2023-12-09 98 views
上次買麥樂雞已經炸到好淺色,又唔脆好難食。今次唔小心唔記得咗又買咗呢間分店嘅麥樂雞餐,點知又係咁樣炸到好淺色又唔脆又冇味道。 廚房大哥可唔可以認真少少了連最基本嘅麥樂雞都做唔好。薯條又係唔夠味,唔夠鹹, 來得麥當勞唔係想食低鹽低脂餐呀,我淨係要想比較正常啲嘅味道啫點解兩次食都係咁難食㗎?其他餐就冇乜問題正正常常 。已經隔咗成個月都冇改善,真心想知道你哋內部有冇試過 味,咁嘅出品都可以畀人食咁咩?希望下次食唔會咁啦
2023-06-16 132 views
這間麥當勞餐廳讓我驚喜的是他們薯條的美味,即使在忙碌的時段,新鮮的和熱騰騰的薯條仍然供應給顧客,感覺非常好。這些薯條的外形看起來非常普通,但是吃下去的口感和美味程度是非常流暢和順滑的。它們脆脆的口感和外酥內軟的質感讓人難以抗拒它的美味,即便已經吃飽了,也會一直忍不住嘴巴去嚐它們。總之,麥當勞的薯條的味道、口感和品質都非常優秀,它是我的首選餐點之一,值得一試。如果你現在正走在路上,找著一家美食快餐,那不妨到麥當勞試試看他們的薯條,我相信你一定會想再回來的。

2022-11-28 275 views
麥當勞麥當勞啱啱推出期間限定18件麥樂雞套餐,可以一次試齊4款特色醬:蜜糖芥末、香草檸檬、和風芥末和韓式烤牛,大家鍾意邊個醬嘅味多d呢?我比較鍾意香草檸檬!18件麥樂雞$39(7/10)淋咗少少,無以前咁好食,M記越來越貴,已經好少食!個人口味總評分:7/10@mcdonaldshk地址:葵芳榮芳路1-5號地下A舖#麥當奴 #世界盃 #麥樂雞 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
麥當勞

18件麥樂雞$39(7/10)
淋咗少少,無以前咁好食,M記越來越貴,已經好少食!

個人口味總評分:7/10

@mcdonaldshk

地址:葵芳榮芳路1-5號地下A舖

TakeAway
2021-10-14 581 views
同事知我係番茄迷,夜媽媽俾張相黎叫我去試老麥新野~放假起身見仲係早餐時間,就用app落定單先(用麥記app可以減$3之餘可以用alipay付款,當政府請我食🤣)我相信大家都同我一樣食左好多年麥記,個餐標準配置都好熟,薯餅飲品唔洗講啦、主要講個湯,叫得番茄濃湯當然係紅卜卜,飲落都係濃番茄味,不過一粒番茄渣都無😂火腿扒同蛋都係正常發揮。Overall黎講都算係咁啦~我個人黎講如果個湯有埋番茄粒粒/渣會好d,而家咁樣得個濃湯有少少美中不足😆
同事知我係番茄迷,夜媽媽俾張相黎叫我去試老麥新野~
Overall黎講都算係咁啦~
火腿扒蛋番茄濃湯扭扭粉
2021-10-14
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$32 (Breakfast)
Coupon
火腿扒蛋番茄濃湯扭扭粉
  • 番茄濃湯扭扭粉
2018-06-14 374 views
有你都夜晚一個人食飯嘅時候,最鍾意就係食麥當勞兒童餐,貪方便,粟米係亂嘅,個包括衣我嘅要求二送到,製作時間非常快,唔駛等好耐就可以食啦,一個人嘅快餐,麥當勞絕對係首選,服務員雖然係中學生,但係服務都唔錯。。
2016-10-20 526 views
同朋友黎食M記,可以慳錢呢,至從佢推出左23蚊餐,快餐店對比來說,佢係堅唔貴,又oK好食,陣中一餐都好期待。3個餐,最吸引莫過於8號餐,雙牛芝漢堡包,食得green D轉左粟米,係唔洗加錢嘅!!好多餐廳參考外國推出巨burger,但呢個小型burger都唔輸蝕,車打芝士的味道十分香濃,每一口都係芝士味,雖然拉唔出絲,但溶溶地入哂心。粟米杯還oK,唔算好甜,粒粒都無渣,可以吞落肚,個味道比起自己平時整嘅為加工feel。加左4蚊轉功夫熊貓-荔枝特飲如果有人想試我可以話你知大約咩味有少許果肉,明顯是罐頭,菠蘿、桃杯野唔算甜,唔覺得係荔枝,係淡果香!但份量唔多,10粒內。當問到走冰,店員答我:糖漿加汽水好甜架喎。我話:咁少冰,之後佢話都好甜,最後無走冰。已經唔係飲得快,飲哂成杯有1/3係冰,第一次見,超誇張
同朋友黎食M記,可以慳錢呢,
至從佢推出左23蚊餐,
快餐店對比來說,佢係堅唔貴,又oK好食,陣中一餐都好期待。

3個餐,最吸引莫過於8號餐,
雙牛芝漢堡包,食得green D轉左粟米,係唔洗加錢嘅!!
好多餐廳參考外國推出巨burger,
但呢個小型burger都唔輸蝕,
車打芝士的味道十分香濃,每一口都係芝士味,
雖然拉唔出絲,但溶溶地入哂心。

粟米杯還oK,唔算好甜,粒粒都無渣,可以吞落肚,
個味道比起自己平時整嘅為加工feel。

加左4蚊轉功夫熊貓-荔枝特飲
如果有人想試我可以話你知大約咩味
有少許果肉,明顯是罐頭,菠蘿、桃
杯野唔算甜,唔覺得係荔枝,係淡果香!但份量唔多,10粒內。
已經唔係飲得快,飲哂成杯有1/3係冰,第一次見,超誇張
2015-04-15 509 views
本來都唔想打呢篇文,但係真係令我太失望喇,今晚同女朋友睇完戲後,本身想係葵廣食野但係啲舖頭收晒所以去左呢間麥當食野,一入到去見到傳說中嘅菠羅滋味蝦堡,所以即刻叫左個菠羅滋味蝦堡套餐。跟住拎住個套餐搵到個位食野當咬個包第一啖,我就feel到中伏了。。。從來未食過一個咁難食嘅麥當勞包,因為其實我有時都會食下麥當勞,但係呢個包真係難食到呢,我都唔知用咩字去形容好。個包又凍,菠羅同啲蝦完全唔夾,仲凍冰冰,跟住啲醬汁又超奇怪完全唔明點解麥當勞點解可以創造呢個咁”amazing”嘅菠羅滋味蝦包,除左講句:「麥當勞你好野」之外,我都無野好講。
2015-04-14
$40 (Last Night Supper)
我知……我知, BATMAN 已經榮歸GOTHAM CITY, 我寫只不過是想留底個記錄而己。此分店賣普通的BATMAN 套餐$29.80, 額外加$4由普通薯條轉唧唧芝士薯條, 再額外加$3.50由普通汽水轉青蘋果梳打茶, 全套合共$36.80黑夜孖牛蛋漢堡漢堡包以麥記嫩煎蛋及兩塊牛肉漢堡扒作基本,伴以新鮮洋蔥條。 我反而覺得今期醬汁的味道好特別,有比較黑椒風味的牛扒醬及惹味的芥末薯仔醬,一個包吃兩個醬,真正double fantasy 也!唧唧芝士薯條一盒無鹽薯條可以大攪特攪,芝味醬吱多吱少靠自己,芝士味頗濃雖然知道並非純芝士醬,那個偽煙肉脆脆,實質是煙肉味的「脆脆」…… 少食,少食青蘋果梳打茶要攪拌好才喝,若非會喝到一層青蘋果糖漿,另一層是紅茶加雪碧的梳打味!麥當勞 X JUSTICE LEAGUE 套裝figures, 當然要第一時間入手 <(‵▽′)>
BATMAN 套餐
唧唧芝士薯條
唧唧芝士薯條
2014-09-30
$36.80 (Dinner)
BATMAN 套餐
2014-10-07 264 views
麥當勞近排好像不斷推出新產品,於早前己試過「黑夜蝙蝠包」,這次就試試早上的「蘑菇蛋煙肉早晨套餐」蘑菇蛋煙肉早晨套餐 ($29)套餐連一杯細橙汁需要29蚊,不算便宜,而新餐其實與以往的分別不大,鬆只是將豬柳換成了煙肉,而炒蛋則加入少許蘑菇炒製而成,另外還有鬆餅及薯餅。其實每次光顧麥當勞也要看彩數,這次的薯餅剛剛炸起,所以熱辣辣非常香脆~而煙肉,只有小小的3片,肥瘦尚算適中,但底部油份甚多,而煙肉則比較乾身,但不算脆,帶點嚼感,但尚算香口這次的炒蛋比上次的炒得過了火位,不知是因為加入了蘑菇的關係,還是水準不穩。幸好蛋香味得以保留,加上淡淡的蘑菇香,可加上少許黑椒粒提味,味道更佳~
蘑菇蛋煙肉早晨套餐 ($29)

2014-10-02
$29 (Breakfast)
2014-08-17 259 views
經過黑心肉事件後,麥當勞嘅人流明顯比之前減少了很多,即使星期六早上,亦見不到惜日人山人海嘅境像,因為今日趕時間既關係,所以就入咗去食返個珍寶早晨全餐~可能因為少人幫襯,無需粗製濫造,所以質素出奇地比之前好咗好多,所以忍唔住打反篇食評~珍寶早晨全餐+大橙汁($31)其實珍寶全餐份量都幾多,但又想食下鬆餅又想食下熱香餅,唯有辛苦一下身旁友人幫幫忙,每樣幫我吃一半炒蛋竟然會出現蛋汁,記得甘耐以黎每次都只會炒得太乾太老,未曾試過出現炒滑蛋般的質感,真是十分震驚⋯而鬆餅亦比以往軟身而且不會太乾,還帶點微暖,配上果醬,味道不錯豬柳的油份也較以往減少了不少呢,至少表面沒有出現油光~薯餅應該是剛剛炸起,炸至金黃色,熱辣辣,十分脆身而熱香餅則一如以往,沒甚麼改變後記:因為已有一段時間沒有吃過麥當勞,所以今日一試發覺質素好轉了不少,所以感到十分驚喜~然而不知道是因為人少了而慢功出細貨,還是麥當勞的品質監控進步了,不過如果能維持到這水準,也相當不錯
珍寶早晨全餐+大橙汁($31)
豬柳的油份也較以往減少了不少呢,至少表面沒有出現油光~
薯餅應該是剛剛炸起,炸至金黃色,熱辣辣,十分脆身
而熱香餅則一如以往,沒甚麼改變

後記:

2014-08-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$31 (Breakfast)
2014-05-18 754 views
四年一次o既世界盃就快舉行,麥當勞推出德國辣雞堡套餐,原來呢個食品名稱只係為左迎合世界盃主題而設 其實呢個包係兩年前出過架!不過當時我冇買黎食,琴日中午就去呢間麥當勞買一份德國辣雞堡套餐,呢個餐唔係配薯條,係配期間限定脆薯皇 麥當勞唔同分店價錢唔同 ,套餐可以相差幾蚊一份,聽聞有o的分店係賣$29.8,至於我去呢間係$30.8,本來想加$4轉大汽水及大脆薯皇,問過店員先知道薯皇冇得加大份量 ,加$4只會加大汽水份量由於本人有麥當勞媽咪會咭,呢個月買滿$28送濃滑奶茶一杯 打開德國辣雞堡個紙盒,見到個包有一塊雞扒及一片德國腸,淋上白色醬汁,仲有半片芝士及酸椰菜塊雞其實係脆辣雞腿包o個塊雞,金黄香脆o既外皮,食落都係有少少辣,雞扒算係鮮嫩幼滑 ,芝士只得半片,份量唔夠,另外酸椰菜真係少得可憐,根本食唔出味道 ,若果唔係打開個包睇睇,根本食唔出落左酸椰菜 整體黎講,呢個包會比較鹹 脆薯皇係好食過薯條,食落有薯仔質感 ,不過麥當勞只係每隔一段時間先會有得賣濃滑奶茶都算幼滑香濃,客人可按個人喜好落幾多糖,我就唔落糖照飲都得,飲到杯底見到有幾粒茶葉粒,唔通佢地過濾得唔好?呢間分

套餐配脆薯皇及中汽水
麥當勞唔同分店價錢唔同
,加$4只會加大汽水份量

由於本人有麥當勞媽咪會咭,呢個月買滿$28送濃滑奶茶一杯
德國辣雞堡
德國辣雞堡
,若果唔係打開個包睇睇,根本食唔出落左酸椰菜
酸椰菜
整體黎講,呢個包會比較鹹

脆薯皇係好食過薯條,食落有薯仔質感
,不過麥當勞只係每隔一段時間先會有得賣
脆薯皇

呢間分店冇咁多座位,通道又比較窄,唔知點解餐廳內客人聲音幾嘈吵,好似酒樓聲音環境咁樣,嘈到餐廳內播放o既流行歌曲都聽唔清楚
,真係食飽就想走人
德國辣雞堡期間限定,一試無妨,不過我短期內就算再去麥當勞都唔會買黎食,因為呢個包o既套餐雖然有片德國腸及配脆薯皇,但係脆辣雞腿包有生菜,食多o的菜健康o的,另外又可以平差不多$10,冇理由唔食$21超值套餐
2014-05-17
$30.8 (Lunch)
Coupon
脆薯皇
2014-05-09 164 views
青蛙對麥當勞曾經出過一段短時間的粟米批及咖哩批,可說是念念不忘,但多年來麥當勞都沒有翻啅。當中只有粟米批,青蛙能在曼谷旅行時日日吃一個以解相思之愁...不過近日香港麥當勞終於再次推出粟米批喇!!作為fans的青蛙當然要買來吃啦 ^^當天青蛙購買的粟米批應該已弄好一段時間,雖然入口已沒有辣咀的情況,不過外層仍舊脆~可惜內裡的粟米不夠多,而且甜度蓋過了粟米味。同場加映$9/個魚柳包,可能魚柳包多人買的關係,所以魚柳是即炸, 非常夠熱。Yummy!! ^^
青蛙對麥當勞曾經出過一段短時間的粟米批及咖哩批,

可說是念念不忘,

但多年來麥當勞都沒有翻啅。

當中只有粟米批,

青蛙能在曼谷旅行時日日吃一個以解相思之愁...

不過近日香港麥當勞終於再次推出粟米批喇!!

作為fans的青蛙當然要買來吃啦 ^^
當天青蛙購買的粟米批應該已弄好一段時間,

雖然入口已沒有辣咀的情況,

不過外層仍舊脆~

可惜內裡的粟米不夠多,

而且甜度蓋過了粟米味。
同場加映$9/個魚柳包,

可能魚柳包多人買的關係,

所以魚柳是即炸, 非常夠熱。

Yummy!! ^^
2014-05-01
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2014-03-05 229 views
上班的日子,午間做了點個人事務後到此店買外賣。本人從中學時代起偶有光顧此店,當年附近還有哈迪斯打對台,懷緬過去常陶醉。這兒的員工積極替客人拉門及介紹新餐「泰火辣雞腿包」,可見朝氣。可惜,當脆辣雞腿包特價$21,哪裡有人會多付$8,9吃泰火辣雞腿包餐呢。這兒的薯條明顯較熱較脆,因為午飯時候,學生奇多,貨如輪轉,薯條即炸,自然新鮮 。脆辣雞腿包餐降價$21後,至少第三次吃,這店是目前吃過的最隹;之前還說轉了$21後薄了很多,但這店的雞扒仍算厚,炸粉卻不厚, 保留雞扒內裏肉汁,沙律醬塗滿整個包;比新都會分店更佳,與奧海城分店更加差天共地。

$21脆辣雞腿包餐

Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$21 (Lunch)
2012-04-17 26 views
12點太晏 , 由屯門返去葵盛 , 都無咩選擇 , 加上我又係喜歡快餐之王 叫左兩個餐 , 1個double足三兩 + 特級蘑古足三兩 !薯條只要係即炸起就更加正 , 岩岩我就咁好彩 !!特蘑講真我個人覺得唔好食 , 蘑古是沒味 , 個汁又唔好食 , 唔太配合 , 一次足夠的足三兩 !呢間分店份量算足 , 職員亦都有禮 , 我問她特級同唔特級有咩分別佢都有耐心答我 ..
著條
Double 足三兩 + 特級蘑古足三兩
戰利品

薯條只要係即炸起就更加正 , 岩岩我就咁好彩 !!

!

2012-04-16
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
戰利品
Double 足三兩 + 特級蘑古足三兩
著條
  • 至尊漢堡
  • 豬柳蛋漢堡
  • 麥樂雞
  • 脆香雞翼
2012-02-23 24 views
今日成班同學仔一起去食麥記 ...本人乃為本店會員, 有張免費券可以食, 不用付費 。包括了豬柳漢堡、細薯條、同朋友交換了的凍雀巢檸檬茶 。豬柳漢堡: 越來越細個, 縮水、包ok,軟軟哋, 豬柳細細塊,味香唔多油, 約1.5cm高度, 味道唔錯。細薯條: 夠脆,份量都多, 但薯條細條左, 鹽不是太多, 可以接受。凍雀巢檸檬茶, 走冰, 不太甜, 反而覺得幾大杯 。以前一個餐就夠晒, 再落去縮水, 真係要叫多一個餐 ? 價錢貴份量細, 麥記... 真係有得賺 ?!
今日成班同學仔一起去食麥記 ...

凍雀巢檸檬茶, 走冰, 不太甜, 反而覺得幾大杯 。

2012-02-23
Type of Meal