元朗近嘉城原來有間漢堡包小店 好似好多街坊幫襯🍔 前排戒口戒左一陣 食返個邪惡的burger真係好頂癮我揀左軟殼蟹炒蛋漢堡($84) 賣相超吸睛,原隻炸得好酥脆咁放左係面 估唔到原來同炒蛋意外地match 雖然有少少似食緊三文治既感覺🦀️ 朋友就點左黑松露啡菇牛堡($77) 咬左幾啖完全係爆汁好juicy 手打既牛肉漢堡扒都唔錯 油脂感都算重牛肉味都夠香🍄 小食推介比較少見既魷魚蝦枝($39) 長條形好似春卷咁 咬開有粒粒既魷魚再加蝦膠 彈牙又脆口🦑 仲有脆炸一口雞配香蒜檸檬醬($44) 雞塊配埋個醬汁完全唔膩 啖啖肉🍋

2023-05-15 14 views
呢間漢堡店推出好多優惠吸引客人!- 關注分享即送紫心薯餅一件- 學生優惠套餐送汽水一罐或者套餐減$5間- 外賣享九折同堂食免收加一個人最喜歡蜜糖芥末的風味!無論配咩呢個醬都係私心推薦hahha另外紫心薯餅都係好好食架!仲要scan 可以免費試添🤭另外一口雞都係好滑好Juicy 同埋佢可以揀雞粒同埋雞翼建議大家買套餐,因為會平好多㗎以下是單點價錢:蜜糖芥茉雞堡 $52燒菠蘿炸雞堡 $61自家製豚肉漢堡 $53薯條配黑松露醬 $40脆炸一口雞 $44紫心薯餅 $20汽水 $12MASAM (利發大廈) (元朗)元朗仁樂坊5號利發大廈地下D號舖
呢間漢堡店推出好多優惠吸引客人!
- 關注分享即送紫心薯餅一件
- 學生優惠套餐送汽水一罐或者套餐減$5間
- 外賣享九折同堂食免收加一

建議大家買套餐,因為會平好多㗎

以下是單點價錢:
蜜糖芥茉雞堡 $52
燒菠蘿炸雞堡 $61
自家製豚肉漢堡 $53
薯條配黑松露醬 $40
脆炸一口雞 $44
紫心薯餅 $20
汽水 $12

MASAM (利發大廈) (元朗)
元朗仁樂坊5號利發大廈地下D號舖
2023-05-15 47 views
漢堡包超大個!!一隻手都拎唔起😂漢堡有好多唔同款式,加$25 combo可以有小食同罐裝飲品;「鵝肝牛肉漢堡」($120)🍔鵝肝煎得香口,油脂甘香,漢堡扒幾厚身,唔會散開亦唔會煎得太乾,生熟度恰到好處,加半溶芝士,蕃茄生菜😋芝麻包包體厚身,少少脆身⚡️「馬森至尊漢堡」($86)🍔有手打牛肉漢堡扒、煙肉、德國腸、炒蛋、蕃茄、生菜、洋蔥配千島醬,配搭聽到都夠晒豐富,勁足料,食完即刻飽晒🤰🏻「薯條配黑松露醬」🍟薯條炸得乾身唔油膩,配黑松露醬惹味;「雙重芝味薯條」🍟芝士有拉絲效果,香口夠晒邪惡🔥店員有禮反應快,食物全部即叫即整,保證新鮮,要比少少時間等;每枱有提供手套,唔使擔心整污糟雙手,夠貼心🤝🏻

馬森至尊漢堡
馬森至尊漢堡
2023-05-15 12 views
為食貓今日又黎到元朗食好西啦!今次同朋友試呢間人氣勁高既burger 店😍期待已久啦😍📍鵝肝牛肉漢堡鵝肝一向都係我最愛,鵝肝牛肉漢堡簡直係perfect match 💁🏻‍♀️牛肉味道勁香濃,加上焦香既鵝肝,牛肉油香配鵝肝焦香既味道好濃烈好食👍🏻牛肉好厚,呢個價錢黎講性價比唔錯😍 配菜方面我揀左魷魚蝦枝,呢個小食口味新穎,炸得好香脆,蝦同魷魚混合左既餡料,仲有粒粒蝦肉架👍🏻📍軟殼蟹炒蛋漢堡完全無諗過漢堡入面既軟殼蟹係脆既👍🏻而炒蛋超滑,好大份的,坊間食過既軟殼蟹漢堡普遍來講都因為有醬汁而上枱時淋左,所以呢個勁驚喜😍 而薯條熱辣辣,香脆好食!身為薯條控既我當然一試,我揀左黑松露醬,黑松露醬配薯條勁好食👍🏻飲品方面我哋揀左冷泡茶同熱柚子蜜,冷泡茶味道清香,滿滿既桂花味道,有清熱既作用,而且夠哂凍,炎夏之選呀👍🏻熱柚子蜜味道清香,一啲都唔淡,好足料架👍🏻漢堡水準完全係勁有驚喜,食物水準高,下次再黎試食其他漢堡先👍🏻

📍鵝肝牛肉漢堡

📍軟殼蟹炒蛋漢堡

熱柚子蜜味道清香,一啲都唔淡,好足料架👍🏻

2023-05-11
Dinner
好似好耐無食過漢堡包🍔咁岩經過見到有間幾靚嘅burger小店仲要啲包個個都好吸引~即刻衝入去食😋≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣❗️大家有冇聽過騸牯牛肉係啲咩呢老闆話係啲牛牛一歲左右進行閹割養大左隻牛牛之後先會劏脂肪平均分配係牛身體所以牛肉會香啲而且被閹後激素少啲~‼️我上網睇呢隻牛肉多種係打邊爐用 餐廳同禮楓記出左個crossover嘅牛肉漢堡~聽到我勁想試下😚😚≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣雙層牛肉芝士漢堡(套餐) 轉騸牯牛肉 +15蚊一塊我以為睇相已經好大個Burger 點知仲要超出我想像😂😂😂😂有2塊騸牯牛肉 每塊勁厚而且上面淋左醬汁 一咬開啲汁就流曬落手同碟到中間溶開嘅芝士同牛肉溶為一體啖啖都係牛肉🥰勁Juicy勁好食 麵包口感好軟 但唔會腍滋滋牛肉下面鋪左生菜 洋蔥絲同蕃茄增加左清新嘅口感 唔會食兩啖就好油膩而且!個burger係大到要擘大個口先咬到食完好滿足 啲牛香仲係口到徘徊 重點係轉騸牯牛肉真係物超所值😍洋蔥圈配香蒜檸檬醬 跟餐 +$8炸得好脆 好香口 點埋香蒜檸檬醬就岩岩好🥰軟殼蟹炒蛋漢堡套餐 真係成隻軟
好似好耐無食過漢堡包🍔
咁岩經過見到有間幾靚嘅burger小店
仲要啲包個個都好吸引~
即刻衝入去食😋

❗️大家有冇聽過騸牯牛肉係啲咩呢
老闆話係啲牛牛一歲左右進行閹割
養大左隻牛牛之後先會劏
脂肪平均分配係牛身體所以牛肉會香啲
而且被閹後激素少啲~‼️
我上網睇呢隻牛肉多種係打邊爐用
餐廳同禮楓記出左個crossover嘅牛肉漢堡~
聽到我勁想試下😚😚
雙層牛肉芝士漢堡(套餐)轉騸牯牛肉

雙層牛肉芝士漢堡(套餐)
轉騸牯牛肉 +15蚊一塊

再加上炒蛋好香蛋香
又足料又好食😋🤤

雙重芝味薯條 +$15
勁cheesy!薯條份量都好多
而且可以拉到絲!
白桃冷泡茶&桂花冷泡茶

白桃冷泡茶&桂花冷泡茶 +5
兩枝冷泡茶嘅味道都好香
好適合食完Burger同小食之後解膩
店入面雖然唔太大 但係都坐得好舒服
小店經營一定要支持下
而且見到有好多人都會外賣!
佢哋好Nice而且亦好貼心咁準備左手套
經過嘅話一定要試下🔥

MASAM (利發大廈) (元朗)
元朗仁樂坊5號利發大廈地下D號舖

#HK_gfoodie #hkfoodie #homehong
#foodie #HKfood #hkfoodshare #hkrestaurant
#hkcafe #cafe #cafehopping #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食 #元朗必食 #元朗餐廳 #元朗好去處 #元朗美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
雙層牛肉芝士漢堡(套餐)轉騸牯牛肉
雙層牛肉芝士漢堡轉騸牯牛肉
軟殼蟹炒蛋漢堡
白桃冷泡茶&桂花冷泡茶
  • 白桃冷泡茶
  • 雙層騸牯牛肉芝士漢堡
星期日決左跟男友去元朗行下街 😆 重點係發掘到呢到有間burger 小店 CP值超高!😎 真心要推介比大家呢到有唔少款式既burger 可以點 仲有啲意粉🍝可嗌 就算係跟餐咁叫都唔貴 👍我跟男友各叫了1個burger 餐❤️要大讚既位係 餐廳很貼心地供應埋手套比我地 🧤可以攞起個包咁一啖食 (一口食哂好爽)仲要考慮埋衛生 呢一點真係大大加分!😚首先第一個叫既餐係 呢到既鎮店之寶 馬森全尊套餐😎小食就叫左 田園沙律 🥗 個burger 既size 真係幾巨大 😆 男仔都唔會怕唔飽肚 且勁足料呀!有煙肉🥓、滑蛋🥚、牛肉🐮、生菜🥬、香腸、芝士🧀特別個滑蛋是炒到呈半熟狀態😎所以仲有啲蛋漿令到成個包唔乾 同埋增加其口感!個田園沙律加埋沙律醋 ❤️好清新! 至於另一個餐則叫了 黑松露啡菇牛堡套餐😎小食叫左芝士肉醬薯條🍟個啡菇好正 勁moisture 又多汁!仲加埋啲芝士在上面 👍😆同埋個牛真是無得彈 自家制既味道 😉口感剛好 個芝士肉醬薯條份量也很大! 同埋芝士係有拉絲效果! 薯條幾脆身 同埋 肉醬好夠味😉野飲就叫了 一杯熱Latte 一杯埋柚子蜜 👍很解渴🙈總括嚟講 呢到啲burger 質素勁高

我跟男友各叫了1個burger 餐❤️

首先第一個叫既餐係 呢到既鎮店之寶 馬森全尊套餐😎
小食就叫左 田園沙律 🥗
且勁足料呀!有煙肉🥓、滑蛋🥚、牛肉🐮、生菜🥬、香腸、芝士🧀
個田園沙律加埋沙律醋 ❤️好清新!

至於另一個餐則叫了 黑松露啡菇牛堡套餐😎
小食叫左芝士肉醬薯條🍟
同埋個牛真是無得彈 自家制既味道 😉口感剛好

野飲就叫了 一杯熱Latte 一杯埋柚子蜜 👍很解渴🙈

總括嚟講 呢到啲burger 質素勁高 仲要唔貴! 以後嚟元朗就多個選擇了☺️
  • 芝士肉醬薯條
2023-05-13 30 views
🍔鵝肝牛肉漢堡套餐 洋蔥圈配香蒜檸檬醬 $153白桃冷泡茶 +$5牛肉肉質嫩滑又重牛味🐮再配上兩大舊鵝肝🍔味道creamy濃郁👅口感豐富🤩套餐再有自選小食,揀左洋蔥圈🧄炸得酥脆香口👍🏻醬汁十分清新🍑白桃冷泡茶清新茶味濃郁🍔德國脆辣雞堡套餐 香辣薯條 可樂 $98兩塊厚厚既脆雞排預期中大塊🤩雞非常嫩滑多汁,咬落去雞肉汁咇晒出黎,而且又有辣辣地配料🌶完全食到我lam lam 脷👅配埋熱辣辣脆口既薯條,辣味粉真係好惹味🥳飽到十足,性價比好高順帶一提,每個漢堡包皮都已經烘烤,拎上手都十分爽脆🫶🏻
🍔鵝肝牛肉漢堡套餐 洋蔥圈配香蒜檸檬醬 $153
白桃冷泡茶 +$5
牛肉肉質嫩滑又重牛味🐮再配上兩大舊鵝肝🍔味道
🍑白桃冷泡茶清新茶味濃郁

🍔德國脆辣雞堡套餐 香辣薯條 可樂 $98
德國脆辣雞堡

順帶一提,每個漢堡包皮都已經烘烤,拎上手都十分爽脆🫶🏻
2023-05-13 7 views
平日小朋友返學的日子和孩子同學的媽媽共進午餐,這店可能是新開,所以平日午餐不算多人,我們點了意粉、雞翼和漢堡共享。黑松露大啡菇意粉,感覺味道不錯,至少不會太膩,又唔會太濕。吉列蝦豬堡,食落啖啖肉,不過見到鄰枱的馬森至尊勁吸精,較牆上的圖片吸引,忍不住拍照,下次可以考慮點這個吃。香脆雞翼,外脆內軟,食落肉質軟熟,最好點汁食,因為雞翼唔算咸。LIKE 社交平台有紫薯餅食,細細件幾好食。我就點熱的茶,同學媽媽就點熱柚子蜜,個人感覺這裡環境不錯,可以閒時坐下來飲食和閒聊倒不錯。
黑松露大啡菇意粉,感覺味道不錯,至少不會太膩,又唔會太濕。
2023-04-27
Lunch
2023-05-11 22 views
當日原本約咗朋友去bbq 點知突然黃雨唯有改變行程去食其他野!最後搵咗哩間手打漢堡小店😎🐮鵝肝牛肉漢堡套餐 $145鵝肝味道濃郁 手打牛肉漢堡好厚好juicy 配上半溶芝士🧀 蕃茄🍅 生菜🥬 同邪惡嘅千島醬 非常足料 味道豐富🧅洋蔥圈配香蒜檸檬醬 (+$8)炸得唔錯👍🏻 炸粉唔會太厚 而且同洋蔥唔分離 洋蔥厚實🐖吉列蝦豬堡套餐 $97唔食牛肉可以試吓豬堡 豬堡以黑椒煎香 配上燒烤醬 2隻吉烈蝦大大隻肉質爽口彈牙🍤🍟芝士肉醬薯條 (+$15)大大份薯條 肉醬味道吸引❤️ 薯條香脆 配埋芝士夠晒惹味 如果肉碎再多啲就perfect喇~🫖白桃冷泡茶/桂花冷泡茶🍃 (+$5)有冷泡茶嘅選擇真係好 啱晒唔鍾意飲汽水嘅我 兩款冷泡茶都好好飲 無糖 帶淡淡嘅白桃/桂花味 平衡得幾好好 解膩一流!餐廳好貼心 提供咗膠手套 食得更加方便❤️

🐮鵝肝牛肉漢堡套餐 $145
鵝肝牛肉漢堡套餐

🧅洋蔥圈配香蒜檸檬醬 (+$8)
炸得唔錯👍🏻 炸粉唔會太厚 而且同洋蔥唔分離 洋蔥厚實

🐖吉列蝦豬堡套餐 $97
吉列蝦豬堡套餐

🍟芝士肉醬薯條 (+$15)
芝士肉醬薯條

🫖白桃冷泡茶/桂花冷泡茶🍃 (+$5)
白桃冷泡茶/桂花冷泡茶

餐廳好貼心 提供咗膠手套 食得更加方便❤️

吉列蝦豬堡套餐
白桃冷泡茶/桂花冷泡茶
  • 桂花冷泡茶
  • 白桃冷泡茶
  • 鵝肝牛肉漢堡
呢間小店用心製作,推薦100%手打牛肉漢堡!滿足大家素食需要仲有3款素食漢堡可選🌱想keep fit 生酮嘅仲可以選擇沙律。飲品除咗汔水咖啡,想chill 啲仲有 #Corona 🍺,最啱女仔清新之選一定係冷泡茶❗🍔 雙層牛肉芝士漢堡 Combo $109漢堡· 芝士肉醬薯條(+$15)·可樂#肉食獸之選大癲❗️漢堡size 巨大,漢堡麵包大過男士手掌,麵包仲經煎過更香脆;100% 手打牛肉厚度超過1吋,牛肉香口,咬落去有juice 有肉汁唔會乾爭爭。芝士肉醬薯條有誠意,肉醬多肉粒。🍔 燒菠蘿牛肉漢堡 Combo $87漢堡· 雙重芝士薯條(+$15)· 水蜜桃冷泡茶(+$5)菠蘿酸酸甜甜開胃,配上手打牛肉簡直絕配🫶🏻但女仔自己一個應該都係食唔晒,因為個漢堡相當大個。雙重芝士薯條都係咁好味,要趁熱食!白桃冷泡茶夠大樽,有時食完薯條都想飲返啲茶👍🏻🧤店家準備埋手套俾大家,食漢堡嘅時候就衛生又爽快,非常貼心。座位非常舒服😌

🍔 雙層牛肉芝士漢堡 Combo $109
漢堡· 芝士肉醬薯條(+$15)·可樂#肉食獸之選

🍔 燒菠蘿牛肉漢堡 Combo $87
漢堡· 雙重芝士薯條(+$15)· 水蜜桃冷泡茶(+$5)

元朗一向都是美食地區,想吃漢堡包不用光顧連鎖快餐店,平民小店的選擇也不少!這間漢堡包店的漢堡款式超多,差不多有二十多款,而且還有提供素食漢堡,顧及到不同食客的需要!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<經典漢堡> $78 (套餐)每次到訪漢堡包店都會試經典漢堡,這樣才能分出每間店的實力高低!這間店是用了芝麻漢堡包,包的size比起一般的大,漢堡扒明顯是自家製吃起來有肉汁,經典配菜少不了芝士、生菜、番茄、洋蔥,店主特調的醬汁令整個包更開胃!配套餐可以連一份小食及飲品,除了炸物可以選較健康的沙律🥗⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<慢煮手撕豬煎蛋漢堡> $96 (套餐)除了牛堡之外,還有雞、豬、魚等漢堡,如果怕熱氣可以試這個慢煮手撕豬煎蛋漢堡,太陽蛋放在漢堡表面賣相很吸引,慢煮手撕豬的味道偏甜,套餐配了魷魚蝦枝,有點像長條形的炸春卷,這個選擇比較少見!

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<經典漢堡> $78 (套餐)

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<慢煮手撕豬煎蛋漢堡> $96 (套餐)
$70 (Lunch)
2023-05-09 11 views
經朋友介紹下~ 終於係元朗揾到間好食既burger❤️❣ 鵝肝牛肉漢堡套餐跟汔水- 忌廉 $145 套餐跟小食- 雙重芝味薯條 +$15鵝肝牛肉漢堡超大過~ 鵝肝煎到2邊好香脆,一食就入口即溶, 手工牛肉好厚身! 牛肉味濃, 而且好juicy! 原來鵝肝到牛肉漢堡係好夾架🥰薯條炸到金黃色~ 好香脆~ 份量好多,而且佢有2種芝士😂溶溶地! 每條薯條都佔晒d芝士~ 好邪惡好好食! 岩晒我呢個芝士腔😘❣ 軟殼蟹炒蛋漢堡 跟汔水-可樂 $109 套餐跟小食 - 魷魚蝦枝 $5好大隻既軟殻蟹🤓炸到好香脆 外脆內嫩🫶🏻炒蛋仲帶有流心~ 有少少蛋汁😛好香滑好食~ 而且佢配有dd酸汁! 令到成個漢堡包好清新感覺! 魷魚蝦枝炸到金黃色, 入面係爽口彈牙既魷魚同蝦😍 佢地所面既組合好夾😍竟然俾我食到間足料又咁夾既組合😘
經朋友介紹下~ 終於係元朗揾到間好食既burger❤️

❣ 鵝肝牛肉漢堡套餐跟汔水- 忌廉 $145
套餐跟小食- 雙重芝味薯條 +$15

鵝肝牛肉漢堡超大過~
原來鵝肝到牛肉漢堡係好夾架🥰

好大隻既軟殻蟹🤓炸到好香脆 外脆內嫩🫶🏻

魷魚蝦枝炸到金黃色, 入面係爽口彈牙既魷魚同蝦😍

佢地所面既組合好夾😍竟然俾我食到間足料又咁夾既組合😘
  • 鵝肝牛肉漢堡
2023-05-09 15 views
一直都知道元朗多嘢食,今次放工一於同朋友去食burger😋🔹馬森至尊套餐 $111必點嘅馬森至尊漢堡,佢材料十足,有煙肉🥓、香腸、大大塊手打牛肉,仲有好多蔬菜嘅配料。小食方面則揀選左黑松露醬薯條,薯條份量超級多。飲品方面揀左白桃冷泡茶,飲落淡淡清香白桃味。🔹軟殼蟹炒蛋漢堡套餐 $109大大隻嘅軟殼蟹炸到金黃香脆,食落好香另外小食加配左芝士肉醬薯條。一大碟嘅芝士肉醬薯條真係好大份飲品方面揀左Iced Latte ,呢個價錢都抵飲。
一直都知道元朗多嘢食,今次放工一於同朋友去食burger😋

🔹馬森至尊套餐 $111

小食方面則揀選左黑松露醬薯條,薯條份量超級多。

飲品方面揀左白桃冷泡茶,飲落淡淡清香白桃味。

🔹軟殼蟹炒蛋漢堡套餐 $109
大大隻嘅軟殼蟹炸到金黃香脆,食落好香

另外小食加配左芝士肉醬薯條。一大碟嘅芝士肉醬薯條真係好大份

飲品方面揀左Iced Latte ,呢個價錢都抵飲。

2023-05-09 6 views
元朗出名美食多,今晚嚟到一間小店,是主打homemade 漢堡包。餐廳的面積不大,但是招呼十分好,而且價錢親民。我和朋友各自選了一個套餐,有漢堡包, 小食及飲品。鵝肝牛肉漢堡套餐,小食選了洋蔥圈鵝肝得厚, 油脂十足,煎得香口手打牛肉軟硬適中, 亦能鎖住肉汁。小食份量不少, 香蒜檸檬醬清新黑松露啡菇牛堡套餐, 小食選了薯條配黑松露醬啡菇又大又多汁, 味道調較得好惹味。麪包焊得剛好, 香脆即叫即做, 新鮮大份,熱辣辣有誠意的小店, 值得再食除左漢堡 仲有意粉 下次再試

餐廳的面積不大,但是招呼十分好,而且價錢親民。

我和朋友各自選了一個套餐,有漢堡包, 小食及飲品。

鵝肝牛肉漢堡套餐,小食選了洋蔥圈
鵝肝得厚, 油脂十足,煎得香口
手打牛肉軟硬適中, 亦能鎖住肉汁。
小食份量不少, 香蒜檸檬醬清新

黑松露啡菇牛堡套餐, 小食選了薯條配黑松露醬
啡菇又大又多汁, 味道調較得好惹味。
麪包焊得剛好, 香脆

即叫即做, 新鮮大份,熱辣辣
有誠意的小店, 值得再食
除左漢堡 仲有意粉 下次再試

2023-05-03
Dinner
2023-05-08 5 views
餐廳供應超過10多款漢堡,有牛肉、豚肉、雞肉、魚、軟殼蟹、素食等,選擇非常豐富。麵包會先塗過牛油煎香,麵包口感鬆軟。整個的份量都十足,而且有一定的厚度,無論是牛肉或豚肉的肉質都十分嫩滑,充滿肉汁。 鵝肝牛肉漢堡鵝肝煎香,生熟度剛好,牛肉扒為自家製,牛味突出,配菜有車打芝士、蕃茄、生菜,夠足料。 吉列蝦豬堡上層兩隻吉列炸蝦卜卜脆,中間夾著車打芝士,下層豬柳扒,配搭燒烤醬,味道同樣出色。 雙重芝味薯條薯條即叫即炸,上枱熱辣辣脆卜卜,外脆內軟有薯仔味,表面鋪上大量芝士,夠惹味。
 吉列蝦豬堡