2022-12-07 188 views
芋泥控芋圓控🫶🏻真係太鍾意佢地嘅芋圓🥰🥰好煙韌,芋頭大大件,每次都喺食呢款,都覺得好滿足嘅😊芋頭、番薯🍠、芋圓全部都係澱粉質,每次都同自己講食完再減肥🤣🤣不過最可惜嘅係,點解仙草一定係要配沙冰😅
芋泥控芋圓控🫶🏻
不過最可惜嘅係,點解仙草一定係要配沙冰😅
2022-11-15 169 views
點咗個牛奶冰啊,企喺度齋等咗多個15分鐘,見啲女店員慢慢check單,效率真係有待改善,應睇睇繁忙時候譬如晚飯後糖水時候夠唔夠人做嘢。我企喺度等嘅時候,有個戶戶送嘅電單車手,都喺度等緊,佢話佢等咗8分鐘,佢又同店員摧,有個後生女店員竟然夠膽由廚房走出嚟同佢對罵,大聲到嚇人。知你做到嘔,但係人哋戶戶送分秒必爭,如果唔係比客投訴,咁樣待客唔係咁好。牛奶冰味道OK,份量驚人,啱三個人食都得!

牛奶冰味道OK,份量驚人,啱三個人食都得!
TakeAway
2022-11-08 208 views
每次經過這間店舖,門外總是大排長龍!難得有空,就決定等一下店舖位置不多,應該只能容納40人左右。幸好等了大概20分鐘,就可以入座了!選擇困難症又出現了有仙草、芋圓、豆花可以選擇配搭!最後,就選擇了以下2款:《熱芋圓4號》以紅豆湯為底,配上大量紅豆、芋頭及珍珠,口感非常豐富而且喝完紅豆湯,身體暖烘烘的媽媽表示非常滿意!《芋頭牛奶冰》當店員送到過來時,不禁哇一聲,份量實在太大了整份牛奶冰像座山一樣,配上煉奶,香香甜甜芋頭份量亦相當多,每件都大大件,口感綿綿!自己一個人實在吃不完對於芋頭控來說,下次一定會再來我還要試試不同的配搭。
每次經過這間店舖,門外總是大排長龍!難得有空,就決定等一下

選擇困難症又出現了
有仙草、芋圓、豆花可以選擇配搭!

最後,就選擇了以下2款:

《熱芋圓4號》
以紅豆湯為底,配上大量紅豆、芋頭及珍珠,口感非常豐富
而且喝完紅豆湯,身體暖烘烘的
媽媽表示非常滿意!

《芋頭牛奶冰》
當店員送到過來時,不禁哇一聲,份量實在太大了
整份牛奶冰像座山一樣,配上煉奶,香香甜甜

芋頭牛奶冰

對於芋頭控來說,下次一定會再來
我還要試試不同的配搭。
2022-10-08 181 views
今日見冇咩人所以買外賣返屋企食, 外賣都係排兩三個人,堂食一樣唔滿人….買左招牌仙草冰沙外賣..返屋企打開… 比以前少左好多…..$4x 沒加價 但份量少左一半………….
招牌仙草冰沙
今日叫咗3個單品冬瓜茶,勁甜,好不知所謂,甜到吞唔到,臨走時候阿姐問我要唔要俾個袋我帶走,坦白講,唔需要,帶走咗浪費多個膠袋,都唔會飲得落。期間限定,紫薯芋頭鮮奶,類似咁嘅名稱,$49 ,有啲貴,味道中等,相當飽肚,不過竟然唔可以揀甜度同埋冰,相當甜,唔知點講好,雖然話係甜品舖姐,但係唔使搞到好似不斷食糖咁,吞唔到。湯圓紅豆湯, $42 ,相當奇怪,真係好似湯咁,冇乜紅豆,真係好似紅豆水,唔識講,第一次食咁奇怪嘅嘢。感覺似係珍珠奶茶店嘅紅豆蓉,求其搵熱水溝開佢⋯湯圓得兩粒,冇乜特別,唔難食,不過一啲都唔好食,整體低分,唔知點解仲未執笠,好奇怪⋯中間啲芋圓都係用珍珠奶茶嗰種,好hea,唔係幾好食
今日叫咗3個單品

中間啲芋圓都係用珍珠奶茶嗰種,好hea,唔係幾好食

2022-09-23 83 views
網上見到鮮芋仙周年慶推出咗新甜品紫薯芋泥冰🍠🍧香芋控嘅我放假即刻去試😋結果完全無讓人失望超級好味😋呢間芋圓好味已經唔需要多講🍠而家點『紫薯芋泥冰』仲送仙草茶或冬瓜茶一杯,超抵!(留意係02-10-2022前先有得送)打開個刨冰裡面有個布甸仲有紅豆同小芋圓!正💜

網上見到鮮芋仙周年慶推出咗新甜品
紫薯芋泥冰🍠🍧香芋控嘅我放假即刻去試😋
結果完全無讓人失望超級好味😋
呢間芋圓好味已經唔需要多講🍠

打開個刨冰裡面有個布甸仲有紅豆同小芋圓!正💜

2022-09-17
$78 (Tea)
2022-09-22 101 views
屯門的鮮芋仙分店,服務十分好!如果你想吃甜品,不妨先給他們打個電話,在電話落單,他們就會問你,大概幾多分鐘會到,就會按時間幫你準備甜品,一去到,就可以拎走!今日我點了一個芋薯圓Q麻糬牛奶冰鮮奶….才$58!我另外仲加了一份仙草,都只不過是另外加了$4 , 好抵食!!返到屋企,刨冰還是沒有溶化,兩個人食一份,分量剛剛好!入邊一條條的Q麻糬,十分好吃,可惜的是,這個項目不能另外加配,這一點就有些可惜了!!
2022-09-21 89 views
招牌鮮草沙冰(芋圓|仙草凍|仙草沙冰)仙草凍食落好嫩滑,有好香既仙草味😋芋圓煙韌但欠芋香,每粒顏色既味道分別唔大。芋圓6號(粉條|粉粿|珍珠)粉條晶瑩剔透,粉粿黃色帶少少軟糯,珍珠唔算好甜,口感夠Q,有咬口。紅豆糖水少甜,有好多芋圓。芋頭食落粉糯充滿芋香,而且夠甜,非常高質。鍾意食芋頭既朋友一定要試。整體來講,呢間既仙草同芋頭做得唔錯,芋圓唔夠香但口感搭夠。好味:3.5/5環境:3.5/5客服:3.5/5
招牌鮮草沙冰
(芋圓|仙草凍|仙草沙冰)

芋圓6號
(粉條|粉粿|珍珠)

芋頭

整體來講,呢間既仙草同芋頭做得唔錯,芋圓唔夠香但口感搭夠。

好味:3.5/5
環境:3.5/5
客服:3.5/5
2022-09-01 94 views
之前見到鮮芋仙新出咗芒果系列, 夏天冇理由唔試掛, 48蚊嘅芒果白玉冰兩個人share岩岩好,一擺落口即刻成個人冰涼左, 芒果同白玉嘅比例合理,食到最後都仲有,唔會得番啲冰!
2022-08-16 120 views
已經食左好多次都唔覺得厭🤣每一次同friend一齊去點都要食返個冰!!大份夾抵食👍🏻又多配料可以食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)個冰永遠都得杏仁凍冇人食😂因為個味真係好怪🫠 佢個麻薯係必食🤤🤤尤其係黑糖味!
佢個麻薯係必食🤤🤤尤其係黑糖味!
2022-08-01 177 views
睇到雜誌介紹就已經心郁郁想去試,出咗幾日嘅其中一個夜晚去,但竟然賣晒所有芒果系列嘅甜品😱唯有搵日早啲去排隊,今次堂食左超級芒果冰 $75 同外賣咗杯芒果紫米椰奶西米露 $38下次想試埋迷你芒果白玉冰超級芒果冰 - 牛奶沙冰加芒果醬加雪糕同新鮮芒果,份量十足,新鮮芒果夠甜,冰唔會淡而無味,夏天食完成個人即刻降溫,仲要2個人食都食唔晒芒果紫米椰奶西米露 - 有齊椰奶、芒果汁、新鮮芒果、紫米、西米,口感豐富,又唔會太甜

下次想試埋迷你芒果白玉冰

芒果紫米椰奶西米露
芒果紫米椰奶西米露

2022-07-22
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2022-06-27 219 views
心血來潮就會想食下台灣地道甜品,好彩附近有一間鮮芋仙,每次光顧都唔會覺得悶。最低消費係每人一樣甜品。招牌仙草沙冰 $45.00佢碗野超級多仙草,仙草係健康嘅食物,食幾多都唔會覺得有負擔,上面嘅芋圓亦都十分之足夠,粒粒都咁彈牙好味道。芋薯Q圓麻薯牛奶冰 $52.00這碗東西簡直是店舖的鎮山之寶,因為真係好似一個冰山一樣。上面每種配料都別樹一格,麻薯真係超級好吃,份量極大起碼兩個人先食得晒,雪糕溶咗之後慢慢流落座冰山,成為糖水的一部份。最後兩個人都係食唔晒。次次去都要好多人,所以一定要預時間排隊。座位唔算好坐,大包細包甘去就要諗吓。唔知係食物定位置問題每次食完之後都會覺得極度寒冷,所以如果預咗會去食就帶定多件外套🧥。

招牌仙草沙冰 $45.00

芋薯Q圓麻薯牛奶冰 $52.00

2022-06-16 199 views
成日經過屯門市廣場都會見到呢間店舖好多人排隊,今次咁啱見到得四五個人排隊,而自己又有D肚餓,就決定排隊試下,等多左一陣就入得叫左叫左3款食品 1) 珍珠焦糖布丁+白玉湯圓 + 黑糖粉 2) 紅豆抹茶布丁+芝麻湯圓 +花生粉 3) 芝麻湯圓紅豆湯。 兩款布丁好滑,加珍珠焦糖甜度啱啱好,而白玉雖然細細粒,但就好煙韌,芝麻湯圓,口感好好,而紅豆湯亦不太甜。PS: 布丁口味同圓類配料可以自由搭配
PS: 布丁口味同圓類配料可以自由搭配

2022-06-12
2022-06-02 182 views
Their shop recently allow s medical/nursing staff to enjoy a 20% discount. I tried their Shaved Ice that had most of everything. I was so surprised that it was so large. There were so many ingredients each bite gave you a different flavor. After having this dessert, I was so full and didn't need to have dinner. So if you plan to have it after dinner, please share between 2 or 3 people.

2022-05-25
$68 (Dinner)
#trashmouthig 之前起大陸食過一次,係覺得好普通🤭可能關同邊個人食事~🙊鮮芋仙進軍左香港都一段長時間,我地一直都無幸試到,今次520日終於見無咩人排隊🙈所以一嘗😂等左5-8分鐘😬 招牌仙草沙冰 $45 🧊仙草沙冰鋪底、動L 仙草、芋圓 仲有一粒花奶如果唔夠奶,想加奶要一蚊一粒🪙大推呢一款甜品🤤 仙草好滑好動L…配上冰凍既沙冰簡直透心涼🥶 芋圓真係超級超級好好食‼️ 非常之Q~ 好煙un ☺️好好味 有台灣風味🤣而🐖食果個係芋圓4號唔太推薦🙈紅豆同珍珠可以~但個冰底好甜….芋頭偏硬😅🔅冷氣比較大,帶定外套搵穩😎味道:⭐️⭐️⭐️⭐️🌜(4.5/5)環境:⭐️⭐️⭐️ (3/5)服務:⭐️⭐️⭐️ (3/5)衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)抵食:⭐️⭐️⭐️ (3/5)總分:❤️❤️❤️❤️ (4/5)📍鮮芋仙 (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk C#台灣美食 #520 #唔要你 #我愛你 #芋圓世一 #仙草 #仙草冰 #hkig #20220520❤️🧡💛💚💙
#trashmouthig

之前起大陸食過一次,係覺得好普通🤭可能關同邊個人食事~🙊

招牌仙草沙冰 $45 🧊
仙草沙冰鋪底、動L 仙草、芋圓 仲有一粒花奶
如果唔夠奶,想加奶要一蚊一粒🪙

🔅冷氣比較大,帶定外套搵穩😎

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️🌜(4.5/5)
環境:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
服務:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
抵食:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
總分:❤️❤️❤️❤️ (4/5)

📍鮮芋仙 (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk C

2022-05-20
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day