2019-08-02 150 views
大家都有睇mccafe Juno同Kay個好正嘅新廣告👀Mccafe新出左6款芝士奶蓋飲品😋🍃茶嘅愛好者可以試下:芝士奶蓋四季春,芝士奶蓋抹茶 ☕️想飲咖啡又想要啲新鮮感可以試下:芝士奶蓋黑咖啡 ,芝士奶蓋岩鹽焦糖咖啡🍓想fresh啲可以試下:芝士奶蓋莓莓,芝士奶蓋芒芒 .
大家都有睇mccafe Juno同Kay個好正嘅新廣告👀
Mccafe新出左6款芝士奶蓋飲品😋
🍓想fresh啲可以試下:芝士奶蓋莓莓,芝士奶蓋芒芒 .
2019-07-31 114 views
好耐冇食過芒果雪糕啦呢個雪糕筒仲有埋朱古力同埋香蕉脆皮估唔到個香蕉味有少少似經典嘅鳳仙雪條試過真係會上癮㗎記住係麥當勞甜品站先有得買Remember to try out the banana flavourVery much like the old fashioned Fung sin ice creamBut the weather is way too hot now that it melts within 5 minutes hahaIt’s limited to try it out asap
好耐冇食過芒果雪糕啦
呢個雪糕筒仲有埋朱古力同埋香蕉脆皮
估唔到個香蕉味有少少似經典嘅鳳仙雪條
試過真係會上癮㗎
記住係麥當勞甜品站先有得買
2019-06-08 226 views
今日 天時暑熱 行街行到身水身汗, 行過見到juno和阿kay 幫McCafe 賣芝士奶蓋系列廣告海報好吸引, 寶貝女思思吵著要 飲士多啤梨沙冰, 所以揀咗杯芝士奶蓋 莓莓, 試一試伏唔伏。味道又吾錯喎, 有驚喜 !碎冰凍到上腦, 簡直係大熱天時解暑聖物,奶蓋稍嫌唔夠鹹!但要$38.5一杯 比Starbucks,東喜荼,天仁茗荼屬高中位價! 本來想試下新出嘅彩虹蛋糕, 但係剛剛飲完茶 好飽, 唯有留返下次再試!當日用信用卡簽賬滿,有優惠現金券回贈 。

2019-06-08
  • 芝士奶蓋莓苺
2019-06-04 126 views
昨晚同朋友出街食飯後,仲想吹多陣水,就一起去左McCafé 坐下+ 試新出既芝士奶蓋。近排廣告好hit ,仲要最愛既明星代言😆芝士本帶鹹味,加點鹽糖,令忌廉的味道更實在更富層次 透明杯內,厚厚奶蓋好似白雲咁懸浮著挺可愛呢🥰 我們點了三款🌟芝士奶蓋四季春 茶味清香又冇苦澀味挺解渴🌟芝士奶蓋芒芒芒果味挺濃郁 芒果迷必試🌟芝士奶蓋抹茶綿滑芝士泡泡內,摻雜著抹茶的甘香但略嫌甜了些少🎉Deluxe size 都幾大杯😁
昨晚同朋友出街食飯後,仲想吹多陣水,
就一起去左McCafé 坐下+ 試新出既芝士奶蓋。
近排廣告好hit ,仲要最愛既明星代言😆

芝士本帶鹹味,加點鹽糖,令忌廉的味道更實在更富層次
透明杯內,厚厚奶蓋好似白雲咁懸浮著挺可愛呢🥰
我們點了三款
🌟芝士奶蓋四季春
茶味清香又冇苦澀味挺解渴
🌟芝士奶蓋芒芒
芒果味挺濃郁 芒果迷必試
🌟芝士奶蓋抹茶
綿滑芝士泡泡內,摻雜著抹茶的甘香
但略嫌甜了些少
🎉Deluxe size 都幾大杯😁

不嬲都好鐘意飲芝士奶蓋嘅 而家McCafé都出左啦 咁我就可以隨時好方便都可以飲到 仲要飲落有驚喜 佢地啲芝士好濃 又好滑 配返啲茶 芒果 抹茶好夾👍🏼☺ 芝士奶蓋四季春 竟然McCafé嘅茶底可以做到咁清新 因為佢平時系主打咖啡 點知佢可以做到好濃既茶香 又唔會太甜 所以今次我對佢刮目相看芝士奶蓋芒芒 佢系有啲似沙冰 佢仲系茶底有陣陣嘅芒果茶香味 可以媲美坊間其他既芝士芒果茶 值得一試芝士奶蓋抺茶 尼個最特別 平時green tea latte就見得多 但尼個我系出面都無見過 但原來咁夾 green tea latte加芝士奶蓋一齊飲 正👍🏻
2019-05-27 107 views
琴晚睇電視見到謝安琪、麥浚龍為McCafé賣廣告📺先知道McCafé全新推出芝士奶蓋系列🧀連M記都有,不得不試吧😂食lunch拉埋兩個同事一齊黎試下🥳分別叫左芝士奶蓋四季春、芝士奶蓋莓莓、芝士奶蓋岩鹽焦糖咖啡🥤小妹主力飲芝士奶蓋莓莓🥤配搭生果口味😌夏日炎炎之下飲更解渴其餘兩杯就試左兩口🙈芝士奶蓋四季春茶底清清底😚更能突出芝士奶蓋味道芝士奶蓋岩鹽焦糖咖啡🥤咖啡加芝士😝猶如食緊咖啡味芝士蛋糕3種口味各有特式😉
琴晚睇電視見到謝安琪、麥浚龍為McCafé賣廣告📺
先知道McCafé全新推出芝士奶蓋系列🧀
連M記都有,不得不試吧😂
食lunch拉埋兩個同事一齊黎試下🥳
芝士奶蓋岩鹽焦糖咖啡🥤
咖啡加芝士😝猶如食緊咖啡味芝士蛋糕
3種口味各有特式😉
2019-05-23 125 views
McCafe新搞作,最近推出的芝芝莓莓是我頭號必試之選。原來一直喜歡飲奈雪之茶的我,係香港絕對暫未尋找到一間比它更優勝。今次見McCafe推出,馬上試左先!見著職員沖起,馬上便覺得失落,首先冰粒太大及多,然後見著加入紅莓糖漿(好像是,一大支膠樽),加入不是新鮮的果漿莓肉,最後攪拌。隔了一陣的狀態,已經出現分隔狀態。最表面的芝士層都算說滑口。中間的沙冰層,冰碎有點大顆,無食到果肉。最下層時就好像在喝果漿汁。坦白說,我還是忍著口水,等去深圳奈雪吧!
今次見McCafe推出,馬上試左先!

隔了一陣的狀態,已經出現分隔狀態。
最下層時就好像在喝果漿汁。
坦白說,我還是忍著口水,等去深圳奈雪吧!
2019-05-22 80 views
麥記都想響夏天同台式飲品分一杯羹,搵2位明星做代言人賣芝士飲料,呢幾日apps仲免費送一杯芝士碧螺春或芝士咖啡添,我同家人都裝左apps,所以每款換左一杯黎飲! 芝士碧螺春甜甜的,有茶味,唔澀,同芝士味都夾到,算唔錯! 但係芝士咖啡因為係齋啡黎既,好苦,又稀,兼且混和唔到芝士,最終係咖啡還咖啡,芝士還芝士,真係難飲到一個點! 如果係奶咖啡應該會好飲d...…而所謂大杯裝,就係似星巴克大杯既size,唔算好大杯。總結 : 坊間台式茶店更啱飲!
如果係奶咖啡應該會好飲d...…
而所謂大杯裝,就係似星巴克大杯既size,唔算好大杯。
總結 : 坊間台式茶店更啱飲!
芝士碧螺春

難飲的芝士咖啡
2019-05-18 112 views
#cassiegetfat-麥當勞Mc Cafe最近新推出左芝士奶蓋系列。我今日就試左依個芝士奶蓋四季春($25)。🍵-芝士奶蓋不錯,陣味都算濃郁。不過對比喜茶,都係喜茶好飲啲。四季春茶味都唔錯,但我覺得兩樣野唔係好配。重點係無得少冰!!成杯野超多冰,好凍,同埋啲味會變淡。😣🤔-依家下載麥當勞APP就有得免費飲一杯,或者享用買一送一優惠,大家快啲去試下新野啦。-味道評分▶️🌕🌕🌗🌑🌑 (2.5)抵食評分▶️🌕🌕🌑🌑🌑 (2)回購評分▶️🌕🌑🌑🌑🌑 (1)-IG: cassiegetfat / cassiecwy
#cassiegetfat
味道評分▶️🌕🌕🌗🌑🌑 (2.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌑🌑🌑 (2)
回購評分▶️🌕🌑🌑🌑🌑 (1)
IG: cassiegetfat / cassiecwy

2019-05-16 86 views
-🔺免費換領一杯大杯裝芝士奶蓋四季春/黑咖啡😍😍🤤🤤🤤🤤-今日無意中發現只需 下載 麥當勞APP❗️❗️登入/註冊做會員,揀取最近你既麥當當地點,然後就有免費優惠券出現架||~~~ 真係好方便-優惠期由即日起去到22/5日咋!真係好想叫埋親朋好友換番杯試下佢啦❗️❗️-1️⃣芝士奶蓋四季春 好飲指數:7.5/10比想像中好飲喎,四季春味好清新 芝士奶蓋係冇喜茶咁濃厚架啦,但個味道都唔差,薄薄地,都幾醇😋😋-
🔺免費換領一杯大杯裝芝士奶蓋四季春/黑咖啡😍😍🤤🤤🤤🤤
今日無意中發現只需 下載 麥當勞APP❗️❗️
真係好方便
優惠期由即日起去到22/5日咋!
真係好想叫埋親朋好友換番杯試下佢啦❗️❗️

1️⃣芝士奶蓋四季春 好飲指數:7.5/10
比想像中好飲喎,四季春味好清新
the 🍿Popcorn Show🍿💛 ✨Caramel popcorn Latte☕️ & Cheesecake🍰..Wincy話你知。。holic係第一次堂食McCafe👻。哈哈哈 行街經過見McCafe✨新推出 心思思 想試試。爆谷哥🍿呢排好hit呀!繼爆谷雞🐥`爆谷雪糕🍦;爆谷咖啡☕️`爆谷蛋糕🍰。。唔知下次仲會有爆谷咩呢❓..Cheesecake🍰 味道還好 加上爆谷更sweet 呢;而latte☕️ 加上爆谷裝飾更吸引吧。不過當然是偏甜了一點點❤️ 但偶意趁熱潮來一齊食下 都幾過癮架。..唔同你講 食件蛋糕`飲杯咖啡再講😋🍴..
the 🍿Popcorn Show🍿💛
Wincy話你知。。holic係第一次堂食McCafe👻。哈哈哈 行街經過見McCafe✨新推出 [焦糖爆谷鮮奶咖啡🍿☕️ & 爆谷焦糖芝士蛋糕🍿🍰🍴] 心思思 想試試。

唔同你講 食件蛋糕`飲杯咖啡再講😋🍴
2019-03-31 127 views
今次終於可以在Mc Cafe現場試新飲品嘿嘿 由於有爆谷的關係 所以用了玻璃杯裝·焦糖爆谷鮮奶咖啡·焦糖爆谷朱古力現場飲的味道比外賣的好一點而且賣相也好一點呢haha此終用了焦糖 所以味道偏甜一定要點微糖才可以飲到咖啡/朱古力的味道凍飲的賣相更為吸引 但不喜歡飲凍咖啡😂所以熱飲就好了🤭 最緊要品嚐到咖啡☕
今次終於可以在Mc Cafe現場試新飲品

一定要點微糖才可以飲到咖啡/朱古力的味道

凍飲的賣相更為吸引 但不喜歡飲凍咖啡😂
所以熱飲就好了🤭 最緊要品嚐到咖啡☕
2019-01-23 222 views
有時候想吃甜的 分店很多的McCafe也是一個好選擇 這次終於試了蛋糕層層疊系列紅豆抹茶蛋糕層層疊千層蛋糕的班㦸皮濕潤不乾 但不算特別薄忌廉頗滑 但較甜 抹茶味較淡中間夾雜著軟硬適中的紅豆 最底側是海綿蛋糕 口感算是豐富購買任何中杯或大杯裝飲品 加$18就有蛋糕 這個價錢 算是不錯荳奶抹茶是我到McCafé經常會喝的喜歡它 淡淡抹茶香 荳奶味重 不會太甜不過這次吃完蛋糕再喝 覺得完全沒有甜味 可能喝這杯荳奶抹茶時 還是吃點鹹的較好
紅豆抹茶蛋糕層層疊

荳奶抹茶
是我到McCafé經常會喝的
喜歡它 淡淡抹茶香 荳奶味重 不會太甜
2019-01-21 111 views
秋冬裡,一杯熱乎乎的熱飲最吸引,適逢有著這個玫瑰朱古力咖啡系列,馬上當然想試試看。沖得都算快,而且一收到,已經嗅到清香.已經勾起我的飲朱古力的意欲.不但有一杯熱的朱古力,而且還有一顆朱古力附贈。同時看到朱古力的拉花好漂亮,看到已經覺得好開心,還有玫瑰花瓣,看到已經覺得浪漫感加分。飲下去也有淡淡的玫瑰清香味道,而且還有濃郁的朱古力味,飲下去馬上暖胃又滿足,這次這個限定版真的不錯.有機會再試試其他的口味。
秋冬裡,一杯熱乎乎的熱飲最吸引,
適逢有著這個玫瑰朱古力咖啡系列,馬上當然想試試看。

沖得都算快,而且一收到,已經嗅到清香.
已經勾起我的飲朱古力的意欲.
不但有一杯熱的朱古力,而且還有一顆朱古力附贈。
同時看到朱古力的拉花好漂亮,看到已經覺得好開心,
還有玫瑰花瓣,看到已經覺得浪漫感加分。

飲下去也有淡淡的玫瑰清香味道,而且還有濃郁的朱古力味,
飲下去馬上暖胃又滿足,這次這個限定版真的不錯.
有機會再試試其他的口味。
2018-12-16 149 views
記返之前去M記食抹茶系列,M記真係無時無刻都咁多人!🍰紅豆抹茶蛋糕層層疊$17造型很精緻,頂層還撒上可可粉製造虎紋的效果呢!感覺好似老虎紋理,幾有創意!造型好吸睛!千層蛋糕一層層堆砌,入口香甜,吃到一半感覺有點甜膩,抹茶味道較淡,真心甜,可能因為夾層是白朱古力,喜歡吃甜食的應該會喜歡,但我就麻麻啦!🍵虎紋紅豆抹茶(少糖)$30.5我點了半糖,入口是淡淡的豆奶味,紅豆和抹茶的味道比較隱約,但整體順口香濃。
記返之前去M記食抹茶系列,M記真係無時無刻都咁多人!

🍰紅豆抹茶蛋糕層層疊$17

🍵虎紋紅豆抹茶(少糖)$30.5