2022-01-21 1446 views
𝙬𝙝𝙤 𝙨𝙖𝙮𝙨 𝙮𝙤𝙪 𝙘𝙖𝙣'𝙩 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙝𝙤𝙩𝙥𝙤𝙩 𝙖𝙡𝙤𝙣𝙚? @meatnpot 𝙜𝙤𝙩 𝙮𝙤𝙪! 𝙙𝙚𝙡𝙞𝙫𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙡𝙡 𝙩𝙝𝙚 𝙞𝙣𝙜𝙧𝙚𝙙𝙞𝙚𝙣𝙩𝙨 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙨𝙤𝙪𝙥 𝙗𝙖𝙨𝙚, 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙤𝙬𝙡 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙪𝙚𝙡. 𝙞 𝙜𝙪𝙚𝙨𝙨 𝙩𝙝𝙚𝙧𝙚'𝙨 𝙣𝙤 '𝙬𝙚' 𝙞𝙣 @meatnpot '𝙨 𝙝𝙤𝙩𝙥𝙤𝙩👀.依加無得常食基本上大部分時間都留係屋企食,但食得多住家飯點都會厭, @meatnpot 就還原到係街打一人邊爐嘅味道!火鍋定價勁親民,爐具同燃料另加$50就有,仲可以留返下次用,落完單留係屋企等佢哋送貨嚟就搞掂~ 套餐包咗一份肉類、期間限定食材、麵食、湯底、同日式芝麻醬,基本上唔洗再煩,荷蘭豚肉同美國肥牛偏肥但入口鬆化,年糕福袋索哂日式醬油濃湯味好正,不過最鐘意都係另外加嘅芝士竹輪,流心芝士真係好正!食埋個讚岐烏冬完全係飽到上頸,買個返屋企打下邊爐過下癮幾唔錯,仲要三百蚊就包送貨😝
禁咗晚市堂食之後,唯有努力尋覓下有咩外賣可以買返屋企放工食搵到間外賣火鍋專門店,門市就喺觀塘,入面仲有好多凍肉、火鍋配料、特色飲品$99起就有一人鍋套餐(牛肉$108/ 豚肉$99)加$50就有埋鍋+燃料,係屋企都好似係街食咁😆鐘意食菜嘅我,仲去埋街市買生菜🥬完美😋食材都係平時打邊爐必食嘅,除咗肉之外,仲有芝土竹輪、年糕福袋、蟹柳、菇、南瓜、粟米、讚岐鳥冬/ 出前一丁湯底:日式醬油濃湯 / 赤鬼麻辣鍋湯 /港式沙嗲鍋湯 /日式番茄鍋湯底 / 3.6北海道牛乳豚骨湯/ 番茄龍蝦湯醬料:日式芝麻醬💰買滿$300免費送貨🚩牛旨商店 (觀塘) @meatnpot 📍觀塘觀塘道474-484號觀塘工業中心二期10樓S室
禁咗晚市堂食之後,唯有努力尋覓下有咩外賣可以買返屋企放工食

醬料:日式芝麻醬

💰買滿$300免費送貨
🚩牛旨商店 (觀塘) @meatnpot
📍觀塘觀塘道474-484號觀塘工業中心二期10樓S室

2022-01-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2022-01-08 596 views
⭐️牛旨商店⭐️📍:觀塘觀塘工業中心二期10樓S室🚚: 購買滿$300免運費 有保溫袋🛍晚市由琴日起禁堂食14日🥲唯有喺屋企食一人火鍋🤣 冬天食一流 好吸引😍 完全滿足晒我呢啲懶人 但係又想係屋企食打邊爐😍👍🏻外賣一人一鍋送到屋企 好抵食架!一人鍋都只系$99起!除咗火鍋之外 仲可以訂購埋火鍋配料 超方便!🔸一人牛肉火鍋餐🔸 $108(美國肥牛、3.6北海道牛乳豚骨湯、芝士竹輪、年糕福袋、腐皮、蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、出前一丁)🌜日式火鍋必備嘅食材佢都有😍湯底我就揀咗北海道牛乳豚骨湯 味道好濃郁 食到後期會越嚟越濃味🙈美國肥牛比較薄身 但係份量一啲都唔少 仲好新鮮 再搭配埋日式芝麻醬 好惹味😋 好鍾意食腐皮同年糕福袋 索晒啲湯汁好入味 芝士竹輪啲芝士一咬落去就流晒出嚟🤤其他配菜都好新鮮 一個人食都絕對足夠飽!🔸一人豚肉火鍋套餐🔸 $99(荷蘭豚肉、日式醬油濃湯、日式芝麻醬、芝士竹輪、年糕福袋、頂級蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、出前一丁)🌜荷蘭豚肉唔會好肥 都係好薄身 肉味好濃郁 日式醬油濃湯甜甜地 有啲似壽喜燒既味道 好鍾意呢個湯底落南瓜粟米呢啲蔬菜 令到蔬菜更加鮮甜🤤成個鍋有唔同嘅配菜都唔
⭐️牛旨商店⭐️
📍:觀塘觀塘工業中心二期10樓S室
🚚: 購買滿$300免運費 有保溫袋🛍

🔸一人牛肉火鍋餐🔸 $108

🔸一人豚肉火鍋套餐🔸 $99
🌜荷蘭豚肉唔會好肥 都係好薄身 肉味好濃郁 日式醬油濃湯甜甜地 有啲似壽喜燒既味道 好鍾意呢個湯底落南瓜粟米呢啲蔬菜 令到蔬菜更加鮮甜🤤成個鍋有唔同嘅配菜都唔過$100 好豐富🤤最後碌埋個出前一丁 好飽!完全滿足晒我呢啲懶人想留喺屋企又想打邊爐!🤣

⚠️芝士竹輪4粒裝 $20

⚠️鍋/燃料⛽️ 另外加購$50

📌牛旨商店主要提供多款自家研製湯底既外賣火鍋、燒肉套餐、多款日本及台灣火鍋配料 另外亦都售賣人氣烘焙美式曲奇、香煎/氣炸/微波食品、甜品、小食、飲品及酒類產品😆

📍 牛旨商店: https://www.meatnpot.com/
@meatnpot @good2gohk

#香港美食 #平民美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #牛旨商店 #一人火鍋 #meatnpot #打邊爐 #一人一鍋 #外賣火鍋
2022-01-07
$100 (Other)
2022-01-06 460 views
晚市禁堂食 咪喺屋企嘆一人火鍋囉👻「牛旨商店」提供多款自家研製湯底既外賣火鍋, 燒肉套餐, 多款日本同台灣火鍋配料😎好抵食 一人鍋$99起 買滿$300仲免運費添😆.
📌牛肉一人火鍋套餐 $108除左有一碟美國肥牛 仲有: 芝士竹輪, 年糕福袋, 腐皮, 魚糕, 頂級蟹柳, 鴻喜菇, 南瓜, 粟米, 讚岐烏冬😋配料好有日式鍋物嘅感覺😎湯底揀左3.6北海道牛乳豚骨湯 (+$8) 牛乳味真係好濃🥛不過就算加左啲水 個湯都係偏濃味🥺腐皮同埋年糕福袋都超索湯 所以搞到冇左原本甜甜地嘅味變到超級鹹🙈但係個芝士竹輪真係好正 一咬爆晒啲芝士出嚟🧀另外主角肥牛 唔算話好靚 但係呢個價錢有咁多塊再加埋配料 過下口癮都唔錯嘅🤓仲會跟一個日式芝麻醬 不過就咁食已經夠味🤪注意⚠️個鍋同燃料 唔包架 要另外加購+$50⛽.
📌豚肉一人火鍋套餐 $99另一款就揀左荷蘭豚肉🐷好似五花腩咁都幾肥 不過勝在肉味濃同夠嫩滑🥰除左個肉變左做其他火鍋配料同醬汁都係一樣嘅😛呢款就揀左日式醬油濃湯 加牛肉會夾啲 會變左做壽喜燒🤩不過都係偏濃味🙈.📌日本製芝士竹輪 $20佢一盒有四粒💕真係好好食 打邊爐配料必食👍🏻好過就咁食獅子狗😆
一人火鍋套餐

一人火鍋套餐
3.6北海道牛乳豚骨湯
豚肉一人火鍋套餐
日式醬油濃湯
冬天啱哂☺️外賣火鍋送到屋企天氣開始凍最啱就係打邊爐,有時懶得滯真係唔想落街,最好就係叫火鍋外賣送到屋企。呢間火鍋非常貼心,基本上爐具所有嘢連燃料都齊備送埋俾你,一人一鍋🍲我哋叫咗一個一人牛肉鍋(美國肥牛)、一個一人豚肉火鍋(荷蘭豚肉)套餐,醬汁包括日式芝麻醬。呢啲配料每個餐一份:芝士竹輪、年糕福袋、頂級蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、特式食材、讚岐烏冬。湯底我哋揀咗特濃港式沙嗲湯底、日式蕃茄龍蝦湯。沙嗲湯底好夠味,而且都幾辣。番茄龍蝦湯幾鮮味,蕃茄味都幾香濃。基本上非常豐富一定夠飽。牛肉味都唔錯,肥瘦適中、豚肉亦都夠林。另外仲叫咗美國頂級Prime牛小排、美國安格斯厚切牛板鍵、美國黑豚肉、爆漿三星蔥貢丸、芝士魚豆腐。牛小排肉質相當唔錯、牛味香濃。安格斯厚切有口感。食到飽飽好滿足!一人一鍋真係好方便、好抵食、一人鍋$99起!購滿$300即免運費,除咗火鍋,仲可以一次過訂埋火鍋配料。
冬天啱哂☺️外賣火鍋送到屋企

一人一鍋真係好方便、好抵食、一人鍋$99起!
購滿$300即免運費,除咗火鍋,仲可以一次過訂埋火鍋配料。

對於火鍋控來說,疲情期間怎能不吃火鍋,這時候鄰居妹妹介紹牛旨商店予我,她說牛旨商店有一人一鍋可自私食,而且一人鍋99元起有交易,購滿300元更免運費送到家中,不用出門就可吃到美味火鍋,名副其實懶人火鍋。我聽完心癢難耐,馬上從牛旨商店下單,當然我也訂了鄰居妹妹的份。牛旨商店在下單後火速將火鍋外賣送到,外賣套裝用心,一大個保溫袋裝滿火鍋配料外,加50元更附有火鍋爐具,方便我們開餐,值得一讚。牛旨商店自己調味熬煮的蕃茄龍蝦濃湯包喝起來鮮香層次在味蕾上堆疊,蕃茄開胃,蝦味厚實,湯頭滾熱時,香味隨著白煙飄進鼻腔裡。把牛肉,豚肉放下蕃茄龍蝦濃湯涮煮,湯頭多了幾分脂香,更加迷人。港式沙嗲鍋湯包甚有道地的港式風味,以雞骨,豬骨湯濃縮的精髓加入花生和沙嗲醬細熬,稍稍喝一口湯,沙嗲香味在口中縈繞,溫暖進腹的細緻度,為食材賦予另一番風情。爆漿三星蔥貢丸一盒共有六顆,每一顆三星蔥貢丸渾圓飽滿,以紮實的豬肉帶筋製成,彈力十足,火鍋必備配料。我不客氣將三星蔥貢丸掉下鍋,肉味都釋出來,咬開三星蔥貢丸,口中爆滿三星蔥鹹鮮,這貢丸美味程度應該連食神都會比讚。美國安格斯牛板腱切得大塊又帶點厚度,嚼感嫩彈,加上剛剛好的油脂

美國安格斯牛板腱切得大塊又帶點厚度,嚼感嫩彈,加上剛剛好的油脂,嚼起來挺香挺好吃,我頗喜歡吃安格斯牛板腱。我建議大家吃完原味再決定要不要沾胡麻醬吃,我覺得安格斯牛板腱肉質新鮮且吸飽誘人的沙嗲香氣,不用沾醬已很好吃了。

美國黑豚肉油花豐沛,厚度不薄也不厚,下鍋涮煮一會即可。美國黑豚肉吃起來口感軟滑微彈,肉汁香甜,不會感到過於肥膩,且每片充份吸收湯頭的鮮美,不沾醬也很有滋味,細嚼非常飽口滿足。

美國頂級Prime牛小排牛脂細緻,下鍋輕涮數秒,約五分熟即可起鍋,頂級Prime牛小排柔嫩帶點彈力,咀嚼時牛肉的脂香與牛汁在唇齒間釋放,驚艷無比,好吃到想再外賣多點一份,真心大推原味品味,細細感受肉香。

美國肥牛都頗大片,且厚厚的,一嚼心滿意足,美國肥牛豐厚的脂肪,在港式沙嗲鍋湯裡涮到約五分熟,咬起來口感嫩嫩的,牛肉本身的甜味被沙嗲湯香氣襯得更立體。

荷蘭豚肉適合愛吃肥肉的人,豚肉有著超美的粉嫩色澤,肉品涮至淡淡的啡白色即可品嚐,荷蘭豚肉嫩到不行,自己一個人吃完一盤也不會覺得膩,這肉不管是單吃還是沾著牛旨商店的胡麻醬吃超讚。

看看這雜錦蔬菜盒顏色無敵誘發食慾,一次過吃到南瓜,粟米,鴻喜菇,油揚,年糕福袋,頂級仿蟹柳,芝士竹輪和特色丸類,加入雜錦蔬菜煮後,湯頭溫潤,完美融合,涮嘴到不想停口。油揚浸泡在沙嗲湯內,吸盡湯後吃更香。

手工火鍋凍豆腐的氣孔可吸入更多熱湯,當然凍豆腐要滾得愈久才愈入味。筷子一夾下去,凍豆腐包在裡面的湯汁都要衝出來,一口嚼下去整個超多湯,足證沙嗲湯和蕃茄龍蝦濃湯的精華徹底滲入凍豆腐呢。

作為美少女戰士超級粉絲,看到牛旨商店網上商店有售賣Ocean Bomb美少女戰士黃金柚風味氣泡水和荔枝風味氣泡水,我當然要買兩罐支持一番,哈哈。

讚歧風手打烏冬滑順的質感,讓人一口接一口,而且手打烏冬頗有麵粉香,搭配各式火鍋濃湯,滑彈的手打烏冬化身萬種風情。
Delivery
由YouTuber馬田經營的牛旨商店向來都有口皆碑,原以為在名人加持的光環下價格定必較高,但出乎意外地一人火鍋只需$99起,而購物滿$300更可免運費,定價合理。一人鍋最基本設有牛肉一人火鍋餐($108)及豚肉一人火鍋套餐($99),而鍋具及燃料則需另加$50。兩者同樣包括一款自家製湯底、日式芝麻醬、芝士竹輪、年糕福袋、頂級蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、特式食材以及一包讚岐烏冬或出前一丁,分別在於前者選用美國肥牛而後者則為荷蘭豚肉。自家製湯底有日式醬油濃湯、赤鬼麻辣鍋、港式沙嗲鍋、日式番茄鍋、3.6北海道牛乳豚骨湯、番茄龍蝦湯六款選擇,最近更推出了期間限定的酸辣椰汁雞湯;試了赤鬼麻辣鍋與港式沙嗲鍋兩款同樣濃郁惹味。意猶未盡所以亦加購了其他配料如美國頂級Prime牛小排($65)、美國安格斯厚切牛板鍵($50)、美國黑豚肉($45)、爆漿三星蔥貢丸 ($24)及手工火鍋凍豆腐($25)等,值得一提的是除了一人火鍋及配料之外更有一人燒肉及其他韓國急凍食品可供選購。
一人鍋最基本設有牛肉一人火鍋餐($108)豚肉一人火鍋套餐($99),而鍋具及燃料則需另加$50。
Delivery
有睇開sunny creamy youtube channel既朋友仔都一定有聽過小編其實都想試好耐終於到左凍到唔想出門口既季節叫幾個一人一鍋係屋企搞掂啦.《牛肉/豚肉一人火鍋套餐》(肉類)- 美國肥牛/荷蘭豚肉🥓🧅識嗌一定好似我咁一家人嗌哂兩個餐咁就可以又有牛又有豬肥牛同豚肉好靚好嫩 灼一灼就食得如果係肥牛控🥩更家可以追加- 美國頂級Prime牛小排- 美國安格斯厚切牛板鍵- 美國黑豚肉- 爆漿三星蔥🧆牛小排一片片切得好透薄 呈現美美的大理石雪花❄️油花十分 牛味濃郁而牛板鍵略為厚切 肉質有咬感但唔會好靭最最最有驚喜可話是 「醬爆牛丸」當然無少林足球個個咁彈 但就一樣咁爆漿我仲一連彈到隔離兩位屋企人添 入面係滿滿嘅薑蔥蓉 好香好juicy (湯底)- 港式沙嗲鍋湯包呢個湯底淥肥牛真係別一番風味絕對唔係沙嗲牛麵咁簡單係濃郁版帶少少麻辣的- 番茄龍蝦湯湯包🍅好香濃嘅海鮮味🦞用呢邊湯底淥蔬菜可以提升蔬菜本身的甜味其實有好多選擇日式醬油濃湯 / 赤鬼麻辣鍋湯底// 3.6北海道牛乳豚骨湯 / 番茄龍蝦湯(火鍋配料)- 日式芝麻醬- 芝士竹輪- 年糕福袋- 頂級蟹柳- 鴻喜菇- 南瓜- 粟米-

小編其實都想試好耐

- 爆漿三星蔥🧆

牛小排一片片切得好透薄 呈現美美的大理石雪花❄️
油花十分 牛味濃郁
而牛板鍵略為厚切 肉質有咬感但唔會好靭
最最最有驚喜可話是 「醬爆牛丸」
當然無少林足球個個咁彈 但就一樣咁爆漿

放左落鍋就用溶到唔見左
呢到幾好 唔會切到咁薄 食到好甜好粉🎃
特別一提個烏冬唔係平時好粉個d
呢款好彈牙好爽彈

- 特式食材「手工凍豆腐」
呢個item不定時轉
但今次就正正係我很喜愛的冰豆腐
去台灣火鍋店必食嘅!!
豆腐層層疊疊索哂d湯汁 正

加多$50就有埋個一人鍋同燃料
真係方便到暈
2021-11-16 163 views
呢排天氣轉涼,唔想出街食,又想喺屋企暖笠笠,牛旨一人火鍋就啱曬你🤪🤪 一人一鍋好方便、最平一人鍋$99就搞掂,朋友聚會,買滿$300仲免運費,只可以講啱曬懶人🤣🤣 除咗火鍋,仲可以一次過訂埋火鍋配料,真係連街都唔使落,就醫飽個肚~唔好以為一人鍋就咩都冇,足足有成9款食材 (芝士竹輪、蟹柳、南瓜、粟米、烏冬、肥牛…)醬料包今次揀咗沙嗲同日式醬油(蘸蛋汁食真係一流),安格斯厚切牛板鍵,肉味濃,識落唔會乾爭爭,好味😋 爆漿三星蔥貢丸,望落似普通肉丸,但食嗰陣真係小心,裏面啲蔥醬好熱,好容易燙親📛臨尾加多個手打讚岐烏冬,100%飽咗🍲燃料好足夠,我地食咗個半鐘,去到尾都仲好大火,唔使驚食食下停咗咁無隱😬

醬料包今次揀咗沙嗲同日式醬油(蘸蛋汁食真係一流),

臨尾加多個手打讚岐烏冬,100%飽咗🍲

2021-11-15 247 views
秋冬季節都是乍暖還寒,總是想打邊爐。朋友介紹原來牛脂可以預定外賣送到家中,而且包鍋及燃料,十分方便而且價錢又唔貴,一人鍋只是$99起,所以決定試下。預定了6:30PM,速遞員果然準時送到。我點了2人分量的火鍋食材,而且一人一鍋,可以各自選自己喜歡的湯底,我叫了3.6牛乳豚骨湯及日式蕃茄龍蝦湯。3.6牛乳豚骨湯白雪雪,有濃濃的牛乳及豚骨味道,我覺得煮荷蘭豚肉及爆漿三星蔥最為好吃。而蕃茄龍蝦湯的龍蝦味道不小,沒有手搶了蕃茄的味道,而且這個湯底煮牛是非常好味的。打開外賣袋當然要SHOW OFF下叫了些什麼:一人牛肉火鍋餐(美國肥牛、自家製湯底、日式芝麻醬、芝士竹輪、年糕福袋、頂級蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、特式食材、讚岐烏冬)一人豚肉火鍋套餐(荷蘭豚肉、自家製湯底、日式芝麻醬、芝士竹輪、年糕福袋、頂級蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、特式食材、讚岐烏冬)另外,喜歡吃牛的我當然會額外點啦!美國頂級Prime牛小排、美國安格斯厚切牛板鍵、美國黑豚肉及爆漿三星蔥,應該都可以食到非常飽了。以上的牛都非常好吃,切得薄薄的一片,一放入鍋中就可以吃,有豐富大理石油花,是最頂級的選擇。我特別喜歡厚切牛板鍵,牛味最濃郁

打開外賣袋當然要SHOW OFF下叫了些什麼:
一人牛肉火鍋

一人豚肉火鍋套餐

另外,喜歡吃牛的我當然會額外點啦!美國頂級Prime牛小排、美國安格斯厚切牛板鍵、美國黑豚肉及爆漿三星蔥,應該都可以食到非常飽了。以上的牛都非常好吃,切得薄薄的一片,一放入鍋中就可以吃,有豐富大理石油花,是最頂級的選擇。我特別喜歡厚切牛板鍵,牛味最濃郁,而且色澤很紅。

冬天不想外出,點外賣最方便。點了兩份火鍋套餐,分別是牛肉和豚肉火鍋套餐。
⭐️一人牛肉火鍋餐包括美國肥牛、自家製湯底、日式芝麻醬、芝士竹輪、年糕福袋、頂級蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、讚岐烏冬等。
⭐️一人豚肉火鍋套餐包括荷蘭豚肉和其他配料。另外點了美國頂級Prime牛小排、美國安格斯厚切牛板鍵、美國黑豚肉、爆漿三星蔥貢丸、芝士魚豆腐。最划算莫過於包括兩個鍋和燃料,連工具都有,實在太方便了。今次點了特濃港式沙嗲湯底,入口沙嗲湯底頗濃郁,不錯。另外肉類也十分衛生,沾過醬料味道很不錯。
冬天不想外出,點外賣最方便。

點了兩份火鍋套餐,分別是牛肉和豚肉火鍋套餐。

⭐️一人牛肉火鍋

⭐️一人豚肉火鍋套餐

包括荷蘭豚肉和其他配料。

最划算莫過於包括兩個鍋和燃料,連工具都有,實在太方便了。

今次點了特濃港式沙嗲湯底,入口沙嗲湯底頗濃郁,不錯。

另外肉類也十分衛生,沾過醬料味道很不錯。
TakeAway
Dinner
涼浸浸既秋天的確令人長期好想食野🤣 有咩好過一家人圍爐取暖🔥?牛旨商店外賣火鍋一人一爐湯底唔洗就黎就去,食辣唔食辣悉隨尊便🌶,直送到屋企,安坐家中有得食,最重要係價錢好抵好抵好抵👍今次我哋點左:一人牛肉火鍋餐 $108起一人豚肉火鍋套餐 $99起套餐包括:有美國肥牛🥩/ 荷蘭豚肉🥓,自家製湯底、日式芝麻醬、芝士竹輪、年糕福袋、頂級蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、特式食材、讚岐烏冬等。因為一家四人食,再另外追加左:🥢美國頂級Prime牛小排🥢美國安格斯厚切牛板鍵🥢美國黑豚肉🥢爆漿三星蔥貢丸
🥢芝士魚豆腐個人覺得跟套餐既肉已經好唔錯,追加既牛小排油花好靚好均稱,肉質嫩滑,油同肉比例岩岩好,輕燙幾秒就食得,真係好正。牛板鍵就有嚼勁,牛味更濃,各有特色。爆芝牛丸有驚喜,食到拉絲既芝士🧀,仲有芝士竹輪都好正,食嗰陣小心燙咀呀!火鍋料新鮮就一定好食,當然湯底都好重要。一共有6️⃣款湯底可選,一人一鍋無咁多顧慮,揀左日式 #蕃茄龍蝦湯🦞 比個囡食,而我鐘意辣就揀左 #特濃港式沙嗲湯🥘兩包湯底睇落細細包,但原來係超濃縮嘅,中途再加水都完全無沖淡個湯,蕃茄龍蝦湯開胃夠fresh, 港式沙嗲湯味道夠地道,仲有濃濃花

今次我哋點左:
一人牛肉火鍋餐 $108起
一人豚肉火鍋套餐 $99起

因為一家四人食,再另外追加左:
🥢美國頂級Prime牛小排
🥢美國安格斯厚切牛板鍵
🥢美國黑豚肉
🥢爆漿三星蔥貢丸
🥢芝士魚豆腐

兩包湯底睇落細細包,但原來係超濃縮嘅,中途再加水都完全無沖淡個湯,蕃茄龍蝦湯開胃夠fresh, 港式沙嗲湯味道夠地道,仲有濃濃花生醬味,好惹味😋。

喺屋企一人一鍋真係好有趣,鍋&燃料🔥要另外收費既,買一次之後都用得,燃料可以再配,好方便。

🚚購滿$300免運費,送貨時間準時🕒,包裝衞生企理,有埋包温袋,黎到食物都仲未溶雪,保持到食物新鮮👍
2021-11-03
Dinner
呢幾日天氣明顯轉凍❄️,絕對係打邊爐嘅最佳時節🍲。今次食上次食過嘅牛旨商店,一於點夠四人餐食飽啲!.一人一鍋唔洗爭,一鍋只喺$99起真喺好抵食,仲可以自己➕加配火鍋配料勁方便😚🤟🏻,買滿$300仲免運費添。.
📍2份 x 一人牛肉火鍋套餐($99)📍2份 x 一人豚肉火鍋套餐($108).2個餐主食分別喺美國肥牛🐃同荷蘭豚肉🐖6款自家製湯底任選,要咗特濃港式沙嗲、蕃茄龍蝦🦞、日式蕃茄湯🍅同3.6牛乳豚骨湯。除咗牛乳豚骨湯比較淡味之外其餘果幾款都好正。每個餐仲配有芝麻醬、芝士竹輪、年糕福袋、蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、讚岐烏冬/ 出前一丁.另外加配咗火鍋配料🍲:🔹美國頂級Prime牛小排🔸美國安格斯厚切牛板鍵🔹美國黑豚肉🔸雜錦滋味盒🔹台灣椰菜豬肉卷🔸鍋及燃料(一set+$50)牛同豬肉質都唔錯,肉味幾濃。食落唔嚡口又唔會乾硬。打邊爐都係叫多啲肉會開心啲😙🤟🏻 。雜錦滋味盒有芝士竹輪、年糕福袋同2粒有餡嘅牛丸。椰菜豬肉卷吸晒湯汁,入面嘅豬肉唔會過老食起嚟好juicy❣️配料叫咁多,唔洗食烏冬都飽晒🤣!個鍋可以重用,上次食完今次只係買燃料($25)就ok啦!有人送到上門咩都唔洗準備真係好抵玩😝🤟🏻

📍2份 x 一人牛肉火鍋套餐($99)
📍2份 x 一人豚肉火鍋套餐($108)
2個餐主食分別喺美國肥牛🐃同荷蘭豚肉🐖
另外加配咗火鍋配料🍲:
🔹美國頂級Prime牛小排
🔸美國安格斯厚切牛板鍵
🔹美國黑豚肉
🔸雜錦滋味盒
🔹台灣椰菜豬肉卷
🔸鍋及燃料(一set+$50)
雜錦滋味盒有芝士竹輪、年糕福袋同2粒有餡嘅牛丸。
配料叫咁多,唔洗食烏冬都飽晒🤣!
個鍋可以重用,上次食完今次只係買燃料($25)就ok啦!
有人送到上門咩都唔洗準備真係好抵玩😝🤟🏻
2021-11-08 158 views
又到左打邊爐嘅季節啦~ yeah 今季第一餐火鍋係屋企開光先 叫左牛旨商店送上門放便快捷✌🏻 1份 x 一人牛肉火鍋餐
1份 x 一人豚肉火鍋套餐已經有齊 : 美國肥牛、荷蘭豚肉、芝士竹輪、年糕福袋、蟹柳、鴻喜菇、南瓜、粟米、套餐包括湯底、日式芝麻醬、火鍋豉油、 一人鍋及燃料另外加左 美國頂級Prime牛小排、美國安格斯厚切牛板鍵、爆漿三星蔥貢丸湯底揀左3.6牛乳豚骨湯係屋企都可以玩一人一鍋, 真係好有趣😍 第一樣要讚個 讚岐烏冬, 超級煙銀彈牙,細佬仔一個人食晒成包。 火鍋必備嘅肥牛,美國頂級Prime牛小排、美國安格斯厚切牛板, 呢兩款都非常正, look 幾秒, 幾乎入口即溶可以媲美和牛。 送貨準時,乾淨衛生,價錢同我去街市買材料返嚟自己搞掂差唔多。 以後order就得啦。
又到左打邊爐嘅季節啦~ yeah

今季第一餐火鍋係屋企開光先

叫左牛旨商店送上門
放便快捷✌🏻

1份 x 一人牛肉火鍋餐
1份 x 一人豚肉火鍋套餐

套餐包括湯底、日式芝麻醬、火鍋豉油、 一人鍋及燃料
另外加左

湯底揀左
3.6牛乳豚骨湯

係屋企都可以玩一人一鍋, 真係好有趣😍

小妹一家三口,有時想打邊爐又唔想剩太多配料……呢種外賣直送到屋企既一人火鍋好岩食,仲好方便添!!!呢度既一人火鍋由99蚊起,仲有火鍋配料可以追加,訂夠300蚊就可以免送費,約好日子時間就會有人送上黎今次我order左兩款一人鍋,一豬一牛,跟住追加左三份肉同一啲火鍋配料每份火鍋都有一份肉同雜錦火鍋配料火鍋配料同肉類既質素唔錯,今次所揀既湯底亦好岩口味龍蝦湯同豚骨牛乳湯都非常濃郁牛肉肉香甚濃就固然好食,但爽口既美國黑豚肉就仲有驚喜套餐中既火鍋料仲有我超中意食既芝士竹輪添
小妹一家三口,有時想打邊爐又唔想剩太多配料……

呢種外賣直送到屋企既一人火鍋好岩食,仲好方便添!!!

每份火鍋都有一份肉同雜錦火鍋配料

火鍋配料同肉類既質素唔錯,今次所揀既湯底亦好岩口味

龍蝦湯同豚骨牛乳湯都非常濃郁

牛肉肉香甚濃就固然好食,但爽口既美國黑豚肉就仲有驚喜

套餐中既火鍋料仲有我超中意食既芝士竹輪添