2024-08-25 424 views
身為香港人最鍾意梗係打邊爐🍲🤞🏻🤞🏻🤞🏻放工同朋友見面打個邊爐傾返幾個鐘、食下嘢再啤啤佢🍻實在太正啦!之前已經好想食「牛大人台灣火鍋吃到飽」但Weekend等位實在太耐,今次平日嚟就好好多😆店內有火鍋醬料區、自助區,幾十款火鍋配料,丸類、蔬菜和麵類選擇。飲品方面有幾款冷泡茶、各款汽水,仲可以QR code落單自選自家製台式飲品。我哋揀咗「極上和牛吃到飽套餐 $328」,湯底揀咗台灣鳳梨雞鍋,好似幾特別。台灣鳳梨雞鍋,以鳳梨搭配苦瓜熬制的雞湯充滿台灣古早味,原來仲有清熱解毒功效,咁就唔驚太燥火啦。牛肉方面必叫安格斯特選牛板腱、安格斯牛小扒、牛胸爽、美國PRIME極級肩里肌同手切封門柳,牛肉肉質鮮嫩,仲有澳州和牛牛丸,肉味十足兼有少少油脂香。海鮮類有鮮甜海蝦和新鮮沙白,沙白份量ok食落冇沙。熟食方面我最喜歡鴨血,嫩滑惹味。我哋仲點左啲期間限定嘅花枝滑、蝦滑、油炸鬼。甜品每人一碗台灣仙草凍 ,口感爽滑彈牙,消暑清涼。最後唔好唔記得食雪糕呀😆估唔到雪糕都有好多選擇!由宜家至8 月31 日,晚市入座都有得食dreyer's 雪糕🍦
身為香港人最鍾意梗係打邊爐🍲🤞🏻🤞🏻🤞🏻

海鮮類有鮮甜海蝦和新鮮沙白,沙白份量ok食落冇沙。

熟食方面我最喜歡鴨血,嫩滑惹味。
我哋仲點左啲期間限定嘅花枝滑、蝦滑、油炸鬼。

甜品每人一碗台灣仙草凍 ,口感爽滑彈牙,消暑清涼。

最後唔好唔記得食雪糕呀😆估唔到雪糕都有好多選擇!
2024-08-24 455 views
約左好耐冇見嘅朋友食飯,第一次黎到荃灣嘅牛大人,唔使諗咁多,黎得當然係食最豐富嘅澳洲極上和牛吃到飽套餐($338/每位),任飲任食120分鐘😎有大枱有卡位,人多人少都啱黎食醬料區自助火鍋配料區,選擇眾多飲品區,自家製茶、罐裝飲品、紙包飲品、一律都有甜品區,而家做緊Dreyer's推廣活動,可以任食雪糕雪條🥰額外嗌左杯Hoegaarden 蜜桃味生啤,甜甜地幾易入口😍牛大人紅燒牛骨鍋湯底:牛骨嘅精華完全滲透入湯裡面,湯底濃郁香甜,招牌推介👍🏻澳州和牛牛丸:澳洲和牛SET每位有2粒,口感彈牙兼且牛肉味濃郁😋肉類主要集中嗌比較高質嘅澳洲和牛M5牛肩卷、澳洲和牛牛胸爽、安格斯牛小排、手切封門柳同安格斯一口牛肉粒,每款肉嘅油花比例同味道香濃各有特色🤤ENCORE好幾轉都保持住高水準海鮮類方面叫左美人花膠、真台灣鯛魚、新鮮沙白同鮮甜海蝦,味道鮮甜,食得出夠新鮮,肉質唔會霉😋另外澎湖花枝漿同台灣海鮮漿,口感彈牙爽口,正👍🏻火鍋配料方面,當然極力推薦我至愛嘅私房鴨血,口感嫩滑夠滋味🤤鬼馬老油條、爽脆炸魚皮幾香口,牛媽秘製滷大腸同豐原排骨酥都唔錯😄蔬菜類方面,除左出面自助區夾之外,仲有水蓮可以落單,整體
有大枱有卡位,人多人少都啱黎食
醬料區
醬料區
火鍋配料
自助火鍋配料區,選擇眾多
飲品區
飲品區
飲品區,自家製茶、罐裝飲品、紙包飲品、一律都有
甜品區
甜品區
Hoegaarden 蜜桃味生啤
牛大人紅燒牛骨鍋湯底
澳州和牛牛丸
安格斯牛小排, 手切封門柳
澳洲和牛M5牛肩卷, 安格斯牛小排
澳洲和牛M5牛肩卷
肉類主要集中嗌比較高質嘅澳洲和牛M5牛肩卷澳洲和牛牛胸爽安格斯牛小排手切封門柳安格斯一口牛肉粒,每款肉嘅油花比例同味道香濃各有特色🤤ENCORE好幾轉都保持住高水準
美人花膠, 鮮甜海蝦
海鮮類方面叫左美人花膠真台灣鯛魚新鮮沙白鮮甜海蝦,味道鮮甜,食得出夠新鮮,肉質唔會霉😋另外澎湖花枝漿台灣海鮮漿,口感彈牙爽口,正👍🏻
私房鴨血, 鬼馬老油條, 豐原排骨酥
私房鴨血
火鍋配料方面,當然極力推薦我至愛嘅私房鴨血,口感嫩滑夠滋味🤤鬼馬老油條爽脆炸魚皮幾香口,牛媽秘製滷大腸豐原排骨酥都唔錯😄
蔬菜
蔬菜類方面,除左出面自助區夾之外,仲有水蓮可以落單,整體清新爽脆,平衡返D肉膩感😉蘿蔔無渣,落入湯底煮得夠淋入晒味😍
酸梅汁, 鴨屎香檸檬茶
酸梅汁鴨屎香檸檬茶:做到出面茶飲店嘅口味水準,清涼解渴,好啱一邊打爐爐一邊飲😎
芝麻麻吉燒, 花生麻吉燒
Dreyer's 雪糕批
Dreyer's 甜筒
最後甜品部分,芝麻麻吉燒花生麻吉燒軟糯香甜似湯丸,Dreyer's有我最中意嘅開心果味雪糕批同甜筒,可以放肆咁食😆仙草凍夠足料,完美收尾夠滿足🍨
補MENU
2024-08-16
$372 (Dinner)
Hoegaarden 蜜桃味生啤
  • 豐原排骨酥
  • 酸梅汁
  • 鴨屎香檸檬茶
2024-08-22 355 views
呢排心郁郁又想打邊爐,咁啱就睇到牛大人依家有dreyer's任食,決定去過下台式火鍋癮!呢度嘅極上和牛吃到飽套餐性價比十足,作為台灣既過江龍火鍋店,無論係食物質素定係服務都係一流,未試過既朋友快啲去試下啦!特別係台式鴨血任食🥺軟淋淋布丁口感阿嬤養生濃湯鍋湯底先講講湯底,阿嬤養生濃湯鍋湯底真係無得彈,材料包括大骨、黨參、枸杞、紅棗、生薑片同埋杞子。湯底鮮甜濃郁,帶有淡淡嘅藥材香味,飲落去暖胃又滋補,攞黎做火鍋湯底瞬間令成餐飯昇華哂。澳洲和牛M5牛肩卷澳洲和牛M5牛肩卷入口即化,肉質鮮嫩帶有豐富油脂,每一口都係極致享受。將牛肩卷放入熱湯中稍微涮一下,再蘸上自己調配嘅醬料,味道更加突出,真係令人欲罷不能澳洲M9和牛丸呢份套餐會免費贈送兩粒澳洲M9和牛丸俾每位顧客,絕對係必試之選,牛丸彈牙多汁,咬落去仲有肉汁爆出嚟,勁重牛味,真係好味到爆!手切封門柳手切封門柳亦都係一大亮點,牛肉片片厚薄適中,肉質鮮嫩多汁,都係必試之選另外牛大人嘅配料櫃出名款式多,提供各種新鮮配菜,無論係蔬菜、菇類定係豆腐,都非常新鮮。呢啲配菜同和牛一齊煮,更加提升咗整體嘅口感同味道。依家餐廳全線同 Dreyer's 雪糕合作

阿嬤養生濃湯鍋湯底

澳洲M9和牛丸

手切封門柳

依家餐廳全線同 Dreyer's 雪糕合作,喺 7 月 4 日至 8 月 31 日期間,晚市入座就可以任食雪糕!各種口味嘅雪糕任你選擇,食完火鍋再來一杯雪糕,真係勁滿足!

牛大人真係一個唔可以錯過嘅台式火鍋店,本身已經高cp值,再加上 Dreyer's 雪糕任食,真係超抵食。快啲襯佢活動期間去食啦!

牛大人火鍋真係極易回本🤑🤑🤩Weekend 7:30前離座,食足120分鐘都只係$298,無限encore佢嘅鴨屎香檸檬茶同開心果Dreyer’s已經覺得回本🤭🤭晚市任食雪糕淨係去到八月尾,一定要把握機會😉😋😋🐮極上和牛吃到飽套餐 ($298)揀咗店員推介嘅唔食得辣之選,台灣鳳梨雞湯湯底,湯底好有台灣特色,香氣十足,有原隻雞件同埋鳳梨,鮮甜好味👍🏻套餐包咗好多款唔同嘅牛肉,今次主要都係叫牛多,好仔細咁品嚐唔同部位嘅牛🤤最欣賞每款肉都有個牌仔,等我哋可以再encore鍾意嘅款🤭另外仲有自助區,有大量嘅自助食品飲品同埋台灣直送系列,選擇都幾多😍😍蔬菜、丸、金菇等等嘅配料,全部都係任夾😙飲品方面非常極之欣賞佢嘅鴨屎香檸檬茶,拍得住街舖手打檸檬茶嘅質素😍仲有溫馨提示,記得留肚食雪糕呀😋我食咗三個,回本了😎

🐮極上和牛吃到飽套餐 ($298)
台灣鳳梨雞湯

蔬菜、丸、金菇等等嘅配料,全部都係任夾😙

仲有溫馨提示,記得留肚食雪糕呀😋我食咗三個,回本了😎
台灣鳳梨雞湯
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
話說牛大人都係小編其中一間最鍾意食嘅邊爐放題,選擇多之餘食物質素都唔錯,耐冇食都有啲掛住牛大人,所以今日小編就去咗😋-🥩極上和牛吃到飽套餐 ($328)呢個套餐會免費送和牛牛丸,咬落好彈牙,食落亦都好香牛味~🥘湯底見到佢哋有期間限定嘅湯底,所以我哋就叫咗其中一種嚟試,係醍醐蕃茄酸辣鍋,呢個配搭好開胃,不過會有少少辣,但係食落好過癮,而且都有好多蕃茄肉好足料🫶🏻🥩牛肉打邊爐最重要梗係牛肉,小編喺呢度同大家介紹吓幾款小編覺得呢個套餐裏面最好食嘅牛肉~分別係安格斯牛小排、SRF黑牛同澳洲M5和牛,安格斯牛小排係咁多款牛肉裏面小編覺得最好食,肉嘅油脂分布好靚好平均,而且咬落去牛味最重,口感軟熟🥰其餘兩種嘅油脂分布同埋肉嘅紋理都好靚!🫔台式小食牛大人其中一樣最大嘅特色就係佢哋除咗可以打邊爐,仲可以食台式小食,當中小編最推介大家試鹽酥雞同埋台灣香腸,鹽酥雞炸得外脆內軟,調味適中唔會太鹹,而台灣香腸仲會配上新鮮蒜片,食落去好有台式風味😍🌽自助區及其他火鍋配料由於選擇真係太多,所以小編重點講幾個好推介大家試吓嘅配料!推介大家試吓台式蝦餃、蛋餃仲有佢哋自家製嘅滑,用料幾新鮮,而且味道都好好,另外鍾意食煙
🥩極上和牛吃到飽套餐 ($328)
呢個套餐會免費送和牛牛丸,咬落好彈牙,食落亦都好香牛味~

🥘湯底

🥩牛肉

🫔台式小食

🌽自助區及其他火鍋配料
由於選擇真係太多,所以小編重點講幾個好推介大家試吓嘅配料!
推介大家試吓台式蝦餃、蛋餃仲有佢哋自家製嘅滑,用料幾新鮮,而且味道都好好,另外鍾意食煙煙韌韌口感嘅都可以試吓佢哋嘅手工大黑輪,食落真係好軟熟同埋煙靭🤓
嗌麻辣湯底嘅都可以再嗌佢哋嘅鴨血,同麻辣湯底真係好夾,至於蔬菜,小編好推薦大家嗌水蓮,呢個係台灣火鍋先有得嗌,唔係度度都有得食🤣

🍸飲品
除咗出邊嘅自助飲品可以飲到佢哋嘅自家冷泡茶,同一啲台灣生產嘅飲品例如麥香之外,仲有啲付費飲料可以揀,小編見到有得試Hoegaarden嘅白桃啤酒就即刻嗌咗杯,飲落白桃味好香,感覺好清新,幾有驚喜🍑

🍦甜品
一樣都係選擇好多,除咗雪糕仲有得食仙草,小編仲見到呢排有得任食Dreyer’s嘅甜筒同雪條,仲要係開心果味😍

今次小編食嘅係荃灣分店,好多其他地方都有牛大人嘅分店,荃灣店有啲二人位都會好似小編咁可以坐卡位,仲可以望得到荃灣夜景😙
個人覺得呢個價錢食到咁多種選擇同埋質素都唔錯嘅食物,性價比都算高,鍾意食台式火鍋嘅話,呢度真係唔錯嘅選擇!

味道 8/10
服務 7/10
環境 8/10
回頭率8/10
總評 8/10😋🤍
人均消費 $360💰
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽(荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

#米食荃灣 #米打邊爐 #米食台灣菜 #荃灣美食
$360 (Dinner)
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 水蓮
2024-08-14 217 views
無論天氣幾熱,香港人就係要打邊爐!!再訪高質台式任食火鍋牛大人荃灣分店,自助醬料區同火鍋料雪櫃都整齊企理,保持到食物質素而且性價比高,難怪一直係高人氣火鍋店✨全線牛大人8月仲有同dreyer’s合作,晚市入座均可任食雪糕!!🍦同老公選擇120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐,每位送兩粒肉汁滿溢既澳洲M9和牛牛丸🤤 秘方麻辣鍋係嗜辣人士必點,麻香同香辛料帶出有辣勁;紅燒牛骨鍋湯頭濃郁,為食材增添鹹香。套餐有多款肉類可選,例如油脂分布平均既澳洲和牛M5牛肩卷、以及肉香較濃郁既安格斯牛小排,滿足不同味道口感喜好🥩除肉類以外,海鮮同熟食都值得一試!台灣在地直送手打松露海鮮漿口感彈牙充滿鮮味,士林鹽酥雞金黃香脆,襯返牛大人必飲冷泡茶或者hoegaarden蜜桃白啤酒就最爽喇🥴唔好錯過亮點dreyer’s雪糕任食,我就揀左美國開心果味甜筒,為大餐完美作結🥰

名/Shop Name: 牛大人(荃灣)地址/ Adresss: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓種類/Type:台式牛肉火鍋推介/Recommend:極上和牛吃到飽人均價錢:$300店舖環境:店舖寬敞,坐在近窗邊位置,看到一線海景交通:荃灣地鐵站站行8分鐘上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次想食牛肉火鍋都會諗起牛大人,因為食物新鮮有水準,另外就係飲品甜品種類較多澳洲和牛M5牛肩卷咁多樽牛肉最鍾意呢一種,特別鮮嫩香濃,有口感安格斯牛小排都好香牛肉味手切封門柳風門樓比較厚身,越食越有牛肉味新鮮沙白非常鮮甜新鮮脆肉鯇魚片顯得厚薄啱啱好,肉質彈牙水蓮水蓮係牛大人嘅特色之一,必點項目澎湖花枝漿這個花枝漿,非常有魷魚味,肉質好彈牙即炸午餐肉點解要食午餐肉,充滿香港情懷嘅感覺爽脆炸魚皮魚皮真係浸一浸就好啦,食上嚟又有啲脆脆地同埋好甘香嘅感覺鬼馬老油條甘香嘅老油條油私房鴨血(辣)呢個梗係牛大人必點項目啦花生麻吉燒(火鍋料)M呢個新嘢第一次試,好似放咗粒湯圓喺嗰啲湯裏面,好香濃嘅花生味牛媽秘製滷大腸 M大腸都係一罐游水準,大腸迷一定要試魚香皮蛋豆腐好有台灣地道風味嘅
名/Shop Name: 牛大人(荃灣)
種類/Type:台式牛肉火鍋
推介/Recommend:極上和牛吃到飽
人均價錢:$300
店舖環境:店舖寬敞,坐在近窗邊位置,看到一線海景
交通:荃灣地鐵站站行8分鐘
上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
澳洲和牛M5牛肩卷
咁多樽牛肉最鍾意呢一種,特別鮮嫩香濃,有口感

安格斯牛小排
都好香牛肉味

手切封門柳
風門樓比較厚身,越食越有牛肉味

非常鮮甜新鮮

脆肉鯇魚片
顯得厚薄啱啱好,肉質彈牙

水蓮
水蓮係牛大人嘅特色之一,必點項目

澎湖花枝漿
這個花枝漿,非常有魷魚味,肉質好彈牙

即炸午餐肉
點解要食午餐肉,充滿香港情懷嘅感覺

爽脆炸魚皮
魚皮真係浸一浸就好啦,食上嚟又有啲脆脆地同埋好甘香嘅感覺

鬼馬老油條
甘香嘅老油條油

私房鴨血(辣)
呢個梗係牛大人必點項目啦

花生麻吉燒(火鍋料)

牛媽秘製滷大腸
M大腸都係一罐游水準,大腸迷一定要試

魚香皮蛋豆腐
好有台灣地道風味嘅皮蛋豆腐

黑松露海鮮漿
黑松露味都好香濃

白桃味啤酒
一次試呢個白桃味啤酒超級清香嘅桃味,冰凍得來好爽口,大熱天時打邊爐最佳絕配
2024-08-14 233 views
✨極上和牛 一上桌就見到極上和牛油花分佈得好均勻,肉質看落好嫩滑🥩真係令人垂涎欲滴🤤 每一片牛肉輕輕一涮就熟,入口即化,肉汁四溢,實在太好味!😍 食到一半仲可以隨意加湯底,真係食到心滿意足,完全唔想停下來!🍲✨ 自助區小食牛大人嘅自助區小食都唔可以錯過!🥢 有多款台灣小食,例如香菇貢丸同芋心貢丸,口感彈牙,食落去非常爽口😋 仲有各種新鮮嘅蔬菜,灼熟後吸收咗湯底嘅精華,翠綠爽甜,真係好開胃!🥬✨ 飲品區飲品區亦都好豐富!🥤 有多款冷泡茶,例如桂花烏龍同洛神花,飲落去冰爽解膩,特別適合搭配火鍋🥵 每一口都令人感覺清新,食完火鍋再飲一杯,真係無比享受!🍹✨ 甜品區甜品有台式仙草及各款雪糕、雪條,包括人氣Dreyer‘s開心果味甜筒及雪條,KitKat雪條及Movenpick 雪糕,必定滿足甜品控🫢🎶🎶🎶Experience the exquisite Australian Premium Wagyu, where each tender slice melts in your mouth, bursting with flavor and complemented by customizab
✨極上和牛

✨ 自助區小食

✨ 飲品區

甜品

🎶🎶🎶
Experience the exquisite Australian Premium Wagyu, where each tender slice melts in your mouth, bursting with flavor and complemented by customizable broth options. The self-service snack area features Taiwanese delicacies, refreshing cold teas, and a delightful selection of desserts, ensuring a satisfying and memorable dining experience.

🍴 牛大人台灣火鍋吃到飽
📍 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16 樓
📞 39539330
2024-08-11 327 views
晚上時間嚟左牛大人打邊爐,揀左極上和牛吃到飽plan,湯底揀左阿嬤養生濃湯鍋,湯底奶白色,入面仲加左乾原粒桂圓、紅棗、薑片。食物落單都係用QR code,外面仲有小食區、蔬菜區、飲品區,無限添加!前菜叫左逢甲Q爽雞腳筋同牛媽秘製滷牛筋,滷得入味。飲品叫左鴨屎香檸檬茶,檸檬味清香。肉類點左澳洲牛M5牛肩卷、手切封門柳、安格斯牛小排同SRF美國黑牛後腿肉,牛肉切得平均,擺放整齊,肉質唔錯,有肉味。另外都點左出面餐廳比較少提供嘅水蓮,美人花膠配住呢個養生濃湯鍋好夾。最後甜品區有新出dreyer's 嘅開心果雪糕,任食開心果雪糕yummy!
晚上時間嚟左牛大人打邊爐,
揀左極上和牛吃到飽plan,
湯底揀左阿嬤養生濃湯鍋,
湯底奶白色,入面仲加左乾原粒桂圓、紅棗、薑片。
食物落單都係用QR code,
外面仲有小食區、蔬菜區、飲品區,無限添加!
前菜叫左逢甲Q爽雞腳筋同牛媽秘製滷牛筋,滷得入味。
飲品叫左鴨屎香檸檬茶,檸檬味清香。
牛肉切得平均,擺放整齊,
肉質唔錯,有肉味。
另外都點左出面餐廳比較少提供嘅水蓮,
美人花膠配住呢個養生濃湯鍋好夾。
2024-08-09 291 views
牛大人永遠都係我打邊爐嘅至愛!今日同好朋友約埋喺荃灣分店一齊食打邊爐,能夠暢談生活加埋任飲任食,真係令人期待。入座之後,我同朋友點了「極上和牛吃到飽套餐」,我們又先點了湯底。見牛大人新出的三朝酸菜鮮魚鍋,一於把握機會試下!鍋底金黃色澤,透著一股清甜香味,牽引著我們的目光。當鍋蓋掀開的一瞬間,撲鼻而來的陣陣酸香混合着魚肉的鮮甜味,酸菜的酸度恰到好處,不會蓋過了鮮魚的鮮甜,引人垂涎! 有著呢個鮮香湯底,自然要喺牛大人大吃大喝牛肉!安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5 牛肩卷、安格斯牛小排、澳洲和牛牛胸爽等,牛肉種類好豐富,肥瘦適中,咬落口感十分鮮嫩。而朋友最鍾意澳洲和牛牛胸爽,所以叫了三碟,大吃一番!除咗各式各樣嘅肉類,各式海鮮都非常味美!我們試了章魚珍珠漿,入口即化的軟嫩章魚,製作成Q彈有勁的珍珠漿,口感極為細膩,外層滑嫩內裡卻又帶有一股韌勁!接著是新鮮沙白,沙白肉質軟嫩又彈牙,十分新鮮!而鮮甜海蝦,肥美的蝦肉Q彈有勁,飽滿鮮甜,吃下去更是一股清新爽脆的感覺,令人欲罷不能!佢哋仲有一個自助食品區,可以夾唔同嘅丸類同埋新鮮蔬菜嚟食,好豐富。而飲品區就更加多元化,我都試咗好多款唔同嘅茶類。而且牛大

佢哋仲有一個自助食品區,可以夾唔同嘅丸類同埋新鮮蔬菜嚟食,好豐富。而飲品區就更加多元化,我都試咗好多款唔同嘅茶類。而且牛大人最近仲有新登場嘅蜜桃味生啤,因為天氣熱辣辣,朋友好想飲吓啤酒,叫咗一杯同朋友share,就算唔係飲開酒嘅我,都覺得超好飲!

食完晚餐食完之後,唔少得當然係仲有甜品環節。牛大人嘅雪糕款式都好多,有我最愛嘅Movenpick,如果鍾意開心果味嘅朋友都可以試吓Dryers嘅開心果味甜筒!而最近只要like牛大人社交平台,就會送期間限定飲品,俾到啲客人持續嘅新鮮感!

牛大人食物種類真係超多,目前係我最鍾意嘅邊爐餐廳,今次嚟牛大人由湯底到肉類,飲品到最後嘅甜品,個個環節都好似度身定造咁,真係超級抵食!

牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
𐂂 雖然這間火鍋店成名已久,但今次是第一次試,因為見到Dreyer’s雪糕任吃,實在太大吸引力,而事實上的確是人氣滿滿,我們是晚市早場5點到,到七點離開時已經見到排隊人龍,實在厲害。⸜♡⸝佔地全層,面積大而寬敞,裝潢以木系為主,以落地玻璃窗採光,簡潔明亮,設有醬料區、飲品和雪糕櫃、熟食區、蔬菜和丸類區,選擇非常多,再加上線上餐單,真是「吃到飽」。。゚・𖥸──────-ˋˏ 𝓜𝓮𝓷𝓾 ˎˊ-──────𖥸 。゚・✎ ̼ 『澳洲極上和牛吃到飽』套餐 HKD298(7:30前離座), 120分鐘任飲任食。✎ ̼ 湯底:台灣鳳梨雞湯鍋底非常足料,湯料有半隻雞、菠蘿肉、白菜等,重雞味,清甜不油膩。✎ ̼推薦肉類:有濃郁牛肉味,是有質素保證𖤐ˊ˗̼安格斯牛小排𖤐ˊ˗̼澳洲和牛M5牛肩卷𖤐ˊ˗̼澳洲和牛牛胸爽(吃得多會有過膩)✎ ̼海鮮和丸類:芋丸超驚艷,是其他火鍋店吃不到𖤐ˊ˗̼紫芋卷,餡料全是綿綿的芋蓉𖤐ˊ˗̼芋心貢丸,有肉汁又有芋香味𖤐ˊ˗̼澳洲M9和牛牛丸,好結實彈牙𖤐ˊ˗̼蟹籽墨汁漿𖤐ˊ˗̼黑松露海鮮漿,黑松露味好香𖤐ˊ˗̼干貝鮮魚漿✎ ̼推薦小食:酥脆可口𖤐ˊ˗̼士林鹽酥雞𖤐ˊ˗̼梅甘酥脆薯✎ ̼推薦小食:足料又清涼降火
⸜♡⸝佔地全層,
飲品和
雪糕櫃、
熟食區、
蔬菜和丸類區,
選擇非常多,再加上線上餐單,真是「吃到飽」。

✎ ̼ 湯底:台灣鳳梨雞湯鍋底
非常足料,湯料有半隻雞、菠蘿肉、白菜等,
重雞味,清甜不油膩。
✎ ̼推薦肉類:有濃郁牛肉味,是有質素保證
𖤐ˊ˗̼安格斯牛小排
𖤐ˊ˗̼澳洲和牛M5牛肩卷
𖤐ˊ˗̼澳洲和牛牛胸爽
(吃得多會有過膩)

✎ ̼海鮮和丸類:芋丸超驚艷,是其他火鍋店吃不到
𖤐ˊ˗̼紫芋卷,餡料全是綿綿的芋蓉
𖤐ˊ˗̼芋心貢丸,有肉汁又有芋香味
𖤐ˊ˗̼澳洲M9和牛牛丸,好結實彈牙
𖤐ˊ˗̼蟹籽墨汁漿
𖤐ˊ˗̼黑松露海鮮漿,黑松露味好香
𖤐ˊ˗̼干貝鮮魚漿
✎ ̼推薦小食:酥脆可口
𖤐ˊ˗̼士林鹽酥雞
𖤐ˊ˗̼梅甘酥脆薯

✎ ̼推薦小食:足料又清涼降火
𖤐ˊ˗̼開心果雪條
𖤐ˊ˗̼仙草凍

✎ 推薦必飲:不要向飲品櫃拿,直接點這杯吧!
𖤐ˊ˗̼鴨屎香檸檬茶: 跟內地品牌一模一樣的味道
2024-08-02
$298 (Dinner)
  • 台灣鳳梨雞湯鍋底
  • 紫芋卷
  • 芋心貢丸
  • 黑松露海鮮漿
  • 士林鹽酥雞
  • 仙草凍
  • 鴨屎香檸檬茶
. 📍#牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)🥇極上和牛吃到飽套餐 $328💖竟然見到一個期間限定新湯底,就係剝皮辣椒雞鍋,問咗店員話唔辣嘅,我想試佢嘅雞湯,結果都唔錯,有少少泡椒嘅味道,雞湯都好濃郁,如果你想食到食材嘅原味道揀呢個湯底就啱晒啦😁💖今次梗係為咗和牛而黎,一上枱就有澳洲和牛M5牛肩卷,入口非常嫩滑,同日本和牛唔同之處就係澳洲和牛唔會太漏,而且仲有咬口,真係非常推介!另外美國黑牛同埋安格斯牛柳都一定要食,整體牛肉嘅品質都係好高㗎☺️💖另外每人有2粒澳洲和牛牛丸,外表睇落平平無奇,食落勁Juicy勁重牛味,同平時食嘅潮汕牛丸丸有分別,可以一試😍💖海鮮方面,我最愛嘅蝦同脆魚腩,好新鮮㗎!今次仲見到有限定嘅松露墨魚滑,每次你都有唔同嘅餐單,淨係呢排任食都好抵。💖小食方面,我哋梗係叫咗台灣香腸,皮蛋豆腐,鹽酥雞等等,絕對有台灣嘅風味㗎。💖飲品方面,台灣茶裏就基本啦!最開心嘅係有唔少特飲,今次竟然見到有近排大熱嘅手打檸檬茶,都唔錯喎,仲要唔會超甜,打邊爐解膩啱哂!💖出面嘅自助區都好多火鍋配料可以自取,有台灣嘅王子麵,唔同嘅丸類,淮山,萵筍等等。💖重點嚟啦!就可以任食Dreyer’

. 📍#牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)

🥇極上和牛吃到飽套餐 $328

💖重點嚟啦!就可以任食Dreyer’s 雪糕!今次竟然係開心果主題,我係fans見到超級開心,分別有甜筒同埋脆皮雪條,兩隻都好好食!

短期內真係想再encore😍記得只係做到8月31號,仲要晚市先有架💚

**另加一服務費**

——————————————-
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)
🏠 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

• 澳洲M9和牛牛丸
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
2024-08-06 265 views
晚餐唔好虧待自己,食返個火鍋放題,牛大人喺台灣過江龍,佢哋真係非常好食。咁出名嘅係鴨血任加。同埋佢地既食材真係very fresh。今日食既野真係非常之多。首先肉類有安格斯牛肉,牛肉既味道係非常之咁好。其實佢哋仲有豬肉同雞肉,但係因為食牛肉已經夠晒飽,所以呢啲其他入面係冇叫到。佢哋仲有真鵰魚,不過非常之腥,係唔好食嘅。其他配料,例如魚皮,丸類等等都好多選擇。不過,牛大人都特色,枝裝無糖茶竟然變左杯裝,有d驚訝。
不過,牛大人都特色,枝裝無糖茶竟然變左杯裝,有d驚訝。
2024-08-03
$300 (Dinner)
2024-08-05 220 views
成日都聽朋友講呢間牛大人,到底有幾好食呢今日終於有機會啦~揀左極上套餐$288一位, 價錢無想像中貴, 好親民下有名你叫, 叫做牛大人, 當然要食多D牛肉啦~特別推介澳洲M5和牛牛肩卷,美國SRF黑牛,安格斯牛小排牛味都好香濃, 食到停唔到呢 , 要嗌多幾碟另外都有自助夾夾區, 最鐘意有呢d 位, 因為唔可以淨係食肉嫁!!要飲食均衡都要食返多D菜呀 最開心係有呢排大熱~!! Dreyer’s 開心果雪糕呀前排便利店做特價都做緊十幾蚊枝啦~! 鐘意既朋友記得食多幾枝呀~
成日都聽朋友講呢間牛大人,到底有幾好食呢
今日終於有機會啦~
揀左極上套餐$288一位, 價錢無想像中貴, 好親民下
有名你叫, 叫做牛大人, 當然要食多D牛肉啦~
特別推介澳洲M5和牛牛肩卷,美國SRF黑牛,安格斯牛小排
牛味都好香濃, 食到停唔到呢 , 要嗌多幾碟

要飲食均衡都要食返多D菜呀

最開心係有呢排大熱~!! Dreyer’s 開心果雪糕呀

2024-07-15
$300 (Lunch)
2024-08-05 192 views
平時gathering 人多諗唔到食咩嘅話,牛大人真係唔錯嘅選擇🤣 最近佢仲推出Dreyer's同Movenpick雪糕任食😍 而且連🍋鴨屎香檸檬茶都可以任飲,真係好易食到歸本🤣今次湯底揀咗阿嬤養生濃湯鍋,有陣陣嘅胡椒味同蒜香味,入面仲有唔少養生同健康配料,感覺無咁熱氣🤣每次必點食落細膩鮮美嘅SRF美國黑牛後腿肉,牛味仲夠晒出tim!之後去埋自助區拎各款火鍋配料同飲品,再掃埋QR code揀台灣小食、海鮮、魚滑等,已經好飽啦😋