2019-09-01 62 views
沒有想過想樓上舖的餐廳也客似雲來幸好飲物上傳速度也算快不太餓 志在與友人catch up前菜 炸蟹餅一來到像是小朋友聚餐的食物 哈哈圓滾滾熱辣辣的蟹餅切下是絲絲的蟹絲雖說份量不多 感覺是真蟹絲粉量適中 作為前菜不錯兩人都不餓 skip掉主食卻留了胃給甜品三心兩意的情況下叫了紫薯盤裁和朱古力蛋糕單看presentation 已值回票價了吧別看盤裁份量少少 內裹卻是結結實實的呢面頭在朱古好粉模妨泥土 果道濃而不甜內裹是天然甜的紫薯 中間更混了碎朱古好在內好飽肚 一定要二人share 了朱古好蛋糕用寶盒呈上 誠意十足內裹有兩件厚實實的蛋糕面上有數粒棉花糖切下去是有層次的朱古力蛋糕中間夾有nuts在內嗜甜者必點!
沒有想過想樓上舖的餐廳也客似雲來

切下去是有層次的朱古力蛋糕
中間夾有nuts在內
嗜甜者必點!

2019-08-29 85 views
之前去歐洲食過好好食既豬手,至今仍然念念不忘,所以搵到依間出名食豬手既餐廳,希望可以重拾個份咪道依間餐廳可以揀食放題或者散叫,我同友人唔算好餓同主要都係想食豬手多,所以就選擇左單叫一份豬手同一份意粉~招牌德國脆爆咸豬手($258),名副其實咁脆爆啊!一份豬手好大份,兩個人食完已經有7成飽~食落有陣好重既咸香味,但又唔會過咸,可以一舊接一舊咁食配埋芥末醬就更有層次!另外仲有啲酸菜酸瓜做配菜,可以減輕飽濟感海鮮濃湯扁意粉配大虎蝦($178),一上菜就聞到濃濃既海鮮味意粉煮得剛剛好,美中不足就係份量細左啲~我地最後發現好多人都叫放題,畢竟都真係多野食既haha餐廳裝潢都十分有特色,充滿異國風情

招牌德國脆爆咸豬手($258),名副其實咁脆爆啊!
招牌德國脆爆咸豬手
一份豬手好大份,兩個人食完已經有7成飽~

食落有陣好重既咸香味,但又唔會過咸,可以一舊接一舊咁食

配埋芥末醬就更有層次!
另外仲有啲酸菜酸瓜做配菜,可以減輕飽濟感

海鮮濃湯扁意粉配大虎蝦

意粉煮得剛剛好,美中不足就係份量細左啲~
我地最後發現好多人都叫放題,畢竟都真係多野食既haha

餐廳裝潢都十分有特色,充滿異國風情

2019-08-15
招牌德國脆爆咸豬手
海鮮濃湯扁意粉配大虎蝦
2019-08-28 60 views
上次個朋友話lee度食豬手比較出名,而且任食,所以我地就一探究竟! 黎到發現係$238任食串燒同幾款食物,試下la就!Lee度ge salad bar有唔同選擇,我自己就比較鍾意cold cut,所以食左唔少火腿,而且個雞粒好好食! Menu入面有豬手,Carbonara, Paella同腸仔,而前菜就有串燒同溫泉蛋。 爆咸豬手由於任食,所以個分量唔會太大,share都okay,食落非常脆,皮有d似燒肉,而入面肉係肉咸,但幾夾個芥辣。(4.5/5) 炭燒豬柳扒個豬柳雖然有d un,但炭燒就彌補左lee樣野,淡淡肉!(4/5) 串燒串燒對我黎講係lee度主打,個雞串有d似日本d串燒,甜甜地,而個牛亦淡淡肉,可以一戰!(4/5) 黑松露溫泉蛋溫泉蛋少少凍,口感滑,配埋黑松露,感覺清新 (4/5) Carbonara意粉火腿個味好出,個白汁好濃,好飽肚 (4/5) 最衰今次食得唔夠多,下次要食多d!!!

爆咸豬手
鹹豬手

炭燒豬柳扒

串燒

黑松露溫泉蛋
溫泉蛋少少凍,口感滑,配埋黑松露,感覺清新 (4/5)

Carbonara
意粉火腿個味好出,個白汁好濃,好飽肚 (4/5)
Carbonara

最衰今次食得唔夠多,下次要食多d!!!
鹹豬手
2019-08-28 36 views
今晚同幾個好朋友食肉,而且係打算全肉,去挑戰下食肉獸可以去到幾勁。上網見到有間豬手放題,香港比較少,所以去會一會佢。係樓下已經見到佢個廣告,地點係地鐵站附近,都幾容易搵到,唔洗走來走走去。入到去,環境不錯,好似去左德國d酒吧一樣,好多啤酒同腸。腸佢都有4 款唔選擇,肉質都唔同,真係要全部都試先得。豬手,雖然得一款,但佢整得好好食,外面 好脆,但入邊保持德國咸豬手香味, 肉質嫩滑,食左幾次先收手。最後都試左個豬扒, 煎得好香, 唔使落太多汁都好食。下次如果要再同食肉獸食一定會再來。
上網見到有間豬手放題,香港比較少,所以去會一會佢。
入到去,環境不錯,好似去左德國d酒吧一樣,好多啤酒同腸。
腸佢都有4 款唔選擇,肉質都唔同,真係要全部都試先得。
最後都試左個豬扒, 煎得好香, 唔使落太多汁都好食。
下次如果要再同食肉獸食一定會再來。

2019-08-14
$300 (Dinner)
2019-08-26 34 views
閒日放工大約八點嚟到,唔使等位,仲有幾多空位。$238有一個餐牌可以任食再加一,都算多選擇,有脆爆德國鹹豬手,上網睇食評啲人話幾好食,食落覺得都唔算差,不過好似有啲太鹹,可能睇個人口味。另外出面有一個免費攞嘅自助吧有水果,有啲炸嘢食,個炸雞粒幾好食,另外個餐牌上面有仲有卡邦尼意粉同埋炒飯嗰啲食,試咗個卡邦尼意粉都幾好食,仲有個燒豬扒,食落似燒嘢食嗰啲味。總括嚟講嘢食算唔差,對得住呢個價錢,不過未去到話一定要再尼。
2019-08-26
2019-08-26 25 views
德國菜一向都係肉肉肉!今晚我哋就嚟咗呢度補充蛋白質呢度除咗肉肉肉之外,其實亦有唔少其他選擇,沙律、各式頭盤、pizza 、意粉等等都有。大家最期待就係食燒豬手!賣相非常好,一邊係肉,一邊係配菜~豬手真係分量十足㗎!外皮非常香脆而且已經切好一件件方便食用。有部份肉嘅位置略為乾身,大致上質素都好好!之後我哋要咗細份嘅腸併盤,最好食係紅色長長哋嗰條,有少少辣味,幾惹味的!跟住要左一個風乾火腿配哈蜜瓜,餐廳供應嘅火腿鹹香十足,配哈蜜瓜食一流呀最後我哋仲要埋招牌pizza添!餅底係好薄好趣嗰種,餡料豐富食埋個Pizza真係飽到甜品都食唔落其實呢度仲有供應自助餐,大胃王可以食自助餐仲抵食!
德國菜一向都係肉肉肉!今晚我哋就嚟咗呢度補充蛋白質

大家最期待就係食燒豬手!

賣相非常好,一邊係肉,一邊係配菜~

豬手真係分量十足㗎!外皮非常香脆

最後我哋仲要埋招牌pizza添!
餅底係好薄好趣嗰種,餡料豐富

食埋個Pizza真係飽到甜品都食唔落

其實呢度仲有供應自助餐,大胃王可以食自助餐仲抵食!
2019-08-24
$280 (Dinner)
  • 德國脆爆咸豬手
  • 西班牙24個月黑毛豬火腿配蜜瓜
  • 招牌自家製PIZZA
今天午餐食得少, 加上小米暑期班剛下課, 我倆都十分肚餓. 在街上看到這個<放題>餐牌, 小米想在這家晚餐. 再看清楚, 小童有特價, 價格尚算合理.   我倆在開放式廚房旁就座後, 小米已急不及待衝去看看沙律區現成的食物.   有新鮮水果, 沙律, 凍肉系列, 炸物, 還有雪糕和餐湯呢!  飲品都是任飲.  看到色彩鮮艷的飲品, 小米又衝過去了!   銅鑼灣第一脆爆鹹豬手  餐廳招牌菜, 當然要來一份. 通過玻璃, 可以看到職員在預備脆脆豬手.     視覺:豬手已分件, 可以看到每件豬手的分層情況. 彎彎的金黃色豬皮連同下層那皮下脂肪, 剛好跟粉紅色豬肉分離. 粉紅色豬肉有反光! 而墊底的酸菜份量很少, 如果酸菜再多一點就好了.      聽覺: 下刀時, 豬皮會發出卜卜聲. 好似香港酬神燒豬那種質感.    手感: 豬皮因皮夠脆, 要多比力, 但因豬手早已切成片, 所以粉紅色豬肉纖維部份容易撕開 / 拆絲. 拆絲的好處, 就是容易食用.    口感&味道: 將豬皮, 豬肉和酸菜一起品嚐, 可能是最傳統的食用方式. 豬皮的脆+皮下脂肪的油潤+豬肉的嫩滑鹹香+椰菜的酸
今天午餐食得少, 加上小米暑期班剛下課, 我倆都十分肚餓.
在街上看到這個<放題>餐牌, 小米想在這家晚餐.
再看清楚, 小童有特價, 價格尚算合理.
 我倆在開放式廚房旁就座後,
小米已急不及待衝去看看沙律區現成的食物.
飲品都是任飲.
看到色彩鮮艷的飲品, 小米又衝過去了!
銅鑼灣第一脆爆鹹豬手
餐廳招牌菜, 當然要來一份.
通過玻璃, 可以看到職員在預備脆脆豬手.

視覺:
豬手已分件, 可以看到每件豬手的分層情況.
而墊底的酸菜份量很少,
如果酸菜再多一點就好了.

聽覺:
下刀時, 豬皮會發出卜卜聲.
好似香港酬神燒豬那種質感.

手感:
拆絲的好處, 就是容易食用.
口感&味道:
將豬皮, 豬肉和酸菜一起品嚐, 可能是最傳統的食用方式.
豬皮的脆+皮下脂肪的油潤+豬肉的嫩滑鹹香+椰菜的酸同時在口中呈現.
最大問題, 酸椰菜份量太少了!
酸椰菜可以中和豬手的油膩.
卻又不好意思向職員索取更多酸椰菜,
唯有把沙律區的蕃茄, 洋蔥充當蔬菜吧!
幸好粉紅色豬肉不乾柴, 鹹度適中, 單食也不覺得鹹.
這個銅鑼灣第一脆爆鹹豬手的肉質和鹹度, 跟一般市面鹹豬手有明顯分別.
芝士卡邦尼意粉
小米嚐過一碟, 然後再多點一碟. 看來很美味!
就取出部份卡邦尼試一下, 熱辣辣, 夠creamy, 是即點即煮. 小米真識食!
假如自己肚子還有空間, 一定再點這個.
不過看到小米懂得以叉子卷著意粉, 如此有儀態, 心感欣慰!

牛肉串燒
小米點了三串牛肉串燒. 串燒使用了帶酸的香料,
不過可以令小米額外再點, 應該很美味.
另外還有香腸, 可能是維也納腸吧!
但總覺得似法蘭克福腸.

如果單點計算,
一碟卡邦尼意粉是158,
餐湯58,
脆爆鹹豬手258,
水牛芝士蕃茄沙律98,
總數已經超過500.
放題有多款任食, 計落抵好多!
難怪平日晚上, 可以爆場.
Type of Meal
Dinner
2019-08-17 46 views
🔺Manecy’s Studio Restaurant 今日小編再出動 一行兩人去銅鑼灣覓食👫平日繁華嘅銅鑼灣鬧市 呢一晚變得好冷清不過呢間餐廳座無虛席 幾乎全場爆滿😳.德國脆爆咸豬手🐷$238德國咸豬手係呢度皇牌菜之一小編非常推介 好好食👍🏻皮脆肉嫩 脆卜卜嘅外皮好香口🤤配合德國酸菜、洋蔥一齊食 解左豬手油膩感👍🏻食完都唔會覺得油膩 送啤酒一流😻正宗德國咸豬手好多時會偏向外國人口味而偏咸 而呢間就配合返港人口味 岩晒小編胃口😼所以小編同友人輕易食晒一碟🙊.黑松露雜野菌披薩🍕$128呢個係薄身餅皮既Pizza Pizza底焗到脆卜卜 可惜邊邊位有少少燶😳黑松露、雜菌、芝士都幾濃味對兩個人黎講份量都幾多👌🏻.卡邦尼意大利麵伴溫泉蛋🍝 $138意粉整體不過不失 意粉幾彈牙 整體都不錯 但無特別驚喜😂.酒🍺 $68/Full Point食外國菜當然唔少得啤酒🤤呢度嘅啤酒主要都係德國啤 我地飲左Fisher’s Stiftungsbrau Helles Lager🍻唔苦唔酸 屬於清淡嘅類型連唔太喜愛飲啤酒嘅小編都愛上💕.如果想酒精味再淡D 可以叫Lindemans Pecheresse Lam
🔺Manecy’s Studio Restaurant
今日小編再出動 一行兩人去銅鑼灣覓食👫
平日繁華嘅銅鑼灣鬧市 呢一晚變得好冷清
不過呢間餐廳座無虛席 幾乎全場爆滿😳
德國脆爆咸豬手🐷$238
德國咸豬手係呢度皇牌菜之一
小編非常推介 好好食👍🏻
皮脆肉嫩 脆卜卜嘅外皮好香口🤤
配合德國酸菜、洋蔥一齊食 解左豬手油膩感👍🏻
食完都唔會覺得油膩 送啤酒一流😻
正宗德國咸豬手好多時會偏向外國人口味而偏咸
而呢間就配合返港人口味 岩晒小編胃口😼
所以小編同友人輕易食晒一碟🙊
黑松露雜野菌披薩🍕$128
呢個係薄身餅皮既Pizza
Pizza底焗到脆卜卜 可惜邊邊位有少少燶😳
黑松露、雜菌、芝士都幾濃味
對兩個人黎講份量都幾多👌🏻
卡邦尼意大利麵伴溫泉蛋🍝 $138
意粉整體不過不失 意粉幾彈牙
整體都不錯 但無特別驚喜😂
酒🍺 $68/Full Point
食外國菜當然唔少得啤酒🤤
唔苦唔酸 屬於清淡嘅類型
連唔太喜愛飲啤酒嘅小編都愛上💕
如果想酒精味再淡D 可以叫Lindemans Pecheresse Lambic Belgium🍑
佢係帶有水蜜桃味嘅啤酒👍🏻
甜甜地易入口 絕對岩晒女生飲😀
2019-08-13 2208 views
之前來過<Manecy's Studio>食過佢哋號稱<銅鑼灣第一豬手>之後一直有深刻印象,因為實在太好食了!!今日食飯時間經過見到原來餐廳已經將之前隻可以單點的豬手改為可以放題無限任食,而且價格仲要咁抵,即時就心心眼沖上去啦。可能是因為改為自助餐而方便大家出入吧,餐廳內的燈光變得較為明亮,但感覺依然不錯即刻睇下有乜食先!!除咗有脆爆嘅鹹豬手任食之外,仲有好吸引嘅芝士卡邦尼意粉同西班牙海鮮燴飯任食!!另外多款小食,例如忌廉芝士蘑菇釀雞翼都好吸引喔!!第一件事當然要點<銅鑼灣第一次爆鹹豬手>!!雖然轉左係任食但係質素一樣咁好,咬開香脆鬆化的外皮下有著粘粘的骨膠原層,肉質則柔滑香軟,味道不死鹹,<銅鑼灣第一>這個稱號當之無愧<芝士卡邦尼意粉>爽滑彈牙的意粉每一條都沾滿濃郁嘅芝士卡邦尼醬汁,每一口都<芝>味無窮。再加埋鹹香嘅火腿片和香草作點綴後,無論賣相和味道都更有層次呢<63度溫泉蛋配黑松露醬>光看圖片都知道溫泉蛋有幾<動L>吧😂😂😂再加埋馥郁芳香嘅黑松露醬真係

銅鑼灣第一脆爆咸豬手

第一件事當然要點<銅鑼灣第一次爆鹹豬手>!!

<芝士卡邦尼意粉>

<63度溫泉蛋配黑松露醬>
光看圖片都知道溫泉蛋有幾<動L>吧😂😂😂
再加埋馥郁芳香嘅黑松露醬真係冇得輸。

各式任食沙律及德國漬物及水果

另外還有多款沙律及德國漬物及水果可以到自助吧枱任取任吃。

各式任食冷盤

任食冷盤也有火腿和煙三文魚。🐟🐟🐟
各式任食炸物

炸物亦用暖燈照著業保持溫度和香脆,非常有誠意。

任飲蘋果汁,橙汁,檸檬茶

話明係任飲任食,當然有蘋果汁,橙汁和檸檬茶任飲,加錢嘅話仲可以啤酒任飲,配豬手一流

任食雪糕
另外仲有雪糕任食,揀邊隻味好呢。

總結:咁正嘅豬手無限任食當然不能只有我知,已經約咗成班朋友下星期再去了。

各式任食沙律及德國漬物及水果
各式任食冷盤
各式任食炸物
任飲蘋果汁,橙汁,檸檬茶
任食雪糕
2019-08-10 98 views
好耐無食放題,今日特登約埋朋友落銅鑼灣食。平時多數都係食日式放題 今日就嚟試下呢間西式放題 餐廳係地鐵站附近,環境整潔,唔使等位,上菜又快,有自助野飲,自助小食同生果,生果新鮮,炸物都keep住脆既。有幾個唔錯既推介:忌廉芝士磨菇釀雞翼無骨,雞翼入面滿滿忌廉芝士,食落有驚喜。脆爆鹹豬手略嫌外皮有啲硬,但入面既肉質鮮嫩,配埋伴碟上既榨菜一齊食,咪道岩岩好。芝士卡邦尼意粉一碟份量唔多,但勝在放題任叫唔嬲,卡邦尼最怕食落好膩,但呢間整得唔錯,一啲都唔膩,我地嗌左幾轉。
好耐無食放題,今日特登約埋朋友落銅鑼灣食。
平時多數都係食日式放題
今日就嚟試下呢間西式放題
餐廳係地鐵站附近,環境整潔,
唔使等位,上菜又快,
有自助野飲,自助小食同生果,
生果新鮮,炸物都keep住脆既。

有幾個唔錯既推介:

忌廉芝士磨菇釀雞翼
無骨,雞翼入面滿滿忌廉芝士,
食落有驚喜。

脆爆鹹豬手
略嫌外皮有啲硬,但入面既肉質鮮嫩,
配埋伴碟上既榨菜一齊食,咪道岩岩好。

芝士卡邦尼意粉
一碟份量唔多,但勝在放題任叫唔嬲,
卡邦尼最怕食落好膩,但呢間整得唔錯,
一啲都唔膩,我地嗌左幾轉。
2019-08-10 109 views
這間餐廳可以散叫或者放題,我們看到放題選擇不錯所以這次就試了放題。芝士蘑菇燒雞翼原隻奉上,雞翼部分去骨。整隻都被醬汁包圍,看上去十分可口。咬下去的時候,醬汁充滿在口裏,而雞肉十分嫰滑,兩者的配搭令口感變得豐富。外皮脆度適中,咬下去內裏有很滑溜的芝士,芝士味濃郁,而且芝士與蘑菇很配合,不會很膩,非常值得一試煙肉卡邦尼意粉份量不多不少,不怕吃完會吃不下其他食物,煙肉比想像中多,吃每一口意粉都能吃到煙肉,味道不咸不膩,意粉很彈牙,趁熱時吃很好吃,放了一會兒醬料跟意粉也不會黏在一起德國豬手豬皮部份炸的十分酥脆,豬肉卻保持鬆化軟熟,兩者結合在一起是剛剛好的感覺。咬下去是脆一下軟一下的,再加上豬肉內保留的汁,令口感瞬間昇華。

芝士蘑菇燒雞翼

煙肉卡邦尼意粉

德國豬手
2019-08-08 136 views
今日收工之後約左朋友係到食嘢飲下嘢吹下水~佢呢到有offer 豬手放題套餐,餐牌冇標價錢既都可以任order~呢到環境好chill好relax~呢到係自助bar,可以自己出黎攞嘢食同嘢飲~有三文魚、牛肉同各種ham~特登order左日本啤酒沙冰(要額外加$38)我叫左熱情果味,呢杯好有驚喜!好鍾意飲夏天飲返杯凍啤酒加沙冰真係另一種享受呀~我地每次都係叫一份(唔好浪費食物)又可以試到唔同嘢~豬手個皮好脆,唔錯唔錯~

呢到係自助bar,可以自己出黎攞嘢食同嘢飲~

有三文魚、牛肉同各種ham~

夏天飲返杯凍啤酒加沙冰真係另一種享受呀~

2019-08-08 78 views
日式放題食得多 豬手放題就第一次有簡單的沙律吧,背是在播周星星呢不是只有豬手,先試一試松露溫泉蛋,松露醬香氣濃郁 所以先用叉把兩樣混和,滑溜溜往咀裡到豬手上場了,豬手較為乾身,所以皮很脆,肉很容易就可以取出,味道微咸,肉質緊緻,可以多食幾碟,放題!配合酸菜,解油膩。介末醬不點也可芝士意粉 不過不失。芝士蘑菇釀雞翼,漲卜卜,一咬落去 芝士就咇出來 要小心一點,便可以拉絲,味道和趣味都十足。海鮮飯,用到多種海鮮去煮,大大一顆蝦,加分,味道不過不失。附上餐牌一張,串燒及腸都不錯 但一上菜便食光光,忘了拍照
日式放題食得多 豬手放題就第一次
有簡單的沙律吧,背是在播周星星呢

配合酸菜,解油膩。介末醬不點也可

海鮮飯,用到多種海鮮去煮,大大一顆蝦,加分,味道不過不失。

附上餐牌一張,串燒及腸都不錯 但一上菜便食光光,忘了拍照

2019-07-15
Type of Meal
Dinner
2019-08-02 165 views
今日遲咗少少收工,咁啱約咗朋友喺8:30嚟到呢間德國豬手餐廳,而8:30之後係有特價時段嘅,所以時間真係啱啱好。呢度夜晚可以食放題亦可以散叫,俾大家睇吓呢度個環境先。間餐廳執邊有一個吧枱,而間餐廳嘅座位係坐得非常寬落,非常適合坐喺度慢慢傾計。咁今晚呢就同個朋友揀咗食放題,俾大家睇吓呢度個餐牌先。除咗呢張餐牌有既之外,出面仲有一個前菜區,有三文魚有巴哈馬火腿,亦都有沙律同埋湯等等。所以佢個前菜菜式都非常豐富。呢個就係佢放題每一份豬手嘅份量,佢唔會俾太多你,但係其實食少少已經覺得好飽,所以千祈唔好貪心一次過點好多。食德國野當然唔少得腸仔,呢間餐廳提供四款腸仔仼食。仲有啲串消同埋流心蛋俾你食。所以整體來講佢提供嘅菜式非常豐富,食得好飽亦都坐得好舒服,所以好推薦呢間餐廳

呢度夜晚可以食放題亦可以散叫,俾大家睇吓呢度個環境先。

咁今晚呢就同個朋友揀咗食放題,俾大家睇吓呢度個餐牌先。

所以佢個前菜菜式都非常豐富。

食德國野當然唔少得腸仔,呢間餐廳提供四款腸仔仼食。

仲有啲串消同埋流心蛋俾你食。

Calling食肉獸! 如果你自問喜歡吃肉,現在是大快朵頤的時候啦!銅鑼灣樓上餐廳Manecy's Studio Restaurant現正做豬手放題,價錢由$198起,豬手皮烤得脆卜卜,薄薄的一層脂肪黏著嘴吧,很不錯呢!還有好多小食和主菜任點,啤酒飲品任飲,這天我吃得快飽死了!餐廳位於銅鑼灣,由港鐵站走過來才不過五分鐘,十分方便。餐廳在大廈一樓,有很大的玻璃窗,日間陽光充沛,環境舒服。一、自助小食除任點任食以外,出面還有自助餐枱,主要供應餐前冷盤和炸物。各式火腿我最喜歡吃cold cut,這裡的選擇也不少,如意大利巴馬火腿、英國火雞火腿、德國磨菇火腿等等,夾著水果吃最好。炸物喜歡吃炸物的朋友,就不可以錯過這些炸春卷、咖喱角、鹽酥雞、辣味薯格了,熱辣辣,脆卜卜,吃完飲杯啤酒降火吧!多款沙律及三文魚天口熱,吃些清涼的沙律也不錯,這天有挪威煙燻三文魚、薯仔沙律、田園沙律、牛油粟米沙律等等,都是不錯的選擇。二、飲品飲品大部分都免費供應,不過如果你想飲得刁鑽一些,如德國啤酒或日本麒麟啤沙冰就要另外付費了。德國啤酒 (+$48任飲)、日本麒麟啤沙冰 ($38/杯)我的要求不高,1664都是免費任

Calling食肉獸!

一、自助小食

除任點任食以外,出面還有自助餐枱,主要供應餐前冷盤和炸物。

各式火腿

炸物

多款沙律及三文魚

二、飲品

德國啤酒 (+$48任飲)、日本麒麟啤沙冰 ($38/杯)

我的要求不高,1664都是免費任飲的,花香味濃,用來配豬手吃一流。

三、任點任食:小食

除外面自助餐枱的小食,還有一些餐前美食是即點即做的。

忌廉芝士磨菇釀雞翼

豬牛雞肉串燒

我最喜歡的是雞翼,已經完全去骨,雞肉夠滑,裡面還有些忌廉芝士,更添美味。

四、任點任食:主菜

主菜選擇方面,主要是一些肉食及飯麵,吃完還可以加杯雪糕,圓滿!

脆爆鹹豬手

主角終於出現了,鹹豬手分量十足,豬皮烤得又香又脆,還黏著一層脂肪,吃時黏著嘴巴,邪惡但好吃呀!豬肉保持軟嫰,整體感覺不錯。怕豬手油膩?旁邊有酸椰菜、酸瓜等解膩。

炭燒豬柳扒

司華力腸、紐倫堡腸、維也納腸、慕尼黑白腸

其他肉食也不錯,豬柳軟腍入味,多款香腸選擇,正好用來送啤酒!

西班牙海鮮燴飯

芝士卡邦尼意粉

有飯又有意粉,一點也不hea,尤其是海鮮燴飯,好多海鮮,每粒飯都被海鮮湯煮成橙色,好吃。

豬手任食放題
價錢:
星期日至四17:00-19:00;20:30-22:00 收費$198;18:00-20:00 收費$238;小童$148
星期五及六17:00-19:00;20:30-22:00 收費$218;18:00-20:00 收費$258;小童$148
2019-07-22