2024-01-31 263 views
喺這家店試嘅食物,簡直就係平民美食界的隱藏珍寶!😋 首先,明太溫泉蛋拌烏冬,試吓倒入嗰啲蛋黃,攪一攪,每一口都滋味無窮啊,烏冬滑溜溜嘅口感,加上啱啱好嘅明太子嗌魚籽,真係一流彈牙。試埋加嗰啲西蘭花,清新得嚟又爽口,真係健康得黎又唔欠咗味。最正嘅係嗰個烏冬,佢嘅Q彈嘅質地,入口即溶,配上湯頭微辣微甜,啖啖都過癮。而且店度仲可以自己加調味,個人最鍾意嗰細細嘅辣油粒粒,為晚餐添咗啲火熱。🌶️真心話,我覺得如果想要一個舒服嘅晚餐,又唔洗破產,就真係要試吓呢度。無論係佢嘅烏冬定係任選嘅炸物,每樣嘢都係咁滋味,真係令人回味無窮。過嚟一試,你肯定唔會失望!🍜🥢

2023-12-07 305 views
好好食 .次次都要外賣收工去攞返屋企食 . 今次都係叫拌烏冬 真心拌嘅一定要加蛋 、想吃飽一點可以加一些小吃 今天叫左野菜魷魚和軟殼蟹 軟殼蟹係現場點的 ,手機裡沒有的下單 不過真的很大個
明太子乌冬➕烧鸡肉乌冬➕软壳蟹
明太子乌冬➕烧鸡肉乌冬➕软壳蟹
2023-11-10 113 views
叫左牛肉撈烏冬 ,加左個溫泉蛋👍🏻 ,碎碎脆脆可以叫職員俾個袋之後自己加 ,我覺得加咗脆脆會好食好多 ,如果兩個人嗌嘅話可以再加啲小食,因為外賣有折扣買嘅話都平好多 之前食蕃茄牛肉湯烏冬 ,外賣嘅話湯會比較少,味道都唔錯,比較濃郁,有啲似撈嘅感覺,有少少酸酸地,小食試過魷魚鬚有啲細分,魷魚雜菜餅就好大條,我覺得現場買會貴啲,可以外賣試咗先,可惜沾麵冇得外賣,我都想試吓沾麵,炭燒雞肉飯都好食 ,小小七粉嘅辣味
叫左牛肉撈烏冬 ,加左個溫泉蛋👍🏻
  • 麻醬牛肉撈烏冬
2023-07-13 629 views
早前看日本飲食節目介紹釜玉烏冬,一看就很想試。所謂釜玉烏冬,就是煮熟烏冬後,加入一隻生雞蛋混好,使每條烏冬都掛上蛋汁,每口烏冬都充滿蛋味。食客也可根據個人喜好加入喜歡的配菜使釜玉烏冬變成不同的款式。看著電視中的烏冬很美味讓我一直心癢,又沒法飛去日本吃,只好在香港找。最後在這家普通的烏冬店發現明太子釜玉烏冬,下班後馬上去偷吃這就是看上去很普通的明太子釜玉烏冬,店員煮熟烏冬後,放上一隻溫泉蛋,一匙明太子和紫菜碎。我加配了吉列蝦餅,看上去有點小。我跟著電視節目說的把蛋和醬料混好,開動!!!!真的很美味,每條烏冬都掛滿蛋香,紫菜香和魚子香,麵條彈牙,口感很棒!最後我不僅吃光麵條,連蛋汁都全喝下了。蝦餅雖然還脆但不是即炸起的,溫著始終不夠熱的美味。這碗小烏冬有點貴,這就吃了$50多,加上蝦餅就$70多。後來我在家試過自煮釜玉烏冬,雖不難吃但蛋香不及這店的,麵條也不及這店的彈牙。看來一碗好吃的釜玉烏冬,在材料上和烹煮的時間上很講究。忽然覺得那晚吃的釜玉烏冬$50多不太貴,因為要把如此簡單的食材變成一碗美味的麵可不容易!大家有興趣也可以去這店試吃明太子釜玉烏冬

明太子釜玉烏冬

我跟著電視節目說的把蛋和醬料混好,開動!

明太子釜玉烏冬
2023-07-12 297 views
有湯烏冬,咖哩烏冬,冷烏冬等等。跟住揀追加嘅配料,有温泉蛋,叉燒,明太子,嗚門卷等等。最後就揀小食,有天婦羅,炸雞,煎餃,飯團等等。最最最后就可以攞其他汁醬同薑葱!我知道為左保持口感,唔會煮到個冷烏冬好熟好淋,但真心覺得硬,食到好攰,唔太推介
2023-06-18 411 views
一入去其實冇咩人,因為想食烏冬所以就入咗去,但晚餐時間咁少人又確實有點慘。可能因為嗰陣落緊雨。但職員好nice嘅,但叫餐方式比較特別,係順住右邊餐牌下邊開始,同職員講要咩餐,然後自己攞餐盤同餐具,跟住向左行會見到好多天婦羅小食,攞咗雞塊,魷魚同蕃薯(超級粉甜,超級好食🤤,後尾仲去買多碟)。再順住左邊行,職員就會俾你碗麵俾你,放入餐盤,就會推到埋單個到,前邊有啲嘢飲間,加25就可以跟小食同嘢飲,我哋見已經拎咗小食就加25做埋套餐!整體烏冬正常,特別番茄汁,撈烏冬之類都會比較重口味,視乎大家個人口味。偶然可以去食,但未必好食到成日都會去😉
偶然可以去食,但未必好食到成日都會去😉
2023-06-13
Type of Meal
Dinner
2023-06-09 272 views
丸龜用自助形式買食物,點餐處拿餐盤及餐具,揀好要主食同炸物後,付款後就可用餐。一入門口已經有不少炸物放在店前面,見到都已經流晒口水了。今次揀左烏冬、炸雞、炸蝦餅、炸天婦羅。蝦餅大大件,炸得好脆口,炸雞同天婦羅都好好食,唔會太乾,只可惜口感偏軟綿,應該係有點放涼,如果即炸後熱辣辣食一定會更好。烏冬極為彈牙爽口,配上芥末同醬油,真的好吃之極。這樣質素的午餐,一來食得飽,二來性價比都算高,得閒諗唔到食乜,丸龜都係一個好選擇~

2022-09-23 907 views
價錢平,自助,坐得舒服,環境衛生都ok, 但食物質素一般,唔夠熱,小食有燈曬但全室溫而已⋯⋯ 湯烏冬即叫即整都唔熱,唔會辣口,放心。 都有人快食快走,算係方便填肚嘅選擇。
2022-09-21
Type of Meal
Dinner
2022-05-31 698 views
有日lunch食左個胡麻烏冬醬汁:都ok,不過都係759買個d胡麻醬冇咩分別烏冬:普普通通啦份量:比相像中細,如果用性價比計就一般般啦整體評語:偶爾一餐冇咩所謂,價錢貴d既快餐
有日lunch食左個胡麻烏冬

醬汁:都ok,不過都係759買個d胡麻醬冇咩分別

烏冬:普普通通啦

份量:比相像中細,如果用性價比計就一般般啦

整體評語:偶爾一餐冇咩所謂,價錢貴d既快餐
2022-05-16 595 views
位於新蒲崗「丸龜製麵」,半自助形式售賣結賬,流程方便簡單有條理。食物種類很多,我哋平日晚上一行二人,不需要等位直接入咗座,二人買單$140,抵食!可以再去的餐廳!冷烏冬 :份量足夠,麵質煙韌彈牙爽滑,烏冬係屬於粗身,口感好,夏天食一流!可以自由配搭沾上特製的鰹魚醬汁、蔥花、脆脆!野菜魷魚:每次我都叫,因為好食!吉列豬扒;炸得比較偏乾,味道可以!有待改進!炸魚柳;都係炸得比較偏乾,同吉列豬扒一樣,有待改善!

可以自由配搭沾上特製的鰹魚醬汁、蔥花、脆脆!

野菜魷魚:每次我都叫,因為好食!

吉列豬扒;炸得比較偏乾,味道可以!有待改進!

炸魚柳;都係炸得比較偏乾,同吉列豬扒一樣,有待改善!

2022-05-16 373 views
對今次外賣自取十分失望。店舖沒有烏冬供應,外賣自取遺漏小食。希望店員每次可以檢查清楚,確保食物沒有遺漏。在沒有烏冬供應之時,顯示牌仍然有烏冬類食品,亦希望可以改善。
TakeAway
-🦄丸龜製麵 -明太溫泉蛋拌烏冬(中) Hkd43Rating🌕🌕🌕🌕🌑追加配料 西蘭花 Hkd9Rating🌕🌕🌕🌑🌑-丸龜製麵係香港🇭🇰真係一間好平民嘅烏冬連鎖店相信大家都有食過佢 我自己都幾鍾意呢間烏冬店係日本同埋香港都有食過 當然日本嘅味道較正宗但係係食物嘅選擇上 其實香港🇭🇰係更勝一籌架~我食丸龜製麵嘅話 就只會叫呢個明太子烏冬套餐有我最愛嘅溫泉蛋加明太子 再配埋一大碗澱粉質都唔好話佢唔正 絕對係平民版嘅幸福感與享受🤓然後我要分享一個我個人嘅特別(奇怪)食法🤣就係我會額外加大量嘅蔥 注意返真係好大量嘅蔥有時候甚至會加到2碗嘅份量 驚死你食完個口唔臭然後再加醬油 唔記得咗枝醬油嘅名 係濃稠啲個枝如果你鍾意仲可以灑啲七味粉 咁樣會再惹味啲架之後就將大量嘅蔥倒落兜烏冬到 撈唔撈勻都可以務求令到每一啖都食到生蔥加烏冬 同埋明太子🥶我自己就唔鍾意篤穿粒溫泉蛋 鍾意一口生啪😗所以粒溫泉蛋係呢度嘅作用係零 生蔥先係主角xd-不過咁 有明太子同埋醬油加埋一齊可能會較鹹我自己就好鍾意呢隻味道 大家就按喜好調配啦同場加映 兩兜西蘭花 都係我食丸龜必配嘅配菜🥦佢啲西蘭花正正常常 無咩特別 純粹係我
🦄丸龜製麵
明太溫泉蛋拌烏冬(中) Hkd43
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
追加配料 西蘭花 Hkd9
Rating🌕🌕🌕🌑🌑
丸龜製麵係香港🇭🇰真係一間好平民嘅烏冬連鎖店
相信大家都有食過佢 我自己都幾鍾意呢間烏冬店
係日本同埋香港都有食過 當然日本嘅味道較正宗
但係係食物嘅選擇上 其實香港🇭🇰係更勝一籌架~
明太溫泉蛋拌烏冬

呢餐飯食咗好多嘢都唔算好貴 快餐嚟講佢都唔差
我諗食 @marugame_ 都可以滿足到一眾烏冬控嘅
2022-01-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
明太溫泉蛋拌烏冬
2021-12-30 334 views
今日行過新蒲崗,見到有丸龜製麵,見咁耐冇食過烏冬,就去試吓。雖然天氣好凍,不過都係鍾情佢嘅凍烏冬👍🏻,跟住加咗一個酥炸八爪魚👌🏻,同埋蟹柳天婦羅👍🏻。咁樣加加埋埋都要$70 ,份量唔算好多,不過味道係唔錯嘅。凍烏冬配專用嘅醬汁,再加大量嘅蔥花,姜蓉,日本嘅享受。酥炸八爪魚就炸得有少少過火,蟹柳天婦羅個粉唔算好厚,值得一讚。******************************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 6.5/10簡評 : 簡簡單單嘅配搭,都可以有唔錯嘅味道
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 6.5/10
簡評 : 簡簡單單嘅配搭,都可以有唔錯嘅味道
2021-10-11 421 views
應該大部份香港人,今年冇得去旅行,只可以留起香港。但我實在太想去日本啦,唯有食返個烏冬,想去日本想到發晒癲,止一止我掛住日本嘅美食🤣🤣每次想去日本都會食返個熱烏冬,再加個餸,呢度嘅烏冬真係同日本一樣,好好味,每次食親都諗起去日本,有幾咁美好同開心嘅回憶。😍😍希望快啲疫情好返,通返關,大家可以齊齊去日本,食返餐美食,滿足下。😌😌你哋有冇同我一樣,咁掛住日本呀😆😆係嘅話就齊齊去食啦😝😝

你哋有冇同我一樣,咁掛住日本呀😆😆
係嘅話就齊齊去食啦😝😝
2021-10-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2021-06-20 607 views
夜晚唔想食咁多,輕食得黎又經濟平價,呢間相信好多都認識又有唔少分店🇯🇵和風蜆肉烏冬呢個男友每次黎必叫,因為佢係蜆控🤣,蜆肉數量唔少,湯底清甜配有海帶,烏冬彈牙煙韌🐔炭燒雞肉拌烏冬雞肉份量唔少食落有陣炭燒味,切成一口大小方便食用,仲有溫泉蛋,篤穿個多蛋伴烏冬都好食,面頭撒上芝麻同紫菜,食拌面最怕淡茂茂,呢個唔會幾夠味😙🦑野菜魷魚口感有d似食緊魚蛋,麵粉比例多d,內裡有少許蔬菜

🇯🇵和風蜆肉烏冬
🐔炭燒雞肉拌烏冬

🦑野菜魷魚
口感有d似食緊魚蛋,麵粉比例多d,內裡有少許蔬菜