2020-12-20 165 views
聖誕節就到了,McCafé 新推出套餐新餐肉蛋沙律意式飽 + 麥提莎熱朱古力($42),裝著熱朱古力的紙杯有棵聖誕樹🎄充滿節日氣氛,再配上一包麥提莎,啱哂而家咁凍的天氣!飲一啖食一粒又得,壓碎散上熱朱古力亦得,濃濃的朱古力口味勁正🍫😋.再配上新餐肉蛋沙律意式飽 ,新餐肉口感似午餐肉,但食完無滿口肥膩味精的感覺,跟碎蛋一向相當夾味,食完呢個set真係一個good morning,開心暖粒粒好滿足❤️
2019-05-13 116 views
到左下午茶的時間 總要食點東西得知McCafe推出套餐 所以也來試試看·下午茶套餐 HKD$32套餐可以自選一杯飲品及一件蛋糕🤤🤤我覺得價錢比散買的便宜 買開的朋友也知道一杯咖啡是多少錢-爆谷焦糖芝士蛋糕-芒果軟心小雞-荳奶阿華田脆脆我們選擇了這幾款食物 雞雞造型挻新鮮的雖然這些也不是新出的產品來但偶爾食個下午茶也不錯吧🤭🤭我用了在街上派的鮮花來拍照原來拍照出來的效果也不差耶~感覺我是在特色咖啡廳食下午茶🤭🤭
到左下午茶的時間 總要食點東西

我們選擇了這幾款食物 雞雞造型挻新鮮的
雖然這些也不是新出的產品來
但偶爾食個下午茶也不錯吧🤭🤭

我用了在街上派的鮮花來拍照
原來拍照出來的效果也不差耶~
感覺我是在特色咖啡廳食下午茶🤭🤭

2019-05-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$32 (Tea)
2018-03-17 118 views
今日不想吃肉,又想輕鬆坐一陣,所以揀左黎呢間。第二間好多人,食都食得唔舒服。果然,夜晚七點這裡不算多人,仲有梳化位坐添。我叫了中杯美祿恐龍,要少甜,脱脂奶,不,原來個D美祿粉係好甜架,早知唔搞渾啦!我仲叫左份小龍蝦芝士蛋沙拉意式包,真係好好食,暖暖的,加埋熱美祿,真係好溫暖啊!

2018-03-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2017-11-24 85 views
見到近排咁多人食McCafé 決定挑戰一番嗌左snowy mint mocha x Lindt 同chocolate layer cakeChocolate layer cake 最有驚喜皮睇落唔薄 但食落同cream 融埋一齊朱古力亦唔係死甜 值得一試雖然點都比唔上外國黎既千層蛋糕但我覺得亦算唔錯Snowy mint mocha x Lindt不過不失胜在個泡打得夠厚我本身唔係中意飲咖啡既人但尼個我接受到薄荷味少少地湛出黎同mocha既味道互相結合唔會搶左對方味道
見到近排咁多人食McCafé

同mocha既味道互相結合
唔會搶左對方味道
2K
2016-05-28 297 views
啡癮起, 見有 McCafe 便衝去買杯啡頂癮 ....我點的是 Iced Black Coffee 中杯 ~ Iced Black Coffee (中杯)這是中杯的 size .... 很細杯, 感覺是有點難以置信 ~ 冰粒少而碎, 味道芳香濃厚又順喉, 帶有中度的果酸 ~本篇完 ~
啡癮起, 見有 McCafe 便衝去買杯啡頂癮 ....
我點的是 Iced Black Coffee 中杯 ~
Iced Black Coffee (中杯)
冰粒少而碎, 味道芳香濃厚又順喉, 帶有中度的果酸 ~

本篇完 ~
Type of Meal
Other
2016-05-27 235 views
身為蛋黃哥的粉絲,當然要第一時間到McCafe及McDonald's享受一下蛋黃哥的風采。(左)焦糖布丁鮮奶咖啡 … McCafe推出的蛋黃哥咖啡,面層是豐滿而綿滑的奶泡,彈彈的質感,更顯得蛋黃哥的懶庸庸; 咖啡的焦糖布丁口味,我覺得是未見效果,是喝出有焦糖的甜,尾韻卻帶一絲的苦……親子蛋飯TASTIC … 配襯的蛋黃哥飯盒,很可愛也很美,尤其是那張用來包裹飯TASTIC的吸油紙。 吃完一份親子蛋飯TASTIC都會有飽的感受,只要把飯TASTIC 逐層分開放, 兩片香菇飯糰、一份粟米蛋及一塊炸雞扒,再加上蛋黃醬及咖喱蛋黃醬,層次味道豐富,(難道我今天的味覺有問題,因為食得到有一些東南亞香料的味道,奇怪)根本是一碟炸雞扒炒蛋飯,怎會吃不飽呀!?
2016-03-20 151 views
小龍虾芝士法式包,店員會先幫你reheat 食落去暖笠笠的小龍虾分佈得很均勻,虾味足,爽口,沙律醬配搭得剛好鲜奶咖啡香滑,加幾粒軟綿綿嘅綿花糖,咖啡味不會太濃,令入口更香,更能帶出奶味!不用花費太多,已經能休休閒閒high tea
小龍虾芝士法式包,店員會先幫你reheat

食落去暖笠笠的

小龍虾分佈得很均勻,虾味足,爽口,沙律醬

配搭得剛好
鲜奶咖啡香滑,加幾粒軟綿綿嘅綿花糖,

咖啡味不會太濃,令入口更香,更能帶出奶味!
不用花費太多,已經能休休閒閒high tea

2016-03-08
$42.5 (Tea)
2015-07-09 231 views
MC Cafe間中都會去光顧,總有一間附近,公司附近mc cafe最常去,今次分享這間分店較小去,話說星期二約了朋友去開心廣場吃飯,就約咗8:00,我返工在屯門,由屯門到元朗好近,7:00就到了元朗,早到元朗點好,我立即去了元朗大馬路分店買下野飲坐在係度hea下時間先,其實去cafe不一定要飲咖啡,我就幾愛飲豆奶抹茶,我見到mc cafe出了忌廉卷系列,我就選購伯爵茶和抺茶兩隻味,17元2件,再加豆奶抹茶(24元),抹茶忌廉卷抹茶味好淡,伯爵茶又是這樣,忌廉卷Cream好少,我較愛cream多忌廉卷,我覺得忌廉卷真的味道一般,只有豆奶抹茶才是好飲,抹茶味道好濃郁,甜味又不會太甜,元朗大馬路分店環境就覺得麻麻題外話笑臉給豆奶抹茶

題外話
笑臉給豆奶抹茶
2015-07-07
$45 (Last Night Supper)
2014-11-15 398 views
約左睇醫生未夠鐘,本來想去麥記食雪糕坐下等,見到MC cafe有芝士蛋糕,買咖啡蛋糕可以平$10order左一杯熱鮮奶楱子咖啡,一件原味紐約芝士蛋糕咖啡都幾香咖啡味,飲就幾滑有淡淡咖啡味同甜甜楱子味,味道ok芝士蛋糕好新鮮,甜味同酸味好平均,軟硬適中,餅底鬆化,重要都幾大件絕對係意外驚喜!
約左睇醫生未夠鐘,本來想去麥記食雪糕坐下等,
見到MC cafe有芝士蛋糕,買咖啡蛋糕可以平$10

order左一杯熱鮮奶楱子咖啡,一件原味紐約芝士蛋糕

絕對係意外驚喜!

2014-11-08
$43 (Tea)
  • 原味紐約芝士蛋糕
2008-12-03 37 views
雖然我只係去過呢間Mc cafe一次,但對佢ge印象又唔錯哦~~~ 可能係太夜去所以又係冇咩客人的意大利泡沫咖啡($19) 杯野雖然係中杯,但我覺得好大杯哦!! 泡沫好多,而且又香又濃,好飲~檸檬林明頓蛋糕($5)雖然只係小小的1件,但物有所值哦~ 真係有淡淡的檸檬味.外硬內軟的,可以試試唷~

• 檸檬林明頓蛋糕