2024-11-06
(第一次寫食評,多多指教🤪)一直有幫襯開呢間街坊小店,因為近、乾淨好坐又清靜,嘢食又平靚正。每次去都係食晚餐A,因為「黃咖喱蛋汁軟殼蟹飯」真係好好好好食,每次都食到lam清晒隻碟。今次費事又食同一個飯,所以特登試試C餐,套餐可選冬蔭功湯或木瓜沙律。冬蔭功湯同木瓜沙律都是我飛佛,但因為今晚有點凍,熱湯會令個人舒服啲,所以揀冬蔭功湯~剛入座時有一枱客,但好快走了,然後就是我一個人包場體驗了。通常好快就會裝好碗湯出嚟先,然後食完主食先會出甜品,但唔知點解今次出得好快😂 我仲影緊碗湯,主食同甜品就來了~不過唔緊要,反正一個人都係想快快食完,一次過出晒絕對冇問題👌🏻炒粉絲第一啖食落覺得…哎呀早知都係食返A餐,但食食吓又越食越好食喎,雖然係炒粉絲但冇乜油,感覺幾健康,同埋就咁食粉絲都好好食呀,係甜甜地嘅,好開胃的味道~雞又係雞柳,唔怕膽固醇高👍🏻食食吓終於有客入嚟,但入嚟問有冇alipay或wechat,老闆娘答冇之後佢哋就走了,又變返我一人包場,靜過屋企🥺 (好在過咗幾分鐘後佢哋返嚟喇~應該係撳完錢返嚟👍🏻 好怕咁優質嘅小店做唔住㗎嘛,多啲客我都開心👍🏻)冬蔭功同甜品(椰汁西米糕)都係一如既往咁
剛入座時有一枱客,但好快走了,然後就是我一個人包場體驗了。
冬蔭功同甜品(椰汁西米糕)都係一如既往咁高質👍🏻 好少餐廳可以咁平嘅價錢($62)食到有前菜有甜品咁圓滿嘅一餐🥹每次食完都會覺得滿足,唔需要再食其他嘢補飛
只收現金,所以嚟幫襯前記得帶足夠現金👛‼️
埋單時經常會睇到泰文字便條貼,同埋老闆娘本身廣東話都唔係話非常精通,加添幾分道地泰味~🇹🇭👍🏻
小店經營不易,大家一定要多多支持~!!