2019-08-09 291 views
公司同事生日,大家買左2個蛋糕同2個主人翁慶祝天使蛋糕 $198如果鐘意奶味嘅朋友應該會幾鐘意,配上好甜嘅焦糖脆脆,味道簡簡單單嘅鮮忌廉蛋糕好襯佢簡潔嘅外型。其中一同事勁鐘意,食完一件又一件😂夏日鮮果朱古力脆脆 $228這個鮮什果都幾多款,有芒果、桃、奇異果、藍莓、士多啤梨。可惜士多啤梨比較酸...我酸到睜唔開睛😖2個蛋糕要比較的話,我個人比較鐘意朱古力脆脆,朱古力味嘅脆脆餅底真係好味得黎仲好有口感👍🏻👍🏻😋
公司同事生日,大家買左2個蛋糕同2個主人翁慶祝

天使蛋糕 $198

夏日鮮果朱古力脆脆 $228
2017-12-25 272 views
路經此地當然又要買嘢食買獨立包裝最好至少覺得較為新同埋有保證知道幾時到期自問極鍾意食朱古力副產品今次食朱古力孖寶朱古力粒在蛋糕上面 個人比較鍾意用去微波爐叮熱佢睇自己喜好喇因為熱容佢嘅朱古力粒係特別好食最鍾意這的感覺整個蛋糕也是很好食不是普通的原味蛋糕🙂⋯⋯是濃濃的巧克力🍫味🙂題外話朱力多食沒壞巧克力含有豐富的鐵、鈣、鎂、鉀、維生素A、維生素C 和可可鹼,由於多添加糖分,因此具有高能量值。
路經此地

題外話
朱力
多食沒壞
2017-06-18 121 views
賣相和 message 都不俗!上面係慕絲忌廉,下面係海綿蛋糕,每件 $16。左邊以為係芝麻味,原來係伯爵茶味,但食落口有d似燶左的燕麥!右邊以為係橙味,原來係士多啤梨味,但食落口似益力多的乳酪味!

2017-04-25
TakeAway
$16 (Last Night Supper)
2017-03-23 95 views
出左喇出左喇出左喇!!!我本身唔係一個pooh pooh迷,但當我行過美心西餅果時,一望去個櫥窗公仔度,見佢兩隻野用對好誠懇嘅眼神望住我,叫我帶佢地返屋企果時,我就即刻買左佢兩隻野喇!!!今次pooh pooh同豬仔係兔仔造型,pooh pooh 係雞蛋布甸,而豬仔就係牛奶布甸。如果你問我佢地味道點,我會答你,普通布甸味囉,重要咩,淨係個布甸杯已經值回票價啦
出左喇出左喇出左喇!!!

2015-11-20 378 views
下班回家路上經過美心,順便買了一些小蛋糕和點心當早餐朋友一直念念不忘上次給他帶的銅鑼燒,香芋和紅豆口味的都很棒當然最愛的還是它家的杏仁酥,最愛的是原味的,每次都會受朋友委託買好幾包回家大賞他
下班回家路上經過美心,順便買了一些小蛋糕和點心當早餐

朋友一直念念不忘上次給他帶的銅鑼燒,香芋和紅豆口味的都很棒

2015-11-20
TakeAway
還有2星期便是聖誕節, 相信今年會是一個寒冷的聖誕節, 這樣才夠氣氛嘛...如何將冰冷的聖誕節轉化為甜蜜窩心的佳節?!! 法國頂級朱古力Cacao Barry聖誕蛋糕系列之「Baileys朱古力慕絲蛋糕」, 用上法國頂級朱古力原材料Cacao Barry及牛油蛋糕製造, 配上BAILEYS愛爾蘭甜酒慕絲的「Baileys朱古力慕絲蛋糕」, 濃濃的甜酒足以令我面頰發燙...法國Cacao Barry - Baileys朱古力慕絲蛋糕 $188-- 三層香滑慕絲 : BAILEYS愛爾蘭甜酒慕絲, 白朱古力慕絲及法國Cacao Barry 60% 朱古力慕絲; 配上朱古力脆珠及朱古力海棉蛋糕, 香濃甜美, 幼滑細膩, 就像甜品桌上閃爍著金光的黑珍珠, Super Super Yummy...
2013-12-14
Celebration
Christmas
Dining Offer
Tasting Event
2011-12-10 49 views
下午要到職安局聽講座,中午和太座吃過一個沙律的簡便午餐,心裏和肚裏還是欠多少,見地鐵站附近有西餅店,不如買定兩個麵包作下午茶才去乘車。近期食肆都喜用「黑松露」作招徠,連麵包店也不例外,我也頗喜歡其氣味,買了一個黑松露雞粒麵包$7.5 和吞拿魚蟹柳麵包$7,都是用膠袋袋好,此舉可避免人客用手指觸摸麵包看是否仍有溫度來推測麵包出爐多久,然而,夠衛生但不環保。到了職安局,看其他人還未入座,先吃一個黑松露雞粒麵包,包面有些少香草和麥碎,咬開後,黑松露的味道湧了出來,雞粒切得幼細,但鞋口,加了洋蔥,味道也不錯,麵包也軟糯。講座完畢,在又一城看著美麗的聖誕裝飾,試試剩下另一個的吞拿魚蟹柳麵包,吞拿魚和蟹柳都混了些沙律醬,唯蟹柳偏少,只得兩三絲,麵包比先前一個更軟,入口容易,餡料味道算OK,幾好食。
全部膠袋包裝
黑松露雞粒麵包
黑松露味道清香怡人
吞拿魚蟹柳包
蟹柳不多
TakeAway
$14.50 (Tea)
全部膠袋包裝
黑松露味道清香怡人