2024-11-03 20 views
今晚想食個宵夜,去左屋企附近間麥當勞,買左個6件麥樂雞餐,有少少失望,因為唔知係唔係買外賣嘅關係,又唔係即炸,返到屋企已經凍曬,唔好食😭炸嘢真係要熱食先好味!下次都係堂食算!
2024-06-11 19 views
今日過咗嚟屯門一邊做嘢,嗱嗱臨食個下午茶,跟住就返返去港島區,繼續返工,諗唔到食咩就決定食麥當勞就算簡簡單單又唔係貴,由於下午茶嘅關係就決定唔使咁多嘢,就叫個四隻脆香雞翼,整體雞翼都熱辣辣,而且唔會凍冰冰,我覺得都正正常常,加埋佢嘅酸辣醬食不嬲都係最佳配搭,不過係有少少熱氣,下午茶時間嚟講,而家麥當勞唔算太多人,所以唔會有好迫嘅感覺,因為有時有啲麥當勞下午茶時間好多人,20幾蚊食個下午茶正正常常咁,都幾好
三重芝士安格斯漢堡包聲稱擁有豐富的芝士層次同濃郁的口感。芝士融化香氣同牛肉漢堡的確做到完美融合相當美味。然而,今次d 漢堡肉嘅質感稍為乾身。雖然安格斯牛肉本身好食,但今次肉質煎得太乾,缺乏肉汁。希望呢間麥當勞可以改進下呢點,期待下次可以喺呢度識到一個充滿肉汁嘅三層芝士安格斯漢堡包。雖然漢堡肉稍為乾身,但整體而言,三重芝士安格斯漢堡包餐都係相當吸引人嘅快餐選擇。由奇係佢依家用app 買有特價48就買到。

三重芝士安格斯漢堡包餐
三重芝士安格斯漢堡包
2023-09-05
TakeAway
$48 (Lunch)
  • 三重芝士安格斯漢堡包餐
當晚,在尖沙咀 I Square 英皇戲院請好友睇完1 億票房的 <毒舌大狀>,然後,坐他車到屯門,他走到屯門寶怡花園<麥當勞> 買宵夜請我食! 於是,我們就在車上開餐!當時,麥當勞 Crossover Line Friends!2人套餐有個 Line Friends 紙袋及印有Line Friends角色的食物盒 扭扭薯條趁熱即食,熱辣辣又香脆惹味! 令人一試愛上!招財牛堡除了牛肉漢堡,還有薯餅,既邪惡又美味!這是黑椒牛肉漢堡,黑椒的辣度不算好強,我也接受得到!熱檸檬水3片檸檬的天然果酸有助解膩!
 於是,我們就在車上開餐!

2人套餐
扭扭薯條
趁熱即食,熱辣辣又香脆惹味!
 令人一試愛上!
招財牛堡
除了牛肉漢堡,還有薯餅,既邪惡又美味!

這是黑椒牛肉漢堡,黑椒的辣度不算好強,我也接受得到!
熱檸檬水
3片檸檬的天然果酸有助解膩!
熱檸檬水
2023-02-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Last Night Supper)
2018-10-03 423 views
每個人都話麥當勞無益,但個個都會去食麥當勞🍔而我戒緊麥當勞,但偏偏出了龍蝦湯味shake shake 湯!好引人入勝🤩首先講下shake shake 粉先!為左吸引普羅大眾食麥當勞,增設左呢種增味粉,其實係味精,鈉量都非常高,所以不要多食喔!新出龍蝦湯味,有龍蝦既味道同少少甜味,相對黎講將好食!但相比蜜糖味既甜,我個人鐘意蜜糖味了!龍蝦湯味!可以試一兩次都好好味,但次數多了,就不了。
龍蝦湯味!可以試一兩次都好好味,但次數多了,就不了。
2018-07-13 129 views
寶怡花園麥當勞都算係呢區唯一可以24小時有嘢食嘅餐廳,不過入面真係好細,同埋冇乜冷氣,有時想舒舒服服入去食個餐,都比較難,因為好多食客都係度打遊戲機同埋叉電,搞到想搵個位都好難,希望可以搬去一啲比較大嘅位置,同埋開埋密級飛就正今次迎著世界盃,麥當勞出咗限量麥樂雞醬,只要買18件麥樂雞,就附送四款限量醬,包括有星加坡咖喱醬、四川宮保醬丶四川燒式甜酸醬丶同埋蜜糖芥茉醬網上傳聞呢種四川醬喺外國人眼中非常吸引,又話炒到好貴不過食落就冇乜特別,反而覺得好膩,重比之前出的特別醬更加差

麥樂雞

網上傳聞呢種四川醬喺外國人眼中非常吸引,又話炒到好貴
不過食落就冇乜特別,反而覺得好膩,重比之前出的特別醬更加差
  • 麥咖啡
2016-05-09 222 views
貪新鮮既我, 見到M記出左新包, 特意去試一試手撕烤豬堡麵包包身比較硬, 中間部份手撕烤豬又韌又乾,感覺似瘦肉絲, 冇味建議唔夠牙力人仕唔好選,..唯一覺得好味係入面塊番茄, 好新鮮多汁,最緊要係易咬
貪新鮮既我, 見到M記出左新包, 特意去試一試

手撕烤豬堡
麵包包身比較硬,
中間部份手撕烤豬又韌又乾,
感覺似瘦肉絲, 冇味
建議唔夠牙力人仕唔好選,..
唯一覺得好味係入面塊番茄, 好新鮮多汁,
最緊要係易咬

2016-05-04
Type of Meal
Lunch
2016-03-20 252 views
新地紅豆脆 $13剛看過電話相庫 原來唔記得講佢原本係以前紅豆批剛出品時 覺得只係得甜味 並沒有什麼特別但由於情人節新地紅豆脆買一送一就食下可能淨紅豆批會寡 同埋甜得有少少膩豈料紅豆批配上雪糕頓時唔同哂甜得黎又有d清新感  再加埋有粒粒紅豆食雪糕對紅豆批完全改觀咁諗可能凍食紅豆批都會清新d下次不妨試試喲~
新地紅豆脆

豈料紅豆批配上雪糕頓時唔同哂

甜得黎又有d清新感  再加埋有粒粒紅豆食雪糕

對紅豆批完全改觀

咁諗可能凍食紅豆批都會清新d

下次不妨試試喲~
2016-02-14
$13 (Last Night Supper)
新地紅豆脆
重陽節那天,我跟媽咪行山後,她也不想煮飯,建議出街食!  起初!我建議到環境優美的 <樂融融>!恰巧!經過寶怡花園 <麥當勞>,她見到有些特價漢堡包,只售 $9!相當吸引!  如果,<樂融融> 沒有開的話,她建議去 <麥當勞>! (竟然是媽咪建議去 <麥當勞>!  試問有幾多長者喜歡到 <麥當勞> 呢?有時,她聽見廣告惠顧早餐送牙膏/ 牙刷,她為了免費牙膏/ 牙刷,她會自己走來食早餐!)可能 <樂融融> 是公眾假期休息吧!  於是,我們兩母女就走去 <麥當勞> 食午餐!我覺得食漢堡包會很快肚餓,建議食完午餐後,去良景廣場的 <木子甜品> 食甜品! 走到入 <麥當勞>,媽咪見到新出的黑夜孖牛蛋漢堡,似乎很雀躍!  完全忘掉之前嚷著想食豬柳蛋漢堡!但是,她又不想要薯條!女店員告訴她,跟餐比較划算!  那麼!不緊要!我只好硬食薯條! Batman 新系列漢堡-孖牛芝士漢堡無得輸!Superman 及綠燈俠飲管盒型到爆
重陽節那天,我跟媽咪行山後,她也不想煮飯,建議出街食!

如果,<樂融融> 沒有開的話,她建議去 <麥當勞>!

(竟然是媽咪建議去 <麥當勞>!

可能 <樂融融> 是公眾假期休息吧!
 於是,我們兩母女就走去 <麥當勞> 食午餐!

那麼!不緊要!我只好硬食薯條!

Batman 新系列漢堡-孖牛芝士漢堡無得輸!
Superman 及綠燈俠飲管盒型到爆!
還有,Justice league 系列 box set!
這裡的店員可能比較忙,食客離開仍未能及時清理!給人感覺衛生一般!
黑夜孖牛蛋漢堡套餐 $28.8
黑夜孖牛蛋漢堡盒,Batman 造型,入型入格!

黑夜孖牛蛋漢堡香辣滋味,加入兩塊牛肉漢堡、芝士、蛋、層次感豐富!

黑夜孖牛蛋漢堡盒,Batman 造型,入型入格!
黑夜孖牛蛋漢堡香辣滋味,層次感豐富!
薯條
薯條比以前明顯細咗一個碼!
 堪稱牙籤仔薯條!
 瘦身版薯條顯得更乾!
薯條
薯條比以前明顯細咗一個碼!堪稱牙籤仔薯條!瘦身版薯條顯得更乾!
熱奶茶
口味及質感淡薄!
 勝在水溫夠熱燙!飲到尾仍是熱熱地!

魚柳包 $9
炸過的魚柳略帶香脆可口!M 記 $9 魚柳包點諗都抵食過美心包!
 加上媽咪給我一塊漢堡,更添肉汁,令整體不會太乾!
魚柳包
M 記 $9 魚柳包點諗都抵食過美心包!
加上媽咪給我一塊漢堡,更添肉汁,令整體不會太乾!
我們平均不用 $20!好抵食!
2014-10-02
$18.9 (Lunch)
2011-07-30 91 views
早餐想吃熱香餅,但又想吃薯餅,妹子忙碌於想著叫熱香餅套餐定早晨全餐好呢?不用麻煩了!麥當勞原來出回熱香餅早晨全餐,套餐包括兩塊熱香餅~四四方方的嫩滑炒蛋~豬柳以及烘鬆麵包,還有靈魂所在的炸薯餅~雖然都是普普通通的一個早餐,沒甚麼美味可言,但不知為何其他店炸的薯餅也炸不出這裡的味道來,麥記的炸薯餅真的炸得出色,就算是一個兼職的年青人也能炸得好好吃~至於炒蛋比較乾身,而四四方方的形狀更能看出模範製作。飲品加$2轉了凍奶茶~而今個七月份媽咪會更贈送細橙汁一杯,真的買大送細呢~
熱香餅早晨全餐
凍奶茶~細橙汁
會更贈送細橙汁一杯,真的買大送細呢~
2009-06-03 46 views
每年等到這個時候~都會等待我的最愛出現!就是綠茶紅豆新地~今天到了屋企樓下的M記吃~~滿心歡喜...卻換來整到失望!!!其實當麥當勞轉左即叫即整...排隊等野食既時間長左勁多!可能依暗係細鋪...所以等既時間更加耐!!總算到我~叫了我的最愛!!!!當它出現在我面前..當場打左個突...杯雪糕細得可怕...個頂尖係杯邊.....依杯雪糕仲要應該係當日既經理整俾我!!!唔通細間就唔駛理食物既質素?
每年等到這個時候~都會等待我的最愛出現!
就是綠茶紅豆新地~今天到了屋企樓下的M記吃~~
滿心歡喜...卻換來整到失望!!!

其實當麥當勞轉左即叫即整...排隊等野食既時間長左勁多!
可能依暗係細鋪...所以等既時間更加耐!!
總算到我~叫了我的最愛!!!!當它出現在我面前..
當場打左個突...杯雪糕細得可怕...
唔通細間就唔駛理食物既質素?
差!!!唔係溶左!!係一出黎就係咁少!!!杯邊呀大佬!!!
2009-05-29
$7.8 (Tea)
2005-03-07 15 views
雖然舖頭細細但呢度既服務真係唔錯因為落車番屋企係必經之路不時牙痕心癢都會入去買個朱古力新地好似今日咁食完飯想食又去左買因為鍾意食花生於是叫左個朱古力新地多花生o個陣時都幾多人架但個肥仔經理聽到不但冇因為我幫襯少少而要求多多而黑面仲話無問題好有禮貌咁問我外賣駛唔駛用蓋cup住如果香港多d 咁既人相信旅遊業一定會更昌旺
雖然舖頭細細
好有禮貌咁問我外賣駛唔駛用蓋cup住

如果香港多d 咁既人
相信旅遊業一定會更昌旺
2002-07-15 31 views
一間細到唔過25個位的麥記點入去食呀?
一間細到唔過25個位的麥記點入去食呀?