2024-08-21
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓••••••••••••••••••••••••••••••💝藥膳花膠雞涮涮鍋 $408 pp➕極級Prime Grade安格斯牛頸脊➕西班牙伊比利亞黑毛豬➕Prime Grade美國安格斯牛肉➕西班牙無激素豬肉片非常足料有心思的養生湯底💖杞子的甜味搭配雞肉的鮮味💕整體十分清甜,就咁飲都好正😋大大塊豆卜更是吸滿湯底精華🤩而且裏面嘅大大件雞脾塊都好嫩滑😙Prime Grade 安格斯牛頸脊油花均勻🥩食落牛味十足而又唔會感覺太肥膩🤞🏻••••••••••••••••••••••••••••••海鮮方面真係極度推薦呢個生猛海蝦❗️鮮甜多汁、爽口彈牙、十分肥美🦐我地起碼食左20隻🤣另外墨魚仔亦係大件之餘仲好爽口🐙個窿剛好盛到少少湯、入口爆汁😝另外黑松露墨魚滑亦幾特別、松露味十足😎雖然知道任食叫澱粉質好浪費quota🫢但真心推薦呢個自家製台灣手工拉麵🍜口感煙韌,搭配呢個清甜湯底冇得彈🫡每檯一份嘅地瓜條好有驚喜✨新鮮熱辣、外面脆口內裏軟糯💥調味粉有甘酶/ 蕃茄/ 海苔/ 麻辣4款口味🌈仲有個紙袋比你整shake shake地瓜條⚡️••••••
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
💝藥膳花膠雞涮涮鍋 $408 pp
➕極級Prime Grade安格斯牛頸脊
➕西班牙伊比利亞黑毛豬
➕Prime Grade美國安格斯牛肉
➕西班牙無激素豬肉片
非常足料有心思的養生湯底💖
杞子的甜味搭配雞肉的鮮味💕
整體十分清甜,就咁飲都好正😋
大大塊豆卜更是吸滿湯底精華🤩
而且裏面嘅大大件雞脾塊都好嫩滑😙
Prime Grade 安格斯牛頸脊油花均勻🥩
食落牛味十足而又唔會感覺太肥膩🤞🏻
海鮮方面真係極度推薦呢個生猛海蝦❗️
鮮甜多汁、爽口彈牙、十分肥美🦐
我地起碼食左20隻🤣
另外墨魚仔亦係大件之餘仲好爽口🐙
個窿剛好盛到少少湯、入口爆汁😝
另外黑松露墨魚滑亦幾特別、松露味十足😎
雖然知道任食叫澱粉質好浪費quota🫢
但真心推薦呢個自家製台灣手工拉麵🍜
口感煙韌,搭配呢個清甜湯底冇得彈🫡
每檯一份嘅地瓜條好有驚喜✨
新鮮熱辣、外面脆口內裏軟糯💥
調味粉有甘酶/ 蕃茄/ 海苔/ 麻辣4款口味🌈
仲有個紙袋比你整shake shake地瓜條⚡️
重點來了⭐️
甜品有各款 Movenpick/ Häagen-Dazs等🍨
性價比再升一級🆙
飲品方面除左各式各樣的罐裝/ 紙包飲品🧃
仲有自家製嘅冷泡茶,好有心思🫖
當中個人最愛係香濃嘅愛文芒果茉莉花茶🥭
果味十足而有唔會死甜、解膩一流😚
#medmad_forfood_mongkok
#馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #安格斯 #安格斯牛 #海蝦 #墨魚仔 #黑松露 #墨魚滑 #地瓜條 #台式料理 #allyoucaneat #hotpot #taiwanese #angusbeef #shrimp #squid #truffle #sweetpotatofries #taiwanfood
#旺角美食 #香港美食