南瓜湯,熱騰騰及香甜,麵包配上蕃茄醬吃,沙律醬配黑醋吃,份量頗多。燒美國肉眼扒$168非常大塊的肉眼扒,厚薄適中,沒有問我們熟度但煮得也剛好,中間呈粉色,沒有過熟,蠻有牛香,配上大份幼滑薯蓉,香甜車厘茄,爽脆蘭花。鮮龍蝦意粉(半隻)$168意粉幼身有咬口,不會過腍,醬料調味適當,鮮龍蝦火喉也控制得很好,沒有浪費這隻龍蝦,肉質做得鮮嫩彈牙,鮮甜美味,還有大大隻拆殼的鉗,對得起這價錢。黑松露薯條$58份量震懾了我們,幼身的薯條滿滿的一兜,薯條夠新鮮及香口脆身,沾上黑松露醬吃,令人吃不停口。Tiramisu/new york cheese cake(+$26)tiramisu底部夠濕潤和酒香,new york cheese cake感覺芝士味非常香濃密集,芝士迷不容錯過,也有手工製作的f

餐湯/田園沙律

燒美國肉眼扒$168

鮮龍蝦意粉(半隻)$168

黑松露薯條$58

tiramisu底部夠濕潤和酒香,new york cheese cake感覺芝士味非常香濃密集,芝士迷不容錯過,也有手工製作的feel。

凍朱古力/青檸梳打
兩杯都大大杯,朱古力沖得夠濃香,青檸梳打可自己添加糖控制甜度,清新解渴。
大角咀附近的一家西餐廳一如既往地走的現代簡約風格不像傳統西餐廳的那種feel更像是跟朋友聚會以及家庭聚會的那種感覺絲毫沒有壓迫感-♡ 慢煮手撕牛肉沙拉🥗帶有異國風情的手撕牛肉沙拉 很適合作為一道開胃前菜配料豐富 葷素都有 牛肉也燉的鬆軟入味-♡ 鮮龍蝦意粉龍蝦個頭很大 雖然是半隻 但size也是肉眼可見的面比較有勁道 不黏不糊 大口吃著龍蝦肉配上面真的好絕-♡ 香濃海鮮湯配蒜蓉包海鮮湯湯底鮮甜 帶有一點點的辣度 海鮮料也很足在鮮甜可口的主調下 又各有各的口味 超級美味-🍽 店名:MACROONIES (大角咀)📍地址:大角咀嘉善街18號利奧坊地下G706號舖🚇 交通:奧運 C1
大角咀附近的一家西餐廳

面比較有勁道 不黏不糊 大口吃著龍蝦肉配上面真的好絕

♡ 香濃海鮮湯配蒜蓉包

海鮮湯湯底鮮甜 帶有一點點的辣度 海鮮料也很足
在鮮甜可口的主調下 又各有各的口味 超級美味

🍽 店名:MACROONIES (大角咀)
📍地址:大角咀嘉善街18號利奧坊地下G706號舖
🚇 交通:奧運 C1
2023-09-18 26 views
琴日試咗間新餐廳係大角咀利奧坊,主打美式西餐,個龍蝦意粉係佢地signature,半隻龍蝦好厚肉都幾彈牙幾新鮮,仲叫咗Baffalo wings同Ribs,雞翼唔會太辣,係微辣到小辣嘅level,幾脆身,中意佢配個smoky BBQ醬,Ribs再juicy d會更好,佢哋好似新開無耐,如果係大角嘴附近想搵美式嘢食可以試下呢間😉MacrooniesTai Kok Tsui, Ka Shin St, 18號利奧坊地下G706號舖

Macroonies
📍MACROONIES大角咀嘉善街18號利奧坊地下G706號舖大角咀出名多好嘢食,今晚同家姐專登過嚟覓食,竟然比我地搵到間好出色嘅餐廳,餐廳黑色為主,感覺型格又神秘,環境好舒服,店員熱情招待,親切嘅態度👉Roasted Chicken Salad $98😋😋😋😋.5/5有別於平時食開嘅雞件上,呢個係烤過嘅雞件絲,加上大量新鮮沙律菜,伴上醬汁,已經撈勻哂咁上枱,沙律菜夾雜嫩滑雞絲,感覺好清新健康👉Pulled Beef Salad 💰$108😋😋😋😋.8/5開頭以為得沙律菜,原來禾稈冚珍珠,大量牛肉絲個裡面,好重牛味,又唔過熟,個人幾鐘意佢個醬汁,微辣係呢個沙律嘅靈魂,令整個沙律個味道大大提升👉Cesto di Vongole 💰$128😋😋😋😋.6/5有選擇困難症嘅我地,煩惱緊食咩嘅時候,店員就出手相助,推薦咗好幾道菜,就揀咗呢個大蜆湯,呢個真係非一般嘅蜆湯,包你食過返尋味,係選用美國大蜆,粒粒都超肥美,脹卜卜,咬落去係超鮮甜,又大粒肉,湯頭熬到好香濃,配埋鬆脆多士,湯比我飲到一滴都無,就知有幾好味👉Seafood Risotto💰 $138😋😋😋😋.5/5多款海鮮,有大蝦、大蜆、魚肉
📍MACROONIES

😋😋😋😋.6/5

👉Seafood Risotto
💰 $138
😋😋😋😋.5/5
多款海鮮,有大蝦、大蜆、魚肉、魷魚等等,樣樣都新鮮彈牙,而且唔會煮過龍,個飯有啲半生熟,口感唔錯,唔會太濃,又唔膩,最怕食到好濟嘅感覺,呢個就剛剛好。比我食哂

回頭: yesYesyes!!!食物選擇種類多,員工勁友善,食物大份又好味😋😋😋性價比高,絕對會再嚟💕💕💕✨✨✨
2023-09-15 24 views
又去探我個friend, 一齊落樓食餐好嘅lunch~等佢me time叉下電~新餐廳有落地大玻璃,喺冷氣底下享受到陽光,好舒暢~~~叫左兩個set lunch 加個小食同一份甜品,勁滿足!🔹餐包 & 餐湯/前菜🔹餐包配蕃茄香草醬,一黎就感覺好高級,仲有olive oil & 黑醋,食個餐包都已經好豐富~餐湯係南瓜湯,好香好creamy~巴馬火腿卷哈密瓜都好食,火腿唔會太鹹,哈密瓜又甜,絕配!🔹鮮龍蝦意粉🔹 半隻龍蝦好吸引眼球,肉質好鮮好彈牙~意粉都食到龍蝦鮮味,似外國食嘅肉醬意粉,總係唔同啲~🔹燒美國肉眼扒🔹都幾大塊下~而且好香牛味,但又唔會羶~燒得剛剛好~Side dish都好食,清碟~🔹炸魷魚圈🔹呢個一絕!薄薄炸粉,好香脆,但入面嘅魷魚圈好軟綿綿,加埋他他醬,真係食唔停口!🔹Mini Tiramisu🔹呢個係我暫時喺香港食過最好食嘅tiramisu!因為個質地似羅馬好出名嗰間!我超鍾意食!有少少雪糕嘅口感,濃濃嘅酒香,為左佢我一定會再幫襯!
[大角咀 - 高質西餐廳 ]

又去探我個friend,
一齊落樓食餐好嘅lunch~
等佢me time叉下電~
新餐廳有落地大玻璃,
喺冷氣底下享受到陽光,
好舒暢~~~

叫左兩個set lunch 加個小食同一份甜品
勁滿足!

🔹餐包 & 餐湯/前菜🔹
餐包配蕃茄香草醬,
一黎就感覺好高級,
仲有olive oil & 黑醋,
食個餐包都已經好豐富~

餐湯係南瓜湯,
好香好creamy~

巴馬火腿卷哈密瓜都好食,
火腿唔會太鹹,
哈密瓜又甜,
絕配!

🔹鮮龍蝦意粉🔹
半隻龍蝦好吸引眼球,
肉質好鮮好彈牙~
意粉都食到龍蝦鮮味,
似外國食嘅肉醬意粉,
總係唔同啲~

🔹燒美國肉眼扒🔹
都幾大塊下~
而且好香牛味,
但又唔會羶~
燒得剛剛好~
Side dish都好食,
清碟~

🔹炸魷魚圈🔹
呢個一絕!
薄薄炸粉,好香脆,
但入面嘅魷魚圈好軟綿綿,
加埋他他醬,
真係食唔停口!

🔹Mini Tiramisu🔹
呢個係我暫時喺香港食過最好食嘅tiramisu!
因為個質地似羅馬好出名嗰間!
我超鍾意食!
有少少雪糕嘅口感,
濃濃嘅酒香,
為左佢我一定會再幫襯!
2023-09-14 26 views
就返喺奧運返工嘅朋友,約咗喺附近食晚飯餐廳環境都幾舒適,走少少工業風慢煮手撕牛肉沙律唔同嘅蔬菜、醬汁配搭,加上柔軟入味既慢煮手撕牛肉,配搭做得非常好,味道微微酸酸地,好清新,口感層次好豐富意式大蜆濃湯店員推薦佢哋入咗美國嘅蜆蜆既份量幾多湯汁滿滿蜆既鮮甜+咸香海水味不得不提蕃茄仔,係超級甜將側邊嘅法包浸到吸收晒啲湯先食,又係另一番滋味全晚最期待就係依個「真」卡邦尼意粉用返最傳統嘅方法烹調,唔落淡忌廉味道主要係鹹香,芝士同蛋味十分香濃,意粉做到彈牙口感,唔錯👍🏼另一份主菜就揀咗美國肉眼扒牛扒唔算非常厚但勝在肉味香濃,高質整體用餐感覺唔錯,食物用心製作,而且環境舒適,唔會好迫好嘈。如果晚飯時間,有一啲套餐可以選擇嘅話,相信會更加吸引!
就返喺奧運返工嘅朋友,約咗喺附近食晚飯

餐廳環境都幾舒適,走少少工業風

慢煮手撕牛肉沙律

意式大蜆濃湯
店員推薦佢哋入咗美國嘅蜆
蜆既份量幾多
湯汁滿滿蜆既鮮甜+咸香海水味
不得不提蕃茄仔,係超級甜
將側邊嘅法包浸到吸收晒啲湯先食,又係另一番滋味
全晚最期待就係依個「真」卡邦尼意粉
用返最傳統嘅方法烹調,唔落淡忌廉
味道主要係鹹香,
芝士同蛋味十分香濃,
意粉做到彈牙口感,唔錯👍🏼

另一份主菜就揀咗美國肉眼扒
牛扒唔算非常厚
但勝在肉味香濃,高質

2023-09-12 33 views
今日同媽媽去大角咀行吓,原來有個新商場叫「利奧坊」,裏面有幾間新開嘅餐廳,媽媽話好耐無食西餐,所以揀咗間叫Macroonies 嘅意大利餐廳食。佢個餐牌主要分頭盤,沙律,湯,薄餅,意粉及飯,主菜同我個人認為一餐之中最重要甜品!本來想試佢嘅意式牛肉刺身,點知佢話因黑雨,嚟唔切貨,推介我哋食慢煮手撕牛肉沙律 $108,真係無介紹錯!沙律菜切得好啱入口嘅Size, 加上青瓜片,番茄仔,蔥粒,辣椒沙律醬等等,配料都好新鮮,菜係爽脆的!重點係面頭嘅牛肉,牛肉係以黑啤淹過再慢煮,牛肉係手撕的,肉質好嫩,黑啤牛肉汁和近似墨西哥汁的辣椒沙律醬成為左成個沙律嘅靈魂!可以話係必點之選!我係Spaghetti Aglio e Olio 嘅Fans,幾樣好簡單嘅材料去煮成一道超美味嘅菜式,不花巧,不雕琢,絕對好考廚師嘅功力,依間一定有80分以上,尤其是意粉係好有咬口同彈牙。另外我地點左烤羊架配瑪莎拉醬,每件羊架都烤得好好,外面有少許焦脆感,唔會太燶,裏面就燒到好靚,近7成熟,帶少少血同淋身,十分出色!最後點左Tiramisu 做甜品,重重的Mascarpone Cheese密度打得適中,而且lady fing

最後點左Tiramisu 做甜品,重重的Mascarpone Cheese密度打得適中,而且lady finger 沾滿了濃濃嘅咖啡酒,令Tiramisu 成個靈魂都出晒嚟!

Macroonies 係一間好有心,招呼一流嘅食店,值得推介俾大家!
2023-09-10 42 views
一向唔食「西野」嘅人,陪我入呢間新開嘅食early dinner 。叫左個蜆肉意粉、parma ham pizza同buffalo wings一洩貪食之慾。點知佢一開始食完個buffalo wings就停唔到….見佢不停食、史無前例的吃不停。 😳😳😳味道係好正、好美國同意大利,唔係度度食到。會食上癮之餘,對一個10幾年從來唔好「西野」嘅人大開食界,好期待下次再去試其他野!👍🏻😎仲有即榨生啤,人生享受,夫復何求!🍺😈
仲有即榨生啤,人生享受,夫復何求!🍺😈
2023-09-03
Type of Meal
Dinner
  • 蜆肉意粉
2023-09-09 878 views
真 卡邦尼意粉❤️材料有意式煙肉、洋蔥、大蒜、帕爾馬干酪、蛋黃!食落好creamy係真係好地道風味既Carbonara。意粉唔太乾亦唔太濕,岩岩好掛汁!香煎後意式煙肉,金金黃黃,口感煙煙韌韌,令意粉帶有鹹香既風味。同平時街食只係食到好重忌廉同芝士口感,完全唔一樣! 大愛❤️香烤三文魚😋材料有薯蓉、燒蕃茄仔、蔬菜同自家製嘅白葡萄酒黃油醬!三文魚係medium,食起上嚟外脆內嫩,鮮味十足,一d都唔鞋口唔干身。夾埋佢地個醬汁,令三文魚既鮮味更突出!而且佢地既薯蓉係食到有粒粒既口感仲有淡淡既忌廉牛油香味,正🥰烤BBQ豬肋骨😍材料有自製燒烤醬同炸薯條!肉質軟腍夠juicy,骨同骨之間既肉香味濃,仲有外層自家製酸甜濃膩 甜而不膩既燒烤醬,均勻塗上豬肋骨,火候都拿捏得岩岩好,非常惹味!另外佢哋仲有個煙燻紅椒醬汁,呢個真係大大大推!無論配肉又好定係點薯條食,都好好味,成份醬汁俾我清哂🤣烤嫩雞肉沙律🥰材料有烤雞絲,蔬菜絲,番茄仔,脆蔥絲,蘋果絲,葡萄,核桃黃瓜酸奶等等。雖然份量有啲細,但配料份量十足!而且佢哋嘅醬汁份量調教得啱啱好,唔會越食越咸,仲好開胃Tim!🥰

• 真 卡邦尼意粉
  • 烤BBQ豬肋骨