2024-05-29 34 views
🔥來麥當勞點樣少得食薯餅,呢一間麥當勞嘅樹平非常熱辣辣,食落去都仲係好熱,啱晒鍾意食薯餅嘅我,簡直係冇得輸,🔥叫咗個清雞湯,豬柳蛋通心粉,味道一般般,唔係太大特色,不過份量都幾足,成個套餐如果$40,都食得飽,可惜個湯有少少淡,整體上冇乜特別,下次會試吓另一個套餐,豬柳同埋雞蛋都係standard 味道,冇乜太大驚喜🔥熱檸茶,呢一個有啲失望,因為非常凍,應該係一早整好咗放咗好耐,希望可以改善。

2024-01-26 69 views
無諗過會寫M記嘅食評,因為我一直以為每間M記都係中央派送半製成品到店,然後簡單處理就出貨,品質同味道應該都差唔多;但當我去到唔同分店食魚柳飽後,我發現原來兆康商場呢間M記嘅魚柳飽真係可算係食過最好味嘅。首先講下魚柳飽個飽,呢間係新鮮軟熟,摸上係暖嘅;魚柳係熱嘅,芝士係有輕微融化嘅,而最重要係魚柳、芝士同啲醬係喺個飽中間,唔會亂咁夾埋就算!唔好以為咁樣係必然,因為我曾經食過有啲分店嘅魚柳飽,佢啲醬同塊芝士直頭喺個飽嘅邊緣,好無奈!自此,我就開始留意邊間M記好食啲,而兆康M記魚柳飽真係無得輸!👍🏼魚柳飽嘅相片我就唔放上嚟啦,大家經過兆康不妨買返個自己試試啦!😋**是次評分只以魚柳飽的味道及價錢作為準則。

**是次評分只以魚柳飽的味道及價錢作為準則。
  • 魚柳飽
2022-11-14 247 views
少有有油香及新鮮的快餐店點餐上菜十分快速,比起同類的店舖快食物10分辣手,證明新鮮製造。我叫了他的麥炸雞,一食仍有雞油滴下,炸得很乾脆。薯條十分之脆,令我一條接咗一條不停地吃
少有有油香及新鮮的快餐店
點餐上菜十分快速,比起同類的店舖快
食物10分辣手,證明新鮮製造。
我叫了他的麥炸雞,一食仍有雞油滴下,炸得很乾脆。
薯條十分之脆,令我一條接咗一條不停地吃
2022-01-16 215 views
整體;地理上好方便,除左佢附近都冇咩野食平民價錢,味道好食。環境:係街市附近,仲要一個出入口,會比較唔好。食物:雙層芝士漢堡其實麥當勞既包一直都覺得唔差,只少每次食都一樣,味道都唔差,好過其他小店自己整,可能都冇咁好食。
整體;
地理上好方便,除左佢附近都冇咩野食
平民價錢,味道好食。

環境:
係街市附近,仲要一個出入口,會比較唔好。

食物:
雙層芝士漢堡

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
2022-01-01 131 views
昨晚無意中發現今天元旦日麥當勞再次推出特惠價全日早餐, 我們吃珍寶套餐,原價$35.5現在只需$32今天特別多人吃麥當勞, 因為是假期,天氣又那麼凍,大家都應該會瞓晏啲 ,只是買餐都已經要排長龍。兩份珍寶套餐配熱奶茶和熱朱古力整份套餐也是微暖, 味道都可以,都是以前食開的味道。 我們的熱香餅都揀選了奶豬口味,即是新推出的朱古力醬口味。 我們都沒有再加煉奶, 只加朱古力醬在熱香餅上都已經夠甜了! 我再配上一杯熱朱古力,真的好滿足,好溫飽!

兩份珍寶套餐配熱奶茶和熱朱古力

2022-01-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$32 (Tea)
2020-09-19 228 views
平時返工放工一經M記一定會買早餐或者午餐!呢間M記好方便,就近屯門兆康西鐵站,經過呢度轉輕鐵,唔做做入站,見到輕鐵未來,走去買完再上車都得!佢幾年前裝修完所以乾淨企利左!佢人流只做屋企商場客,客人唔太多,我早上6點幾已經開門,算係方便,買完熱辣辣的早餐就即刻返公司食,好舒暢!
平時返工放工一經M記一定會買早餐或者午餐!

佢幾年前裝修完所以乾淨企利左!

TakeAway
2020-07-06 144 views
今日好肚餓,但又唔知食乜好,諗住平平哋食啲嘢,但周圍附近又冇乜好食,咁啱行過麥當勞,又見好耐無食麥當勞,就決定買外賣返屋企慢慢嘆叫左個麥樂雞餐轉薯角,再加多2隻脆香雞翼正呀!!
叫左個麥樂雞餐轉薯角,再加多2隻脆香雞翼
正呀!!
2019-07-28 193 views
今日天氣咁鬼熱,同個friend行到攰攰地,走去麥當勞買杯嘢飲坐下,見到出咗新一期嘅‘為食咭’就即刻買返張!其實計落真係好抵買,只要用一次就已經可以回本,平時我成日買雪糕,梗係要買番張啦!
2019-07-11 85 views
麥樂雞又有新醬出左啦😎。今期麥樂雞新醬有蜜糖芥末醬、香草檸檬醬、南乳燒雞味醬同鹹蛋黃醬。同時仲會有新既shakeshake粉,分別係鐵板黑椒汁味ShakeShake粉同BBQ薯片味ShakeShake粉。蜜糖芥末醬以前都有出過,味道依舊,同麥樂雞夾埋一齊冇得輸。正😍香草檸檬醬酸酸甜甜,有種沙律醬既感覺,食落好Fresh。幾好😋南乳燒雞味醬南乳味好特出,個醬都幾惹味,不過相對比較鹹,而且同麥樂雞吾太夾。點一次惹味,第二次幾好,第三次就覺得好鹹。小伏🙄鹹蛋黃醬完全就係鹹蛋黃起沙既口感,鹹蛋黃味都好濃郁。食落覺得假假地,同麥樂雞吾太夾。小伏🙄今次ShakeShake粉試左鐵板黑椒汁味,食落個果同黑椒味薯片好似🤔。鹹鹹地有D黑椒味,吾算太特別。

蜜糖芥末醬
以前都有出過,味道依舊,同麥樂雞夾埋一齊冇得輸。正😍

香草檸檬醬
酸酸甜甜,有種沙律醬既感覺,食落好Fresh。幾好😋

南乳燒雞味醬

鹹蛋黃醬

2019-07-11
$30 (Lunch)
2017-11-19 219 views
晨早起床後,由於要趕住中午去朋友家,早餐便選擇外賣,麥當勞也是不錯的選擇。炒蛋牛堡以往都會選擇早晨全餐,但今次想試下其他款式,而我又很喜歡吃炒蛋,所以點了個炒蛋牛堡。炒蛋都算香滑,但蛋中帶白,估計蛋漿未拌勻之緣故。包內有漢堡扒及沙律醬,但後略嫌不足,口感有點乾身。豬柳蛋扭扭粉老婆最愛吃的早餐,扭扭粉軟硬適中,食得好滋味。薯餅一如以往,非常香脆,薯味十足,能保持一貫水準。即磨咖啡加1蚊有即磨咖啡,比一般咖啡更香濃更香滑,值得一試。

炒蛋牛堡

豬柳蛋扭扭粉
老婆最愛吃的早餐,扭扭粉軟硬適中,食得好滋味。

薯餅
一如以往,非常香脆,薯味十足,能保持一貫水準。

即磨咖啡
加1蚊有即磨咖啡,比一般咖啡更香濃更香滑,值得一試。

Type of Meal
Breakfast
2017-01-09 243 views
成個fb都話食垃圾,大陸雞,但ot到咁夜咪又係要食佢,而且廿幾蚊真係平通街,正所謂窮人恩物,話之佢咁多。最平組合24蚊餐加11蚊包,由於勁多人買,所有野都係熱嘅,難得。真心覺得麥樂雞幾好食,至少我呢盒全熟又夠熱,加埋個bbq醬就perfect match嘞。豬柳蛋包係飽肚之選,有肉有蛋好抵食,加上本身鍾意食呢種英式鬆餅包,好味。
2017-01-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$34 (Dinner)
平常吃麥記只會在趕project,或趕開會前沒有時間吃lunch才會選擇的快食。不過最近麥記新出了兩款新口味的足三両,看電視廣告的鬼馬廚師介紹,好似好吸引的,於是趁星期日去試試。惹火夏威夷足三両套餐$33.8Poster內的賣相是非常吸引,實際一打開包裝,餡料有少許走了位,外觀差了點。足三両的牛肉漢堡果然比其他漢堡飽都要厚身,而且都比平時的juicy點。大大塊菠蘿是老公的至愛,不過香甜味差點,食落感覺到是罐頭菠蘿。芝士不是溶得太多,不過都算大塊。生菜亦是預期中不算太新鮮。還夾有一些辣茄醬,不算太辣,份量有點少而且偏到一邊,要吃到某一個位才吃到,但味道有點像桂林辣椒油。漢堡飽的包,與平常吃到的不同,比較鬆軟。,好味。瑞士芝味足三両套餐$35.3打開包裝,這造型更甚。牛肉漢堡一樣大塊厚身juicy.烤過的磨菇味道很出,不過數量偏小,加上炒至金黃的洋蔥非常香口,令整個包加了不少分數,瑞士芝士比車打芝士味道更香更濃,蒜泥蛋黃醬令整個包很惹味。雖然生菜同樣不太新鮮,不過整體很好味,相比惹火夏威夷,這個瑞士芝士足三両味道得很好,值得再回味。另外還試了粟米批$7,粟米餡很creamy, 而且粟米粒很
惹火夏威夷足三両套餐/ 瑞士芝味足三両套餐

惹火夏威夷足三両套餐$33.8

,好味。

瑞士芝味足三両套餐$35.3

$35.3
$35.3
另外還試了粟米批$7,粟米餡很creamy, 而且粟米粒很多,很甜好味!吃罷足三両再吃,粟米批內裡仍保持溫暖,不錯!
粟米批
近年麥記不斷推出新口味,款式層出不窮,經常帶來新鮮感。這兩款足三両比之前推出的hero系列更顯誠意和進步,味道亦不錯,值得再回味!

2015-11-08
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
惹火夏威夷足三両套餐/ 瑞士芝味足三両套餐
$ 35.3
$ 35.3
2015-09-23 236 views
見惹味辣牛堡已然推出左兩星期有多自己想encore 又可以同母親大人等佢試下 由於係encore 所以以下落黎係圖片福利惹味辣牛堡 $20.8其實惹味辣牛堡已經推出兩個多星期 洋蔥薯寶售罄都唔怪得佢 既然冇洋蔥薯寶 咁就直接要包算罷上次食過後 見網上有人話多醬仲正多醬後juicy得多 pizza hut辣椒味更明顯四塊牛疊得有條理 都係唔韌牛丸feel唔鞋得尼口感豐富豬柳蛋漢堡 $10最為人熟識既M記抵食包 正常地好食豬柳多汁 d油滲入兩塊鬆餅 鬆餅得到軟化同濕潤 唔似旱餐個d咁乾蛋同芝士令口感豐富 性價比高魚柳包 $10size最細 加上只用半塊芝士被受批評雖為食材平衡 但又食唔出芝士...不過最重要係多醬雖然熱量會好高 但這就是魚柳包最正既地方d醬多到流唒出黎 酸酸甜甜帶出魚柳魚味亦減去魚柳雪藏感覺
見惹味辣牛堡已然推出左兩星期有多

最為人熟識既M記抵食包 正常地好食
豬柳多汁 d油滲入兩塊鬆餅

鬆餅得到軟化同濕潤 唔似旱餐個d咁乾
蛋同芝士令口感豐富 性價比高
魚柳包(+水一杯)
魚柳包 $10

size最細 加上只用半塊芝士被受批評
雖為食材平衡 但又食唔出芝士...
不過最重要係多醬

雖然熱量會好高 但這就是魚柳包最正既地方

d醬多到流唒出黎
酸酸甜甜帶出魚柳魚味
亦減去魚柳雪藏感覺
Other Info. : 食過後翌日已經有個售罄貼紙貼住 這就是運氣的重要 >0=
2015-09-20
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
$13 (Lunch)
$ 20.8
豬柳蛋漢堡
魚柳包(+水一杯)