初四係附近搵食見到呢間丸龜製麵 我以為係食拉麵 點知係烏冬黎 但都試下啦叫野食既方式係有d特別總之 就係叫左你想要既烏冬 揀埋另外計錢既炸物 之後先去比錢烏冬可以在上圖左方 「自助調味區」加想要既調味料 種類都算多我叫左個辣五花肉烏冬(大)$51 送罐汽水扇貝餃子$17鱈魚排$16(係送既)烏冬🍜:爽口彈牙 仲有西蘭花🥦 秋葵粟米做配料 湯底都辣辣地 幾入味冇咩味精既感覺扇貝餃子🥟:都炸到好脆 餃子餡只係扇貝 都足料既但炸左陣 食落唔算好熱 鱈魚排:就係岩岩炸起 外面好脆 我略嫌油有少少多食完野,記得自己收返餐盤啊:P整體上,唔錯既,價錢合宜,值得一試
初四係附近搵食
見到呢間丸龜製麵 我以為係食拉麵 點知係烏冬黎
但都試下啦
叫野食既方式係有d特別

我叫左個辣五花肉烏冬(大)$51 送罐汽水
扇貝餃子$17
鱈魚排$16(係送既)

烏冬🍜:爽口彈牙 仲有西蘭花🥦 秋葵
粟米做配料 湯底都辣辣地 幾入味
冇咩味精既感覺

扇貝餃子🥟:都炸到好脆
餃子餡只係扇貝 都足料既

但炸左陣 食落唔算好熱

鱈魚排:就係岩岩炸起 外面好脆 我略嫌油有少少多
食完野,記得自己收返餐盤啊:P

整體上,唔錯既,價錢合宜,值得一試

2019-02-07 211 views
$69一客蕃茄湯底的打邊爐,蕃茄湯底直得加分加分再加分,色香味俱全。番茄湯底不是普遍食到的,因為他是把蕃茄絞碎到蕃茄肉來煲出的。直頭覺得可以直接飲。這個餐的餸菜有一碟牛肉大約五至六片、一隻青口、一粒龍蝦丸、一粒牛丸、一粒福袋、兩舊冬菇、二至三舊西蘭花、一舊粟米、一些金菇和一些娃娃菜。全食當然是一份烏冬。首先牛肉方面,不過不失,已經好過大多放題打邊爐食的中級牛肉。青口還可以的,但提提大家要把它起肉後才入爐。可以提一提的是牛丸,都十分有牛肉咪的,沒有根,又爽口。粟米又是甜甜的。而福袋不再是舊式的入面是黃色的,口感像魚子。其實這餐廳是烏冬做主打的,烏冬比平時的有咬口。

其實這餐廳是烏冬做主打的,烏冬比平時的有咬口。
新蒲崗區大多的食市是舊式的,雲吞麵、煲仔飯、快餐店等,傳統的裝修,先入座後上菜,繼而飯後結帳。今天來到這家"丸龜製麵",日式裝修,一排排整整齊齊的桌椅,令人倍感舒適。先走進店內,不難發現所有的食物照片及價錢已經放在當眼的位置上,經厨師及服務員詳細解說下單流程後,即時點下豬軟骨高湯烏冬、日式燒豚烏冬各一碗,厨師即刻在我當前泡下熱騰騰的烏冬,在等候期間,可自行挑選小食,當中有炸雞瑰、炸蝦餅、炸鱿魚鬚、炸南瓜和炸天婦羅等等。再在六、七款飲品中選下一支我喜歡的飲品。所有購買程序已到尾聲了,便向收銀處付款。完成,開始進餐了先說說我揀選的小食: 炸雞塊,色香味俱全,没有下太多味精,但感覺香口美味。豚軟骨彈口不肥膩,加入雞蛋及蔬菜,既健康又美味,用上讚岐烏冬,每一口都感到彈牙,口感一流,濃濃湯底更要一下子K O。另一碗燒豚肉,一片片的,爽爽的,肥肥的,渗滿了湯的味道,简直難捨難離。怎可能不再次光顧呢。還有是,收據還付上5元優惠劵作下次使用!

。怎可能不再次光顧呢。

還有是,收據還付上5元優惠劵作下次使用!

2018-10-02
Type of Meal
Dinner
2018-06-25 682 views
同亞女去咗Mikiki Play House玩之後好肚餓,我哋就去咗搵嘢食,睇過商場最適合小朋友食嘅就係麵,所以我哋揀咗呢間主要食烏冬嘅餐廳佢哋嘅款式都算多,有咖喱烏冬,冷烏冬,湯烏冬,同熱撈烏冬面,我自己就揀咗明太子烏冬,首先個烏冬係得啲熟嘅明太子醬,同少少紫菜加雞蛋,撈起一齊食落味道偏喊烏冬質地較硬。然後我叫咗個魚蛋醬油湯烏冬俾工人姐姐,連我姐姐都話好鹹同埋啲麵質地好硬,連我姐姐都食淨我記得之前喺iSquare食過呢間野係好好食,直情係兩回事唔知係咪因為Mikiki人流少,所以冇咁新鮮不過咁嘅價錢還可以啦

烏冬質地較硬。

我記得之前喺iSquare食過呢間野係好好食,直情係兩回事
唔知係咪因為Mikiki人流少,所以冇咁新鮮

不過咁嘅價錢還可以啦
2018-04-27 544 views
過晒lunch hour 先有得食飯,一個人的午餐唔想食太heavy. 行過丸龟好耐冇食,入去食個中size烏冬剛剛好! Mikiki間丸龟同其他分店一樣,都是自助形式,點了烏冬之後店員即製,自己端上餐盤,再加配自己喜愛炸物,但係我感冒未清,今次就試唔到炸物好唔好食了~ 呢個期間限定的麻醬牛肉烏冬味道唔錯,唔太辣亦唔算太油正! 一個女仔食中size已經足夠。 如果唔想坐在店內,大家亦可以坐係店外既戶外座位,涼風陣陣,都是不錯的選擇
麻汁牛肉烏冬