2024-08-25 170 views
帶陳皮妹返屋企走咗shuttle,乘機上麥當勞🍔睇下有咩小食醫肚,咁啱apps睇到新出既韓式柚子吉士🍮批就㩒咗($11)外賣自取,去到就攞得,等車時攞出嚟食,仲微溫,第一啖食個頭脆,之後入面左邊係吉士🍮,右邊係柚子,柚子就係醬冇肉,唔算太甜,我覺得兩者都夾,陳皮妹鐘意食吉士多d
韓式柚子吉士🍮批
2024-08-24
韓式柚子吉士🍮批
2024-07-28 44 views
McGriddles熱香餅漢堡楓糖班戟豬柳漢堡🍔出售嘅第二日食最穩陣等嘅時間唔使咁長😂今朝一起身刷牙果時就落單11:05am之後11:15am落到附近麥當勞11:29am就拎得,今日大概需時25分鐘預早10分鐘落單,變相15分鐘就得😝😝由於蛋製作唔切,所以我去果間無得揀楓糖班戟豬柳蛋漢堡🍔咁唯有揀楓糖班戟豬柳漢堡味道我覺得ok比普通豬柳漢堡好食可能個包身變左班戟軟熟好多又加咗楓糖又甜又甜,味道多咗層次👅👅
McGriddles熱香餅漢堡

所以我去果間無得揀楓糖班戟豬柳蛋漢堡🍔
咁唯有揀楓糖班戟豬柳漢堡
味道我覺得ok比普通豬柳漢堡好食
可能個包身變左班戟軟熟好多
又加咗楓糖又甜又甜,味道多咗層次👅👅
楓糖班戟豬柳漢堡
楓糖班戟豬柳漢堡
2024-03-09 99 views
雖然個個都踩m 記d 野越黎越唔得,但係身為24hrs 營業的快餐,真係宵夜好選擇!呢排大熱的9.9 厚椰乳咖啡,我都去左試la! 原來一個apps 只可以買1次,之後正價就34蚊,講真,34蚊真心唔會有人買,希望佢地之後個價會貼地d!9.9 黎講其實冇咩野好挑剔,椰奶味好香,咖啡味都算突出,有d似大陸好出名飲咖啡的瑞x, 當然就唔及人地咁好飲,但如此之後都係做9.9蚊,我相信我都會成日幫襯!另外,呢排做緊的芋頭批,對我黎講係最中意食的批之一!咁多年黎真係我宵夜首選!!
2023-08-16 203 views
第一次試香港麥當勞的麥炸雞,我點了台灣鹽酥雞口味。🍗🍗🍟炸雞的外皮超酥脆,咬下去的時候還發出超爽的「嘎吱嘎吱」聲音,炸得剛剛好。而且裡面的雞肉超嫩超多汁,一點也不乾。我還加了蜜糖BBQ味的shakeshake粉,拌進去薯條裡面一起吃,超級好吃的。😋😋
第一次試香港麥當勞的麥炸雞,我點了台灣鹽酥雞口味。🍗🍗🍟
鹽酥麥炸雞
2023-08-12
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2023-07-09 130 views
今日麥當勞Apps做優惠,$20有兩件麥脆雞, 而且三款味道任揀兩款。咁着數,今日要試吓佢啦!喺Apps度落咗單,然之後夠鐘過去攞,完全唔駛等,非常之方便!兩款麥脆雞都炸得非常香脆,仲保留到肉汁,味道好惹味!
咁着數,今日要試吓佢啦!
兩款麥脆雞都炸得非常香脆,仲保留到肉汁,味道好惹味!
麥脆雞
2023-07-07
麥脆雞
2022-08-31 347 views
之前係佢嘅APP到買左雞會難得嘅優惠卷,今天順手試埋而且依排麥當勞同payme合作,買滿35送5蚊現金卷然後買滿35先可以用現金卷,同時亦都會再送多張現金卷無限loop,所以依期食老麥幾抵
之前係佢嘅APP到買左雞會難得嘅優惠卷,今天順手試埋
而且依排麥當勞同payme合作,買滿35送5蚊現金卷
然後買滿35先可以用現金卷,同時亦都會再送多張現金卷
無限loop,所以依期食老麥幾抵
2022-08-31
TakeAway
这家麦当劳店面不算小,然而去的时候,正好赶上就餐高峰,找了一会儿才找到一个合适的座位,虽然不是镜粉,但是对这些套餐和镜卡抱有一丝丝好奇,于是就点了份带镜卡的,摇摇薯条味道算是可以,就是感觉薯条不是立刻出锅的,炸鸡翅说实在的稍稍有点腻,不是那种脆脆的,拿到的镜卡据说是mirror第二火的哥哥。
2021-11-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-03-28 912 views
其實麥當勞的芝蛋脆雞包真的很抵食。一個包有塊脆雞有塊蒸蛋有塊芝士,熱的,才十一元,是我下午茶或中午晚上輕食之選。間中會加個六元的細薯條,走鹽加紫菜粉總共才十七元
其實麥當勞的芝蛋脆雞包真的很抵食。

間中會加個六元的細薯條,走鹽加紫菜粉

總共才十七元
2018-10-16 485 views
今日完成係holiday mood🤤🤤🤤.所以就同同事食番個#朱古力脆皮窩夫筒 $12做下午茶😋😋😋好多人食過都同我推介,成日見到雪糕站條人龍勁長,都會有啲卻步,但都唔係等太耐🤤🤤除了窩夫筒,仲有朱古力脆皮新地筒,我怕食得污髒,所以揀左呢個💕我覺得朱古力脆皮多啲就更好喇,有啲唔夠候💕💕朱古力雪糕味道正常,冇咩朱古力味係預計之中,個窩夫筒真係幾大🤣🤣但食落有啲乾😂🙈🙈🌼
今日完成係holiday mood🤤🤤🤤
所以就同同事食番個#朱古力脆皮窩夫筒 $12做下午茶😋😋😋

🌼
2018-10-15 263 views
平時好少食mc donload 早餐,今日媽媽突然間話想食,所以作為一個考順女,緊係要陪下佢老人家啦😎😎我地2母女叫左一個珍寶食,不過只係散叫。散叫就無左杯野飲,不過就平左成8蚊😌咁岩我媽媽又夠65歲,長者卡發揮到佢用途,原來只要散叫,就會有多一塊薯餅送😱😱😱麥當勞堂食既水準都比以前高左,食物既外觀起碼無以前咁求其,同埋都保持到溫度,唔會凍冰冰❄️❄️咁樣食法每人$13都唔駛,仲要都好飽,真係好抵食👍🏾👍🏾👍🏾

2018-10-14 195 views
我每星期都會幫襯麥當勞兩次,但最近呢間舖嘅員工經常出錯餐,尤其是外賣,實在令我氣難平,我都是打工仔一名,明白有時工作辛苦都會同同事傾兩句,我覺得唔是咩問題,只是希望唔好掛住傾而忽略客人order嘅食物,請貴公司能夠處理好事件.😤
2018-06-04 274 views
麥記已經成為香港人必吃食店,主打經濟實惠,而家重加了很多款式飽餐,樂富廣場新開分店,環境舒適今次買了一客芝士安格斯漢堡套餐還可以取消薯條換上粟米杯,飽面散發出光彩,加埋大塊芝士主菜裡面件安格斯肉質入味,正
芝士安格斯漢堡

今次買了一客芝士安格斯漢堡套餐

還可以取消薯條換上粟米杯,飽面散發出光彩,加埋大塊芝士

主菜裡面件安格斯肉質入味,正
2018-06-04
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$36.5 (Last Night Supper)
芝士安格斯漢堡
2018-05-09 126 views
經過見到麥當勞有新甜品,原來主題係美祿,恐龍系列,平時都只係飲開美祿,蛋糕就未食過,咁就去食下啦,有3款野飲,凍美祿恐龍,岩鹽焦糖美祿咖啡,熱美祿恐龍,蛋糕就得一款恐龍蛋糕層層疊。恐龍蛋糕層層疊,佢其實係千層蛋糕,上面灑滿好多美祿粉,一層一層,但可惜cream 太多,食多兩啖已經好流同好滯,食落冇美祿味,太甜。凍美祿恐龍,cream 上面灑滿美祿粉,要搞暈黎飲,點知都係冇美祿味,只係好重奶味,飲完好飽!
2018-03-07 128 views
其實自己一個食都可以好開心😃小編推介既一人飯堂 莫過於麥記新出既櫻花蝦🌸shake shake 粉 同白桃特飲🥤賣相都好吸引啊櫻花蝦🌸shake shake聞落似鹹魚味 食落還好既鹹香味重 不過說好的蝦呢?白桃特飲 好甜既糖精 白桃味似乎被糖水遮囇 冇乜特別 當麥記將玉子牛堡 取代芝士孖堡既時候 又會有幾多人buy 呢相信小編係第一個舉手 反對🙋先係玉子牛 本身好普通一個餐 唔明點解要推出咯 然後就係料同包 格格不入 寧願佢換muffin 好過唉 還我芝堡啊!!

其實自己一個食都可以好開心😃
小編推介既一人飯堂 莫過於麥記
白桃特飲 好甜既糖精 白桃味似乎被糖水遮囇 冇乜特別
相信小編係第一個舉手 反對🙋
唉 還我芝堡啊!!
2018-02-20 112 views
麥當勞定時會搞d新意思 季節限定價錢大眾化 食物又多選擇 一向都好受大家歡迎👏🏻👏🏻今次就係士多啤梨主題啦🍓🍓相信大部分女士都會鍾意❤️❤️❤️當然你想選擇其他口味 都有得揀😘好多士多啤梨口味都好吸引🤣🤣雪糕造型雖然無圖咁靚但一樣好味Yummy 😋
麥當勞定時會搞d新意思 季節限定
價錢大眾化 食物又多選擇 一向都好受大家歡迎👏🏻👏🏻