麥當勞出左新包同埋港式奶茶之後想試好耐都未試今日見早左出門口就打算去買啦一早用app噤好曬所有野點知用app條隊竟然仲長 所以我就去番普通counter買算啦 唔洗5分鐘就有得攞新包連包裝紙都變得更colorful打開就有陣陣香味傳出 可能真係太肚餓 望落厚厚既 覺得既足料塊雞同平時食麥香雞塊雞係一樣既加埋蛋同芝士簡直全部都係我既最愛啊呢間麥當勞每一朝都堆滿買早餐既人正正因為咁 我次次都食倒熱辣辣既包雞塊帶少少脆 而且真係好熱食到咁熱既包真係好滿足溫度令到雞蛋同埋芝士更加昇華不過呢個包都幾heavy 間唔中食一次就好啦如果早餐後都有得買呢個包我應該間唔中都會食港式奶茶比起以前既奶茶真係好飲好多以前既奶茶好淡 我唔係好鍾意依家既奶茶雖然未到最滿意 但真係濃左好多而且濃得嚟唔會帶苦味依家杯奶茶都有7分既 同附近其他早餐比 算係中游位置$18既早餐有個熱辣辣豐富既包其實既滿足最近仲有Alipay優惠 應該會再去食
麥當勞出左新包同埋港式奶茶之後想試好耐都未試

依家杯奶茶都有7分既 同附近其他早餐比 算係中游位置

$18既早餐有個熱辣辣豐富既包其實既滿足
最近仲有Alipay優惠 應該會再去食

Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$18 (Breakfast)
2017-10-16 156 views
麥記不時也會推出一些限定味道食品,這次介紹兩款還不錯的產品。抹茶新地($8),其實我一向也不是什麼抹茶綠茶的粉絲,看見友人買了一杯期間限定的抹茶新地,也好奇試一試味道。抹茶味頗突出,但不算是很濃郁,亦沒有應有的回甘,但一分錢一分貨,以麥記來說已是無可挑剔,而抹茶與朱古力醬和花生粒亦出奇地合襯,值得一試。香蕉批($8)乘著Minion的勢推出,算是期間限定。雖然我不好香蕉,但看見弟弟買回來,也忍不住想試試看。一打開已聞到頗重的香蕉味,香蕉蓉份量足,蕉味濃;而外皮依然脆身香口,相信愛香蕉之人一定喜歡!
抹茶新地

香蕉批

2017-09-08 74 views
見佢$10 有2 盒, 所以行過就試試, 點知完全係中晒伏!!!!!係中晒伏!!!!係中晒伏呀呀!!!!! 仲要係勁勁勁大果隻伏(很重要的事情要講三次)完完全全係得個樣, 未食過薯仔可以整得咁難食!!! 再有一次機會比我, 就算免費我都唔會食!!!
2017-06-29
2017-08-18 43 views
今日$10雞翼加細汽水~~~M記好多人聚集, 4份咁買其實我係去愛東嗰間,但openrice冇,就入鰂魚涌數我係鍾意食雞鎚嘅人~因為食起嚟簡單又多肉第一次食香草辣雞翼冇expect係橙色聞落有香草味食落肉都係比較鹹,重口味但快餐咁先好食,放縱吓啦~~辣味好夠~辣過原味好多如果平時連kfc脆雞都驚嘅就咪挑戰喇~愛東m記仲用緊舊式營運冇分買同取餐隊所以今日一入去成堆人排開唔知搞乜建議就算唔分隊都提吓人企埋一邊等因為我差啲比堆人嚇走
今日$10雞翼加細汽水~~~
M記好多人聚集, 4份咁買

其實我係去愛東嗰間,但openrice冇,就入鰂魚涌數

香草辣雞翼

我係鍾意食雞鎚嘅人~因為食起嚟簡單又多肉

第一次食香草辣雞翼
冇expect係橙色
聞落有香草味
食落肉都係比較鹹,重口味
但快餐咁先好食,放縱吓啦~~
辣味好夠~辣過原味好多

如果平時連kfc脆雞都驚嘅就咪挑戰喇~

愛東m記仲用緊舊式營運
冇分買同取餐隊
所以今日一入去成堆人排開唔知搞乜
建議就算唔分隊都提吓人企埋一邊等
因為我差啲比堆人嚇走
2017-08-18
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
香草辣雞翼
2017-07-23 50 views
一日之計,在於晨。星期日至愛食個靚早餐,嘆杯奶茶今日,竟然打風,仲話九點二十前上八號,乜餐廳都唔開,除左麥記。非精選早餐莫屬,$28 ·5。上次食,有冇六年前的事???個盒好精緻。奶茶幾好。冇乜好講了。如果我鍾意食紙皮,會好飽滿。應該改細個盒,環保dd.都不失為一個好hea地方(只限今日,打風日)。
一日之計,在於晨。星期日至愛食個靚早餐,嘆杯奶茶
今日,竟然打風
,仲話九點二十前上八號,乜餐廳都唔開,除左麥記。
非精選早餐莫屬,$28 ·5。
上次食,有冇六年前的事???
個盒好精緻。奶茶幾好。
冇乜好講了。
如果我鍾意食紙皮,會好飽滿。

應該改細個盒,環保dd.
都不失為一個好hea地方(只限今日,打風日)。

2017-07-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
自從這家餐推出AB為食咭,每次光顧時,已經十分留意這張咭可否大派用場。亦引得朋友/同事們常常借用這張為食咭。買A送B,真係好著數。當中還可以選擇2種批,不單是蘋果批,就連新款批類皆可選擇。 單買一隻批是八元,現有咭的話,買A送二隻批,十分抵食。 今天與同事到這邊工作,大家就在這快餐店,快快趣搞掂一餐吧! 這次就用了為食咭優惠,買熱啡,送批。剛好新推出香芋批,於是選了二件芋頭批。以前香港M記還未有香芋批之時,曾托朋友在他方買一件回香港。後來香港地區終於推出香芋批,卻經常售罄。現在則長期供應,閒來可回味一番。香芋批          外皮跟蘋果批差不多,而中間紫色的糖漿包著粒粒芋頭。粒粒芋頭外圍己變得很軟,而中間部份仍保留一般芋頭粉粉的口感。芋頭本身味道不太濃,只怪紫色糖漿相對較甜,但甜度尚算適中。消滅了甜甜的香芋批後,來一杯咖啡作句號。雖然咖啡質素很一般,就因為價格超值,不能要求太多了!
亦引得朋友/同事們常常借用這張為食咭。
單買一隻批是八元,現有咭的話,買A送二隻批,十分抵食。
今天與同事到這邊工作,大家就在這快餐店,快快趣搞掂一餐吧!
這次就用了為食咭優惠,買熱啡,送批。
剛好新推出香芋批,於是選了二件芋頭批。
以前香港M記還未有香芋批之時,曾托朋友在他方買一件回香港。
後來香港地區終於推出香芋批,卻經常售罄。
現在則長期供應,閒來可回味一番。
香芋批
外皮跟蘋果批差不多,而中間紫色的糖漿包著粒粒芋頭。
香芋批
芋頭本身味道不太濃,只怪紫色糖漿相對較甜,但甜度尚算適中。
消滅了甜甜的香芋批後,來一杯咖啡作句號。
雖然咖啡質素很一般,就因為價格超值,不能要求太多了!
$14.7 (Tea)
Dining Offer
Coupon
2017-03-06 80 views
以前嘅我,食開麥當勞嘅巨無霸 已經覺得十分美味, 宜家新出有一個叫做 瑞士芝味安格斯漢堡 佢比起以前巨無霸嘅麵包 更鬆軟和有口感, 佢採用 超香濃 哋嘅白芝士和車打芝士, 烤過嘅蘑菇片炒過嘅洋蔥再配合埋脆脆嘅生菜, 非常誘惑嘅香蒜蛋黃醬 ,簡直係完美嘅組合, 最重要嘅係 用上 一百個percent 安格斯牛肉 美味多汁 而且只不過係賣38蚊一個套餐 大家係咪覺得好抵呢仲唔快啲去試下
而且只不過係賣38蚊一個套餐
大家係咪覺得好抵呢仲唔快啲去試下
  • 瑞士滋味安格斯濩堡
麥當勞新推出既自助點餐服務😳😳😳 好特別播!仲可以用1) 八達通 2) VISA 3) Masters Card 4) JCB買個$10包都可以look卡?因為早上太多人喇! 未有機會試到呢部新機, 唯有下次再試下喇早餐🍔☕️火腿扒漢堡 + 凍奶茶 $15火腿扒包其實係普通野, 不過幾中意火腿扒個味道好濃好野味, 配上芝士一齊食味道都ok嫁!
買個$10包都可以look卡?
早餐🍔☕️
火腿扒漢堡 + 凍奶茶 $15
火腿扒包其實係普通野, 不過幾中意火腿扒個味道
好濃好野味, 配上芝士一齊食味道都ok嫁!
2016-08-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$20 (Breakfast)
2016-01-06 179 views
原來不是每間麥當奴都有這款雪糕的。設有雪糕專櫃的麥當奴才有,而且必須在專櫃買,普通櫃枱是沒有的。今期史奴比熱賣,新地筒的包裝也換上史奴比。我選了全芝麻味(另可選芝麻配雲尼拿)。雪糕顏色為淺灰色,淡淡的芝麻味。與牛奶公司的芝麻雪糕相比,麥當奴的較滑,但味道沒有前者濃郁。

今期史奴比熱賣,新地筒的包裝也換上史奴比。

2015-12-10
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$5 (Lunch)
2015-05-08 249 views
最近知道麥當奴出左椰子批就去試試點知,我唔知佢係炸濃左定本身係甘味食落苦苦地一咬落去流D 無椰子味的白色椰汁真係唔太討好仲有D 椰果都係無味下次都係食蘋果批穩陣D
最近知道麥當奴出左椰子批
就去試試
點知,我唔知佢係炸濃左定本身係甘味
食落苦苦地
一咬落去流D 無椰子味的白色椰汁
真係唔太討好
仲有D 椰果都係無味
下次都係食蘋果批穩陣D
2015-03-10 469 views
I was not impressed with this burger because it looked like it had been in an accident.Sauce was everywhere, all over the burger and wrapper.The taste wasn't good because it tasted like eating a dessert burger because the sauce was just sweet.
2015-02-26 331 views
平時甚少去麥記, 最多只是McCafe, 而去麥記多是吃芝蛋包醒晨早餐, 雖然鍾意食, 但開始有點悶......最近發現推出了mini野菜扭扭粉, 其實吸引力不算大, 但這兩天更發現有紅豆豆漿, 吸引力大大提升, 決意試齊兩款新嘢! 早餐的確要吃得好一點。雖碰正多人上班時間, 但店員手腳快, 不用久等便馬上取得暖笠笠的醒晨早餐: mini野菜扭扭粉+紅豆豆漿($15+$1)。其實mini野菜扭扭粉 很合我心意, 細細碗不會吃得太飽, 亦不會浪費, 剛好我的份量。本以為只是三色豆 加西蘭花, 原來挺有誠意, 還加入了鮮蕃茄粒 和椰菜葉, 份量亦合宜, 雖它們已煮至偏腍身, 但亦存清新的味道, 而兩件西蘭花 仍保持翠綠, 半腍半爽之間, 亦存咬口, 並沒有煮至淋pat pat, 不錯!其實是第一次吃扭扭粉, 原來是這樣子, 並非心目中所想的通粉形狀。其雖煮至偏腍, 但仍保持完完整整的形狀, 並沒有散爛, 亦有點咬口。湯底 清淡, 帶有清菜味, 清新健康, 很合我心水。******************************最期待還是那杯全新推出的紅豆豆漿, 上次試過黑芝麻豆漿, 黑芝麻
mini野菜扭扭粉+紅豆豆漿
mini野菜扭扭粉
其實mini野菜扭扭粉 很合我心意, 細細碗不會吃得太飽, 亦不會浪費, 剛好我的份量。本以為只是三色豆 西蘭花, 原來挺有誠意, 還加入了鮮蕃茄粒 椰菜葉, 份量亦合宜, 雖它們已煮至偏腍身, 但亦存清新的味道, 而兩件西蘭花 仍保持翠綠, 半腍半爽之間, 亦存咬口, 並沒有煮至淋pat pat, 不錯!

紅豆豆漿
最期待還是那杯全新推出的紅豆豆漿, 上次試過黑芝麻豆漿, 黑芝麻味弱, 與普通豆漿分別不多, 但今次的紅豆豆漿卻很有驚喜......
淡黃帶微微粉紅的紅豆豆漿熱度十足, 入口舒服順喉, 看其淡淡的色澤還以為又是與普通豆漿分別不多, 但竟紅豆味 相當突出, 味道香濃, 而且勝在不會過甜, 甜度剛好, 喝到底部還見存有一些紅豆茸, 故建議邊喝邊攪拌, 讓紅豆茸和豆漿完全混合, 相信更美味, 愛紅豆者值得一試, 讚!

2015-02-26
$16 (Breakfast)
mini野菜扭扭粉+紅豆豆漿
紅豆豆漿
2014-10-16 306 views
其實老麥既食物,都無咩好評價,因為香港人都好熟識係我既角度黎睇,老麥最合適既進餐時間是早上,因為有個好好味既通粉餐我認為係比茶記的更優良,首先豬骨湯夠濃夠咸夠味精,食完包清醒雞扒係有少少辛辣味的,惹味得來又夠軟熟通粉係比較粗身的那種,索湯力較強套餐仲要包薯餅,包你食得飽所以早餐來講老麥真係無得輸
其實老麥既食物,都無咩好評價,因為香港人都好熟識

雞扒係有少少辛辣味的,惹味得來又夠軟熟

通粉係比較粗身的那種,索湯力較強

套餐仲要包薯餅,包你食得飽

所以早餐來講老麥真係無得輸
2014-08-05
Type of Meal
Breakfast
2014-01-14 62 views
當大家準備收工的時候, 我卻要為身體尋找補給品, 為OT做準備... 多謝同事幫忙落街走一轉, 好讓我腳印印係公司等食, 嘻嘻...但求填肚, 最緊要近+快+平+食完唔會肚痛+Menu唔複雜, 唔該, Urgent救星麥當當喇~~~考考你, 知唔知道麥當當最平的漢堡是那一個呢?!! 答案就係 -- 豬柳蛋漢堡 & 雙牛芝堡!!!豬柳蛋漢堡 $9-- 豬柳蛋漢堡的麵包鬆鬆軟軟, 拿揑時呈彈性, 厚厚的蛋白包著蛋黃, 白雪雪的, 豬柳沒什麼味道, 吃下時只感到微微的黑椒味... 夠乾身不易鬆散, 一邊咬一邊工作也不怕弄髒文件...雙牛芝堡 $9-- 同事的雙牛芝堡... 薄薄的半溶芝士夾在雙牛中, 感覺仍很Dry, 談不上好味, 但可將肚餓的時間推遲一點...紅豆批 $6-- 勁甜的紅豆蓉填得滿滿的, 批皮脆脆的... 苦戰中給身心的一點甜...真係好平呢, 去茶餐廳叫個下午茶餐都唔得啦...
豬柳蛋漢堡 $9
豬柳蛋漢堡
雙牛芝堡 $9
雙牛芝堡
紅豆批 $6
紅豆批
真係好平呢, 去茶餐廳叫個下午茶餐都唔得啦...
2014-01-13
TakeAway
$12 (Tea)
Celebration
New Year's Eve
2012-10-19 83 views
麥當勞搬過咗幾個鋪位之後, 第一次幫襯... (舊鋪位已於轉眼間整座大廈被移為平地)滋味蝦堡套餐 $29 -- 聽說滋味蝦堡以前曾經推出過, 不過我未食過喎, 試試先... 有千島醬同新芝麻醬, 唔知邊隻好味D, 問吓收銀姨姨, 佢好熱情咁話千島醬多人接受D, 好, 就千島醬...入面好大塊生菜, 都好新鮮爽脆, 千島醬咬開入面真係有蝦, 身體呈半透明, 爽口的, 但好像太多梳打粉的味道, 完全沒有蝦味... 雀巢檸檬茶汽水 -- 汽水要加$2.5升級做雀巢檸檬茶汽水, 明知係糖水+增味劑, 都係想飲, 可能因為佢酸酸甜甜的關係...和風芥末SHAKE SHAKE薯條 -- 今日唔想再加大餐, 所以加$2.5升級做SHAKE SHAKE薯條...白色+綠色的粉末...放入SHAKE SHAKE袋內SHAKE好後, 樣子沒有殺傷力, 但入口是超強勁的芥末味, 一下子招架不住, 有點嗆鼻... 但食落都幾香, 個底D薯條太多SHAKE SHAKE粉就好鹹... 今日D薯條炸得剛剛好, 唔太乾硬, 外脆內軟, 粉粉的, 暖暖的, 好味...超值選豬柳蛋漢堡 $8 -- 真係好超值, $8!!
滋味蝦堡套餐
滋味蝦堡套餐 $29
滋味蝦堡套餐
入面好大塊生菜, 都好新鮮爽脆, 千島醬
滋味蝦堡
雀巢檸檬茶汽水
和風芥末SHAKE SHAKE薯條
白色+綠色的粉末...
超值選豬柳蛋漢堡
超值選豬柳蛋漢堡 $8 -- 真係好超值, $8!!!
超值選豬柳蛋漢堡
好鍾意豬柳蛋漢堡個包, 煙煙韌韌, 蛋主要係蛋白味, 豬柳鹹鹹地, 芝士又係冇咩味, 唔可以話好味, 但唔難食... 填肚一流...
BAR枱
店內有高枱...
梳化位
又有梳化位...
簡潔裝修
裝修以深啡色的色調為主, 幾簡潔...

2012-10-17
$20 (Lunch)
雀巢檸檬茶汽水
BAR枱