2024-08-11 38 views
日本人氣大熱嘅楓糖班㦸漢堡 - McGriddles,小妹從未試過,適逢香港推出,當然要去捧捧場😋😋😋套餐~~楓糖班㦸豬柳蛋漢堡 $38配薯餅,港式奶茶楓糖班㦸漢堡軟身,甜度適中,配豬柳、蛋、芝士,咸中帶甜,甜中帶咸,口感豐富;小妹最愛麥記薯餅,熱騰騰,金黃香脆;港式奶茶選用錫蘭紅茶沖製,茶味香濃。

套餐~~
楓糖班㦸豬柳蛋漢堡 $38
配薯餅,港式奶茶

2024-07-27 17 views
麥當勞終於有McGriddles!過江龍McGriddles終於突襲來港!一直都好想要嘗嘗看!沒想到今天終於能吃到!McGriddles套餐(McGriddles+薯餅+飲料)兩片超厚熱香餅配上豬柳+雞蛋+芝士味道有點像是楓糖漿味豬柳蛋漢堡🤤整體口感鬆軟!口味偏鹹甜!一入口首先有一股濃濃的楓糖漿味 後續還有豬柳和芝士的鹹鮮香味絕對適合喜歡鹹甜口味的朋友!👍🏻(但係對我而言熱香餅皮口味過甜 有DD太漏 如果出個小甜版會更加出色!🙇🏻‍♀️)KAKA評分時間口味:🌟🌟🌟🌟价格:🌟🌟🌟🌟🌟目前只有🇭🇰麥當勞才有27/7-31/7麥當勞會員可以優先試吃!(記住要註冊會員在麥當勞app下單啦!)
麥當勞終於有McGriddles!
過江龍McGriddles終於突襲來港!
一直都好想要嘗嘗看!沒想到今天終於能吃到!

兩片超厚熱香餅配上豬柳+雞蛋+芝士
味道有點像是楓糖漿味豬柳蛋漢堡🤤
整體口感鬆軟!口味偏鹹甜!

絕對適合喜歡鹹甜口味的朋友!👍🏻

KAKA評分時間
口味:🌟🌟🌟🌟
价格:🌟🌟🌟🌟🌟
目前只有🇭🇰麥當勞才有

2024-07-27
TakeAway
$36 (Breakfast)
Dining Offer
Tasting Event
2023-11-15 207 views
行過有啲肚餓,就入去買咗個包食,其實我覺得麥當勞啲芝士好好食,好有鹹香,不過豬柳就鹹咗啲囉,平平哋買個包嚟填吓肚,都幾好㗎。質素都有保證,哈哈,原諒我食淨少少先影張相,太肚餓啦。😂😂
2023-10-11 107 views
lunch 趕時間,太古城好多舖頭都排晒對,只有麥當勞最快,照舊叫個芝士牛肉漢堡加薯條走鹽同細檸檬水。 當日都算多人,但出餐真係好快,第一口食個薯條,差了熱親,真係熱辣辣,超好味,第一次食到咁熱嘅薯條,食到停唔到口。
2023-09-20 82 views
今次嚟到太古城中心嘅麥當勞,地方比一般麥當勞大及寬闊,故早上都容易找到位置享用早餐。今次見麥當勞app 內有優惠卷梗係唔好錯過攞嚟用盡啦😁👍唔好蝕底$34元加$2可以牛奶咖啡,咖啡香滑👍👏魚柳炸得好鬆脆😍 可口,還有薯餅香滑嘅雞蛋。配上環保嘅餐具😁。
$34元加$2可以牛奶咖啡,咖啡香滑👍👏
魚柳炸得好鬆脆😍 可口,還有薯餅
香滑嘅雞蛋。配上環保嘅餐具😁
2023-06-15 163 views
今天早上,上班前想去麥當勞食個早餐由於很久沒有去麥當勞食早餐原來現在還有些醒神超值套餐是十幾元就有了所以買了個火腿扒芝士飽早餐我選擇了無糖可樂也可選其他奶茶等等的
今天早上,上班前想去麥當勞食個早餐

由於很久沒有去麥當勞食早餐

原來現在還有些醒神超值套餐是十幾元就有了

所以買了個火腿扒芝士飽早餐

我選擇了無糖可樂
也可選其他奶茶等等的
2023-06-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Breakfast
2023-06-02 108 views
其實每個星期🤔️🤔️基本上都食一次麥當勞呢排麥當勞仲同深受歡迎嘅角落生物 😊角落小伙伴Crossover經典嘅「蝦堡系列」咁我梗係要試吓啦!Yeah !My favourite 🥰🥰🥰呢個期間限定除咗有菠蘿特飲、菠蘿吉士批,最緊要係個菠蘿蝦堡,我超級鍾意食!菠蘿大大塊,又多生菜,超Fresh !個盒同埋包裝都好可愛,有好多角落小伙伴陪住你食🤣🤣🤣🤣除此之外,我仲叫咗雪糕新地,不過唔記得咗影相同埋買Mc Cafe嘅冬甩!呢兩樣甜品係必備!🤣
其實每個星期🤔️🤔️基本上都食一次麥當勞

呢排麥當勞仲同深受歡迎嘅角落生物 😊

角落小伙伴Crossover經典嘅「蝦堡系列」
咁我梗係要試吓啦!
Yeah !My favourite 🥰🥰🥰
呢個期間限定

菠蘿大大塊,又多生菜,超Fresh !

個盒同埋包裝都好可愛,有好多角落小伙伴陪住你食🤣🤣🤣🤣

2023-06-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
2023-03-18 140 views
有時lunch time去太古plaza 行街,我就會快快手去5樓嘅麥當勞食個快餐。因為呢間分店係比較大,容易搵位。同埋佢有McCafe,鍾意佢哋咖啡沖得唔錯之餘,價錢亦比較便。好似我呢個combo lunch,都係$41,已經有杯大嘅Latte同小龍蝦沙律sandwich!每次堂食,佢哋都用玻璃杯或者瓦杯,保暖好啲而且個presentation 更靚。多數都係心型拉花,但等嘅時間又唔太耐,分分鐘仲快過隔離叫嘅普通套餐。你杯咖啡奶嘅份量適中,但係我就嫌佢咖啡豆唔夠濃,咖啡味再重啲就好。三文治就比我想像中細件咗少少,但味道都唔差,入邊都有7,8粒小龍蝦肉。小龍蝦肉。

小龍蝦肉。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Lunch
2023-03-12 81 views
OT之想食嗰便飯🤭 之前買落嗰啲McDonald’s $20coupon,今日見OT用埋佢,其實我純粹想食魚柳包,但係嗰啲餐魚柳包得Double嗰隻,拎到返公司見到佢個樣,真係有啲失望🥲除咗個魚柳唔精神之外,佢仲夾得好肉酸,但係因為啲芝士已經溶咗,所以佢哋黐埋咗😅 唔可以變返佢做一個正常嘅包😫 同埋下次都唔會貪平食Double呢一隻,因為1塊魚柳已經夠晒數🤭同埋呢間麥當勞啲奶茶特別難飲,試過幾次都係咁🥲
OT之想食嗰便飯🤭

同埋呢間麥當勞啲奶茶特別難飲,試過幾次都係咁🥲
2023-01-14 90 views
每逢新年最期待就係麥當勞必會推出嘅招財牛堡🍔同埋扭扭薯條🍟等咗成年先有就梗係要來食啦今年係同line friend聯名,所以個盒同包裝紙都係熊大每年都會食黃金脆薯牛堡,牛肉充滿黑椒汁,再加上洋蔥🧅同埋薯餅食,每一啖都唔同嘅口感,不過如果薯餅🥔脆口啲就好啦,而且佢嘅黑椒汁係濃係辣嘅,後勁幾勁扭扭薯條🍟又係一年得一次,同薯格差唔多味道,冇話特別好食,所以扭扭薯條都係因為一種回憶先食另外每年都會飲個龍蝦湯🦞,佢唔係啲好高級餐廳嘅龍蝦湯,但係其實都唔錯,佢係濃郁有龍蝦味嘅龍蝦湯🦞🥣,快餐店嚟計算唔錯今次仲嗌咗四隻脆香雞翼🍗唔使講啦都係例牌好食佢呢次仲出咗新嘅紅豆🫘吉士批,但係就未去試,下次去試吓先

今次仲嗌咗四隻脆香雞翼🍗唔使講啦都係例牌好食
佢呢次仲出咗新嘅紅豆🫘吉士批,但係就未去試,下次去試吓先
2022-05-22 296 views
我平時去開嘅麥當勞,店舖位置都比較細同埋少位啲,但係呢間太古城中心嘅麥當勞就比較大間,坐位多好多。今次我揀咗中間位置嘅bar枱坐,原來仲有無線叉電供應,唔錯呀!講返嘢食,個三文治(多士)係火腿扒蛋沙律,麵包烘得好脆,唔錯,但係就覺得蛋沙律應該可以分量多少少,下次試埋磨菇芝士粟米。而個咖啡(今次叫latte)我亦都係好鍾意,堂食係用玻璃杯裝,比起我平時買外賣嘅份量多啲,同埋溫度keep到夠熱👍🏻依家去到六月頭原來用Citibank卡俾錢仲有優惠,買滿$30回贈$5,今次個combo餐$37,所以我最後係俾咗$32,有驚喜!

$37 (Lunch)
2022-01-14 214 views
招財牛堡 (套餐$33 with 麥當勞apps 優惠卷)賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧賣相方面,漢堡用粉紅色melody 新年系列外賣盒包裝,頗精美可愛。內裡牛肉麵包比例適當,牛肉不會太細塊,有相當厚度,眼見洋蔥量不少。味道方面,牛肉肉質偏乾「鞋」口,但不會過硬。黑胡椒醬量適中,配搭牛肉和清爽洋蔥,惹味十足,不會過鹹過膩。小龍蝦湯 ($15.5 with 麥當勞apps優惠卷)賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧賣相方面,同用粉紅色melody 新年系列外賣碗盛放。龍蝦湯質感濃郁「杰」身,內裡小龍蝦量不少,色澤新鮮吸引。味道方面,湯中龍蝦味道特出濃厚,口感順滑,不會過於膩滯。小龍蝦尚算爽口彈牙,蝦味偏淡。外賣輪候時間:🐧🐧🐧🐧平日晚上6點幾左右下單,約需輪候15分鐘。🐧❤️結語:小龍蝦湯值得一試。
招財牛堡
招財牛堡 (套餐$33 with 麥當勞apps 優惠卷)

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧

味道方面,牛肉肉質偏乾「鞋」口,但不會過硬。

小龍蝦湯

小龍蝦湯 ($15.5 with 麥當勞apps優惠卷)

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

賣相方面,同用粉紅色melody 新年系列外賣碗盛放。

龍蝦湯質感濃郁「杰」身,內裡小龍蝦量不少,色澤新鮮吸引。

味道方面,湯中龍蝦味道特出濃厚,口感順滑,不會過於膩滯。

小龍蝦尚算爽口彈牙,蝦味偏淡。

外賣輪候時間:🐧🐧🐧🐧

平日晚上6點幾左右下單,約需輪候15分鐘。

🐧❤️結語:小龍蝦湯值得一試。
2022-01-10
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Dinner
2020-11-03 429 views
見到麥當勞出咗隻素食新餐肉咁就試吓啦!呢款新餐肉只有麥當勞早餐或McCafe全日先有得賣,另外🤴🏻就叫咗蘑菇安格斯另加小龍蝦🦞湯嚟食!先講講份新餐肉用咗麥當勞優惠券,一杯豆奶綠茶加一份新餐肉($41)佢指定係呢款~~新餐肉蛋沙律意式飽~~新餐肉味道方面都預咗係淡啦,食落都有少少、好輕好輕嘅肉味!感覺上好似食緊中式齋菜嘅冇味麵筋咁😔😔建議加番啲菜,醬汁會好味啲😗😗咁嗰杯豆奶綠茶味道好輕,可以講呢個真係一個輕食餐囉😮😮🤴🏻叫左蘑菇安格斯加凍檸茶加小龍蝦🦞湯($59)感覺都幾重蘑菇味但可惜醬比較少加返多啲就好啦!至於凍檸茶都幾有檸檬🍋味幾Flash!又夠大杯,唔錯唔錯👍🏻👍🏻最有驚喜係個小龍蝦🦞湯,龍蝦🦞味好重裏面都有四隻小龍蝦🦞仔,肉質都彈牙!今餐最好味係呢個😋😋講真呢款新餐肉好味過KFC嘅新世代植物肉,起碼冇咁乾先啦!😝😝
見到麥當勞出咗隻素食新餐肉咁就試吓啦!

佢指定係呢款~~新餐肉蛋沙律意式飽~~

咁嗰杯豆奶綠茶味道好輕,可以講呢個真係一個輕食餐囉😮😮
豆奶綠茶

🤴🏻叫左蘑菇安格斯加凍檸茶加小龍蝦🦞湯($59)

感覺都幾重蘑菇味但可惜醬比較少加返多啲就好啦!
蘑菇安格斯包

2020-11-01
$50 (Dinner)
2020-04-23 271 views
#為食妹日記 .麥當勞新出左曲奇忌廉批,第一時間試下先😋。瑩瑩一見到就開心到周圍走、笑到唔停口。外型黑蚊蚊可可味脆皮,脆皮好香脆👍,入面餡料Oreo 味唔算突出、味道唔太甜,整體上都可以試下,唔算太伏。不過Oreo 迷可以會失望D。.香港寬頻用戶仲可以免費換一個,千祈唔好錯過。.好味指數:😋😋😋3/5推介指數:😋😋😋3/5抵食指數:😋😋😋😋4/5.曲奇忌廉批 💰$8麥當勞各大分店有售
#為食妹日記
香港寬頻用戶仲可以免費換一個,千祈唔好錯過。
好味指數:😋😋😋3/5
推介指數:😋😋😋3/5
抵食指數:😋😋😋😋4/5
曲奇忌廉批 💰$8
麥當勞各大分店有售
曲奇忌廉批
2020-04-22
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
2019-11-28 292 views
多年來(10年以上)一直到這McD 買野食。但是到最近幾個月,每次都出錯。買早晨全餐,冇給薯餅。買炸雞翼,冇泰式辣汁。買套餐連薯條,冇茄汁。上次買雙層芝士漢堡包,一路食一路奇怪。味道很鹹,但冇芝士味。仔細感受味道,發覺有黑胡椒味!!! 打開個漢堡包睇,裡面有很多黑胡椒!我馬上停食,掉咗個包 !懷疑廚師發脾氣,亂加嘢入去個包度💔今天,買炸雞髀餐連Shake shake 薯條(帶走)。回家開紙袋,有雞,有飲品,有Shake shake 調味料。但是,薯條呢?😧 沒有🤷🏻‍♀️每次都欠調味料/食物😡
多年來(10年以上)一直到這McD 買野食。

但是到最近幾個月,每次都出錯。

買早晨全餐,冇給薯餅。
炸雞翼,冇泰式辣汁。
買套餐連薯條,冇茄汁。

每次都欠調味料/食物😡