Restaurant: Medium Rare Steak (Blossom Garden)
Terms & Details:
2022-10-19 66 views
🥩屯門友之福音🥩大大塊足300g既牛扒下午茶☕️時間又到啦,今日食足秤牛扒🥩呢間餐廳🍴裝修好詳細會列明牛既不同部分,好細心😙而且岀名食不同部位既牛扒整個套餐包括:飯,溫泉蛋,和風湯,仲有足秤300g肉眼牛扒🥩米飯🍚用上日本米🇯🇵,再加上日本🇯🇵溫泉蛋,一冷一熱,好有口感🧏‍♀️和風湯好足料,有海帶,瘦肉🐽更有和風嘅味道🫣七成熟既牛扒🥩,肉質鮮嫩,厚薄適中,七成熟剛剛好👍另外配了洋蔥汁,更突顯牛肉鮮味🙌🏻
🥩屯門友之福音🥩大大塊足300g既牛扒

下午茶☕️時間又到啦,今日食足秤牛扒🥩

和風湯好足料,有海帶,瘦肉🐽更有和風嘅味道🫣

2022-10-19 56 views
呢排成日嚟建生呢邊,發覺有一間好顯眼嘅餐廳原來係食牛嘅🐮我入去叫咗個牛扒套餐我揀咗西冷西冷$0.73/g可以揀份量要幾大件即切即燒😋西冷320g ($0.73x320=$234)蒜蓉加咗套餐($30可以揀三樣野)要咗木魚絲三文魚子海苔溫泉蛋丼(加$15)沙律同和風湯。三文魚子海苔溫泉蛋丼好好食呀咁多野一齊食好香!!個湯幾好,唔會太鹹。😋沙律有生紅蘿蔔、椰菜、蕃茄仔等等蒜蓉好香❤️旁邊有調味料可以自己跟返口味加。
呢排成日嚟建生呢邊,
發覺有一間好顯眼嘅餐廳
原來係食牛嘅🐮

我入去叫咗個牛扒套餐
我揀咗西冷
西冷$0.73/g
可以揀份量要幾大件
即切即燒😋

西冷320g ($0.73x320=$234)
蒜蓉
加咗套餐($30可以揀三樣野)
要咗木魚絲三文魚子海苔溫泉蛋丼(加$15)
沙律同和風湯。
三文魚子海苔溫泉蛋丼好好食呀
咁多野一齊食好香!!
個湯幾好,唔會太鹹。😋
沙律有生紅蘿蔔、椰菜、蕃茄仔等等
蒜蓉好香❤️

旁邊有調味料

可以自己跟返口味加。
2022-10-19 38 views
聽朋友講呢間好好食原來屯門建生都有😀門面好顯眼🤩之前唔係好覺有可能係新開㗎我去呢日都好多人幫襯🥳坐得都幾舒服,枱櫈夠大張👍🏼牛扒餐Step1先揀牛嘅部位(牛柳$0.57/g、牛板腱$0.67/g、肉眼$0.71/g、西冷部位$0.73/g、後腰三角肉$0.79/g、封門柳$0.79/g、日本和牛 肉眼/西冷$1.85/g)之後再揀埋份量 (200g/300g/400g)Step 2任選一款配料/任選份量:青蔥/生洋蔥/蒜蓉Step3(可略過)+$30轉套餐,以下任選三款A. 白飯B.木魚絲三文魚子海苔溫泉蛋丼(S) +$15C.和風湯D.沙律E.溫泉蛋F.雪糕(+$5)G.飲品H.波子汽水 (+$10)I.生啤(+$20)J.紅/白酒(+$58)牛扒套餐肉眼338g $240($0.71×338g=$240)我揀咗生洋蔥🧅加咗套餐,要咗木魚絲三文魚子海苔溫泉蛋丼、沙律同波子汽水。即叫即燒,有啲粟米墊底。旁邊仲有啲調味料可以落肉眼嘅口感幾好😋木魚絲三文魚子海苔溫泉蛋丼好正第一次飲波子汽水😆嘻嘻食完仲可以旁邊倒杯水飲❤️
聽朋友講呢間好好食
枱櫈夠大張👍🏼

牛扒餐
Step1
先揀牛嘅部位
之後再揀埋份量 (200g/300g/400g)

Step 2
任選一款配料/任選份量:青蔥/生洋蔥/蒜蓉
Step3(可略過)
+$30轉套餐,以下任選三款
A. 白飯
B.木魚絲三文魚子海苔溫泉蛋丼(S) +$15
C.和風湯
D.沙律
E.溫泉蛋
F.雪糕(+$5)
G.飲品
H.波子汽水 (+$10)
I.生啤(+$20)
J.紅/白酒(+$58)

牛扒套餐肉眼338g $240
($0.71×338g=$240)
我揀咗生洋蔥🧅
加咗套餐,要咗木魚絲三文魚子海苔溫泉蛋丼、沙律同波子汽水。
即叫即燒,有啲粟米墊底。
旁邊仲有啲調味料可以落

肉眼嘅口感幾好😋
木魚絲三文魚子海苔溫泉蛋丼好正
第一次飲波子汽水😆嘻嘻

食完仲可以旁邊倒杯水飲❤️
2022-10-18 60 views
餐廳將牛扒放入透明櫃,可揀選自己喜愛嘅牛扒。餐廳以磅數即切,然後會切牛扒再拎去煎👨🏼‍🍳,再自選調味有蒜蓉、洋蔥、青蔥。揀選咗一份西冷扒 320g ($234),配洋蔥調味提鮮,另加 $30升級套餐包括沙律、木魚絲三文魚子溫泉蛋海苔飯 (加$15)、飲品。上枱時聞到洋蔥嘅味道芳香,牛扒放於岩石鐵板內,慢慢燒熟。食落有濃郁嘅牛肉味道,肉質軟腍。木魚絲🐠三文魚子溫泉蛋海苔飯,溫泉蛋滑嘟嘟🥚,三文魚子爽脆,配搭白飯一流🍚。揀選了日本果汁,罐裝蜜糖檸檬茶🍹,味道香甜,帶有檸檬香氣。岩盤牛扒地址:屯門良德街11號寶怡花園地下15-16號舖
餐廳將牛扒放入透明櫃,可揀選自己喜愛嘅牛扒。

上枱時聞到洋蔥嘅味道芳香,牛扒放於岩石鐵板內,慢慢燒熟。

食落有濃郁嘅牛肉味道,肉質軟腍。

揀選了日本果汁,罐裝蜜糖檸檬茶🍹,味道香甜,帶有檸檬香氣。

岩盤牛扒
地址:屯門良德街11號寶怡花園地下15-16號舖
2022-10-18 53 views
經過岩盤牛扒,又到食晚餐時間看到海報介紹嘅牛扒好吸引300克嘅肉眼扒都喺2百幾元轉套餐加$30 可任選3款食材,另按喜好upgrade 揀咗和風湯、木魚絲三文魚子溫泉蛋海苔飯(+$15)、波子汽水 (+$10)!🥩 肉眼扒 $246(346g)肉眼扒即點即切,放上岩盤鐵板熱燒,鎖住肉眼扒嘅肉汁,加入生蒜蓉一併香燒,按自己喜愛嘅熟度熱燒。🍳 木魚絲三文魚子溫泉蛋海苔飯蛋流心溫泉併木魚絲同三文魚子,食材豐富且增加口感。🍲和風湯日式味噌湯加昆布,昆布口感清爽,飲完唔會太口渴。🍶波子汽水和式風味嘅波子汽水,味道清甜。岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ (寶怡花園)屯門良德街11號寶怡花園地下15-16號舖
經過岩盤牛扒,又到食晚餐時間

看到海報介紹嘅牛扒好吸引

300克嘅肉眼扒都喺2百幾元

🥩 肉眼扒 $246(346g)

🍳 木魚絲三文魚子溫泉蛋海苔飯
蛋流心溫泉併木魚絲同三文魚子,食材豐富且增加口感。

🍲和風湯
日式味噌湯加昆布,昆布口感清爽,飲完唔會太口渴。

🍶波子汽水
和式風味嘅波子汽水,味道清甜。

岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ (寶怡花園)
屯門良德街11號寶怡花園地下15-16號舖
2022-10-14 79 views
環境: 裝修唔錯,入到黎好似去左日本當地餐廳ge feel 周圍充滿簡樸ge日風,門口前就係點餐處,隔離就係放牛肉ge雪櫃,可以睇到牛肉新唔新鮮,取餐左邊就係自助水機,餐具放返口最正ge係有幾張雙連4人大枱,一大班fd一齊出黎食飯都可以坐埋一齊,附近有輕鐵站,又多停車場🅿️,隔離就係西北游泳池,同d fd玩完行過黎食都唔洗5分鐘食物: 牛柳鮮嫩多汁,廚房手勢好好岩岩切開仲可以見到肉仲係粉紅粉紅架😍,除左牛扒質素好ok 外,牛扒有6款可以揀,套餐仲有唔同ge自選組合,10選3,岩唒唔同人ge口味另外仲有唔同ge 丼飯定食,唔食牛ge朋友都有得選擇😆
環境: 裝修唔錯,

門口前就係點餐處,
隔離就係放牛肉ge雪櫃,
可以睇到牛肉新唔新鮮,
取餐左邊就係自助水機,
餐具放返口

最正ge係有幾張雙連4人大枱,
一大班fd一齊出黎食飯都可以坐埋一齊,
附近有輕鐵站,又多停車場🅿️,
隔離就係西北游泳池,
同d fd玩完行過黎食都唔洗5分鐘

食物: 牛柳鮮嫩多汁,
廚房手勢好好岩岩切開仲可以見到肉仲係粉紅粉紅架😍,

除左牛扒質素好ok 外,
牛扒有6款可以揀,
套餐仲有唔同ge自選組合,
10選3,岩唒唔同人ge口味

另外仲有唔同ge 丼飯定食,唔食牛ge朋友都有得選擇😆
肉眼🥩肉眼係即叫即切即磅,切完出嚟店員會問下依個重量o唔ok,明碼實價,食幾多就畀幾多錢,牛扒底下墊咗少少粟米,令鐵板保持到塊牛扒嘅溫度之餘,又唔會煎到燶晒或者過熟🌽上次食嗰陣揀咗蒜蓉,有成一大球非常香,今次就試下洋蔥🧅爽脆嘅洋蔥粒令到食牛扒嗰陣冇咁油膩,又冇蒜蓉咁濃味會fresh一啲,如果有再多啲洋蔥粒就好喇~ 加$30可以跟餐揀三款食物或者飲品,沙律係我嘅必點嘅食物,健康一啲🥗麵豉湯係正常水準🥣而牛扒連埋溫泉蛋嘅蛋汁一齊食都幾好食🥚
肉眼🥩

麵豉湯係正常水準🥣
而牛扒連埋溫泉蛋嘅蛋汁一齊食都幾好食🥚
有多款牛扒可選🥩美國,日本等🐮🐮🐮有不同等級同部位,總有一款啱心水就算同朋友嚟,你想食和牛,佢想食USDA PRIME,都冇問題,呢度一定滿足到大家除咗石燒牛扒,我見仲有燒牛肉丼飯,啱晒d 趕時間,但又唔想食頹飯既朋友仔。我地就揀咗石燒USDA PRIME 西冷扒 (走蔥走蒜)跟白飯,波子汽水 同雪糕 (每個套餐可任選3款) 部份option要補差價$5-10今次掛住同朋友仔影相傾計,塊扒可能喺石板燒得太耐,有d 位un un地🙈 如果鍾意食新鮮牛扒,睇住佢即切原味即燒牛扒既,可以一試
有多款牛扒可選🥩美國,日本等🐮🐮🐮
有不同等級同部位,總有一款啱心水

我地就揀咗石燒USDA PRIME 西冷扒 (走蔥走蒜)
USDA PRIME西冷

如果鍾意食新鮮牛扒,睇住佢即切
原味即燒牛扒既,可以一試
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
2022-10-10 78 views
呢間岩磐牛扒有好多分店,今日去新開既屯門建生分店。佢既石燒牛扒係用克數計價錢,喺你面前切同埋磅,我今晚點左300g西冷牛扒($219)(佢話正常成人食量應該夠食),我仲加左$30變set,有埋麪豉湯,白飯同埋溫泉蛋。佢塊岩石超級熱,咋咋聲左幾分鐘都未停,啲牛都好有肉味,同埋好大塊,配埋超多既蒜蓉同粟米,再加口白飯,好滿足😊🥰😋。個温泉蛋配飯都好味!如果唔想食岩磐牛扒,佢另外都有價錢相宜啲既牛肉丼同饅魚丼飯。

2022-10-09 100 views
有時自己一個食飯,都會想食燒肉。呢間岩盤牛扒,有牛柳、牛板腱、肉眼、西冷….等不同部位選擇,我揀咗比較軟腍的牛柳, 300 g,店員會喺你面前即切即磅,感覺好勻真。另外我仲跟餐配左蒜蓉、白飯、和風湯和玄米茶!等咗大概5分鐘,就可以取餐啦。非常厚身嘅牛柳,煮到大約三成熟,牛柳面鋪滿左蒜蓉,仲有粟米粒,鐵板發出滋滋滋嘅聲音。我都唔敢怠慢,立即動手切開牛柳,俾佢在鐵板上燒多一陣,就即刻送入口。牛味非常濃郁,牛柳都好易切開。枱面仲有不同嘅調味料,我加咗少少岩鹽和黑椒,覺得味道好Perfect。肉肉加白飯,真係冇得輸,碗飯好快就食晒啦。最後飲番杯熱騰騰嘅玄米茶,飽足的一餐!
有時自己一個食飯,都會想食燒肉。

另外我仲跟餐配左蒜蓉、白飯、和風湯和玄米茶!

肉肉加白飯,真係冇得輸,碗飯好快就食晒啦。
最後飲番杯熱騰騰嘅玄米茶,飽足的一餐!
2022-10-09
Type of Meal
Lunch
2022-10-05 114 views
搶先試新餐廳😆呢間日式石板燒😋由最基本試吓先揀左最少200g 嘅牛柳,必加生蒜蓉🤣order部位即磅即燒,加$30有飯有味噌湯有溫泉蛋!我鍾意自己燒決定熟成度,覺得不錯有下次😎
2022-09-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)