2024-03-02 249 views
全個商場唯一食店,就入去試一試。叫咗下午茶餐,雞脾入面還有血水,西多士就不所為。不如蛋治還要好。豬扒硬如石頭。職員態度極差。未睇餐牌,就太太聲問你食乜,唔夠30秒,又勁差態度,睇完未,食乜。唔想做。唔洗咁。
經過攞樓上攞淘寶,順路試下樓下間雲石堡。平時唔多經過,同埋都係西餐,一向住美孚都知美孚出名西餐難食,自從幾間好食嘅都執晒,我可以講美孚嘅西餐廳無乜邊間好食。但呢間,可能係唯一一間清泉👍🏻唔好講到咁誇張,啲野食起碼做到物有所值,焗飯/意炒夠味同夠熱,咖哩🍛夠味👍🏻就收貨。最緊要貨錢夠優惠👍🏻唔算最平,但食物質素好過價錢👍🏻最後侍應姐姐都好好招呼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
經過攞樓上攞淘寶,順路試下樓下間雲石堡。

但呢間,可能係唯一一間清泉👍🏻

最緊要貨錢夠優惠👍🏻唔算最平,但食物質素好過價錢👍🏻

最後侍應姐姐都好好招呼👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
焗豬扒意
2023-11-14
$58 (Dinner)
焗豬扒意
2023-03-21 653 views
又一間性價比高嘅餐廳,位置比較隱世,同事帶我先識去😂。每日有唔同嘅午市套餐,炒嘅野會比較吸引&多人嗌,晏左去會試唔到🙈。蒜蓉汁雞扒飯 $54 +凍飲 $3蒜蓉汁口感幾好,濃淡適中亦唔太杰。足料雞扒幾大份,整體黎講抵食飽肚😋
蒜蓉汁雞扒飯 $54 +凍飲 $3
蒜蓉汁雞扒飯
2023-03-17
$57 (Lunch)
蒜蓉汁雞扒飯
2022-09-14 719 views
路經過美孚,,走進盈輝薈,有一間叫雲石堡嘅西餐廳,,諗住入去食呢個西餐,,但見佢晚上有中式晚餐供應,,本人和幾個朋友一於試一試,,四個中式晚餐全部叫齊,,到上臺時候四個餐都有板有眼,,,食後評價,本人感覺,賣相美觀,食味雖不置評價100分但都有70-80分係茶記嘅價錢可以食到有噉嘅好水準粵菜,餐廳尚算乾淨招呼也好,,,如路經美孚盈暉薈可以上來一試西餐廳裏食的粵菜,本人感覺一般西餐廳來講冇可能做到這樣好的粵菜,價錢來講都說正路
2022-09-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
星期一至五及星期日,基本上我倆公婆都會晌屋企食早餐,而星期六喺最輕鬆,朝早最無乜嘢搞嘅日子,所以,就會出街晌美孚周圍搵吓食、輕鬆吓,之後可能行吓公園,或行一轉短山。今次嘅選擇喺盈暉薈嘅「雲石堡」,呢個場越做越沉,幾間食肆撐得住都喺完全靠街坊生意,基本上唔會有區外客過嚟,因為真喺有少少隔涉,而呢個鋪位轉過幾手,依家嘅「雲石堡」算喺做得長。 餐廳嘅格局喺L形,裝修都喺基本嘢,但有別一般茶記咁光光猛猛,都喺昏昏暗暗搞吓情調咁。全場主要都喺4人卡位,而且,將啲卡位背板都間高咗好多,所以,影出嚟嘅環境相都淨喺睇到啲板,哈哈! 由於都喺4人卡位,疫情下客人都唔願意搭枱啦,所以,部份卡位會晌枱上棟多一板間板,變相做成兩張二人枱,務求繁忙時段做多少少生意。不過,我咃星期六早市嚟,真喺客人唔多,點坐都得。 基本餐具、調味料已一早放晒晌枱,雖然環境所做嘅防疫幾好,不過,餐具無遮無掩就咁放晌上枱始終感覺無咁好,但依家喺唔喺都搵店員要杯熱水消毒吓啲餐具,求個安心。 早餐一個餐牌一板紙睇晒,A-K共11款選擇,定價$26-$40,款式都喺晌茶記慣有嘅款式;而另一版喺啲特餐、常餐、兒童餐,定價就貴啲,為$48-$
!
早餐一個餐牌一板紙睇晒,A-K共11款選擇,定價$26-$40,款式都喺晌茶記慣有嘅款式;而另一版喺啲特餐、常餐、兒童餐,定價就貴啲,為$48-$50,但就全日供應,萬一早餐類真喺完全無樣啱食,都仲有啲後備選擇
埋單時晌收銀處見有啲外賣單張攞,所以,掃瞄貼埋出嚟俾大家參考,睇落就應該有齊晒餐廳嘅所有出品。
炒滑蛋牛油厚多士

我哋所揀嘅兩款早餐,都配上炒蛋多士, 睇樣就一般般啦,因為炒滑蛋又唔喺好滑蛋樣,多士更加唔喺厚包嚟,基本上,就喺一般嘅炒蛋加多士,唔差嘅,只喺基本而已,索性擺埋一齊當蛋治咁食。
早餐K 健怡早餐 $30

老婆揀嘅早餐K,就哋除炒蛋多士外,仲配時菜粟米通粉,全素嘢,啱晒佢。通粉無煮過腍喺基本,但有唔少快餐店或茶記為方便,煮定一大鍋又唔過冷河或降溫,啲餘溫咪整腍晒啲通粉囉。而配以大量生菜同粟米粒,襯雞湯底,夠健康,但味道就當然會普普通通啲啦。
時菜粟米通粉
早餐F 特色早餐 $38

小弟就揀配淡牛脷湯意粉,好得意,平常啲餐廳會寫鹹牛脷,但佢哋就寫到明淡牛脷,但食落就真喺一啲都唔淡煎得幾香口,入口富柔韌感,好有牛脷嘅獨特羶香味。湯意粉亦OK啦,最緊要無煮腍都收貨喇,加上份量足,食完都好飽吓。
淡牛脷湯意粉
熱奶茶、熱檸水

呢個喺我同老婆落茶記嗌餐飲嘅慣性組合,佢唔喺嗌熱檸水,就喺熱好立克,啲檸檬落得足,又夠清香。而小弟杯奶茶稱唔上好滑,但茶底算喺芳香,稍嫌花奶多咗啲啫。
熱奶茶、熱檸水
幾十蚊食個早餐,唔使準備、唔使煮,食完走得,真喺晌香港地喺落茶記、快餐店先可以咁。輕輕鬆鬆,又可以行吓短山喇!
$34 (Breakfast)
2021-03-15 958 views
今次又嚟美孚搵食,試咗個lunch食咗個常餐同特餐,咖哩雞扒撈公仔麵配白豬仔午餐肉炒蛋、牛油厚多士,另一個就芝士釀雞翼湯讚岐烏冬配奄列同多士。個咖哩雞扒撈公仔麵一嚟到個汁就嚇親,隻綠色好似便便顏色咁,賣相唔掂,但食落都正常嘅,係色水奇怪啲。芝士釀雞翼就好靚同啲雞翼都好像好釀到好脹,芝士就唔夠多,但整體都ok 既,不過不失。味道:3/5環境/服務:4/5價錢:3/5

味道:3/5
環境/服務:4/5
價錢:3/5
店內有一位老的女侍應態度好差,好似唔休做,食物幾好食都無用,何況只係普通野,已經見過幾次佢對客人無禮.本身係街坊生意,因為疫情大家都喺附近解決午餐,但你食預咗要受氣。

2020-10-25 582 views
這間是街坊店,有2個入口,客人可在2個入囗隨意內進,混亂非常,週六日人客多時,沒有取籌制度,待應不跟人客到場次序安排入座,安排得一團糟,待應態度很差,給予差評!
2020-09-24 545 views
呢間餐廳既裝修是普通的,淨睇門面一定吸引唔到人入去,佢仲要係美孚地鐵站C出口行過左個荔枝角公園先到既冰清商場上層(盈輝薈),真係無咩人識架~所以今次決定寫下佢😄餐廳係屬於平價茶餐廳類別,叫左個星級扒餐($128),超級豐富,有雞扒、豬扒、燒帶子、蝦球、忌廉意粉同埋沙律🥗😋當然$128價錢唔會要求太多,牛扒係差少少,不過不失,但都食得好飽架^_^想特別講呢間餐廳超級乾淨,平時去餐廳最驚污糟,佢啲枱枱凳凳係好乾淨,啲銀色餐具放係枱係「立立令」,一啲污跡都無架!

2020-06-11 576 views
Regularly visited this restaurant. Mixed with Chinese and western food. I have tried several dishes includes cheese damping, fried chicken noodles, Crystal beef noodles, French toast, Curry Chicken Noodle,  and tuna fish spaghetti. Most of the menus are delicious except tuna fish spaghetti, too watery, it didn’t taste good. Milk tea as usual, and I didn't like the coffee and I often drink hot lemon water instead. They don't have an English menu, Not user friendly for everyone.
2020-06-07 280 views
之前路過都唔多人 價格又高 一直無試過⋯今晚我要自己食,所以想搵間舒服既餐廳食飽就算!第一次到雲石堡 人不多太舒服 整體來講好自在我叫左份吉列豬扒配大蝦沙律諗住茶餐廳質素 不太抱有期望點知!晚餐一黎 好大驚喜!$75 無加一有兩塊鬆軟脆口的吉列豬扒有3隻大蝦配沙律好新鮮!大蝦係食得出新鮮彈牙 不是cheap cheap蝦順帶一提,呢度茶檔一流!熱央/熱奶茶每次都必飲!平時食佢早餐已經好開心 估唔到晚飯都出色值得推薦! 下次我要試埋佢煲仔飯先~
之前路過都唔多人 價格又高 一直無試過⋯
今晚我要自己食,所以想搵間舒服既餐廳食飽就算!
第一次到雲石堡 人不多太舒服
整體來講好自在

我叫左份吉列豬扒配大蝦沙律
諗住茶餐廳質素 不太抱有期望

點知!晚餐一黎 好大驚喜!

$75 無加一

有兩塊鬆軟脆口的吉列豬扒
有3隻大蝦
配沙律

好新鮮!
大蝦係食得出新鮮彈牙 不是cheap cheap蝦

順帶一提,呢度茶檔一流!熱央/熱奶茶每次都必飲!

平時食佢早餐已經好開心 估唔到晚飯都出色
值得推薦! 下次我要試埋佢煲仔飯先~
吉列豬扒配大蝦沙律
吉列豬扒配大蝦沙律
2019-11-23 507 views
天氣開始轉涼,今日特別凍,勁想食煲仔飯,但係又唔想去油尖旺嗰頭估唔到美孚嘅呢一間茶餐廳居然有煲仔飯食60幾蚊,價錢都唔係唔合理,仲有嘢飲送添我叫咗豉椒排骨煲仔飯, 要等20分鐘,因為佢啲煲仔飯全部都係即叫即整,唔會預先整定嘅上菜嘅時候覺得好香,賣相都好靚仔,啲排骨好大粒,份量都唔少,仲送咗兩條菜☺️排骨嘅味道唔錯,幾濃味,送飯食好啱,最正係個飯,腍得黎有咬口,最重要係有飯焦,食完啲咁邪惡嘅嘢,飲番杯熱檸茶等冇咁熱氣先!
估唔到美孚嘅呢一間茶餐廳居然有煲仔飯食
60幾蚊,價錢都唔係唔合理,仲有嘢飲送添
2019-11-08
Type of Meal
Dinner
2019-09-25 457 views
本人住在附近,已經第三㳄在這裏吃早餐,不知道是否跟早上時段有關,地上乾淨淸潔,沒有平時在茶餐廳見到枱底總是牙簽和紙巾的核突情況。餐具枱面也乾淨。食物方面喜出望外,有質素,好吃!熱咖啡是即磨!價格也不貴。座位大部分是卡位,不用搭枱,吃得舒服。服務員人數足夠,態度也比一般茶餐廳的有禮貌和殷勤。整體來說非常滿意 ,比起很多出名和已上市的茶餐廳做得更好,值得鼓勵,希望香港有更多如此乾淨又好吃的茶餐廳。一定會繼續支持!看得出餐廳管理人是有心人。

食物方面喜出望外,有質素,好吃!熱咖啡是即磨!價格也不貴。

座位大部分是卡位,不用搭枱,吃得舒服。

服務員人數足夠,態度也比一般茶餐廳的有禮貌和殷勤。

看得出餐廳管理人是有心人。

2019-09-25
$30 (Breakfast)
2019-07-27 426 views
今早很想到外邊吃個早餐。在美孚辦完點事情後,路經這間餐廳,看看門外的餐牌,早餐時段到11:30, 剛好趕得上,真的太好了,就試一下。餐廳門面算大,座位也不少。早餐款式不少呢我選了個D餐,雞扒白豬仔餐肉煎蛋熱奶茶。沒有太多油見到,味道也不錯,可以再試,不用常常吃連鎖快餐店

餐廳門面算大,座位也不少。

早餐款式不少呢

我選了個D餐,雞扒白豬仔餐肉煎蛋熱奶茶。

沒有太多油見到,味道也不錯,可以再試,不用常常吃連鎖快餐店
2018-11-25 684 views
唔起眼的餐廳,簡單佈置,人客也不多,試試叫了個午餐,有餐湯,飯餐及飲品,48元都唔算貴。餐湯不過不失,反而XO醬牛肉炒飯幾特别,又頗有水準,炒飯夠乾身,粒粒分明,XO醬份量適中,唔會太鹹,但又香味十足,牛肉亦鲜味,仲新鲜熱.辣,唔似預先炒定,可以一試。