2024-08-11 12 views
服務質素超級差, 從下單到取貨全程黑面,買三個蜂蜜豬柳餐外賣,三個餐放在一個紙袋內,只有兩公分空位叫我怎樣拿,而且下雨,只好付了$1膠袋費,到最後2個飲品都是錯的,兩個朱古力變了一個檸檬茶,一個奶茶,真的無語.🤦‍♂️
2024-08-11
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 服務質素超級差, 從下單到取貨全程黑面,買三個蜂蜜,瀦留餐外賣,三個餐放在一個紙袋內,只有兩公分空位叫我怎樣拿,而且下雨,所以付了$1膠袋費,到最後2個飲品都是錯的,兩個朱古力變了一個檸檬茶,一個奶茶,真的無語
2024-04-11 62 views
咁啱嚟到梅窩呢度,見到附近都冇乜好嘅選擇,佢仲喺附近食啲快嘅嘢,冇乜選擇所以食麥當勞餐廳位置都算幾大,而且可能有啲偏遠嘅原因,所以都唔係太多人,我哋就叫做一個脆辣雞腿包餐,一份薯條,再加一個熱檸茶,薯條嚟講都熱辣辣唔算係好林,我覺得質素都正常,而且加埋shake shake 紫菜粉真係幾好食, 個包都係熱辣辣,整體質素我覺得都幾好,最後加多杯熱檸茶,我就覺得不過不失,熱檸茶冇乜特別,下次會試吓其他唔同飲品

2021-07-04 470 views
梅窩餐廳唔多,選擇亦真係比較少,快餐店就更加係寥寥可數,呢間麥當勞真係幾受梅窩人歡迎㗎😄首先講講個環境啦,店舖唔大,座位亦唔算多,但勝在有個海景,夠晒悠閑🙃
由11月20日起,第二輪新野「鋒味洋蔥吉列豬扒飽」同「鋒味避風塘炒蟹味調味粉」同步推出,作為死忠當然要試下。*老實講本身試左第一個肉醬包根本普通到覺得浪費錢了,唔會再有咩期望,不過我同事話諗唔到食咩決定買M記,我先簡新出既「鋒味洋蔥吉列豬扒飽」。 估佢唔到外層金黃酥脆、內裡肉質鮮嫩的吉列豬扒取代普通豬扒,結合炸洋蔥碎和香炒洋葱的雙重口感,加上微融的芝士、酸甜開胃的沙律醬和鬆軟麵包,口感豐富,讓你一吃上癮!明明本身冇期望都變左好大期望。一吃上癮只要購買任何加大超值套餐,Shake Shake薯條可選配「鋒味避風塘炒蟹味調味粉」,微微辛辣香口刺激,平時唔食辣既我都食下,不過老實講好咸呀!!!!想點呀? 雖然都知自己食緊味精嫁啦,不過沒有蟹味,沒有避風塘味既粉都第一次食呀! 下次都係會食番紫菜味算了。「鋒味避風塘炒蟹味調味粉」根本係伏!

2018-11-23
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
全新麥樂雞滋味醬及Shake Shake薯條番番黎啦。18隻麥樂雞真係食曬既話會飽到上天靈蓋。川式甜酸燒汁醬、四川宮保風味醬、及星洲咖喱醬全部都係垃圾。蜜糖芥末醬算正常同最好味。和風紫菜調味粉先係最正,一食再食。

川式甜酸燒汁醬、四川宮保風味醬、及星洲咖喱醬全部都係垃圾。
蜜糖芥末醬算正常同最好味。

和風紫菜調味粉先係最正,一食再食。
2018-07-20
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
  • 和風紫菜調味粉
2017-03-11 498 views
明明話系煙內芝士抄蛋漢堡。點解個蛋吾系抄蛋黎既。根同同11蚊包冇分別。明明就只系轉左塊煙肉。有冇搞錯。甘我洗乜買呢個包。買廣告買到甘熱。點知個包甘既。好失望。希望只系個人問題。
TakeAway
復活節入左梅窩渡假, 夜晚諗住搵下的甜品/糖水食, 但原來係冇的.............最終係入左去M記食雪糕.............由於已經九點幾十點, 入面得幾個人客, 收銀只得男經理, 唔知係咪佢唔慣開夜, 我地入到去都唔係點理我地, 咁都冇所謂, 可以靜靜地睇下食乜, 但到我地行埋去買野的時候, 個經理繼續做佢自己野, 唔理我地, 叫左幾聲先至有D反應.................我地叫左1個double新地+1個新地筒...........新地筒的份量同平時差不多, 好似三圈半咁上下, 但double新地份量應該係普通新地的兩倍, 因為double新地個杯係比普通新地高3-4cm左右, 但果晚個經理裝得唔多, 感覺上我地杯double新地只係個杯高左, 同埋多左一層朱古力醬, 因為我地杯雪糕最後一圈的結尾位只剛剛到杯頂, 全杯雪糕我估只有5圈左右腿下層2圈半+上層2圈半, 由於我地未食過, 所以唔知應該係幾大杯, 雖然感覺上係細杯左, 而且比佢燈箱上的display係少好多, 不過我地都算, 因為你知d餐廳成日都話"圖片只供參考", 我地唯有坐低一邊慢慢嘆, 但當我地

新地筒的份量同平時差不多, 好似三圈半咁上下, 但double新地份量應該係普通新地的兩倍, 因為double新地個杯係比普通新地高3-4cm左右, 但果晚個經理裝得唔多, 感覺上我地杯double新地只係個杯高左, 同埋多左一層朱古力醬, 因為我地杯雪糕最後一圈的結尾位只剛剛到杯頂, 全杯雪糕我估只有5圈左右腿下層2圈半+上層2圈半, 由於我地未食過, 所以唔知應該係幾大杯, 雖然感覺上係細杯左, 而且比佢燈箱上的display係少好多, 不過我地都算, 因為你知d餐廳成日都話"圖片只供參考", 我地唯有坐低一邊慢慢嘆, 但當我地就食完的時, 有一家四口入黎, 我見個老豆叫左2杯double新地, 我好奇地望一望, 八下人地有幾大杯, 唔望都冇咁熨, 一望簡直把幾火, 人地2杯都大過我地果杯, 人地連最後一圈都裝到去杯邊, 個結尾仲高過杯邊, 我估起碼多過我地一至兩圈, 有乜理由同一個人裝會有咁大分別?? 如果唔同人裝我都冇乜野, 只會覺得每個人的手勢唔同, 所以有多有少, 但同一個人, 只差幾分鐘, 待遇會有咁唔同, 我原本想同個經理理論, 只可惜我地杯雪榚已經食哂, 正所謂死無對證..................
$7 (Last Night Supper)
2008-09-09 367 views
八月十六日, 今日返咗梅窩, 夜晚返出嚟時, 由於未有船, 所以走咗去碼頭間麥記買咗個想試好耐既雙層芒果朱古力新地試吓! 以麥記嚟講, $10.5 呢個價錢其實唔算貴, 但好可惜, 食落口............ 啲芒果汁超甜! 真係甜到離晒譜!! 啲果肉既口感又唔好, 好似梅梅哋咁,芒果汁唔似芒果汁, 芒果肉又唔似芒果肉咁, 總之一句「好唔掂!!」我諗再買嚟食, 都係兩層要晒朱古力好過! 更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=10172
八月十六日, 今日返咗梅窩, 夜晚返出嚟時, 由於未有船,

以麥記嚟講, $10.5 呢個價錢其實唔算貴,
啲果肉既口感又唔好, 好似梅梅哋咁,
我諗再買嚟食, 都係兩層要晒朱古力好過!

$11 (Dinner)
2008-06-17 122 views
平時係梅窩游水..肚餓就會買個m記食...今次要左雞腿包餐...真係可以即填飽個肚...可惜m記愈來愈貴(缺點)
平時係梅窩游水..肚餓就會買個m記食...
今次要左雞腿包餐...真係可以即填飽個肚...
可惜m記愈來愈貴(缺點)
$23.5
2008-04-16 66 views
晚餐不餓,買左個雙層芝士漢堡食.個包都幾熱辣辣,呢個晚餐剛剛好.

2008-03-04 51 views
想到m 記買外賣, 不過又冇帶coupon. 幸好入到去, 有一大疊coupon 係cashier.. =)店員的服務態度好好, 我們問他給我們多兩條叉, 多幾包茄汁也很樂意提供. 而個豬柳蛋漢堡的蛋是我喜歡的半生熟蛋. 實在唔錯唔錯..
想到m 記買外賣, 不過又冇帶coupon.
而個豬柳蛋漢堡的蛋是我喜歡的半生熟蛋.
實在唔錯唔錯..
呢間雖然好似好細間咁,但服務質素都唔差架!食物亦都做到一定水平,最鍾意等車、等船時係度買杯雪糕食。不過最唔好係個洗手間,話晒都係旅遊區丫~只得一格,仲要個洗手間都幾污糟下...
呢間雖然好似好細間咁,
但服務質素都唔差架!
食物亦都做到一定水平,
最鍾意等車、等船時係度買杯雪糕食。

不過最唔好係個洗手間,
話晒都係旅遊區丫~
只得一格,
仲要個洗手間都幾污糟下...