2023-09-28 155 views
豬柳扭扭粉就叫咗雞湯,豬肉柳質地鮮嫩多汁,搭配扭扭粉一起食用,口感非常之豐富!真是非常之值得推介!扭扭粉有著彈牙的口感!分量都非常足夠,肉的分量就比較少,不過都值得推介!

2023-09-19 128 views
早餐轉左飲升級白咖啡,依然係好好味,早餐必嗌嘅就梗係薯餅,配埋最新嘅咖啡,有好多推廣,本身已經包咗免費升級黑咖啡,但我加咗兩蚊要奶,咖啡味好香濃,配埋薯餅一流👍
2023-09-01 93 views
今次淨係想講吓啲薯條,特別好食,當你咬下去時,你會首先感受到外皮的脆度。這薄薄的外皮炸得恰到好處,既不會太硬,也不會太軟。咬開外皮後,你會發現裡面是蓬鬆而軟嫩的馬鈴薯,它們保留了香甜的味道。這種外脆內嫩的組合是無可比擬的
2023-08-29 74 views
今朝開工前搭車碌手機見麥記出新品,身為現代神龍氏當然要去嘗一嘗。lunch去咗試cheeselovers 1人盛宴,三重芝士安格斯漢堡,加3蚊轉黃金薯角,飲可樂(雖然係神龍氏嘗百草,但佢哋嘅特飲,恕我唔識欣賞),仲有一個KitKat批。個包ok,雖然食唔出有3款芝士,2款都食得出,如果芝士份量多啲會好食啲。(本人係cheeselover)件牛都算厚嘅,不過乾同無乜味,如果加多啲洋蔥應該會惹味啲。今餐其實係衝著個KitKat批而嚟。外殼略嫌太厚,朱古力漿不太甜,有少少似金莎個涵,都幾好食,不過上一期個粟米批好似好食啲。

今餐其實係衝著個KitKat批而嚟。
三重芝士安格斯一人盛宴
KitKat批
2023-08-29
$59 (Lunch)
三重芝士安格斯一人盛宴
KitKat批
2023-08-25 106 views
放假路過時,看到一家麥記在二樓,於是和朋友一起上去回味一下。我們點了麥炸雞和脆辣雞腿包。麥炸雞我已經吃過好幾次了,它的大塊肉又脆又有風味,非常好吃。它已經成為我去麥記必點的經典餐點。蜜糖味的麥炸雞,價位稍高一些,但我更喜歡它們的經典的BBQ脆皮口味。薯條熱辣辣新鮮炸好。外酥內軟,每一根都帶著香脆的口感。在麥記享用美食的時光,讓我們回味起過去的美好時光,也創造了新的回憶。麥記提供的快餐選擇總能滿足我們的味蕾,讓我們度過愉快的用餐時光。
薯條熱辣辣新鮮炸好。外酥內軟,每一根都帶著香脆的口感。
2023-08-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
  • 麥炸雞
【#阿女零食篇】麥樂雞已經40歲,對阿女來說是小時候的經典。今回麥當勞為慶祝麥樂雞面世40周年,特意再推出18件麥樂雞及4款特色麥樂雞醬。當中有全新煙燻芝士醬,濃郁芝士香和煙熏味,口感Creamy,配麥樂雞最惹味。其它還有酸甜醒胃的「蜜糖芥末醬」、充滿夏日風情的「星洲咖喱醬」和火辣的「蒜辣蛋黃醬」,新鮮感極高。
2023-07-27 74 views
話說尋日收工唸住食老麥當晚餐。咁我平時習慣搭車時用手機落單,早2個站落單,行到去就有嘢食拎,唔使等,好方便。見鹽酥麥炸雞餐做特價36蚊仲送多個批,就唸住試吓(因為未試過鹽酥麥炸雞同菠蘿批)。點知落單但付款唔成功,發現原來所有批都賣曬,咁唸住36蚊麥炸雞都扺就照食。但攪咗一輪都落唔到單,算,都已經攪到落車,就直接行去買。去到有個妹妹做收銀,我order一份鹽酥麥炸雞餐加美祿麥旋風,見住佢落單36蚊麥炸雞加16蚊麥旋風。我問跟餐唔係11蚊麥旋風咩?佢定一定神先改番單。咁我知道可能佢都攰月同人有錯手,只係想提大家留意吓(千其唔好又話咩食老麥要乜酒店服務西客之後公審我)
話說尋日收工唸住食老麥當晚餐。

佢定一定神先改番單。

鹽酥麥炸雞
美祿麥旋風
2023-07-26
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
鹽酥麥炸雞
美祿麥旋風
2023.07.25【7.25  繼續麥炸雞 @ 德福 麥當勞】雖說前天已吃燒雞昨天又吃了老麥但畢竟前天的燒雞 和 老麥蜜糖BBQ麥炸雞不同嘛而我今晚有加班,想快快解決肚仔餓然後再上樓努力最愛雞槌Nice蜜糖BBQ本來就是好吃的保證感覺近似炸但非原味麥炸雞裹粉炸肉嫩多汁這家薯條夠熱好吃繼續用優惠劵$362件蜜糖BBQ麥炸雞薯條菠蘿吉士批咖啡連續2天麥當勞連續2次超值套餐我想這週我大概應該不會再吃老麥了吧整體味道:♥♥♥♥♡環境:♥♥♥♡♡服務:♥♥♥♡♡衛生:♥♥♥♥♡抵食:♥♥♥♥♡Deliverule 溫度 ★★態度 ★★味道 ★★♡ 麥當勞 ♡  ♡ 九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F21號舖 ♡
2023.07.25【7.25  繼續炸雞 德福 麥當勞

雖說前天已吃燒雞
昨天又吃了老麥
但畢竟前天的燒雞 和 老麥蜜糖BBQ麥炸雞不同嘛
而我今晚有加班,想快快解決肚仔餓
然後再上樓努力

♡ 麥當勞 ♡

♡ 九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F21號舖
2023-07-25
Waiting Time
16 Minutes (Dine In)
$36 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
  • 蜜糖BBQ麥炸雞
咁啱早幾日公司整server全體同事一律在家工作有咩梳乎得過喺屋企食住豐富嘅麥當勞早餐開工輕輕鬆鬆過一個早上.用麥當勞app落單仲有優惠券較啱時間先落去攞 就可以連等嘅時間都慳返另外 呢間職員算ok 冇話落親order都有野執錯執漏.🍽 炒雙蛋脆雞飽軟綿綿嘅麵包 炸到香口嘅脆雞 加上滑嘟嘟炒雙蛋搭配埋開胃醬汁有兩隻蛋同雞肉叫做食麥當勞之餘都攝取返多啲蛋白質🤨🤨🤨(先唔講件雞係炸的🤣).加多份熱香餅冇咗早排嘅阿華田脆脆熱香餅變返糖漿同味道好假嘅牛油但係咁至係係由細食到大熟悉嘅味道🤭🤭
咁啱早幾日公司整server
加上滑嘟嘟炒雙蛋
搭配埋開胃醬汁
有兩隻蛋同雞肉
叫做食麥當勞之餘都攝取返多啲蛋白質🤨🤨🤨
(先唔講件雞係炸的🤣)
加多份熱香餅
冇咗早排嘅阿華田脆脆熱香餅
變返糖漿同味道好假嘅牛油
但係咁至係係由細食到大熟悉嘅味道🤭🤭
2023-06-24
TakeAway
$50 (Breakfast)
2023-06-17 95 views
又返到嚟,我最愛食嘅菠蘿蝦堡😍每年咁上下呢一個時候就會推出返菠蘿蝦堡!唔知點解真係好鍾意食😍今次仲Crossover埋角落生物🤣🤣真係好得意!希望呢個包可以爭取到長期都有唔使一年先食一次🤣🤣🤣
又返到嚟,我最愛食嘅菠蘿蝦堡😍
每年咁上下呢一個時候就會推出返菠蘿蝦堡!
唔知點解真係好鍾意食😍
今次仲Crossover埋角落生物🤣🤣
真係好得意!
希望呢個包可以爭取到長期都有
唔使一年先食一次🤣🤣🤣

2023-05-01 144 views
今日到訪九龍灣德福廣場嘅一間麥當勞,餐廳環境衛生,全新裝修,感覺企理乾淨!今日去食佢哋新推出嘅玉子將軍漢堡 漢堡包非常美味度十足,配合埋紫菜味shark shark粉!真係出色
度十足,配合埋紫菜味shark shark粉!真係出色
2023-04-30 116 views
搬咗入新界多年,唔知原來德福已經發展到咁樣 麥當勞越開越大間,而呢間麥當勞嘅客流量都非常高 佢哋嘅食品都非常出色 尤其是玉子將軍漢堡 即叫即制 佢哋保證嘅漢堡包出嚟都係新鮮薯條都係即炸非常正!
2023-04-29 76 views
平時都好少食早餐,通常都係食個包、食餅乾、飲杯咖啡奶茶就算。😂於是決定試吓食麥當勞嘅早餐,叫咗個雞扒通粉豬骨濃湯、配一杯熱咖啡、再加多兩塊薯餅。豬骨濃湯味道非常之夠,再加上扭扭粉配粟米,口感配搭非常之好。👍👍👍雞扒亦都好林唔會太煙韌。最正嘅就係薯餅、一塊點可以滿足到我呢,所以我一定要食多一塊。😋薯餅一定要食先,因為要趁熱食。薯餅嘅水準非常之好、非常之脆,非常之好味。配埋一杯高質嘅熱咖啡,配合相當好。

配埋一杯高質嘅熱咖啡,配合相當好。

TakeAway
🍔黄金菠蘿雞堡 $31 (5/10)打開個包好似縮咗水咁,係板燒雞腿包嘅雞扒,黑椒汁好鹹,好彩有塊菠蘿解膩,普普通通偏鹹,建議食返正常嗰隻板燒雞腿包😂🍔紅豆吉士批 $10 (6.8/10)紅豆好香濃唔會太甜,吉士就冇乜味,但都正正常常啦!推薦指數: 6/10向來新年嘅賀年包都係麻麻地,今次食超級鹹,真係唔使試,太耐冇食麥當勞覺得真係貴咗好多😂有冇買嗰啲特價優惠餐,真心唔算高性價比。

🍔黄金菠蘿雞堡 $31 (5/10)

🍔紅豆吉士批 $10 (6.8/10)
紅豆好香濃唔會太甜,吉士就冇乜味,但都正正常常啦!

推薦指數: 6/10
2022-09-28 540 views
🌞從小到大的好朋友「麥當勞」篇~~~*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉每次當麥當勞廣告新品時,都會讓人好心動,因為媽媽都好久先帶我地黎食麥當勞,麥當勞變成一種奢侈或是一種獎勵,也是一種快樂嘅回憶,都宜家長大成人要食麥當勞時都會覺得有種興奮嘅感覺😂😋😋😋今次嗌咗👇👇👇1.鹽味焦糖朱古力批小編本身唔鍾意常態販售嘅蘋果批,不過處此之外麥當勞幾乎出什麼批都很合小編胃口,今次鹽味焦糖朱古力口味口味很出奇,竟然唔會覺得好甜,更加可以食到咸咸嘅鹽味,ㄧ啖咬落去覺得好脆口同埋好香,利用本身教堂嘅香味卻不會太甜,朱古力本身也不是很甜,很適合想吃又怕好甜膩嘅人。環境🐽🐽🐽🐽食物🐽🐽🐽價格🐽🐽🐽🐽服務🐽🐽🐽
🌞從小到大的好朋友「麥當勞」篇~~~
*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉
😋😋😋今次嗌咗👇👇👇