下午起來,笨馬騮說餓餓,已經買好麥當當做午餐(+晚餐?)這也太多了吧?兩個包包餐再加6件雞!(這次馬騮聰明了!終於把兩個餐點了熱奶茶!因為他都不喝!但每次總是點了一個汽水,最後沒人喝!)終於可以試一直很想試的麥雞雞!個盒好正!6件雞有3件搥,3件雞扒。$88來說真心貴!麥雞雞外表看來像肯德基爺爺雞,因為放久了,吃下去已經不脆,不過雞搥的肉真的很滑,也很有肉汁!雞扒就普通,有點像脆辣雞包的扒扒(這個比較大塊,而且有大骨,但比較滑)可是,吃下去辣耶!明明沒紅粉,但就辣,是椒鹽嗎?連裡面的肉都是辣的!吃得嘴唇都熱熱的!不過如果要比,還是比較喜歡肯德基爺爺雞的辣雞,因為凍了皮也是脆脆的!

終於可以試一直很想試的麥雞雞!個盒好正!

2020-01-27
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2018-07-28 183 views
今日黎到這間麥當勞嘗新品我點餐的小妹妹人很好,我將可以同一單的餐點分開叫便可以用到2張滿$10-$5個coupon在app看到有$10的荔枝什果特飲,當然不能錯過甜度非常高,好像開罐頭連水都飲埋咁中薯條$12+2.5 shake shake粉泡菜味,不是很重味道,也不是很辣可能中午比較多人買薯條都挻熱的
今日黎到這間麥當勞嘗新品

在app看到有$10的荔枝什果特飲,當然不能錯過
甜度非常高,好像開罐頭連水都飲埋咁

中薯條$12+2.5 shake shake粉
泡菜味,不是很重味道,也不是很辣
可能中午比較多人買薯條都挻熱的
2018-01-09 126 views
上年食過三文魚堡, 好好味, 今年再encore! 如果這個可以加入恆常menu就好了!叫了多醬, 醬多到滴晒出o黎! 三文魚食到三文魚, 唔係只係打爛晒o既魚膠, 加埋個明太子醬真係prefect! 個魚應該即炸, 都幾脆, 買的時候未做特價$24餐, 要成$20一個包有o的貴!同場加映朱古力批, 又係未做特價($8/2個)的時候買! 都係encore之作~ 牛奶味比朱古力味濃, 冬天食剛剛好! 不過略嫌不太夠熱~
三文魚堡

朱古力批

2017-11-30
TakeAway
三文魚堡
朱古力批
打風例食麥當當,有人請客當然要食貴signature包!上次打風買了2個, 一個牛包一個雞包, 芝味蘑菇牛包包一直都好想試, 但被人搶了,只好食菠蘿辣雞包, 辣到我噴火!(本人不太吃辣, 也不知道原來係辣! 因為有一個雞雞包係唔辣的)(菠蘿辣雞包個包的質地幾特別幾好味, 但個醬真係太辣!件雞比脆辣雞雞包大, 但加了那個特辣醬, 比脆辣雞雞包仲辣!好彩有片菠蘿中和下! 但最後都係要將個醬整走d, 加o的薯條的茄汁先食到)今次搶番芝士蘑菇牛包包,個蘑菇醬真係一級好味!!蘑菇炒過定焗過,好香!加埋個醬真係勁好味!而且仲有2款芝士, 所以夾埋食真係super好味!上次的生菜多啲,今次得幾塊好少, 係沙律那些羅馬生菜, 不是生菜絲~ 蘑菇如果都可以多少少就perfect啦!
打風例食麥當當,有人請客當然要食貴signature包!

菠蘿辣雞包

芝味蘑菇牛包包

今次搶番芝士蘑菇牛包包,個蘑菇醬真係一級好味!!

Other Info. : 這家m記的signature包, 比其他的平$4! 一個signature包餐, 飽到上心口! 下午食完連dinner都仲飽緊唔想食, 所以感覺好抵食!
2017-08-27
TakeAway
芝味蘑菇牛包包
2017-10-10 67 views
M記唔同分店價錢不同是常識吧。這間的珍寶餐單買$22,應該係全港至平,仲抵過食茶餐廳,大前題係你唔仲意飲咖啡奶茶。不過炒蛋真係越來越細隻,以前都無咁細PAT,而家真係少得可憐,不過$22無SAY啦。自己找亮點,唔講咁多啦。
M記唔同分店價錢不同是常識吧。

自己找亮點,唔講咁多啦。
2017-10-08
Type of Meal
Breakfast
2017-07-05 48 views
放工時間,傾盆大雨,原本要做的事都因天雨關係,未能進行,拖住疲乏的身軀回到太子。晚市時間,周邊食店燈火通明,人來人往。一個人的晚餐,倍感寂寞。在街上行行逛逛,左望望,右望望,仍未有心水選擇。終於有間較合心意,但回覆是準備中...未有飯兜兜轉轉都是回到起點。M記麥樂雞餐加魚柳包,轉士多啤梨奶昔$37.5,薯條一開始食都不算脆,越食越腍,越食越難食,麥樂雞炸得算脆,飲完奶昔都已經好飽,魚柳包留做明天早餐。外賣回家,舒舒服服坐低慢慢吃,總比堂食好。

晚市時間,周邊食店燈火通明,人來人往。

終於有間較合心意,但回覆是準備中...未有飯
兜兜轉轉都是回到起點。

外賣回家,舒舒服服坐低慢慢吃,總比堂食好。
2017-07-05
$37.5 (Dinner)
2017-06-27 60 views
得閒無事係屋企口痕痕,落去樓下食返個M記熱氣一下,附近最近就係佢,如果唔係又要走返出地鐵站個頭,個邊人又多,又排得耐,迫住落尼呢間食。因為有新出麥樂雞醬料,所以叫左十八件雞試下,薯條次次買襯都係比得半包,開聲先"不"返滿,慳都唔係咁丫,做生意唔係咁做囉。麥樂雞夠脆,做promo有四款醬,最好食始終係蜜糖芥茉,其他個D都係一般唔啱我口味。有隻沙律醬咁既款,味道奇怪,麥欒雞已經夠肥,加埋個醬,令到食落去個感覺仲油膩。

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2012-03-28 37 views
$30 一個套餐 不便宜﹝快餐嘛.....﹞但放眼看罷餐牌 多數套餐都標價$27~$30 ( 特價餐除外 ) 真是通漲惹的禍現在加大要$4 好貴看廣告好吸引人 又生菜又蘑菇的 而且牛肉大大塊等了大概2min ﹝現做﹞ 找位坐下即開動包得公整 打開卻不是生菜都擠在一邊 另一邊卻擠滿醬沒想到這一咬 滿咀都是蘑菇醬的味道再來是濃烈的煙肉味和芝士味肉多厚 足三両喎....可惜肉乾 味淡 重點的蘑菇也是少得可憐 生菜也是..... 唉..... 吃起來就是全靠那醬料和煙肉搭的味兒 況且那煙肉濃得搶去所有鮮味 不值得再買
$30 一個套餐 不便宜
﹝快餐嘛.....﹞
但放眼看罷餐牌 多數套餐都標價$27~$30
( 特價餐除外 )
真是通漲惹的禍
現在加大要$4 好貴
看廣告好吸引人 又生菜又蘑菇的 而且牛肉大大塊
等了大概2min ﹝現做﹞ 找位坐下即開動
包得公整 打開卻不是
生菜都擠在一邊 另一邊卻擠滿醬
沒想到這一咬 滿咀都是蘑菇醬的味道
再來是濃烈的煙肉味和芝士味
肉多厚 足三両喎....
可惜肉乾 味淡
重點的蘑菇也是少得可憐 生菜也是.....
唉..... 吃起來就是全靠那醬料和煙肉搭的味兒
況且那煙肉濃得搶去所有鮮味

不值得再買

2012-03-25
$30 (Lunch)
2009-06-07 18 views
買咗個單層足三両套餐。足三両其實同普通漢堡包分別不大,淨係覺得塊肉厚咗少少。除咗厚咗之外,塊肉依舊係咁鞋同唔juicy。餐仲包個薯角,呢個反而好好食。好食過又幼又短又乾嘅薯條好多。薯角炸至脆身,但裡面仲好粉,唔會太乾。味道調得幾好,少少咸,幾香口。如果日後都有得將薯條轉薯角就好啦!
買咗個單層足三両套餐。
足三両其實同普通漢堡包分別不大,淨係覺得塊肉厚咗少少。
除咗厚咗之外,塊肉依舊係咁鞋同唔juicy。

餐仲包個薯角,呢個反而好好食。
好食過又幼又短又乾嘅薯條好多。
薯角炸至脆身,但裡面仲好粉,唔會太乾。
味道調得幾好,少少咸,幾香口。
如果日後都有得將薯條轉薯角就好啦!
2008-12-25 27 views
之前新推時賣$12/3條,一d都唔抵食。而家梗係無咩人買,所以要推出呢個買一送一優惠。有優惠又抵好多,$12有6條,價錢合理好多。每盒有三條,size唔算太細,亦唔算太薄。無想像中咁薄,超碼真係食到魚肉。炸得幾脆;魚不會削削的;味道剛好,不會太咸。但其中有一條賣想好唔得,面頭好似無層皮。整體黎講係唔錯小食,抵食,比自己在超市買還要平一點點。
之前新推時賣$12/3條,一d都唔抵食。
而家梗係無咩人買,所以要推出呢個買一送一優惠。
有優惠又抵好多,$12有6條,價錢合理好多。
每盒有三條,size唔算太細,亦唔算太薄。
無想像中咁薄,超碼真係食到魚肉。
炸得幾脆;魚不會削削的;味道剛好,不會太咸。
但其中有一條賣想好唔得,面頭好似無層皮。
整體黎講係唔錯小食,抵食,比自己在超市買還要平一點點。
炸魚柳
其中一條賣想唔掂
也有一定的厚度
$12 (Tea)
炸魚柳
其中一條賣想唔掂
也有一定的厚度
2008-08-13 19 views
已經有好多年無食過M記雪糕,嫌佢食落口感好肥。今次被佢地新推嘅新地吸引,買了杯試試。一俾完錢,杯糕就已經以三秒三嘅速度送上,快得嚇人。芒果熱情果醬都幾多,都食到芒果肉,甜而不酸。但奈何雪糕質地亦是口感很膩,雖然好滑,但就欠缺了雪糕應有的口感。試一次就夠,下次就算有新味雪糕,睇怕都好難吸引我lu~
已經有好多年無食過M記雪糕,嫌佢食落口感好肥。
今次被佢地新推嘅新地吸引,買了杯試試。
一俾完錢,杯糕就已經以三秒三嘅速度送上,快得嚇人。
芒果熱情果醬都幾多,都食到芒果肉,甜而不酸。
試一次就夠,下次就算有新味雪糕,睇怕都好難吸引我lu~
2008-07-16 24 views
是日工作完全乏力, 雜務冇咁忙之際, 已達黃昏。感覺要出去避下靜, 使勁開門走出去最就近的麥記。為了明日的油宴做準備, 本只想吃個沙拉; 可是最後拿來的, 是麥樂雞開心樂園餐? 我可能是撞鬼時, 發開口夢錯叫了。麥樂雞是剛炸起, 脆卜卜, 很好; 細薯條放得有點時間, 不慍不火, 幸好只是一客小的, 勉強捱得過。 那件玩具發聲功夫熊貓, 醜是醜了點, 可是響聲都幾過癮。 不過, 如果開心樂園餐可以走玩具, 少收幾蚊, 我一定唔會要呢件玩具。回去的路上, 買了一件都曉發聲比卡超, 把功夫熊貓送了給有心人了。

$21 (Tea)
  • 麥樂雞
2008-03-29 29 views
買了個蕃茄脆辣雞腿包做tea.很唔環保,其實唔洗個盒都得囉!熱辣辣...蕃茄生菜新鮮,嗦嗦聲。脆醬唔算太厚,可接受,炸得真係好脆;雞嫩,算大舊,唔肥,有肉汁,味道唔錯;但就稍嫌唔夠辣,我記得以前ge脆辣雞腿真係幾辣,但而家只係微辣,再辣d會更惹味!
買了個蕃茄脆辣雞腿包做tea.

很唔環保,其實唔洗個盒都得囉!

熱辣辣...蕃茄生菜新鮮,嗦嗦聲。
2007-02-27 29 views
來這裡吃晚餐,散買了一個芝士漢堡飽,細薯條,一杯粟米,朱古力新地再加兩隻雞翼,食到超飽今晩天氣都算幾凍下,於是想飲d熱飲,但來來去去都得嗰熱奶茶咖啡同熱朱,好悶呀!點解唔學下kfc咁供應下熱柑桔ma.,最終叫佢俾左杯水我,因為呢到d奶茶咖啡麻麻地,唔似得茶餐廳咁濃郁香滑ma!

2005-08-20 31 views
我是m記常客,一見有這早餐便找機會吃,誰知是騙人早餐.雞扒只有個汁好,但肉極 ”鞋”.麵包久奉.,不用5分鐘食完.食完等如冇食.寧願食茶餐廳,飽肚好多.這分店沒有足夠坐位.但這間的人態勢一向好好
這分店沒有足夠坐位.
但這間的人態勢一向好好