2024-01-05 322 views
講到食烏冬,我最喜愛的是冷烏冬。它清爽涼快的口感,真是讓人食指大動。簡單用醬油、醋和沙拉醬調製的湯汁,無論是冷天熱天,冷烏冬都是我最佳之選。無論你是喜歡清淡口味還是辣味豐富,冷烏冬絕對能滿足你的味蕾。冷烏冬,只需一碗,就能帶給你美味與滿足。
2023-12-20 240 views
鰂魚涌太古呢區都幾多餐廳賣烏冬 價錢豐儉尤人 今次講下平價嘅選擇 呢間位於太古城中心地庫Apita Food Court 入面嘅丸亀製麵 每逢下午兩點半後 所有中碗烏冬以及丼都一律 $39 係糧尾恩物🥹腐皮湯烏冬 $39作為一個追求彈牙烏冬嘅煙韌控 呢間好岩我口味 而佢嘅鰹魚湯湯底都好出色 雖然湯底比以前淡 但仍然夠味 通常我會加芝麻同少少七味粉 夾埋烏冬一齊連湯食 好好味🤤腐皮屬正常發揮 大大件 有少少醬油味 整體食落好輕鬆😌野菜魷魚 $19鍾意佢大大件 唔會有額外炸粉 感覺無咁油膩 咬落彈牙🤭唯一大扣分嘅位 係呢個FOOD COURT 每次食完都成身油煙味🥹好多時寧願買返公司食 😭評分 (🌕🌕🌗:正常) 性價比:🌕🌕🌕🌕🌕 味道:🌕🌕🌕🌕🌑 服務:🌕🌕🌗🌑🌑 (堂食自取) 賣相:🌕🌕🌗🌕🌑 環境:🌕🌑🌑🌑🌑 結論: 飯堂系列 會再食 堂食食完會滿身油煙味 建議外賣⛺丸亀製麵 (太古城中心)📍太古太古城道18號太古城中心B1樓Apita TKS-03號舖🔖#fml_quarrybay#fml_taikoo#fml_noodles #fml_japanesecuisine #fml_推

腐皮湯烏冬 $39
腐皮湯烏冬

野菜魷魚 $19
鍾意佢大大件 唔會有額外炸粉 感覺無咁油膩 咬落彈牙🤭
野菜魷魚

評分 (🌕🌕🌗:正常)
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌗🌑🌑 (堂食自取)
賣相:🌕🌕🌗🌕🌑
環境:🌕🌑🌑🌑🌑
結論: 飯堂系列 會再食 堂食食完會滿身油煙味 建議外賣

⛺丸亀製麵 (太古城中心)

🔖
#fml_quarrybay
#fml_taikoo
#fml_noodles
#fml_japanesecuisine
#fml_推薦

🧲
#丸亀製麵 #烏冬 #Udon #炸物 #鰂魚涌 #鰂魚涌美食 #鰂魚涌餐廳 #鰂魚涌食乜好 #太古 #太古美食 #太古餐廳 #太古食乜好 #quarrybayfood #taikoofood #hkjapanesefood #hkfood #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hongkongfoods #hongkongfoodguide #hkfoodie #hkfoodies #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodporn
2023-12-20
$58 (Tea)
  • 野菜魷魚
  • 腐皮湯烏冬