2018-11-19 111 views
呢排睇電視都會見到謝霆鋒個廣告,就係麥當勞推出左新嘅漢堡包,shakeshake粉同埋雪糕,不過聽人講shakeshake粉麻麻地,咁我就試佢個 “鋒味安格斯肉醬煎蛋漢堡” 先! 呢個包真係唔錯,入面啲料都好多,好似食緊肉醬意粉咁樣! 可以再食多次!食完正餐,之後去左甜品站買脆皮朱古力雪糕。之前竟然售罄,而家出返梗係要去試吓。唔知係咪因為啲雪糕浸左落啲朱古力到,所以好快就溶,食嘅時候要小心啲。不過都好好味!!

2018-11-11 56 views
最近麥當勞最吸引嘅就係呢一系列:鋒味安格斯肉醬煎蛋漢堡、鋒味港式燒味風味shake shake粉薯條、鋒味橙汁特飲!肥豬妹當然一定要試一試啦個漢堡包其實有齊晒所有食材:肉醬、煎蛋、安格斯扒,冇特別驚喜,因為同signature系列嘅安格斯漢堡係差不多薯條方面:燒味薯條其實都真係唔係好知應該係要咩味道,所以都淨係識得出好鹹、好濃味。反而橙汁特飲幾好味!總結:有謝霆鋒加持嘅鋒味漢堡,特別出色。如果冇咗呢個gimmick,其實都只係一個好普通嘅signature包。完全為咗支持謝霆鋒! ! !

反而橙汁特飲幾好味!

2018-09-28 70 views
麥當勞最近推出咗份新早餐,煙蔥炒雙蛋早餐!咁我當然即刻試一試、睇吓佢嘅味道如何啦!睇相,其實係普通豬柳包的配件,只係蛋變,但加了煙肉的咸味及洋蔥的味,即刻令到個蛋昇華咗,就算我唔落黑椒、鹽,都覺得好夠味,結論係有別於普通嘅豬柳蛋包,係值得大家一食嘅!另有配薯餅架,不過食左,無影到而且依家有優惠,用WeChat pay買滿$20,就會有張$10嘅現金卷比你下次可以用!煙蔥頭單售都22.5$,套餐就29.5$,所以已經可以享用呢個優惠啦!
另有配薯餅架,不過食左,無影到

2018-07-24 91 views
榴槤旋風之前出咗兩日就冇晒啦!好怕呢個麥旋風限定到完咗嘅一日我都冇得食,所以我呢個榴槤愛好者,今次再推出當然一定要沖去買啦!從未見過新達甜品站要排長龍,榴槤乜旋風嘅威力真係非同小可。我就試咗最普通$25嘅榴槤乜旋風,我覺得好好味!屋企人覺得有啲甜,但我係一個喜好甜嘅人,所以我覺得甜道合適。榴槤蓉嘅味道一啲都唔假,食完一段時間,口中都仲有D榴槤味出嚟添。不過對於我呢啲好鍾意食榴槤嘅人,應該要濃厚版、多D蓉先滿足到我!! 而想淺嚐的朋友,其實普通呢款榴槤蓉都足夠。
榴槤旋風之前出咗兩日就冇晒啦!

2018-07-24
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2018-01-31 233 views
今日又因工作關係來到了陌生的地方,到了不熟識的地方搵飯食,真的是一個大難題。加上今日天氣不佳,又凍又落雨,真的不想跑到老遠搵野食,在有限的選擇下,唯有再次光顧我的老朋友~麥當勞啦!🤣🤣為了幫自己打打氣,決定要吃一點甜呢!原來mc donald 又再次推出了紅豆批,在我的記憶裡是個不錯的甜點!今年用上布甸狗crossover,包裝上加上一點可愛!紅豆批算是熱烘烘的炸起,內裡的紅豆大大粒,有紅豆香但甜度適中!我覺得它比蘋果批好吃多了!其他食物質素還日老樣子,沒有驚喜!唯一可讚的是奶茶是新鮮用熱水泡茶包,不是像一些mc donald 一早泡起,熱已變得十分深色及變酸了!

為了幫自己打打氣,決定要吃一點甜呢!
雖然我唔係食包裝,不過見到個包裝好似就散就散咁,求祈堆晒喺個盤度,又真係影響食客對食物嘅印象。每次對老麥嘅食物或者服務態度有意見,隨即都會諗埋呢度係一間低工資速食店,仲想要求咁多? 不過咁大規模連鎖速食店之一,真係只能做到咁嘅水準?

煙肉蛋漢堡餐

2017-10-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$24.8 (Breakfast)
煙肉蛋漢堡餐
是日天氣睛,約左朋友去大埔行山,因為時間關係只可以食個快餐,m記絕對係不二之選😂。嗌左個雙層芝士孖寶餐,加大有Tabasco shake shake 薯條, 我都係鐘意原味多d。(其實本身對Tabasco 冇乜特別喜好)另一樣新野就係牛油果雞堡,如果少d沙津醬就好, 牛油果醬甜品係辣味朱古力新地,肉眼睇上去只係普通朱古力新地,食落去都係朱古力味,但過咗一陣個喉嚨同埋條👅會有d辣嘅感覺,幾過癮😛Total $47, 兩個人食算係好抵。

(其實本身對Tabasco 冇乜特別喜好)

另一樣新野就係牛油果雞堡,如果少d沙津醬就好, 牛油果醬

Total $47, 兩個人食算係好抵。
2017-09-19
$25 (Lunch)
2017-07-01 117 views
明顯我本身係沖住minions可愛既模樣而買左傻蛋牛堡新包試下,套餐價31左右,而呢個包比我想像中好食,個蛋好似溫泉蛋個口感,醬汁一流。只係脆薯嘜覺得好似放左好耐唔脆既薯餅下次都係轉食薯條。。。

2017-06-21 108 views
想試左麥當勞安格斯系列好耐,今晚放工終於有機會試一試。係芝味蘑菇同泰脆洋蔥呢兩款安格斯包入面我簡左呢個<芝味蘑菇安格斯>,食落覺得有好多芝士同一片片大蘑菇,而個安格斯牛就偏向乾身,唔夠juicy。而佢本身個醬都比較少,下次食最好叫多醬先。不過整體尼講35蚊連餐性價比已經算高,因為個包質素同出面餐廳賣$40-$50既手打漢堡包差唔多,所以我覺得值得一試。另外而家係6pm後買安格斯系列套餐仲送<焦糖芭菲 x Oreo>新地一杯,單價要買$13,所以呢個安格斯真係好抵食
想試左麥當勞安格斯系列好耐,今晚放工終於有機會試一試
。係芝味蘑菇同泰脆洋蔥呢兩款安格斯包入面我簡左呢個
<芝味蘑菇安格斯>,
芝味蘑菇安格斯

Other Info. : 由2017年6月5日起,每日傍晚六點後推廣期內惠顧任何The Signature Collection 或My Signature 套餐,都會送1杯焦糖芭菲 x Oreo。
2017-06-20
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$35 (Other)
芝味蘑菇安格斯
2016-09-21 317 views
今天和朋友午餐,但唔想食飯,所以選擇了美式快餐。 已經多久沒來這裡,童年時期常到這裡,吃喝玩樂,但現在已很少來。😅😅今天我們試試近期推出的加厚版的 巨無霸套餐 及 雞扒沙律 。雞扒沙律,比想像中好味 材料 新鮮西生菜,蕃茄,少許麵包糖粒,煙肉碎和雞扒,加上芝麻醬。感覺新鮮,沙律配上芝麻醬及煙肉碎,酸甜中帶點咸味好味!巨無霸有4塊牛肉厚厚的,牛肉味不重一般,但芝士及洋蔥、生菜配合感覺帶回小時候的味道,加上配菜炸薯角,感覺將整個套餐提升33元基本上合格!有時簡單的午餐可以帶給人快樂,不需要太貴童年的回憶是帶回很多味道
雞扒沙律,比想像中好味
好味!

炸薯角,感覺將整個套餐提升
33元基本上合格!

有時簡單的午餐可以帶給人快樂,不需要太貴
童年的回憶是帶回很多味道
雞扒沙律
巨無霸套餐
雞扒沙律
我是一個勇於嘗試麥記新品的人,好醜都要試過才有資格評論嘛。厚切薯條比一般French Fries香,皆因連住薯皮炸,個人認為不錯,起碼比之前出的薄薯格好吃多了!美式手撕雞包味道口感豐盛,包身較有咬感,配合絲絲雞肉、脆炸粉(sorry吃不出是洋蔥圈...只食得到炸粉...但起碼夠脆嘅)同芝士片,整體感覺叫有驚喜,而且是有substance那種 - 即是不是像黑椒/ 將軍漢堡只係靠食個新汁...個人認為用上tandoori dressing是一大突破,這微辣惹味醬料在外國快餐很常見,味道也易接受。支持Maccas繼續將create-your-taste level的食材引入regular menu!如果不看包裝,相信這樣的配撘,你也未必估到係麥記產品!求變總是值得鼓勵的。呂宋芒新地換湯不換藥,幸好芒果香精也不算太假。但不吃也不是損失呢。

2016-02-10 418 views
麥當勞出了紫薯麥旋風,身為紫薯迷的我,當然要試一試。味道方面,雪糕有濃烈的蕃薯味,而且雪糕很滑,另外雪糕上加了曲奇餅碎,味道不錯。不過麥旋風上的蛋白脆脆味道一般,淡而無味,又太乾。價錢方面,紫薯麥旋風$14.5,價錢都有點貴,不過值得一試!
麥當勞出了紫薯麥旋風,身為紫薯迷的我,當然要試一試。
2016-02-10
$14.5 (Lunch)
2015-10-06 187 views
唔係講笑,👶🏼咬左一啖之後對眼碌大到差d跌出黎,因為呢個新味雪糕真係好高質😍,🍫朱古力味夠濃但又唔會過甜,係第一次👶🏼有興趣試下單味既版本,但扭紋加埋原味既香滑都真係無得輸👑m記出過咁多味,呢個簡直就係第一名中既第一名😭,不過同系列既阿華田新地同麥旋風聽講就偏甜,下次👶🏼要試埋再同大家講!ps.未見過m記甜品站咁多人排

ps.未見過m記甜品站咁多人排
TakeAway
2015-05-19 164 views
今日去咗大埔嘅麥當勞度食早餐,睇醒神早餐都揀咗個芝士雞堡加豆漿嚟食,一共$17就有個早餐食,好抵呀!不過我就唔係咁鍾意食芝士所以就走左啦,個漢堡嘅包皮好柔軟,有種好似食糯米嘅咁感覺,同平時係街買到嘅嗰啲漢堡好唔同,仲有雞扒都都好脆,豆漿又夠香。滿足!
2015-05-12 274 views
近期M記經常重推番D受食客歡迎0既包,繼將軍漢堡同蝦堡後,又一作---"黑白漢堡"。小妹唔食牛,所以今次就食左白漢堡。套餐價無記錯係$28.5,睇盒面個包幾靚仔。同期仲有D黑白椰子批同黑芝麻雪糕推出,但由於呢兩者都唔啱食,所以今次淨係諗白漢堡。打開盒裏面,正面同相都幾似,但側面就,wakaka...佢個設計係包+一塊薯蓉+生菜+煙肉同一片炸雞,但側面睇d菜已經跌曬出嚟,塊煙肉同雞根本就唔係疊埋一齊。最搞笑係初時以為真係有塊薯蓉係裏面,點解D薯蓉少到好似平時包裏面D醬汁,仲要熔曬0既。味道都OK的,包面幾特別,但由於個薯蓉變左汁,雞又好似同煙肉分開食咁,所以小妹覺得同食麥香雞包無分別。既然麥香雞都係賣$10一個包,咁我唔會再想食呢個性價比低D0既包包...
近期M記經常重推番D受食客歡迎0既包,
繼將軍漢堡同蝦堡後,
又一作---"黑白漢堡"。

小妹唔食牛,所以今次就食左白漢堡。
套餐價無記錯係$28.5,睇盒面個包幾靚仔。
同期仲有D黑白椰子批同黑芝麻雪糕推出,
但由於呢兩者都唔啱食,
所以今次淨係諗白漢堡。
打開盒裏面,正面同相都幾似,
但側面就,wakaka...
佢個設計係包+一塊薯蓉+生菜+煙肉同一片炸雞
但側面睇d菜已經跌曬出嚟,塊煙肉同雞根本就唔係疊埋一齊。
最搞笑係初時以為真係有塊薯蓉係裏面,
點解D薯蓉少到好似平時包裏面D醬汁,
仲要熔曬0既。

味道都OK的,包面幾特別,
但由於個薯蓉變左汁,雞又好似同煙肉分開食咁,
所以小妹覺得同食麥香雞包無分別。

既然麥香雞都係賣$10一個包,
咁我唔會再想食呢個性價比低D0既包包...
2015-05-05
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$28.5 (Lunch)