趕時間想食快餐?同事話齋: 就咪去德福麥當勞喇!其實呢~ 麥當勞嘅員工快手嘅,只係流程出現好大問題!落單、廚房、執單都好快手,但唔知點解响派餐叫號碼時就塞死晒 我覺得係人手分配問題,可能經理覺得叫號碼好簡單,就俾啲新人去做。但係佢哋往往手忙腳亂,對單時分開堂食定外賣,外賣入袋再執飲品,再叫號碼。叫叫吓有人問攞飲筒、茄汁、紙巾、紙袋又要停一停。唉~ 新人真係搞唔掂啦!我試過叫一杯奶昔,我見擺咗响度好耐都唔叫我個號碼,問佢可唔可以俾咗我先,個姐姐仔竟然話要跟號碼派食物,我杯奶昔搞到溶晒都未得,最後我又要佢換過杯俾我。叫杯奶昔前前後後等咗20分鐘以上 早餐如此,午餐下午茶都係咁,真係絕望了!唔等就最好去隔離 Mac Cafe,貴少少但好味啲又啱駛呆等,等到一肚氣!Mac Cafe 比 Pacific, Starbucks 差少少,但平啲都OK嘅!個人推介 Bagel (w/cream cheese) 下,小麥圈烘得脆卜卜,配香濃忌廉芝士,美食果然來自卡路里Cappuccino 牛奶好多,奶味蓋過咖啡味,但勝在泡沫細緻幼滑,下午提神靠佢喇!
趕時間想食快餐?同事話齋: 就咪去德福麥當勞喇!

早餐如此,午餐下午茶都係咁,真係絕望了!

2018-12-01 76 views
今天正值星期六,去那都好多人,大商場更不用說,可以用人山人海去形容,基本上人流較多的商場,吃午餐都要排隊。工作後路過德福,想起還沒有試吃鋒味曲奇奶茶麥旋風,於是就心血來潮,就立刻去麥當勞買來試試!自己本身是一個奶茶控,喜歡吃奶茶的外種食品例如奶茶曲奇、糖等等,所以對這雪糕都抱有期望。 由於跟餐只需加$8.5就能買到奶茶麥旋風,所以最後決定買一個套餐—鋒味。整個包好像比其他包大一點點,不知道是否錯覺🙈肉醬位於最上層,份量不少,不過它是偏甜的,吃不出蕃茄醬味道,十分淡,可以說是甜味的肉醬。然後牛肉跟以往一樣沒分別,厚厚一塊,牛味挺濃,亦有肉汁,不過都略帶小乾。不過整體來說,又咸又甜,這個配搭有點怪,不過口味這東西本來就因人而異,所以這個不太適合我。對這雪糕充滿期待,到最後是失望至極!因為當時正值午餐時間,排隊點餐的人很多,等了10分鐘左右,眼見店員手快快就弄好這杯雪糕,心知不妙,不知道其他分店做出來的是否一樣,但這雪糕曲奇十分少,幾乎吃不到,雖然有奶茶曲奇,不過都只有細細幾粒。而整個雪糕跟奶茶混在一起,雖茶味算香濃,但雪糕十分甜,所以吃了幾口就吃不下去了。

肉醬煎蛋安格斯

2018-11-22 81 views
近日討論區不斷討論既鋒味2.0我今日終於忍唔住去試試先講吉烈洋蔥豬扒包打開個包賣相不錯咬落去冇討論區講既咁差尚算可以 芝士亦溶得恰當但奇怪係食落竟然比較似雞扒包味炸得麻麻及不夠脆香炒洋蔥及炸乾洋蔥 尚可帶出不同咬感但炸乾洋蔥較碎會散落包盒到Shake shake 粉 我就簡左燒味味道食落比較似燒烤味既BBQ粉而叉燒味不太突出菠蘿特飲就比較普通但會送一大塊菠蘿冰成個餐整體效果尚算可以用埋今期媽咪卡可獲送一杯 雪梨茶
近日討論區不斷討論既鋒味2.0

成個餐整體效果尚算可以
用埋今期媽咪卡可獲送
一杯 雪梨茶

2018-11-21 42 views
Happy Friday,就算遲到左少少都要去左M記食埋個早餐先返工!珍寶套餐份早餐,岩岩新鮮熱辣整好,更加特別好味,熱辣辣香噴噴既熱香餅好軟熟,搽埋香滑既牛油同糖漿,甜甜地好好味,食極都唔厭! 個人like炒蛋上落少少黑椒好味好多,就咁食就會啖味左d,豬柳煎得岩岩好本身豬柳已經夠晒味,所以乜都唔洗落都好好味,薯餅又新鮮出爐脆卜卜食埋個包搽d果醬一來味道冇咁單調,二來d果醬又好好味唔洗晒左再飲埋杯熱朱古力,暖胃又好飲,一餐美味既早餐!

珍寶套餐

再飲埋杯熱朱古力,暖胃又好飲,一餐美味既早餐!
TakeAway
2018-11-13 71 views
今天經過見到poster有脆香雞翼下午茶$15,限售2:30-6:00pm,有脆香雞翼兩隻+海鹽鮮檸梳打。見自己好耐無食過就入去食左個快閃下午茶。雞翼有一隻糸雞翼一隻糸雞搥。兩隻都好好味。面頭層炸粉又香又脆而且唔太厚。顏色唔錯炸得金黃色的唔太膿。杯海鹽鮮檸梳打勁大杯。lemon有三片色擇新鮮。梳打味道清甜加了海鹽帶點點鹹味更好味。overall 來說感覺清新而且中和了雞翼的油膩很不錯👍。下次經過會再食!

2018-10-14 114 views
知道又有返朱古力脆皮雪糕,梗係要食啦揀左脆皮朱古力新地大窩夫筒($12)慢慢等左陣,就形成左脆皮朱古力窩夫筒食落脆卜卜朱古力醬流左入雪糕入面,食到中段都有大大舊既古力,真係好不過食呢款要小心d,見另一個顧客d醬未變脆脆就打直拎,流到一手一地都係
知道又有返朱古力脆皮雪糕,梗係要食啦
朱古力窩夫筒食落脆卜卜
朱古力醬流左入雪糕入面,食到中段都有大大舊既古力,真係好

2018-10-13
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2018-08-24 169 views
喺九龍灣行完街,又未到晚飯時間,最好食返個下午茶,行前幾個商店,就見到有麥當勞,見到麥當勞,當然要食我最喜歡的麥樂雞薯條不夠鹹我要加多一包鹽,麥樂雞係麥當勞入面我最喜歡的食物之一,當然一定要食😋好好彩,剛剛炸起熱辣辣魚柳包,單叫一個只是$11,太抵了😝最喜歡魚柳包入邊的一片芝士,芝士味非常香濃,由於魚柳熱辣辣,已經將那片芝士融入魚柳之中🤣麥樂雞餐我選配了可樂😊臨走的時候也要買一杯朱古力雪糕,邊行邊食,叫咗職員多花生,但是依然都是那麼少😫
麥樂雞餐我選配了可樂😊
2018-07-25 164 views
呢日趕住去上堂,就去老麥黎個快餐!食飯時間既老麥多人要搭檯是常識吧~~對於板雞忠粉既我黎講,板雞成為廿四蚊餐我就梗係開心啦!!!但個包真係愈黎愈縮水食完個餐都唔係好夠,最後都要食多件蘋果批先夠喉.....不過呢件蘋果批只係微暖,失望失望------------------------------食物質素:🤤🤤+0.5(5🤤最優)價格水平:💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------
呢日趕住去上堂,就去老麥黎個快餐!

食飯時間既老麥多人要搭檯是常識吧~~

對於板雞忠粉既我黎講,板雞成為廿四蚊餐我就梗係開心啦!!!
但個包真係愈黎愈縮水

食完個餐都唔係好夠,最後都要食多件蘋果批先夠喉.....

不過呢件蘋果批只係微暖,失望失望

食物質素:🤤🤤+0.5(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
Type of Meal
Lunch
1K
2018-07-24 103 views
城中熱話😋😋麥當勞榴槤麥旋風🌀🌀,今日我終於試到囉,仲唔駛排長龍😉😉榴槤迷嘅我梗係要豪一次啦🤣🤣食個終極特濃版2球榴槤蓉麥旋風,價值$55大元😀😀本身雪糕不是我朋友,但當遇上榴槤時又是另一個故事了😁😁。首先麥當勞雪糕係牛奶味比較重的,$25蚊嘅榴槤麥旋風,只有一球榴槤, 榴槤味偏淡😆😆,如加$15蚊多一球。我就食盡d要2球,當打開加上2球榴槤蓉,當堂將榴槤嘅甜美升華。如齋食榴槤蓉嘅話就超級香甜,可配或不配上雪糕一齊食也不大問題。個人喜歡獨自食一個榴槤多一點,真心說加了雪糕後就失色喇。😏😏

TakeAway
麥當勞尼排成日都搞搞新意思。成日都出shake shake 薯條配特飲加大個餐。前排出左好多款唔同既特飲,但大部分都中伏既,不過睇在個shake shake 薯條分上,每次都照加大個餐飲特飲。今次佢就出紅豆特飲。今次叫左18件麥樂雞餐再加大個個餐,一次過試曬所有野。紅豆特飲底個層既紅豆,似係紅豆醬,無錯係醬。上邊個層奶,似係淡奶加水。由於係外賣既關係,d冰溶埋落去,好似飲緊好稀既奶水咁。都真無無咩味。將成杯野攪勻左之後,就會變成好淡味嘅紅豆奶水。雞醬最主要想講下個四川宮保醬。佢比其他醬結身。食落有d似花生醬加口水雞汁既味。我就覺得係尼4個醬之中最奇怪既一個味。而星洲咖哩同四川燒汁都正常。蜜糖芥茉醬就係我既大愛。一定要試。Shake Shake 粉😅掛住食,唔記得影相。叫咗韓風泡菜味。比想象中好食。起初食頭嗰幾條覺得冇咩特別,但越食越就似食緊泡菜味。

今次叫左18件麥樂雞餐再加大個個餐,一次過試曬所有野。

紅豆特飲

雞醬

Shake Shake 粉

2018-07-14
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
  • 蜜糖芥茉醬
新款恐龍蛋糕 Dinosaur Layer Cake麥當勞做緊一個美祿嘅promotion , 下午荼就到麥當勞試吓呢個新嘅產品,叫咗一杯美式咖啡加恐龍蛋糕,今次主要想試吓呢個恐龍蛋糕,估唔到入邊係一層層,而且外邊有麥皮脆片,再配上美祿粉,感覺太有趣,柔軟,而且咬入去入邊一層層非常之分明,容易食得出中間的夾層,而且入口非常之有口感,不像其他蛋糕一入口就完全溶晒。
新款恐龍蛋糕 Dinosaur Layer Cake

2018-04-23
$35 (Tea)
  • 恐龍蛋糕
2018-04-23 92 views
叫咗個魚聊包餐,叫咗杯汔水,杯汽水飲落去晤夠涷的,飲左兩啖,打開,原來得幾粒冰 ,我行過去點餐問佢再攞多杯冰加落去,點知見佢地執餐D汽水根本一早放哂係度,晤怪得知溶得咁快,希望麥當勞留意吓
$30 (Lunch)
2018-01-28 129 views
E個時候係士多啤梨既當造季節,今次食左m記新出既士多啤梨扭紋新地筒(๑•̀ㅁ•́ฅ)估唔到又幾正喎,$5一杯其實性價比唔錯,士多啤梨好香好滑,陣味一d都唔假,2邊一齊食會食得到一陣好香既士多啤梨既奶味(*¯︶¯*)賣相都幾好,E間擠雪糕手勢唔錯,唔會因為多人排隊而貪快求其擠( 。ớ ₃ờ)ھ,雪糕唔快溶,不過份量啱啱好,所以當餐後甜品都可以(*˘︶˘*).。.:*♡下次會試下$10個款,因為見佢連個筒都係粉紅色,好吸引(づ ̄ ³ ̄)づ
2018-01-27 104 views
突然今日好想食開心樂園餐 因為我小朋友好想要佢哋嘅禮物 麥當勞每次都畀到驚喜起大人同細路仔 開心樂園餐嘅粟米又有營養 又可以飲多橙汁 都只不過係二十幾蚊一個餐 小朋友咁細食簡直可以幫父母慳番一大筆
2017-12-17 126 views
Mcdonalds 漢堡質素一直無期望,配又搭麻麻,服務又一般。但此處既Mcdonalds係本人多年既飯堂,一星期有4-5餐都靠佢,其望佢快快去改善。Telford Plaza 入面既Mcdonalds價錢最可取,每餐仲可30蚊有找邊度搵?加埋甜品同個批都吾洗40蚊,除非你食果d signature burger 餐喇。依度附近間間食市差吾多100蚊先搞得掂,所以搵到新工前都要幫襯住先。將軍漢堡同埋玉子漢堡又等極都未出,好其待。
將軍漢堡同埋玉子漢堡又等極都未出,好其待。
  • 玉子漢堡