2020-09-27 206 views
放假仲忙過返工嘅 #星期日 又嚟到🤪 趕唔切 #食早餐,#小秘書 唯有近近落 @mcdonalds 速食🍽 本來想食 #豬柳蛋漢堡 嘅我,見新出嘅 #蜜糖BBQ麥炸雞 🍗 都幾吸引,而且用 #麥當勞App 裡面嘅 #coupon,仲可以以優惠價$38就買到,一於試吓佢😉 外表不似預期嘅 #麥炸雞,望落去真係唔多開胃,不過內涵嘅嘢同男人一樣... 真係要試過先知🤣 充滿 #蜂蜜 嘅外皮,甜甜地仲有陣 #焦香嘅味道,#雞肉 仲好嫩滑添🤤 不過包 #薯條🍟 就好似 #隔夜油炸鬼 一樣,無嚟鑊氣👉🏻👈🏻 好在我一向唔鍾意食 #薯仔🥔嘅啫😉 #Balabalaba 🤩

2020-09-27
$38 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2020-08-19 80 views
$11可以食啲咩?#小秘書 呢日就用咗 McDonald's 手機App嘅 #優惠,居然係無附帶條件抵下買到9件 #麥樂雞 + 1杯 #凍奶茶😉 雖然明知唔係咁健康,不過有着數嘅嘢又點可以當睇佢唔到喎😅 況且依家過咗六點後都只能夠 #買外賣,簡直係我呢啲 #窮人恩物 呀❤️ 而最重要嘅係同款食物需求量大,幾乎每個 #人客 入到嚟都係order #麥樂雞,所以都好難會食到唔新鮮嘅嘢😉 拎到上樓都仲係熱㗎🤪呵!我自己就鍾意配埋啲 #泰式辣醬 一齊食,另有一番風味㗎🤤 不過最估唔到 #麥當勞 嘅 #凍奶茶 都拍得住 #茶餐廳 八成水準👌🏾你話我點可以唔心動吖🤪 balabalaba

2020-08-17
TakeAway
$11 (Other)
2020-06-27 174 views
M Logo is deeply rooted into HK citizens memory. With cheap and fast speed eating experience , it attracts people from all age to eat.  It is definitely a symbol of fast food culture in the world.It  can be  concluded into  3  categories.The Delivery Time is Fast The Price is Really Really CheapThe choice of food  is varyBig Mac is super delicious.With Big Mac嚴選七種上乘材料製作,兩塊軟嫩juicy的百分百純牛肉配上鬆軟芝麻麵包、新鮮生菜、清爽洋蔥粒及醒胃酸瓜,夾上香濃芝士與秘製醬汁,成為了麥當勞跨時代經典之作。而令一眾「牛魔王」垂涎欲滴、啖啖肉的Double Big Mac更以四塊百分百純牛肉炮製,口感層次豐富,Double滿足
The Delivery Time is Fast
The choice of food  is vary

而令一眾「牛魔王」垂涎欲滴、啖啖肉的Double Big Mac更以四塊百分百純牛肉炮製,口感層次豐富,Double滿足感震撼每顆味蕾!
2020-04-01 293 views
天氣有啲悶熱🌦🌚經過麥當勞買左個朱古力新地雪糕🍨,以前的是朱古力放雪糕上面的,係幾時開始改左朱古力放在雪糕下面😅,好奇怪,咁樣就要食晒上面的雪糕🍦才可以食到下面的朱古力😂
2020-02-24 203 views
休閒星期一 去左荷里活廣場行街 行到好攰諗住食個下午茶 點知好多餐廳都無開 最後又係揀返我最鍾意食嘅麥當勞🍔荷里活廣場間麥當勞有McCafe 我特別鍾情芝士蘑菇多士 今次都唔例外諗住叫一份食 但點知比我發現 每逢星期一至五三點至六點有下午茶優惠 有好多主食加杯飲品只係$33 不過我都係最鍾情芝士蘑菇多士 所以今次叫左一份食下午茶優惠:芝士蘑菇多士加凍Mocha $35芝士蘑菇多士食極都唔厭😋 不過其他分店會將份多士擺得好靚 鑽石山分店只係將份多士切開四份 就係交給客人 有點兒求期 以後食下午茶又多個地方選擇🥳

下午茶優惠:芝士蘑菇多士加凍Mocha $35

以後食下午茶又多個地方選擇🥳
2020-01-02 204 views
到一月一日,最好就是可以去食麥當勞的早晨全餐,有二款都有特價,而我就選了有熱香餅的餐,因為都已下午三時所以不多人很快就可以取到,因聽人們講如早上熱香餅要等三十分鐘才有,一打開入面有熱香餅仲有花生醬選擇十分開心,不過不夠熱度,配上花生醬都好味。包二片最好夾漢堡,包都軟熟不會太硬身好味,蛋就比較少同凍沒有蛋香。薯餅太淋身沒有脆度,飲品要了熱奶茶,奶茶的味都幾濃有奶味都不錯,一個人食晒成份餐其實都已經十分飽肚。如果逄假日都有這些全日早餐就好。
同兩個小孩去荷里活廣場午飯後,經過麥當勞被門口招牌吸引試一試新口味:脆皮朱古力新地筒,哥哥說不喜歡脆皮,也不緊要,因為也有沒有脆皮的朱古力新地筒,價錢還平$1添!總括而言,$6.5新地筒算幾好味😋,比起平時的牛奶味更甜,覺得特別一點。不過脆皮容易令雪糕溶快一點,小孩們吃時要份外小心滴喔!不妨留意用支付寶俾錢掃QR code,還有$10減$3優惠添!

2019-11-20 170 views
今日有時間食個麥當勞早餐,黎到鑽石山荷里活廣場呢間麥當勞,自助點餐竟然好快可以取餐,好快速呢,呢點太令人滿意~叫左個豬柳蛋漢堡加大橙汁,包和薯餅係味道方便偏咸左少少,但食物溫度係暖暖的,令到秋意漸濃的時候添上一份溫暖!
Type of Meal
Breakfast
2019-10-06 190 views
呢排香港負面新聞一浪接一浪😖 唯有美食可以帶俾我新希望❤️ 要多謝「麥當勞」今日帶比我 #苦中一點甜... 每次麥當勞有新出品,我都會想去捧場🙌🏻 尤其係今次新出嘅係「綠茶口味」,#小秘書 點可以唔試吓🤪 #麥當勞 嘅 #DessertKiosk 都好多fans㗎,每次都要預少少時間去排隊。今日好好彩第三個就輪到我。我揀咗新出嘅「西尾抹茶新地」, 雖然我唔知「西尾」係咩黎嘅, 不過味道比我想像中好,#綠茶脆皮 有濃濃嘅綠茶味🍵 反而雪糕味道冇咁突出,不過只係買$10杯咋,性價比高,認真好抵食👍🏻

2019-10-04
TakeAway
$10 (Other)
2019-08-23 105 views
呢個朱古力脆皮芒果雪糕🍦喺麥當勞都買咗一陣子,近排先有機會食到。港幣6.5一杯雪糕🍦對比起其他貴價野,係好抵食嘅。但個朱古力脆皮太甜,配落個芒果🥭雪糕🍦到就更加甜。 呢個價錢都叫做可以接受嘅,略嫌唧雪糕🍦姐姐技術差少少,眼見好多人,包括自己,個雪糕啲朱古力醬流到周圍都係, 個個人食都要跌到個朱古力脆皮周地都係。
, 個個人食都要跌到個朱古力脆皮周地都係。
2019-07-26 108 views
M記大家就食得多,但何謂一間好嘅M記呢?就係有辦法令你相信手上食嘅包就係全港最好食嘅包,即使佢同任何一個M記包都無分別。鑽石山呢間M記就完美體現到呢點。由你打算食幫襯呢間M記嗰刻開始,你就好似尋找緊一間隱世小店嘅隱世美食。一上電梯之後,你估唔到M記可以咁有家嘅感覺,全靠佢位於咁有家的感覺嘅商場。商場我哋本來食快餐嘅想像昇華至返屋企食阿媽住家飯咁。既然食M記,咁當然唔少得要食魚柳包啦。魚柳包係體積越嚟越少,價錢越嚟越貴嘅情況,味道咁多年都維持不變,實在相當難得。如果周圍望下,會發現好多公公婆婆同你食緊一樣嘅包,分別係佢哋手上多咗一本奶茶。係只此一家嘅奶茶。見到佢哋飲得咁開心,我都忍唔住叫返杯試下。奶同茶嘅比例非常有性格,配搭魚柳包一齊食,簡直好似用十幾蚊嘅價錢食咗餐放題咁。無論係口嗰種令人泥足深陷嘅質感,定係奶茶同魚柳加起嚟嘅豐富層次,都好似呈現緊鑽石山M記一貫嘅宗旨--就係一加一並唔等於二。

• 抹茶新地筒
2019-07-17 101 views
麥當勞快閃榴槤風味🤩馬來西亞D24榴槤+呂宋芒果🥭新地限定😋限時推出。榴槤芒果迷嘅我點可以錯過!超濃榴槤香,啖啖榴槤味,芒果味同榴槤味我當然揀榴槤為主🤪但芒果亦十分鮮甜,絕對唔酸。如果唔夠喉,加以+$15追加榴槤蓉😋唔知大家又鍾意邊個味多啲呢🤓限定快閃期間快啲買完返嚟話我知你又鍾意邊隻啦👍🏻 #麥當勞甜品站#期間限定#25蚊#D24榴槤麥旋風#芒果xD24榴槤麥旋風#馬來西亞D24榴槤#D24榴槤#呂宋芒果#呂宋芒果新地#榴槤加芒果#全新配搭

2019-07-05 69 views
今日睇廣告麥當勞出左18件麥樂雞即係意味住又係新醬汁同新shake shake粉可以試啦 今日同事全部放哂假 唯有出去獨食呢啲,comfort food la🤪🤪今次新醬有鹹蛋黃醬,南乳燒雞味醬,香草檸檬醬同埋之前已經有既蜜糖芥末醬鹹蛋蛋黃醬我本身有啲期待,可惜成品偏咸但又晤係香,我覺得同麥樂雞晤太襯南雞燒雞味就好有驚喜,佢亦到麥樂雞去左另一個層次😂😂😂😂似出面酒樓整既南乳雞but炸雞version 😂😂香草檸檬醬係一陣好清新既味道,用黎解下上面既咸味好好🤪my all time favourite蜜糖芥末醬,麥記其實係偏甜配方,不過食野最緊要岩自己口味嘛❣️
今日睇廣告麥當勞出左18件麥樂雞

香草檸檬醬係一陣好清新既味道,用黎解下上面既咸味好好🤪

2019-06-29 54 views
今日真係好鬼熱,加上 #學校 做緊維修,搞到上落 #泳池 部lift都用唔到,唯有靠對腳🤪 落咗堂為咗獎勵吓自己,就去 McDonald's 再試吓佢哋今年 #捲土重來 嘅 #D24榴槤麥旋風🌪 仲記得 #小秘書 上年彈到佢 #一文不值 嗎?騙人嘅 #麥記 求其加啲 #榴蓮jam 上去就話係 #榴槤雪糕,而且貨源不足,賣咗幾日就剎停😅我覺得今年出新出嘅 #D24榴槤麥旋風 比上年嘅味道好,起碼都感覺到有少少 #榴槤果肉,但係始終都係醬還醬、雪糕還雪糕... 不過以$25一杯嚟講,ok啦💨💨💨

2019-06-27
TakeAway
$25 (Other)
2019-06-13 70 views
睇完戲好肚餓,唔想等位食嘢。唸起近排出咗菠蘿蝦堡好想試下,本身以為會係大大個,點知只係類似魚柳包嘅大小,外表有d頹。不過味道都ok好食。菠蘿酸甜配搭炸蝦塊幾夾,菠蘿可以中和到炸蝦既油膩同熱氣。但我覺得沙律醬太多,沙律醬浸濕曬個包。建議叫少醬。呢間分店幾好坐,環境舒適。
睇完戲好肚餓,唔想等位食嘢。

但我覺得沙律醬太多,沙律醬浸濕曬個包。建議叫少醬。

呢間分店幾好坐,環境舒適。
2019-06-09