📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓••••••••••••••••••••••••••••••💝藥膳花膠雞涮涮鍋 $408 pp➕極級Prime Grade安格斯牛頸脊➕西班牙伊比利亞黑毛豬➕Prime Grade美國安格斯牛肉➕西班牙無激素豬肉片非常足料有心思的養生湯底💖杞子的甜味搭配雞肉的鮮味💕整體十分清甜,就咁飲都好正😋大大塊豆卜更是吸滿湯底精華🤩而且裏面嘅大大件雞脾塊都好嫩滑😙Prime Grade 安格斯牛頸脊油花均勻🥩食落牛味十足而又唔會感覺太肥膩🤞🏻••••••••••••••••••••••••••••••海鮮方面真係極度推薦呢個生猛海蝦❗️鮮甜多汁、爽口彈牙、十分肥美🦐我地起碼食左20隻🤣另外墨魚仔亦係大件之餘仲好爽口🐙個窿剛好盛到少少湯、入口爆汁😝另外黑松露墨魚滑亦幾特別、松露味十足😎雖然知道任食叫澱粉質好浪費quota🫢但真心推薦呢個自家製台灣手工拉麵🍜口感煙韌,搭配呢個清甜湯底冇得彈🫡每檯一份嘅地瓜條好有驚喜✨新鮮熱辣、外面脆口內裏軟糯💥調味粉有甘酶/ 蕃茄/ 海苔/ 麻辣4款口味🌈仲有個紙袋比你整shake shake地瓜條⚡️••••••
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
➕Prime Grade美國安格斯牛肉
➕西班牙無激素豬肉片
非常足料有心思的養生湯底💖
杞子的甜味搭配雞肉的鮮味💕
整體十分清甜,就咁飲都好正😋
大大塊豆卜更是吸滿湯底精華🤩
而且裏面嘅大大件雞脾塊都好嫩滑😙
Prime Grade 安格斯牛頸脊油花均勻🥩
食落牛味十足而又唔會感覺太肥膩🤞🏻
海鮮方面真係極度推薦呢個生猛海蝦❗️
鮮甜多汁、爽口彈牙、十分肥美🦐
我地起碼食左20隻🤣
另外墨魚仔亦係大件之餘仲好爽口🐙
個窿剛好盛到少少湯、入口爆汁😝
另外黑松露墨魚滑亦幾特別、松露味十足😎
雖然知道任食叫澱粉質好浪費quota🫢
但真心推薦呢個自家製台灣手工拉麵🍜
口感煙韌,搭配呢個清甜湯底冇得彈🫡
每檯一份嘅地瓜條好有驚喜✨
新鮮熱辣、外面脆口內裏軟糯💥
調味粉有甘酶/ 蕃茄/ 海苔/ 麻辣4款口味🌈
仲有個紙袋比你整shake shake地瓜條⚡️
重點來了⭐️
甜品有各款 Movenpick/ Häagen-Dazs等🍨
性價比再升一級🆙
飲品方面除左各式各樣的罐裝/ 紙包飲品🧃
仲有自家製嘅冷泡茶,好有心思🫖
當中個人最愛係香濃嘅愛文芒果茉莉花茶🥭
果味十足而有唔會死甜、解膩一流😚
#medmad_forfood_mongkok
#馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #安格斯 #安格斯牛 #海蝦 #墨魚仔 #黑松露 #墨魚滑 #地瓜條 #台式料理 #allyoucaneat #hotpot #taiwanese #angusbeef #shrimp #squid #truffle #sweetpotatofries #taiwanfood
#旺角美食 #香港美食
2024-08-18 1044 views
旺角高質台式火鍋湯底款式超過15種以上 現在下午還有限定優惠無限時讓你吃到飽超爽 火鍋迷必試吃火鍋最愛試湯底這次點了鴛鴦鍋 分別是蕃茄麻辣牛肉湯底跟我最喜愛的日式壽喜燒鍋套餐已經包括了以下肉類:極上 Prime Grade霜降牛小排 極級SRF極黑和牛肩脊肉 極級 Prime Grade安格斯牛頸脊 Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素豬肉片而且肉類還是無限任添,可以瘋狂吃肉肉了極上系列不用多說牛肉味濃郁,每一款的質感都非常之好,油花比例恰到好處,肉質軟嫩多汁。這間火鍋店最值得一讚,就是豬肉類都非常出色。伊比利亞黑毛豬豬界愛馬仕,口感超級嫩滑,帶有果香味,即使火鍋燙過後肉質依然嫩滑。推介大家一定要試試!除了經典肉類,還有其他火鍋配料。我超愛有甜不辣跟米血糕的組合。飲品除了罐裝飲品以外,還有花茶系列。我跟朋友都非常喜愛愛文芒茉莉花茶!香甜的芒果味非常解膩。最後套餐還包含了,每人都有一款雪糕可以選擇 我就選了聽日很少吃到的焙茶系列!
旺角高質台式火鍋

極級 Prime Grade安格斯牛頸脊
Prime Grade 美國安格斯牛肉
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素豬肉片

而且肉類還是無限任添,可以瘋狂吃肉肉了

2024-08-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
  • 是日海鮮
  • 愛文芒果茉莉花茶
2024-08-18 991 views
我真係好鍾意食台灣唰唰鍋,其實屋企附近有一間叫做馬祖,但係我今次都係第一次食☺️一坐低冇耐就送上黃金番薯條呀,熱辣辣超好味,仲有得玩shake shake粉,我就揀咗最保守嘅海苔味,一定好食!我哋嘅Set B係有Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片、極品premier Grade安格斯牛頸椎、西班牙伊比利亞黑毛豬! 首推係安格斯牛肉,係你一淥熟佢已經會爆出牛嘅香氣,雖然切到好薄片,但係都仲有彈牙,係傳說中嘅牛有牛味!其次係牛頸椎,口感會硬身少少,但係一樣係好Juice!黑松露手打魚滑、響鈴、白鱔片,全部都係10分推薦💗 響鈴一定要配呢種高質素湯底,仲要係碌3秒即刻食!飲品櫃仲有好多我好鍾意飲嘅黑糖檸檬冬瓜茶、唔同嘅冷泡茶🙌🏻 最開心嘅係食完臨走一人一杯Movenpick或者係Häagen-Dazs嘅雪糕🍦What a Wonderful day~~~

飲品櫃仲有好多我好鍾意飲嘅黑糖檸檬冬瓜茶、唔同嘅冷泡茶🙌🏻

What a Wonderful day~~~
2024-08-13
Lunch
2024-08-17 484 views
旺角打邊爐,我哋想食馬祖打邊爐好耐,聽聞佢嘅肉好好食,琴日同朋友慶祝生日就揀咗依家,而且佢係座位好闊落!正! 今日揀左Prime Grade 美國安格斯牛肉 +西班牙無激素豬肉片",湯底就揀咗花膠雞湯,超級滑,安格斯牛肉好有牛味同埋油脂分布得好好,豬肉片都唔輸蝕㗎,都係好有肉味既好欣賞佢加湯係好補,勁多杞子喺上面配菜都有好多有菜有蝦有丸,好欣賞佢嘅蝦好彈牙,肉質好鮮甜,一定要叫!另外欣賞佢嘅辣椒油,真係好特別,辣得來又有少少甜味,好易入口最後仲有movenpick 雪糕,我就最鍾意食咖啡味,完美嘅完結,飽到呢!

好欣賞佢加湯係好補,勁多杞子喺上面

$250 (Lunch)
2024-08-14 1246 views
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🗺️旺角彌敦道628號瓊華中心11樓同朋友約出黎食飯都係想慢慢傾計,上網居然搵到有無限時火鍋放題😍 可以慢慢食唔使急😉 我地叫左$308嘅set~ 上openrice訂仲有折添!鍋底有超多選擇,睇到眼花撩亂🤣 不過最後揀左鴛鴦鍋:藥膳椰子雞同沙茶牛肉🍲 椰子雞湯椰子味都出,用黎煮左娃娃菜幾好味😋 沙茶牛肉湯幾香,主要用黎煮肉😌⚡️肉類Prime Grade美國安格斯牛肉,西班牙無激素豬肉片呢個餐只包括呢兩款肉,如果唔追求肉質嘅可以叫呢個,都唔太差~⚡️炸物類一坐低就會送碟炸蕃薯條,仲有四包粉可以揀黎shake😆 另外有炸魚皮等…⚡️手工配料類/ 火鍋配料類佢啲丸類都幾多款同幾特別,有三寶丸、黑松露墨魚丸/滑、豬肉梅菜丸、貢丸、麻辣貢丸、金沙魚蛋、正方形魚腐、醬爆濃芝牛丸等。當中嘅芋頭貢丸,裡面真係有粒粒芋頭肉🤤 仲有超長蟹柳,啖啖肉!⚡️海鮮類當日特別有蜆,另外有蝦、魚雲、脆鯇魚片、脆骨腩、鱔片等。⚡️蔬菜類有萵筍、娃娃菜、菜心苗、凍豆腐等。⚡️麵類有稻庭烏冬、出前一丁、自家製台灣手工拉麵、韓國部隊鍋拉麵、王子麵。點左出前一丁,加埋麻油真係好正🥹⚡️甜品(每份限叫一份)每人可
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
🗺️旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

⚡️肉類
Prime Grade美國安格斯牛肉,西班牙無激素豬肉片

⚡️炸物類

⚡️手工配料類/ 火鍋配料類

⚡️海鮮類
當日特別有蜆,另外有蝦、魚雲、脆鯇魚片、脆骨腩、鱔片等。

⚡️蔬菜類
有萵筍、娃娃菜、菜心苗、凍豆腐等。

⚡️麵類

⚡️甜品(每份限叫一份)
每人可以揀一件雪糕,牌子包括Dreyers, Movenpick, Haagandaz等,都幾好!

⚡️飲品
飲品都有好多款式,包括自家製嘅茶:愛文芒果茉莉花茶、黑糖冬瓜檸檬茶、冷泡烏龍茶等,另外仲有台灣製嘅罐裝檸檬茶、鳳梨汁等等。值得一讚係仲有熱飲,好似熱維他奶咁,唔想飲凍飲嘅朋友可以選擇熱飲~
2024-08-13 991 views
餐廳:馬祖 (旺角)地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓同朋友行街,行到攰,想大食想大吃一餐,點知見到呢間馬祖,好耐冇入去食,心血來潮即刻想去食返個涮涮鍋,而且七點前離開仲有優惠,好抵食。我哋今次揀咗台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐SET A) Prime Grade 美國安格斯牛肉 +西班牙無激素豬肉片"。佢哋嘅湯底非常多款式,有辣有唔辣。而食物嘅種類都好多,好夠食。我哋今次食安格斯牛肉,牛肉嘅質素超靚,食落好有牛味,讚!其他嘅配料都好新鮮,例如蔬菜同海鮮。而肉丸嘅種類都好多,好多都係自己制,食落爽口彈牙!絕對值得試!飲品種類同甜品種類都很多,而且仲要係有牌子嘅,好抵食,絕對值回票價!❤️
餐廳:馬祖 (旺角)
地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

而食物嘅種類都好多,好夠食。

無限時任食19款滋味養生湯底涮涮鍋最鍾意養生湯底嘅涮涮鍋,今日帶埋媽咪嚟食旺角呢間【馬祖台灣養生涮涮鍋】有成19款湯底咁多,我就好多款都好想食媽咪選咗「藥膳花膠雞涮涮鍋」習慣開始食前先飲碗湯!湯底好鮮甜呀!湯底十分足料,完全不用沾醬汁,都已經好滋味!套餐送上自家製Shake shake黄金地瓜條可以自己調配喜歡的味道!有四款調味粉(甘酶/蕃茄/香辣/海苔)【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】已經包咗6款肉類極上Prime Grade霜降牛小排極級SRF極黑和牛肩脊肉極級Prime Grade安格斯牛頸脊西班牙伊比利亞黑毛豬Prime Grade美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片我哋最鍾意食極上Prime Grade霜降牛小排油花非常豐富,肉質軟嫩多汁極黑和牛肩脊肉肉味濃郁,口感超級嫩滑,幾乎入口即溶。美美的雪花令人垂涎欲滴。伊比利亞黑毛豬也是不停encore,薄切到幾乎透明,每片都滿滿的黑毛豬香味!口腔會充斥着甜甜的果香!除咗肉類無限添加,仲有超過60款火鍋配料。第一Round試咗30款,已經好飽了飲品選擇好多,但我最鍾意佢有熱飲供應飲熱嘅黑糖薑母茶個胃好舒服食飽飽當然食埋甜品先每人都有一款雪糕
無限時任食19款滋味養生湯底涮涮鍋

最鍾意養生湯底嘅涮涮鍋,今日帶埋媽咪嚟食
旺角呢間【馬祖台灣養生涮涮鍋】
有成19款湯底咁多,我就好多款都好想食
媽咪選咗「藥膳花膠雞涮涮鍋」
習慣開始食前先飲碗湯!湯底好鮮甜呀!
湯底十分足料,完全不用沾醬汁,都已經好滋味!

套餐送上自家製Shake shake黄金地瓜條
可以自己調配喜歡的味道!
有四款調味粉(甘酶/蕃茄/香辣/海苔)

【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】已經包咗6款肉類
極上Prime Grade霜降牛小排
極級SRF極黑和牛肩脊肉
極級Prime Grade安格斯牛頸脊
西班牙伊比利亞黑毛豬
Prime Grade美國安格斯牛肉
西班牙無激素豬肉片

我哋最鍾意食極上Prime Grade霜降牛小排
油花非常豐富,肉質軟嫩多汁

極黑和牛肩脊肉肉味濃郁,
口感超級嫩滑,幾乎入口即溶。
美美的雪花令人垂涎欲滴。

口腔會充斥着甜甜的果香!

除咗肉類無限添加,仲有超過60款火鍋配料。
第一Round試咗30款,已經好飽了

飲品選擇好多,但我最鍾意佢有熱飲供應
飲熱嘅黑糖薑母茶個胃好舒服

食飽飽當然食埋甜品
每人都有一款雪糕可以選擇
我就當然選Movenpick雪糕🥰

旺角限定下午時段無限時任食啊!

馬祖台灣養生涮涮鍋
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
2024-08-11 1036 views
去了旺角瓊華中心一間台式火鍋叫馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,餐廳環境寬敞,設有卡位,以QR code下單😃台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $408湯底選了台灣药膳花膠鷄涮涮鍋,鷄肉嫰滑,啖啖肉,有粟米等配料,以及多種調味料和藥材,湯底好濃郁和有營養😛Prime Grade安格斯牛肉🥩肉質嫩滑,有濃郁的牛肉香氣,口感豐富😆Prime Grade安格斯牛頸脊有豐富的紋理、細膩的口感和濃郁的牛味😍油麥菜新鲜爽脆,味道鲜甜😝脆魚片🐟外脆內嫩,魚肉鮮美鷄脾肉🐔肉質較為嫩滑且多汁,並且含有適量的脂肪,風味更為濃郁😝牛柏葉🐮爽嫩鲜甜,有嚼勁😆生猛海蝦🦐味道鮮甜,口感彈牙鮮美😆手工三寶丸🍡三寶丸形狀好迷你可愛,而且非常彈牙😍手工黑松露墨魚丸🍡墨魚丸釀入黑松露,好濃郁黑松露味😍手工墨魚丸🍡丸子具有濃郁的海鮮風味,肉質彈牙,口感滑嫩🤭最後仲有Movenpick雪糕🍦,完美结束今次晚餐有飲品櫃,款式也算多,自家製的冷泡茶,仲有罐裝飲品,紙包飲品和自助醬料區整體得分: 4.5/5味道: 4.5/5環境: 4.5/5🎇馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🎈旺角彌敦道628號瓊華中心11樓@mazunlimitime

台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $408

Prime Grade安格斯牛肉🥩
肉質嫩滑,有濃郁的牛肉香氣,口感豐富😆

Prime Grade安格斯牛頸脊
有豐富的紋理、細膩的口感和濃郁的牛味😍

油麥菜
新鲜爽脆,味道鲜甜😝

脆魚片🐟
外脆內嫩,魚肉鮮美

鷄脾肉🐔
肉質較為嫩滑且多汁,並且含有適量的脂肪,風味更為濃郁😝

牛柏葉🐮
爽嫩鲜甜,有嚼勁😆

生猛海蝦🦐
味道鮮甜,口感彈牙鮮美😆

手工三寶丸🍡
三寶丸形狀好迷你可愛,而且非常彈牙😍

手工黑松露墨魚丸🍡
墨魚丸釀入黑松露,好濃郁黑松露味😍

手工墨魚丸🍡
丸子具有濃郁的海鮮風味,肉質彈牙,口感滑嫩🤭

最後仲有Movenpick雪糕🍦,完美结束今次晚餐

整體得分: 4.5/5
味道: 4.5/5
環境: 4.5/5

🎇馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
🎈旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
@mazunlimitime

2024-08-07 1117 views
今次喺旺角搵野食🔍揀咗去「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋」嘅『極上Prime Grade霜降牛小排+ 黃金地瓜條套餐(2位)』🤩.鴛鴦鍋🍲揀咗麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋🐮同藥膳養生花膠雞涮涮鍋🌱🐔前者香濃麻辣蕃茄味🌶️🍅後者藥膳味濃淡適宜😌仲有唔少花膠、豆卜、粟米🌽.肉類🥩有極上Prime Grade霜降牛小排🐮極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊🐂西班牙伊比利亞黑毛豬🐷Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片🐖牛小排肉味重,比較有咬口🤤肩脊肉油脂紋理分布均勻😍肉質鮮嫩😋黑毛豬肥美,較重油脂香😛.火鍋配料🍢有Q彈正方形魚腐🐟流心芝心包🧀甜不辣、墨汁香腸🍖金沙魚蛋、魷魚羹🦑芫茜燒賣、台灣鴨血🦆粟米冬菇豬肉餃🥟娃娃菜🥬雞脾菇🍄‍🟫芫茜燒賣幾香芫茜味🌿甜不辣亦唔錯👍🏻.自家製Shake Shake黃金地瓜條任配四款味粉🍠🍟有甘酶、蕃茄、香辣、海苔😗.小食🥢秘製麻辣木耳🖤麻辣手拍青瓜🥒2款都麻香酸爽😆蒜蓉令味道更加開胃🧄.甜品🍮有Dreyer’s宇治抹茶十勝紅豆雪糕🫘Movenpick法式焦糖燉蛋雪糕🍨.飲品🥤有荳奶🥛茶類飲品🍵涼茶🪴汽水、梳打水🫧桂花烏龍🌼愛文芒果
飲品🥤有荳奶🥛茶類飲品🍵涼茶🪴汽水、梳打水🫧桂花烏龍🌼愛文芒果茉莉花茶🥭黑糖冬瓜檸檬茶🍋日月潭蜜香紅茶🍯🫖
  • 甜品
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • 火鍋配料
  • 愛文芒果茉莉花茶
  • shake shake黃金地瓜條
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
  • 地瓜條
2024-08-07 1129 views
喂旺角打邊爐放題邊間唔伏呀🤫🤫旺角馬祖啦🍲🍲 最平$247起裏面有好多都係自家製手工丸 值得一試👍🏻牛肉叫咗幾輪每一碟質素都好平均🥩每一碟嘅油花都好靚要推介麻辣蕃茄牛肉湯俾大家個湯底勁濃郁跟住再出去攞多啲蕃茄熬湯底🤪佢哋仲有好多自家製嘅飲品大家有興趣上去自己book位試吓啦大家記住喺OpenRice book定位啊有8折至85折㗎 ‼️‼️‼️📍地址📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
喂旺角打邊爐放題邊間唔伏呀🤫🤫

大家有興趣上去自己book位試吓啦

大家記住喺OpenRice book定位啊
有8折至85折㗎 ‼️‼️‼️

📍地址
📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
今日同同事去咗食馬祖 係位於旺角瓊華中心嘅無限時台式養生涮涮鍋 叫咗個set A已經係包咗美國prime安格斯牛肉同埋西班牙無激素豬肉片湯底味道嘅時候已經嚟咗一份黃金番薯條仲配上四款唔同嘅Shake Shake粉 梗係要食返傳統嘅甘梅粉啦 酸酸甜甜可以中和炸番薯條嘅油膩感湯底叫咗鴛鴦鍋,一邊係壽喜燒另外一邊係藥膳養生鍋非常香濃嘅藥材味 食完都唔熱氣啊重頭戲嚟啦,美國安格斯牛肉片肉色紅潤肥瘦適中做到入口靭嘅感覺,而且牛肉味濃郁另外西班牙無激素豬肉片都出色,完全冇豬蘇味呢個價錢竟然有鮮蝦 花膠 脆肉鯇片 鱔片都係任食超值啊 全部海鮮都夠晒新鮮 特別係鮮蝦夠晒大隻,肉質彈牙鮮味

2019 views

另外西班牙無激素豬肉片都出色,完全冇豬蘇味

最怕有時間限制,呢間涮涮鍋店就唔同,佔全層座位寬敞舒適,仲可以無限時encore慢慢嘆,套餐按肉類級別設不同價位,手機📲點餐有炸物、前菜、海鮮、肉類、配料、飲品及甜品。養生湯鍋達19款🤩揀邊款好呢?包含套餐$4xx/位🥓極上Prime Grade霜降牛小排(升級)🥓Prime Grade 美國安格斯牛肉🥓Prime Grade 安格斯牛頸脊🥓西班牙伊比利亞黑毛豬🥓西班牙無激素豬肉片➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿🥘藥膳花膠雞及🌶️麻辣鴨血凍豆腐(鴛鴦湯鍋另加+$48)不得不讚,用料十足湯底養生🥢小食奉上🍠黃金地瓜條 連四款口味Shake Shake 包有海苔、🍅蕃茄、💦甘酶同🌶️香辣;涼拌小菜🥢優質靚牛肉呈現眼前🤩🐂霜降牛小排& 🐖西班牙伊比利亞黑毛豬🥓霜降油花豐富,牛肉嫩濃厚脂味極;🥓黑毛豬脂肪唔算肥,入口鬆化唔so,好味到遠勝一般豬,要Encore🥢海鮮是日精選蜆、花膠片、帆立貝、生猛海蝦、鮮魚雲;火鍋必備,花膠片大大塊膠原十足🥢火鍋配料每份上台細小粒上就可以試多幾款手工三寶丸(有齊墨魚丸、豬丸牛丸)手工墨魚滑及香菇貢丸 Q彈;另外蔬菜更特別有紫蘿蔔🍦一次甜品享受🥥 Movenpick椰子

包含套餐$4xx/位
🥓極上Prime Grade霜降牛小排(升級)
🥓Prime Grade 美國安格斯牛肉
🥓Prime Grade 安格斯牛頸脊
🥓西班牙伊比利亞黑毛豬
🥓西班牙無激素豬肉片
➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿

🥢小食

🥢優質靚牛肉呈現眼前🤩
🐂霜降牛小排& 🐖西班牙伊比利亞黑毛豬
🥓霜降油花豐富,牛肉嫩濃厚脂味極;

🥢海鮮

🥢火鍋配料
每份上台細小粒上就可以試多幾款
手工三寶丸(有齊墨魚丸、豬丸牛丸)
手工墨魚滑及香菇貢丸 Q彈;另外蔬菜更特別有紫蘿蔔

🍦一次甜品享受
🥥 Movenpick椰子味
🍓 Häagen-Dazs士多啤梨味

🧃飲品
除咗基本飲品,仲包括🌿自家製茶飲,較為特別愛文芒果茉莉花茶及黑糖冬瓜檸檬茶,個人喜愛桂花烏龍茶(無糖清新又解渴)
2024-08-02
Dinner
  • 是日海鮮
  • 火鍋配料
2024-08-05 568 views
旺角馬祖,點解而家啲質素可以差咗咁多,🥲最貴個餐嘅牛肉😂薯條仲要係凍牛肉全部錯紋,肥膏多到呢,仲話做緊promote ,但係就食啲咁嘅牛,我都唔知呢啲係咪真係叫牛小排你哋想點樣留住啲客,好不過以前🫨,下次不了,真係對你哋好失望,
旺角馬祖,點解而家啲質素可以差咗咁多,🥲
最貴個餐嘅牛肉😂薯條仲要係凍
牛肉全部錯紋,肥膏多到呢,仲話做緊promote
牛小排
又去食台式養生涮涮鍋,唔知大家平時食火鍋鍾意邊一款呢?我自己最鍾意台灣嘅火鍋,因為有一啲養生藥膳煲做湯底,而且有鴨血等等我都幾鍾意!連嘢飲都可能會有台式飲品,我自己冇咁鍾意飲罐裝飲品,或者好甜嘅嘢,冷泡茶嘅話就好啱我!今次去馬祖,冇限時任食,坐得好舒服,位置好大,當然要藥膳報做湯底啦,有濃郁嘅藥膳味!我自己最鍾意食佢嘅牛頸脊,有牛尾得來又唔會韌,嗌咗幾碟!另外每人一堂會有Shake Shake番薯條,你想要咩味,就落咩Shake Shake粉幾唔錯!另外就係冷泡茶啦,一定要飲,好解油膩,亦都冇糖!一人一杯雪糕,你會揀dreyer’s定movenpick?

今次又再encore旺角呢間台式涮涮鍋,無限時係佢一大賣點,唔洗擔心好似平時食任食咁趕頭趕命,慢慢食食足兩餐都得呀😆我地揀咗set A(Prime Grade美國安格斯牛肉+西班牙無激素豬肉片),雖然係最平嘅set,但肉嘅質素一啲都唔馬虎,新鮮有牛味,肉質都唔錯👍🏻台式火鍋必食嘅當然係台式配料啦😆佢有好多唔同款嘅手工丸,試咗咁多款都好滿意😋海鮮方面選擇都唔少,另外仲有時令海鮮!當日係蜆同聖子,唔算好大隻,但勝在新鮮冇沙~飲品方面都有好多選擇,有唔少台灣特色飲品,另外仲有自家製嘅茶,小編次次都會飲佢嘅芒果綠茶,甜度適中茶味清香🥰總括而言係一間cp值好高嘅台式火鍋放題,一大班人聚餐又唔想咁趕不妨考慮下呢度,座位闊落又無限時~