2023-12-09
早兩日出旺角,心思思想去老麥食一桶雞,挑戰自己食力,但未挑戰之前,先要挑戰自己財力,望一望手機個Apps,原來無咗$1汽水優惠,一桶6件炸雞,一般都要$90,加埋杯中汽水$15.5,埋單要$105.5,完全唔值,於是退而求其次,揀咗我都想試嘅爆脆雞腿包系列套餐配阿華田批,用Apps減$3,加煙肉多$2,配大大啖套餐再加$9,一輪計算後,實付$63。套餐包括煙肉爆脆雞腿包一個大薯條一包配shake shake 調味粉一包,我揀咗韓式泡菜味阿華田批一個蜜瓜雜果賓治一杯一場嚟到,梗係要用埋佢嘅送餐服務啦!個餐幾分鐘嚟到,可能畀位靚姐姐吸引到,突然唔記得有調味粉,當佢問我仲有咩需要嘅時候,就好慣性咁叫佢畀多幾包茄汁我,佢亦好友善咁轉頭再畀咗3包茄汁我,唔會因為套餐已經有調味粉而拒絕我呢個要求,或者話返我,換轉茶記嘅話,我相信我一定會畀伙記話。到我回神後,發覺佢畀咗包紫菜調味粉畀我,而唔係我想試嘅泡菜味調味粉,但想再搵返送餐嚟嘅姐姐已經見唔到佢,就見附近著制服嘅阿嬸換返包調味粉畀我。好嘞心,慣例手機食完到我食,個泡菜調味粉絕對有驚喜,我敢講係目前推出咗咁多款調味粉中最好食嘅一款味道,有啲酸味,有
套餐包括
煙肉爆脆雞腿包一個
阿華田批一個
蜜瓜雜果賓治一杯
一場嚟到,梗係要用埋佢嘅送餐服務啦!
好嘞心,慣例手機食完到我食,個泡菜調味粉絕對有驚喜,我敢講係目前推出咗咁多款調味粉中最好食嘅一款味道,有啲酸味,有啲辣味,但又唔會過酸或者過辣,亦改善咗之前調味粉非常黐手嘅問題,唔經唔覺就成包薯條清空哂。
個包亦好好食,之前食過無加煙肉嘅爆脆雞腿包,但加咗煙肉就更好食,沙律醬好多,成個包係集脆、軟、酸、鹹、爽於一包,但又唔會過份,味道恰到好處,非常好食。
阿華田批無驚喜,而且唔係我飛佛,無奈如果我唔連呢個批嘅話,就食唔到煙肉爆脆雞腿包,於是焗要。
蜜瓜雜果賓治,只有蜜瓜味糖漿而無蜜瓜,雜果亦只係幾粒罐頭有椰果嘅雜果,貪新鮮如我咁,一試無妨。
呢間老麥嘅員工服務亦相當好,我之前都幫襯過一次,服務都係一樣咁好,再者,餐廳位置有一半都係玻璃窗口位,可以望下街景放空,$63一個餐,加埋街景同服務,起旺角區,最低限度係合理之選。