2023-01-06 381 views
今日咁岩要去元朗做野,元朗有好多好野食,不過我哋都想搵返近做野既地方,因為我哋都懶得行甘遠haha,然後就一直苦思晏就到底食咩好🤔最後係Openrice見到呢間burger見到餐牌好吸引,由於時間關係已經係Openrice叫定外賣自取☺️.其實好多款都想食,不過burger真係食一個就飽😂唯有揀最最最想食既先,其他款下次有機會再試😛.雙鵝肝牛肉漢堡 $156我係鵝肚愛好者,所以點左隻鵝肝!Burger份量好巨,一啖係咬唔哂😂個包有煎過好食又鬆軟,牛肉係自家手打好厚身,咬落去好juicy,鵝肝外脆內軟又大塊,口感細滑有油脂香配上生菜可以減輕油膩感,食完呢個burger 真係好滿足.豚肉鵝肝漢堡 $103由於朋友唔食牛肉所以就點左豚肉,個包都係有煎過好鬆軟,豚肉肉質嫩咬落去係爆汁,而且好厚身,每咬一啖都好滿足.薯條配黑松露醬 $29可能係我哋遲左去拎外賣所以薯條已經凍左淋左,黑松露醬正常發揮.白桃冷泡茶 $15茶味夠濃但就唔太飲到白桃味,食完甘邪惡既burger飲茶解膩就最好不過

雙鵝肝牛肉漢堡 $156
豚肉鵝肝漢堡 $103

薯條配黑松露醬 $29

白桃冷泡茶 $15
  • 鵝肝漢堡
2022-11-30 214 views
呢間其實一早聽人講過幾好食位置喺豐年路輕鐵站落車一過對面面馬路就會見到初初都成日見好多人排隊而家就少咗但都係一直未試可能唔想企喺度食係其中一個原因想坐喺度舒舒服服咁食🤣🤣又唔想買返屋企食影響味度今日有朋友喺附近做嘢我就買咗上車食😊😊一上車朋友已經話聞到好香我哋先試咗芝士肉醬薯條🍟芝士肉醬超好味薯條就一般般我覺得淋咗啲燒雞肉卷我本來以為係墨西哥卷🫔一啖咬落去個皮係比較薄身仲好似有啲似酥皮好特別好好味下次要再試
呢間其實一早聽人講過幾好食

好特別好好味

下次要再試

• 芝士肉醬薯條
  • 燒雞肉卷
元朗手打牛肉漢堡店,創意配搭驚喜口感-MASAM拎上手個包身好挺好脆!!🤩呢個係食burger 必須要有~🍔—————————☘ 鵝肝牛肉漢堡套餐 🥩🍔👍🏻$123➪估唔到鵝肝都會出現在漢堡中,咬一啖,原來係咁夾🤩🤤鵝肝就好似一塊固體牛油,令成舊包凍咗都依然咁香口🤤而牛肉漢堡都夠厚身,唔輸中環百幾蚊既漢堡店,咬落係會爆汁的🍔🥩—————————☘軟殼蟹炒蛋漢堡套餐 🦀🍔👍🏻$92➪呢個餐就相當抵食,出面食開個啲軟殼蟹意粉/包,通常啲蟹俾得細過個雞髀size ,但呢間既軟殼蟹係咬到包既後半塊都仲有,勁大隻🤩🦀軟殼蟹除咗大隻,炸到香口,正🤤炒蛋都幾滑,同個包好襯!🍳—————————☘跟餐薯條/紫薯餅 🍟🍠➪我幾鍾意佢有紫薯餅揀,好多漢堡店(除咗mos)都無呢啲選擇😆紫薯餅炸到夠熱但又唔會吸太多油😙
元朗手打牛肉漢堡店,創意配搭驚喜口感-MASAM

☘ 鵝肝牛肉漢堡套餐 🥩🍔👍🏻$123
➪估唔到鵝肝都會出現在漢堡中,咬一啖,原來係咁夾🤩🤤

鵝肝就好似一塊固體牛油,令成舊包凍咗都依然咁香口🤤

☘軟殼蟹炒蛋漢堡套餐 🦀🍔👍🏻$92

軟殼蟹除咗大隻,炸到香口,正🤤

炒蛋都幾滑,同個包好襯!🍳

☘跟餐薯條/紫薯餅 🍟🍠
紫薯餅炸到夠熱但又唔會吸太多油😙
TakeAway
完全無令我失望店家主打外賣漢堡🍔、熱狗🌭️亦設有二人坐位供堂食 款式勁多選擇即叫即整 保證新鮮滾熱辣.《馬森至尊》一聽個名就知係signature dish啦太多選擇花多眼亂唔知揀邊個既話 嗌呢個就岩喇材料極為豐富 足足有10層咁多簡直將成個all day breakfast既材料都塞曬落個漢堡牛肉勁厚 加埋煙肉芝士腸的咸香嫩滑的炒蛋 新鮮爽脆的生菜、蕃、茄紫洋蔥🥬🍅🧅味道滿分💯.《鵝肝牛肉漢堡》鵝肝口感細滑 油潤甘香牛肉漢堡肉汁豐腴 啖啖都滋味矜貴嫌一塊鵝肝唔夠喉既更可點雙鵝肝牛肉漢堡真係要幾邪惡有幾邪惡😈.《芝士肉醬薯條》肉醬薯條本身已經正仲要加埋芝士同千島醬簡直係最強既組合呀.《洋蔥圈》鍾意食洋蔥圈既朋友就唔好錯過喇依家真係好少地方有得食洋蔥圈惹味鬆脆 仲有洋蔥獨有的香甜.套餐飲品除左汽水仲有得揀自製冷泡茶清清地好解膩🥤

完全無令我失望
店家主打外賣漢堡🍔、熱狗🌭️
亦設有二人坐位供堂食 款式勁多選擇
即叫即整 保證新鮮滾熱辣

《馬森至尊》
一聽個名就知係signature dish啦
太多選擇花多眼亂唔知揀邊個既話 嗌呢個就岩喇
材料極為豐富 足足有10層咁多
牛肉勁厚 加埋煙肉芝士腸的咸香
嫩滑的炒蛋 新鮮爽脆的生菜、蕃、茄紫洋蔥🥬🍅🧅
味道滿分💯

依家真係好少地方有得食洋蔥圈
惹味鬆脆 仲有洋蔥獨有的香甜
套餐飲品除左汽水仲有得揀自製冷泡茶
清清地好解膩🥤
好鍾意呢間小店❤️好高質呀地點位於元朗廣場出面佢係專做外賣,不過都有4個位可以堂食.可以單點或者叫套餐,套餐包一個小食同飲品選擇都好多,連鵝肝同軟殼蟹都有🤩食物好有質素好有誠意❤️❤️❤️❤️❤️❤️🍔鵝肝牛肉漢堡 套餐價 $123返到屋企一打開勁surprise(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)‼ 外賣都整得咁靚真係勁有心麵包係我最鍾意食嘅味道同質感個包煎香過勁好食 😋 好鬆軟鵝肝好香呀 好大塊 牛肉都煎得好香 鎖住晒啲肉汁🤤牛肉有黑椒味同千島醬好夾加埋生菜同洋蔥好𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝♡♡♡一食就覺得好滿足🥹份量好多 個包好大 就算大食嘅人都夠晒飽😆🍔跟餐芝士肉醬薯條+$15跟餐小食有幾款選擇芝士肉醬薯條唔係咁多地方有所以我即刻揀咗😛😋果然冇令我失望🤤🤤整得好好食呀🤤🤤🤤肉醬好香濃好多肉碎芝士係熱熔嘅芝士🥹🍔軟殼蟹炒蛋漢堡 套餐價$92係原隻軟殼蟹!!!🤩🤩軟殼蟹炸得好香脆加埋隻蛋都幾有層次🍔跟餐薯條配黑松露醬+$8薯條整得好味😋趁熱食一流黑松露醬好味😋我最鍾意食🍔跟餐飲品冰鎮檸檬茶+$8冰鎮柚子茶+$8好鍾意佢唔會太甜🥳而且入面有啲果碎👍🏼總結呢間小店真係好用心經營食物質素好高好有誠意以佢嘅質素同用料來講性價比高💯

好鍾意呢間小店❤️好高質呀
地點位於元朗廣場出面
佢係專做外賣,
不過都有4個位可以堂食.

可以單點或者叫套餐,
套餐包一個小食同飲品

呢間小店真係好用心經營
食物質素好高好有誠意
以佢嘅質素同用料來講性價比高💯

TakeAway
呢間元朗小店開係小食店林立嘅地方,係到插旗夠晒方便掃街,所以店舖都係主打外賣,堂食嘅位置比較有限👐🏻 今日係元朗實習完同朋友一齊到訪,要用美食治癒出ward疲憊嘅身軀🫠自己揀咗嘅黑松露啡菇漢堡 ($87) 大啡菇上面鋪滿熱溶芝士好邪惡肉,下面仲夾咗好多嘅黑松露蛋黃醬,但份量啱啱好唔會浸濕個包🍔手打漢堡肉質唔會太鬆散,生菜同蕃茄夠refreshing🍅 朋友揀嘅馬森至尊 ($95)除咗有手打牛肉漢堡,仲有煙肉、德國腸、煎蛋、生菜同蕃茄,呢個combo係出面都比較少見,不過略嫌麵包可以更鬆軟🤏🏻跟餐小食同朋友都揀咗薯條🍟 薯條都算炸得香口,但薯味唔重,薯條配黑松露醬(+$8)醬底主調係蛋黃醬,芝士肉醬薯條(+$15) 就有好多熱熔芝士,仲加咗大量千島醬真心好邪惡😈跟餐仲有飲品,今次就揀咗冷泡茶 (+$5) 自己揀嘅桂花同埋朋友揀嘅白桃烏龍都非常解膩,桂花嘅清同白桃嘅甜都突出🍑呢間除咗基本款burger,仲有好多其他漢堡,例如係軟殼蟹、手打豚肉漢堡,仲有wrap賣🌯想試嘅朋友都不妨可以留意一下(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

2022-09-27 81 views
🍔吉列蝦豬漢堡有兩隻🍤🍤 手打豚肉扒紫洋蔥絲 生菜等配料醬汁有燒烤醬 沙律醬🍤粉漿上得厚薄適中唔會食到成口粉手打豚肉扒口感淋身夾埋啲醬汁一齊食好開胃食落係酸酸甜甜咁👏🏻👏🏻套餐跟咗小食 魷魚蝦枝原本都有調味但重口味嘅我見到餐牌有得配sauce 但原本應該係跟🍔加嘅試咗蜜糖芥末醬同香蒜檸檬醬前者甜味較突出 後者就好開胃清新 各有各好🥰🍔點汁 令整體更提升🆙🆙🆙🍔黑松露啡菇牛堡一塊芝士啡菇 手打牛肉扒黑松露醬 紫洋蔥絲 蕃茄 生菜今次挑戰唔走蕃茄😂😂同樣份量十足 一啖咬唔入👏🏻👏🏻🍄雖然唔係最大塊 但夠juicy手打牛肉扒食唔到有筋 唔會煮到好老/死實實咁如果黑松露醬多啲就好😍😍都係叫咗魷魚蝦枝入邊真係原條魷魚同蝦用咗春卷皮炸 好香脆 唔油膩🫶🏻跟餐飲咗🍑白桃冷泡茶☕️冰鎮咖啡女仔食單包都夠飽唔知會唔會衝出元朗等多啲人食到呢⁉️⁉️⚠️留意番係小店 所以未必有好多位繁忙時間建議嗌外賣🫶🏻貼心位係有附上手套唔使食到成手都係
🍔吉列蝦豬漢堡

繁忙時間建議嗌外賣

🫶🏻貼心位係有附上手套
唔使食到成手都係
2022-09-04 106 views
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.6/5💜今日過嚟搵朋友,介紹咗間漢堡包店俾我,位於元朗廣場旁邊的漢堡包店,朋友形容呢間漢堡包係元朗嘅Tesla😆漢堡包配搭種類多而且創新,有鵝肝、軟殼蟹做餡料,非常吸引🤩✅鵝肝牛肉漢堡$123俾鵝肝吸引咗,直接食咗半件鵝肝😜煎得好香!漢堡包好大件,配菜新鮮,手打牛肉漢堡肉味香濃👍🏻原來鵝肝夾埋漢堡一齊食先係最夾,蔬菜又可以中和翻鵝肝油膩感☺️✅軟殼蟹炒蛋漢堡$92原隻軟殼蟹擺面,打卡💯而且好脆,炒蛋好滑好大份,仲小小流心😋不過隻蟹太大隻好難一啖食灑🙈✅小食+飲品跟餐選咗兩款小食薯條配黑松露醬和魷魚蝦枝,蝦枝整成長條型幾特別,外層好脆😊黑松露醬好食💕🐻總結鵝肝漢堡有新鮮感😊值得一試👍🏻📍MASAM (元朗)元朗民合徑8號幸福樓2期地下8號舖
💛好味指數:4.6/5💛
💜回頭指數:4.6/5💜

✅鵝肝牛肉漢堡$123

✅軟殼蟹炒蛋漢堡$92

✅小食+飲品
🐻總結
鵝肝漢堡有新鮮感😊值得一試👍🏻

📍MASAM (元朗)
元朗民合徑8號幸福樓2期地下8號舖
元朗朗屏呢間漢堡係一間專做外賣嘅小店,都有堂食,不過得四個位,可以單點亦都可以有套餐,套餐嘅話就包一個小食同飲品,最平嘅牛肉漢堡$65就有一個套餐,唔食牛肉嘅話都有豬肉,海鮮,雞肉選擇,真係多元化得來又有新意。食完之後覺得小店好有誠意都幾唔錯!🍔鵝肝牛肉漢堡套餐 $123 (7.8/10)個麵包有煎香過,都好鬆軟,係偏鹹,似豬仔包嗰種,鵝肝好厚身,煎得好好,好元朗香脆,入邊仲有少少流心,鵝肝味好香濃,肉餅食得出喺手打,煎到好有肉汁,食到牛肉嘅粒粒,肥瘦比例剛好,有用到黑椒鹽去調味,啱啱好,幾香黑椒味,加埋千島醬甜甜地,蕃茄生菜紫洋蔥好清爽,鵝肝濃牛肉嘅香加埋千島醬蔬菜嘅清爽,配搭都幾唔錯。 🍔黑松露啡菇牛堡套餐 $87 (8/10)大啡菇上面係有熱溶芝士,好香濃菇味,好芝香好多汁,黑松露醬汁非常之香濃,黑松露個味好出好creamy,個醬為呢個包加咗好多分😍🍴 魷魚蝦枝 +$5 (8/10)好似春卷咁,個皮好薄好香脆,入邊有啲魷魚蝦同埋花枝,辣辣哋幾過癮,幾好食!🍟芝士肉醬薯條 (8.5/10)薯條炸得好香脆,有薯仔嘅香味,芝士係新鮮熱溶,芝士有得拉絲㗎,肉醬都好香濃好多肉碎,整體配合得

🍔鵝肝牛肉漢堡套餐 $123 (7.8/10)

🍔黑松露啡菇牛堡套餐 $87 (8/10)

🍴 魷魚蝦枝 +$5 (8/10)

🍟芝士肉醬薯條 (8.5/10)
薯條炸得好香脆,有薯仔嘅香味,芝士係新鮮熱溶,芝士有得拉絲㗎,肉醬都好香濃好多肉碎,整體配合得好好,酸酸甜甜開胃又邪惡!

🍴白桃烏龍 +$5 (7/10)
好清香,有微微白桃味,真係啱晒中和Burger嘅油膩!

🍴桂花烏龍 +$5 (7/10)
幾清香嘅桂花味,幾唔錯!

推薦指數: 8/10
真心好有誠意嘢食都好用心嘅小店,食完冇味精,價錢又唔貴都會再買來食!
呢間小店喺元朗廣場附近,餐牌上有各式各樣嘅漢堡,牛肉、雞肉、豬肉、海鮮都有👍🏻迎合唔同人嘅口味😉▪️鵝肝牛肉漢堡套餐 $123 配薯條加黑松露醬+$8100%手打牛肉漢堡粉嫩多汁,估計係五成熟🤔入口非常juicy🤤鵝肝煎得好香,鵝肝油加上特製醬汁令成個burger 好滋味😚麵包表面有芝麻,口感鬆軟😋 粗薯條好有口感,加上秘製黑松露醬非常惹味😋好食到停唔到口🥰▪️雙層芝士牛肉漢堡套餐 $92 配咖喱薯餅融化咗嘅芝士再加上兩層牛肉漢堡非常邪惡🤭漢堡好厚好足料👍🏻嘴細細唔能夠一口咬落去😂要分開兩邊食🤣咖喱薯餅有兩小塊食完唔會太飽濟,好重咖喱味,薯蓉綿滑🤩▪️可樂▪️冷泡茶-桂花 +$5

▪️鵝肝牛肉漢堡套餐 $123 配薯條加黑松露醬+$8

▪️雙層芝士牛肉漢堡套餐 $92 配咖喱薯餅

▪️可樂

▪️冷泡茶-桂花 +$5

2022-08-18
Type of Meal
Dinner
2022-08-26 82 views
有時無乜胃口食飯就想食下漢堡包,唔想成日食連鎖快餐d包就上網搵下發現原來元朗廣場格黎就有呢間masam,最緊要仲有位堂食,雖然得4個位,但我認為食漢堡要即食先好食,所以今日就即場試下漢堡既質素啦。先講講小店環境就真細少,主打都係做外賣,款式都幾多,除左漢堡仲有熱狗,烤卷餅之類,小食都有好幾款特色炸物,飲品除左汽水都有d冷泡茶同咖啡之類既,選擇都幾多。經典漢堡,今日先試下最基本既經典漢堡,材料有手打牛肉,芝士生菜蕃茄同千島醬,即叫即做大約7-8分鐘就到,芝麻麵包烘得都幾香,生菜同蕃茄食落都幾新鮮,漢堡扒睇落細細塊但食落原來好厚肉,煎得夠熟之餘又唔會乾,咬落去d肉汁滴晒出黎,肉味都幾濃唔會俾d千島醬蓋晒d味,幾出色既漢堡。芝士肉醬薯條,加20蚊有套餐,芝士肉醬薯條要額外加多15蚊,首先呢份薯條份量都幾足,芝士肉醬比例都唔少,另外都仲加左d千島醬,對得住個價錢,但因為d醬淋晒落薯條度中間果堆會濕晒淋晒,口感無咁好,肉醬d肉都食得出同佢d漢堡肉係一樣味,肉味幾突出,但食薯條我都係比較鍾意香口d點醬食,所以呢份芝士肉醬薯條唔太岩我口味扣少少分,但未食過既朋友都可以一試。白桃冷泡茶,跟套餐再加5蚊

經典漢堡

芝士肉醬薯條

白桃冷泡茶,跟套餐再加5蚊既冷泡茶,都算幾大枝,茶味都ok但完全飲唔到1丁點既白桃味,聞都聞唔到,如果係普通冷泡茶都ok,但話係白桃茶就唔合格了。

白桃冷泡菜

全餐食左85蚊,基本上食完成個餐個人已經超飽,仲已經係選擇最基本既經典漢堡,如果揀d特級少少既可能要2個人分黎食,所以漢堡雖然價錢唔平但份量同質素幾高,相對性價比都ok。

經典漢堡
2022-08-22 72 views
去到元朗廣場附近,唔想食商場店舖,就去周邊嘅小店尋寶,原來附近有間手工漢堡專門店,由於即叫即製,要耐心等候,漢堡又幾有驚喜喎❤️▫️馬森至尊 MASAM SUPREME ($75)將All Day Breakfast放入burger🍳一個漢堡有齊煙肉、炒蛋、香腸、芝士漢堡扒、番茄、生菜!豐富程度厚到擘大口都咬唔晒😆▫️軟殼蟹炒蛋漢堡 ($72)大大隻軟殼蟹坐喺炒滑蛋上🦀軟殼蟹炸得香脆可口滑蛋炒得相當嫩滑成為亮點🍳兩款漢堡都好出色🌟🌟▫️配 魷魚蝦枝/冷泡茶(桂花)(+$30)▫️配 黑松露醬薯條/ Coke Zero (+$28)長形脆條釀入魷魚蝦枝帶微辣🦑整得惹味值得一試❤️冷泡茶份量足每啖都滲出陣陣桂花香👍🏻

▫️馬森至尊 MASAM SUPREME ($75)
將All Day Breakfast放入burger🍳
一個漢堡有齊煙肉、炒蛋、香腸、芝士漢堡扒、番茄、生菜!
豐富程度厚到擘大口都咬唔晒😆
馬森至尊 MASAM SUPREME

▫️軟殼蟹炒蛋漢堡 ($72)
大大隻軟殼蟹坐喺炒滑蛋上🦀
軟殼蟹炸得香脆可口
滑蛋炒得相當嫩滑成為亮點🍳
兩款漢堡都好出色🌟🌟
軟殼蟹炒蛋漢堡

▫️配 魷魚蝦枝/冷泡茶(桂花)(+$30)
▫️配 黑松露醬薯條/ Coke Zero (+$28)
長形脆條釀入魷魚蝦枝帶微辣🦑
整得惹味值得一試❤️
冷泡茶份量足
每啖都滲出陣陣桂花香👍🏻
Type of Meal
Lunch
馬森至尊 MASAM SUPREME
軟殼蟹炒蛋漢堡
餐廳提供接近20款不同組合burger, 豬牛雞魚素食漢堡, 各款小食, 仲有熱狗同wraps🌭️🌯飲品方面仲有特別既冷泡茶☺️仲要貼心地提供手套比大家食嗰陣唔洗食到咁污糟💕🍟snack· 芝士肉醬薯條 +$15﹟薯條份量十分慷慨, on top仲有埋海量芝士同肉醬, 又點會唔好食呢😝如果啲薯條可更脆身就好😆🍴ᴍᴀɪɴ·黑松露啡菇牛肉漢堡 $87﹟Burger份量都好巨, 要讚一讚塊牛肉真係好厚身, 帶牛香, 唔會難口🥰啡菇既口感亦剛好,多汁又夠嫩口, 連埋其他配料同至愛既松露醬, 超級滿足✊🍴ᴍᴀɪɴ· 軟殼蟹炒蛋漢堡 $72﹟兩款burger既麵包都烘過, 厚得嚟都夠軟熟, 唔會乾身, 軟殼蟹同炒蛋本身係絕配, 而依款用左普通沙律醬, 口感夠豐富, 但整體食落味道較平凡點😛🥤ᴅʀɪɴᴋ· 白桃冷泡茶 +$5🥤ᴅʀɪɴᴋ· 檸檬冷泡茶 +$5﹟呢度除左有普通汽水, 仲有冷泡茶比大家食完burger解解膩感👍兩款茶底都清得黎夠味, 不錯不錯🙆🏻‍♀️

🍟snack· 芝士肉醬薯條 +$15

🍴ᴍᴀɪɴ·黑松露啡菇牛肉漢堡 $87

🍴ᴍᴀɪɴ· 軟殼蟹炒蛋漢堡 $72

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 白桃冷泡茶 +$5
🥤ᴅʀɪɴᴋ· 檸檬冷泡茶 +$5
  • 黑松露啡菇牛肉漢堡
今次分享一間性價比超高嘅漢堡包小店🍔除左平時食到嘅 餐廳仲有好多特色漢堡 有軟榖蟹 鵝肝等等 每一款都真材實料👍而佢地除左漢堡之外 其實仲有賣熱狗 烤卷同各種小食🤤唔係以為佢地賣漢堡就一定係快餐啊其實佢地一啲都唔「快」唔係話佢地上菜慢 而係佢真係好用心製作每一份美食 所有野都係即點即做感受到每份食物上 有店員們用心付出嘅溫度❤️餐廳開係元朗廣場附近 都唔算難搵而且佢地冇揀錯地方啊 地址揀左係幸福樓因為食完你一定會覺得好幸福🥰🥰而且佢哋會提供手套絕對係一個超窩心嘅舉動(◐‿◑)==============================〖 黑松露啡菇牛堡套餐🥩🍔 〗💰88依個真係名副其實嘅「巨無霸🍔🍔🍔」超足料 食嘅時候要變大口仔先得😂😂大啡菇好juicy 一咬啲汁噴晒出來🤤 加埋黑松露嘅點綴 菇味相當突出 👏再配埋burger 嘅醬汁真係口感超豐富(◐‿◑)而主角牛肉都冇令人失望啊❗️牛肉全部都係親自手打💪 食落淋得來好有嚼勁不但充滿肉汁 而且牛味相當濃郁啊🥳 大大塊嘅牛肉漢堡 絕對係性價比之選🤩〖 軟殼蟹炒蛋漢堡套餐🍳🦀 〗💰90依款漢堡相當特別 真係有大大隻軟殼蟹🦀係上面 漢堡

今次分享一間性價比超高嘅漢堡包小店🍔
其實佢地一啲都唔「快」
感受到每份食物上 有店員們用心付出嘅溫度❤️
餐廳開係元朗廣場附近 都唔算難搵
而且佢地冇揀錯地方啊 地址揀左係幸福樓
因為食完你一定會覺得好幸福🥰🥰
而且佢哋會提供手套絕對係一個超窩心嘅舉動(◐‿◑)

〖 黑松露啡菇牛堡套餐🥩🍔 〗💰88
依個真係名副其實嘅「巨無霸🍔🍔🍔」
超足料 食嘅時候要變大口仔先得😂😂

〖 軟殼蟹炒蛋漢堡套餐🍳🦀 〗💰90
依款漢堡相當特別 真係有大大隻軟殼蟹🦀係上面 漢堡嘅包皮烘過之後好脆身
然後咬落軟殼蟹嗦嗦聲 脆卜卜 真係即刻感到好滿足🥰🥰🥰
軟殼蟹仲要勁juicy 一路食 一路流啲汁出來😂(雖然我懷疑緊會唔會係流口水🤤)
另一個驚喜嘅地方係竟然有炒蛋🍳 真係冇諗過會咁夾😍炒蛋係新鮮炒成 好似搽左SKII咁順滑啊🤣令到成個漢堡口感充滿變化
大人細路都一定鐘意食👨‍👩‍👦‍👦
軟殼蟹炒蛋漢堡套餐🍳🦀

〖 芝士肉醬薯條🍟 〗💰 套餐+15
食薯條仲點蕃茄醬😏 識揀一定係揀芝士肉醬🍝首先薯條係新鮮炸起 好脆身 薯仔味好香👏
淋完芝士肉醬後 薯條上都鋪滿了邪惡嘅芝士拉絲😈 肉醬嘅香氣四溢 令薯條變得更加開胃
真係完全抗拒唔到啊🥰
芝士肉醬薯條🍟

〖 魷魚蝦枝🦑 〗💰 套餐+5
一上枱覺得平平無奇 以為只係長身啲嘅春卷🙈一食落口就被佢圈粉了💕
最外層包左薄薄嘅脆炸春卷皮 所以食落好香脆 裏面則係十分爽口嘅魷魚🦑
又足料 又有嚼勁👍而且仲加左啲特別嘅香辣粉 所以食落有少少辣味 更加刺激🤩

〖 冷泡茶🧃 〗
食完burger 覺得好肥膩 唔想飲汽水咁邪惡😏
介紹你店主自家製嘅冷泡茶啦😍
今次我地試左白桃同檸檬味
白桃味香濃 茶本身冇落糖
但一入口已經有滿滿嘅白桃香味散出來👏
令到更易入口👍檸檬味同平時嘅檸檬茶好唔同
真係靠原汁原味嘅檸檬去帶出個味道
可能因為冇糖嘅緣故 我個人認為有少少過酸同澀 如果你鐘意開胃啲 都係唔錯嘅選擇
冷泡茶

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 8/10

☎️ 𝟵𝟮𝟬𝟳 𝟰𝟵𝟴𝟮
想搵同類型嘅餐廳𓂀✍
#eatwithnous_漢堡
#eatwithnous_元朗

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #steak #fries #hkgirl #hkdaily #photography #hongkong #crab #hkdesserts #foodoftheday #burger #牛肉 #美食 #相機食先 #薯條 #軟殼蟹 #吃貨 #打卡 #手機食先 #元朗美食 #漢堡 #小店
$100 (Lunch)
軟殼蟹炒蛋漢堡套餐🍳🦀
芝士肉醬薯條🍟
  • 芝士肉醬薯條
  • 軟殼蟹炒蛋漢堡
2022-08-05 84 views
呢間漢堡包小店都幾抵食😋試咗個軟殼蟹炒蛋漢堡 勁厚身🍔原隻軟殼蟹炸到金黃香脆 入面仲有蟹膏 食落好甘香鮮甜 而且唔油膩🦀再配埋流心嫩滑嘅炒蛋 口感都幾豐富🍳漢堡包包身都好鬆軟 唔錯👍🏻