1K
2025-01-28 3830 views
再訪依間位於旺角嘅台式任食火鍋店😚 環境依舊闊落光猛❤️ 溫馨中帶有清新感🤗 無論是三兩知己清談小聚,或是大批朋友喜慶歡聚,都非常合適✅ 今次🐧 㨂咗🌟 台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐🌟 Set D✅ 內包多款肉肉任叫任食🤩 例如極上Prime Grade 霜降牛小排、極級SRF 極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade 安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬等等❤️‍🔥 片片紅潤有光澤,油花均勻美觀👍 除了肉肉,仲可以透過QR code 下單無限任點多款火鍋配料🥰 海鮮類有海蝦、帆立貝、墨魚仔等☺️ 手工配料類有多款手工丸子、墨魚滑、手包餃子等😚 其他配料仲有魚腐、鴨血、芝士腸、魚皮餃等😍 真係應有盡有,超級豐富大滿足😎 每枱會奉送一客蕃薯條,新鮮即炸保證熱辣辣🤤 跟蕃薯條附上四款調味粉任君選擇🥴 客人可自選啱心水嘅調味粉,與蕃薯條shake 勻食用😋 餐廳自助區設有醬料區同埋飲品櫃,客人可任意配搭拎取✅ 飲品有凍有熱任選唔嬲喲😆 餐後仲可以每人任選一客雪糕作甜品喲😋 有Haagen Dazs 架超級正🤩

Lunch
2024-09-06 24597 views
二訪馬祖無限時台式涮涮鍋,今次比上次更出色,絕對值得推介。餐廳環境闊落,地方乾淨整齊,空間感十足,食物水準高,食物、飲品款式又多,最後仲送上movenpick雪糕作飯後甜品,非常滿足最鐘意呢度無限時放題,可以慢慢食、慢慢傾,吾洗食到急急腳,介紹俾朋友,個個都大讚。順帶一提,7:30pm前埋單,仲可以享有人頭費八折㖭,認真不錯套餐包括極級Prime grade極黑和牛肩脊肉極級Prime grade安格斯牛頸脊Prime grade美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片西班牙伊比利亞黑毛豬極黑和牛肩脊肉質幼嫩,牛頸脊雪花分佈平均,兩者牛味濃又多汁。黑毛豬肉質同樣幼嫩,大滿足⭐️鴛鴦湯底⭐️爆漿熔岩芫荽湯底及藥膳花膠雞湯底兩款湯底各有特色,熔岩芫荽湯底,淡淡的芫荽湯底,比較清新。另外是藥膳花膠雞湯底,湯底非常香濃,有藥膳、粟米、豆卜、雞件等等。海鮮配料亦相當豐富,有大蝦、蜆、帆立貝、魚、墨魚等等,新鮮又好吃火鍋配料多達60款多款丸類、蔬菜類、菇菌類、餃類、墨魚滑、蝦滑….應有盡有飲品亦有自家泡茶、罐裝汽水、盒裝飲品,最貼心是提供埋熱飲

套餐包括

⭐️鴛鴦湯底⭐️
爆漿熔岩芫荽湯底及
藥膳花膠雞湯底

火鍋配料多達60款
多款丸類、蔬菜類、菇菌類、餃類、墨魚滑、蝦滑….應有盡有

飲品亦有自家泡茶、罐裝汽水、盒裝飲品,最貼心是提供埋熱飲

2024-09-02
Dinner
✨馬祖無限時台灣養生涮涮鍋✨以主打新鮮食材同健康湯底為特色既火鍋餐廳,餐廳提供多款台灣風味既湯底,包含清湯、刺激既麻辣湯同埋養生湯等等🤤放題模式最好就係只需要一個價錢,就可以任飲任食無限量既肉類、海鮮同埋新鮮蔬菜。火鍋配料仲要有好多款,啱晒同朋友去可以滿足哂唔同口味👍🏻👍🏻仲要係無限時可以邊食邊慢慢嘆🤭最後仲有雪糕做結尾🤭餐廳環境光亮,座位寬敞舒適,整體感覺很乾淨👍🏻✨當日係平日預約左下午五點入座以為會比較清靜,但原來呢間餐廳已經儲落好多fans,未夠六點已經好多客人陸續入座😏真係早食早享受😎精打細算嘅我已經上網睇定資料,只要喺7:30前嚟離座就可以享有8折優惠😎當然趁住放假就即刻去食啦😝Set A ($247/1位)未加一-Prime Grade英國安格斯牛肉西班牙無激來豬肉片本身以為最平既Set牛肉都會麻麻地,點知嚟到個賣相已經好靚仔,食落都重牛肉味,油花均勻,輕輕燙一燙就熟,配搭埋個湯底同醬料,食到停唔到口🤭🤭餐廳每一枱都會送自家製既黃金地瓜條,會提供4 款味粉(甘酶/蕃茄/香辣/海苔)可以揀鍾意嘅味shake埋一齊食😋就咁食地瓜條已經夠好食,加埋味粉原來都幾夾👍🏻台灣藥膳養生雞

✨馬祖無限時台灣養生涮涮鍋✨

Set A ($247/1位)未加一
-Prime Grade英國安格斯牛肉
西班牙無激來豬肉片

台灣藥膳養生雞涮涮鍋湯底
湯底風味獨特,融合多種中藥材,上枱已經聞到陣陣既香氣。湯底入面仲好足料☺️有雞髀肉之餘仲有花膠。😯朋友食咗啲雞話好滑,平時唔食湯底配料嘅我都忍唔住試左,真係幾好食😋連啲花膠都食晒🤭

其他火鍋配料超過60款以上
仲要大部份都係台灣特色嘅食物,仲有好多手工火鍋配料同埋自家製配料,真係好有心思,好多都唔係隨街買到嘅嘢😋
最加分係呢個set竟然仲有海鮮同花膠可以無限叫🤤瘋狂encore沙白蜆配埋個湯勁鮮甜🤭

最平嘅set性價比已經咁高,下次一定要黎試吓其他Set先得🤭🤭

2025-02-22 0 views
女友今日說起天氣凍想打邊爐,兩人就二話不說再去馬祖!餐廳十分闊落開揚,店員安排靠窗的一桌,望著錯落有致的建築物用餐,別有一番風味!餐廳主打120分鐘任涮,全程QR下單,大量飲品及多款醬料自選。我們要了一個鴛鴦鍋 ,分別是台灣養生醉雞涮涮鍋及麻辣鴨血凍豆腐鍋。養生醉雞涮涮鍋的味道融合了酒香、鮮美的湯底,既健康又美味;麻辣鴨血凍豆腐鍋的湯底濃郁鮮香,辣中帶麻,當中鴨血口感滑嫩,吸收了湯底的味道,感受到麻辣的刺激;而凍豆腐良好的吸湯能力,口感綿密!跟餐送了一個黃金地瓜粉,炸得金黃酥脆,配上四種不同的調味粉及一個紙袋,放便Shake一Shake!Prime Grade 美國安格斯牛肉 -安格斯牛肉肉質鮮嫰,油脂均勻,煮熟後亦保持多汁,口感滑順!西班牙無激素豬肉片 -豬肉片精瑩剔透,熟後肉質有嚼頸,肉香濃郁。
女友今日說起天氣凍想打邊爐,
兩人就二話不說再去馬祖!

餐廳十分闊落開揚,店員安排靠窗的一桌,
望著錯落有致的建築物用餐,別有一番風味!
餐廳主打120分鐘任涮,全程QR下單,
大量飲品及多款醬料自選。

我們要了一個鴛鴦鍋 ,
分別是台灣養生醉雞涮涮鍋及麻辣鴨血凍豆腐鍋。
養生醉雞涮涮鍋的味道融合了酒香、鮮美的湯底,既健康又美味;

跟餐送了一個黃金地瓜粉,炸得金黃酥脆,

Prime Grade 美國安格斯牛肉 -
安格斯牛肉肉質鮮嫰,油脂均勻,煮熟後亦保持多汁,口感滑順!

西班牙無激素豬肉片 -
豬肉片精瑩剔透,熟後肉質有嚼頸,肉香濃郁。
2025-02-21 0 views
好耐冇食「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 」無限時啦,今日同朋友即興去打邊爐。今日我地選了極上Prime Grade 霜降牛小排放題,可以品嘗到多款肉類,而且餐廳每每枱客人都會獲贈一份自家製的shake shake黃金地瓜條,地瓜條外層炸得金黃酥脆,內裡保持了地瓜的軟糯,甜度適中,不膩口。更特別的是餐廳提供了四款不同的shake shake粉,包括海苔、麻辣、蕃茄、金梅讓你可以根據自己的口味隨心搭配。餐廳除了飲品和醬料外,其他都採用QR落單,一落單都好快送到,飲品區提供自家的台式飲品、罐裝飲品、紙包飲品,選擇多樣,最正就係有熱飲飲品,岩晒唔飲凍飲既朋友,餐廳非常貼心。湯底款式豐富,無論你喜愛辣味還是清淡口味,都能在這裡找到心儀的選擇,餐廳提供鴛鴦鍋的選擇,讓你可以在一鍋中品嘗到兩種不同的風味。我地點了台灣沙茶牛肉涮涮鍋和藥膳花膠雞涮涮鍋。這款套餐可以品嘗到不同肉類,其中極上Prime Grade霜降牛小排Encore 左好多盤,牛小排每盤來到都保持到水準,肉質鮮嫩,油花分佈均勻。除了肉類必食之外,其他火鍋配料、手工系列丸類、小食,味道亦相當出色。

【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】(SET B) (假日) ($418@1)1️⃣Prime Grade安格斯牛頸脊🥩 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2️⃣Prime grade 美國安格斯牛肉🥩⭐️⭐️⭐️⭐️3️⃣西班牙伊比利亞黑毛豬🐷⭐️⭐️⭐️⭐️4️⃣西班牙無激素雞豬肉片🐔⭐️⭐️⭐️呢個套餐包咗以上四款肉,必食推介一定係揀安格斯牛頸脊,首先肉質非常嫩滑,食落牛味十足,基本上淥最多10秒鐘已經非常好食,啱啱好,不知不覺食咗好多碟,其實唔鍾意食牛嘅話,黑毛豬都係好推介,豬肉非常爽口,豬味都好濃✨佢嘅火鍋配料都係好高質素,例如黑松露墨魚滑、手打三寶丸(墨魚丸、牛丸、豬肉丸)、花膠、脆肉鯇、鱔、超長蟹柳棒、時令海鮮(今次係大大隻沙白)、蝦等等,唔係間間都食到👍🏻👍🏻今次嗌咗湯底係麻辣鴨血凍豆腐鍋(小辣),湯底唔會好鹹好濃味,辣味啱啱好,鍾意食辣嘅你可以揀辣到勁啲,鴨血&凍豆腐鋪滿成個鍋,真正做到鴨血自由,超級正🤩佢哋最特別嘅地方係有好多馬祖自己製作嘅茶,包你有一款啱口味,而我自己最鍾意飲嘅係冷泡桂花烏龍😆而且仲有非常貼心嘅暖飲品,真係飲品都啱晒唔同年齡嘅人😆最正係無限時!約埋班friend入去一齊圍住個老烚吓烚吓傾心事非常一流,任坐任食✨

3️⃣西班牙伊比利亞黑毛豬🐷⭐️⭐️⭐️⭐️
4️⃣西班牙無激素雞豬肉片🐔⭐️⭐️⭐️

2025-02-20 0 views
呢間火鍋店bookmark 咗一段時間,趁今日天氣凍,就約埋朋友一齊去試下。揀咗安格斯牛頸脊套餐,這個套餐的牛可以任點極級Prime Grade安格斯牛頸脊和Prime Grade美國安格斯牛肉兩款牛肉都肥瘦均勻,質素唔錯。另外還有多達60款的火鍋料可以任食海鮮類的鮮蝦,花甲和深海魚柳都很值得推介,花甲新鮮肥美,完全沒有沙,很鮮甜。蝦亦都爽口彈牙,新鮮!海魚片我自己很喜歡吃,encore了三次。朋友特別喜歡他們的手工肉丸類,細細粒可以試多幾款,他的肉丸全部都沒有太多肥肉,很實在,感覺真材實料,特別喜歡梅菜豬肉和麻辣牛肉。飲品方面有多款冷泡茶,汽水,梳打水等等,貼心的是有一個暖櫃,如果不想飲凍嘢,也可以飲暖的紙包茶。店內環境寬敞舒適,而且很乾淨光猛,服務員收碟換碟很快,上菜速度值得一讚,通常下單後幾分鐘內就上菜。吃飽了火鍋,還可以每人選一款雪糕。7:30前埋單有八折

兩款牛肉都肥瘦均勻,質素唔錯。
另外還有多達60款的火鍋料可以任食

蝦亦都爽口彈牙,新鮮!
海魚片我自己很喜歡吃,encore了三次。

吃飽了火鍋,還可以每人選一款雪糕。
7:30前埋單有八折
2025-02-18 0 views
天氣好凍,每次一諗起食咩,第一時間就諗到打邊爐,今日我地去左位於瓊華中心11樓的「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 」無限時打邊爐。餐廳環境光潔明亮,設計以卡位為主,提供舒適的用餐空間。餐牌提供四款價錢選擇,我地簡了極上Prime Grade 霜降牛小排放題,配料多達六十款可以選擇,性價比相當高。餐廳的點餐方式非常方便,除了飲品和醬料外,其他一律以QR碼落單。飲品區提供自家的台式飲品,選擇多樣,特別是有熱飲的選擇。火鍋湯底有成十九款,我地選擇了鴛鴦鍋藥膳花膠雞涮涮鍋和台灣沙茶牛肉涮涮鍋,有兩種不同的風味,藥膳花膠雞湯底清淡鮮香,帶有淡淡的藥膳香氣,十分滋補,而台灣沙茶牛肉湯底則濃郁美味。極上Prime Grade霜降牛小排,肉片薄厚適中,這款牛小排肉質極其鮮嫩,油花分佈均勻,配搭沙茶鍋底,味道更提升。火鍋配料我強烈推介手工系列配料,每款丸類都細細粒,手工黑松露墨魚滑口感滑順,帶有濃郁的黑松露香氣;手工墨魚滑彈牙十足,吃得到粒粒墨魚的鮮香。每枱客人都會獲贈一份自家製的shake shake黃金地瓜條,地瓜條外脆內軟,甜度適中,餐廳提供四款不同的shake shake粉,讓人可以隨心搭配。

Hotpot ingredients 火鍋配料湯底有大概10款選擇,包括有台式麻辣鴨血凍豆腐、特色包漿熔岩芫荽🌿、日式壽喜燒惹菌鍋等,而今次叫咗養生嘅足料藥膳花膠雞🐔鍋,湯底清甜滋潤,火鍋配料方面有高質素嘅極限和牛肩脊肉🥩、西班牙伊比利亞黑毛豬🇪🇸、其他肉類、幾款自家製脹卜卜餃子🥟、fresh 嘅海鮮、菇類🍄‍🟫、面類🍜、六七款菜🥬,真係相當豐富!Appetiser 前菜 喺火鍋配料麵之前可以試吓唔同嘅前菜、涼菜,好似係homemade 配上唔同調味粉嘅即叫即炸熱辣辣番薯條🍠🍟、酥脆嘅炸魚皮🐠、麻辣但健康嘅雲耳片🌶️、爽口清甜嘅拍青瓜🥒,幾款食物都相當唔錯Desserts & beverages 甜品、飲品喺凍飲品櫃或者暖櫃裏面嘅飲品都可以任飲,例如自家製嘅多款茶類🍵、鮮甜果汁、汽水🥤,另外可以每人叫一款意大利Häagen-Dazs 或者Movenpick 雪糕 🍨,令成個火鍋放題更加圓滿
Hotpot ingredients 火鍋配料

Appetiser 前菜

Desserts & beverages 甜品、飲品
2025-02-10 0 views
來旺角食放題火鍋,首選馬祖養生台式涮涮鍋😬任你吃得飽呢度環境舒適光猛,地方又大,乾淨闊落,食野氣氛好,令人食慾大增。自助火鍋🍲套餐款式多,亦都係最出名。點左set B,主要想食prime grade 安格斯牛頸脊/Prime grade 美國🇺🇸安格斯牛肉/ 西班牙🇪🇸伊比利亞黑毛豬/西班牙🇪🇸無激素雞豬肉片,呢D全部無限任食👍除左必食肉類,仲有好多蔬菜,熟食,海鮮,特色丸類等等,仲有自家製的甜品。都係必食環節。飲品主打解膩既冷泡茶,仲有好貼心的熱飲,好少地方會有,真係值得稱讚👍🏻食飽飽後食埋個雪糕🍦就very good 啦,中午食到夜晚7:30 前都係人頭$327,可以同朋友邊食邊chill足成個下午啊。
來旺角食放題火鍋,首選馬祖養生台式涮涮鍋😬任你吃得飽
2024-12-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$350 (Lunch)
2025-02-08 0 views
最近天氣咁凍,最適合就係打邊爐,之前應承咗帶小朋友帶佢去旺角行金魚街,咁啱行完可以早少少食晚飯,即刻諗起可以去 #馬祖無限時台灣養生涮涮鍋,環境闊落舒適之餘,仲有超多款湯底可以選擇之前食過SET Ⓑ 已經覺得好正,今次我地就再升級揀SET Ⓒ,可以任食極級SRF極黑和牛肩脊肉/ 極級Prime Grade安格斯牛頸脊 / Prime Grade 美國安格斯牛肉 / 西班牙伊比利亞黑毛豬 / 西班牙無激素豬肉片,今次遇上極級SRF極黑和牛肩脊肉無貨,仲有得免費升級極上Prime Grade霜降牛小排😍湯底方面一共有19款可以選擇,每款都湯底都各有特色,今次就試蕃茄濃湯豆腐雜菌 同埋台灣藥膳養生雞,材料豐富,湯底味道鮮甜濃郁,依然可以保持係極少數可以唔需要用醬料已經覺得好夠味的火鍋食物方面除咗指定肉類,仲有多款海鮮、蔬菜同大量火鍋配料選擇,媽媽特別私心推薦三星蔥熔岩醬貢丸、脆鯇骨腩同埋海蝦,海蝦係超鮮甜,去咁多次都依然可以保持食物質素自助區有多款冷泡茶、汽水、飲品提供,最後梗係唔少得甜品,每人都可以揀返一款Häagen-Dazs、Mövenpick、Dreyers、Kitkat 等高質雪糕

整體性價比高,地方寬敞舒服,食物質素穩定,湯底濃郁有特色,真係食過返尋味😋
2025-02-05 1009 views
同朋友二刷呢間台式任食火鍋,好少餐廳有無限時,真係可以食到飽到嘔🤣,環境好大好乾淨,燈光好光猛,座位闊落坐得舒服,好啱一大班朋友嚟聚餐。🍲湯底方面有好多選擇一共有1️⃣9️⃣款有辣有唔辣,而我揀咗藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋,呢個湯底無揀錯,飲落好鮮甜好濃郁嘅菇菌味,係未打邊爐之前飲咗幾碗🤣。今次我哋揀咗Set C任食套餐:🥩極級SRF極黑和牛肩脊肉極級Prime Grade安格斯牛頸脊西班牙伊比利亞黑毛豬Prime Grade美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片肉類質素好好,油脂分佈平均,每一片嘅肉色澤鮮艷,同朋友encore咗好多碟牛😋。🦐另外有超過6️⃣0️⃣款火鍋配料,可以用scan QR Code方便落單,海鮮類好新鮮蜆肉好乾淨係沙,海蝦鮮甜,口感彈牙。丸類我最鍾意食醬爆濃芝士牛丸,手工三寶丸(墨魚丸、豬肉丸、牛肉丸),丸類質素唔差,口感彈牙,手工整嘅丸食落好入味。🐔平時鍾意食雞肉嘅我,嗌咗雞髀肉肉質嫩滑,就算煮耐咗都唔會好乾好韌。蔬菜類揀咗冬瓜、萵筍、唐生菜,蔬菜新鮮顏色好翠綠,冬瓜煮耐啲會好吸晒湯底嘅精華好入味。🧃飲品吧有有自家製飲品同其他飲品,二刷呢間餐廳,一定揀返自家製愛文芒果茉莉花茶,味道唔會

今次我哋揀咗Set C任食套餐:🥩
極級SRF極黑和牛肩脊肉
極級Prime Grade安格斯牛頸脊
西班牙伊比利亞黑毛豬
Prime Grade美國安格斯牛肉
西班牙無激素豬肉片

🧃飲品吧有有自家製飲品同其他飲品,二刷呢間餐廳,一定揀返自家製愛文芒果茉莉花茶,味道唔會太甜,唔會有好假嘅芒果味,有淡淡茉莉花味好解膩。

每枱都會送自家製Shake Shake黃金地瓜條,會提供呢4️⃣款味粉(甘酶/蕃茄/香辣/海苔),比你混合埋地瓜條一齊食。

🥥🍫最後雪糕每人一杯,揀咗Movenpick椰子味同朱古力味,今餐飯食得好滿足。

1957 views

2025-02-03
Dinner
【油尖旺區】【馬祖無限時台灣養生涮涮鍋】同美女朋友喺旺角搵嘢食,想搵間可以坐耐啲嘅餐廳,我推薦試呢間無限時嘅台式任食火鍋。之前同震華哥食過一次,今次推薦畀美女朋友再試。同上次一樣,我哋都係食佢哋嘅「台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐」嘅最貴嗰個,始終係同美女朋友食,不敢怠慢。湯底「藥膳椰子雞涮涮鍋」一上就勁香椰子味,個餐就主要食「極上 Prime Grade 霜降牛小排」、「極級 Prime Grade 安格斯牛頸脊」、「西班牙伊比利亞黑毛豬」、「Prime Grade 美國安格斯牛肉」、「西班牙無激素豬肉片」,我就不停翻兜牛小排呀。個套餐就包咗一個小食,係佢哋嘅「黃金地瓜條」,脆口得嚟蕃薯味又香,又可以自己加味粉。而佢哋其他火鍋料質素都高,例如「是日精選海鮮」嘅「沙白蜆」,隻隻都好肥美,又鮮嫩多汁。另外「手工墨魚滑」同「爆漿濃芝牛丸」都係我較為中意嘅 。飲品櫃除咗有罐裝飲品,仲有自家製冷泡茶。不過我同上次一樣都係貢咗去佢哋個熱飲櫃,奶類同茶類都有。最後一人可以揀一樣甜品,Dreyers 同 Movenpick 嘅選擇都有,正。埋單 $1016,無限時任食牛小排真係冇得輸,係飲飲食食傾吓偈嘅不二

飲品櫃除咗有罐裝飲品,仲有自家製冷泡茶。不過我同上次一樣都係貢咗去佢哋個熱飲櫃,奶類同茶類都有。最後一人可以揀一樣甜品,Dreyers 同 Movenpick 嘅選擇都有,正。埋單 $1016,無限時任食牛小排真係冇得輸,係飲飲食食傾吓偈嘅不二之選。。。

(地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓)

@mazunlimitime

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #太子 #旺角 #旺角東 #馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #極上PrimeGrade霜降牛小排 #藥膳椰子雞涮涮鍋 #極級PrimeGrade安格斯牛頸脊 #西班牙伊比利亞黑毛豬 #PrimeGrade美國安格斯牛肉 #西班牙無激素豬肉片 #1am1619 #1ambackup

2025-01-02
早排又同家姐兩個人行街食野,主要系陪家姐放鬆下。加上天氣凍凍地,就去左馬祖打個邊爐🫕。餐廳位於鬧市之中,以台灣風味和健康養生作為主打。  鴛鴦鍋底挑選了藥膳花膠雞湯底、雜菌壽喜燒湯底,兩款味道鮮美。藥膳湯底以花膠和雞肉熬製而成,湯色清澈,帶有淡淡的藥材香氣。而壽喜燒湯底融合各種新鮮雜菌,帶有一絲甜味。  小食、肉類、丸類都款式多多。極尚prime Grade霜降牛小排的肉質極為鮮嫩,油脂分佈均勻,涮煮後的肉片彈牙,讓人忍不住一片接一片,完全無法抗拒。  茶飲我就最愛冷泡茶,愛民芒果茉莉花茶、冷泡日月潭蜜香紅茶、冷泡桂花烏龍等,三款都有茶既醇香,又可以解膩!

2025-01-17
Lunch
2025-01-21 2051 views
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋最近天氣凍凍地,去咗旺角瓊華中心打邊爐,有一間火鍋店叫「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋」,呢間火鍋店如果喺1930前離座就會有八折優惠,每人只係$247,無限時就要收正價價錢$308,我就揀咗A餐「Prime Grade 美國安格斯牛肉 +西班牙無激素豬肉片」,出面係無自助區,只有飲品同醬料放喺出面,其他所有食物都要用QR code落單,落完單之後好快就上枱,店員收拾食具都好快,又唔會漏單,服務非常好!肉類有Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片、沙茶牛肉、爽滑豬肚、雞髀肉、牛柏葉、鹵水豬耳、鹵水豬大腸同鹵水雞腎!炸物有炸魚皮同響鈴卷!手工配料有手工三寶丸、手工墨魚滑、手工墨魚丸、手工黑松露墨魚丸、手工黑松露墨魚滑、手工潮汕豬肉丸、手工梅菜豬肉丸、手工麻辣牛丸、手工牛丸、自家製手工白菜豬肉餃、自家製手工韮菜餃、蟲草花香菇雞肉餃同粟米冬菇豬肉餃!海鮮有生猛海蝦、脆鯇魚片、脆骨腩、白鱔片、花膠片、帆立貝、深海魚柳同墨魚仔!仲有好多火鍋配料、蔬菜類、麵類同甜品(雪糕每人只限叫一杯)等!湯底就揀咗藥膳花膠雞涮涮鍋,湯底配料好足料,花膠同雞件勁多,極度推薦大家
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋

炸物有炸魚皮同響鈴卷!

湯底就揀咗藥膳花膠雞涮涮鍋,湯底配料好足料,花膠同雞件勁多,極度推薦大家揀呢個湯底!

以下係我推介之選:
1.Prime Grade美國安格斯牛肉(9.5/10)
呢個美國安格斯牛肉切得好薄,食落好嫩滑,好有牛味!

2.生猛海蝦(9/10)
呢個生猛海蝦好鮮甜,如果肉質再彈牙少少就更好!

3.牛柏葉(9/10)
呢個牛柏葉唔會好硬,好彈牙,唔錯!

4.鹵水雞腎(7/10)
呢隻鹵水雞腎咬落有少少硬!

5.足八吋長蟹棒(10/10)
呢個足八吋長蟹棒夠曬長,有少少蟹味,出面買都幾貴下!

6.手打牛肉丸(10/10)
呢個手打牛肉丸好彈牙,好有牛味!

7.爆醬濃芝牛丸(10/10)
呢個爆醬濃芝牛丸小心入面好熱,入面芝士流心,牛丸本身好彈牙,好有牛味!

8.白蘿蔔(8/10)
呢個白蘿蔔好新鮮好甜,唯一唔好就係切得好薄!

9.油麥菜(9.5/10)
呢個油麥菜好新鮮,咬落唔覺得老同厚,平時打邊爐唔食菜嘅我都食咗好多油麥菜!

10.超甜粟米件(9.5/10)
呢個粟米真係好甜,平時打邊爐我都唔會食粟米,驚粟米皮痴牙,呢個粟米唔會痴牙,好掂!

11.花膠片(9.5/10)
呢個花膠片唔好睇佢細細塊好薄,其實好好味,反而出面厚身嘅花膠好硬,薄薄地細細塊鍾意食!

2人總共價錢$555.6,其他有加一服務費(計原價加一)!

個人口味總評分:9.18/10

@mazunlimitime

地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 #香港美食 #旺角美食 #旺角好去處 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong