Happy Father’s Day慶祝父親節🥳🥳.呢間酒吧餐廳因為疫情無開好耐啦.見佢開返一於去幫襯下.美國夏威夷Pizza $118煙三文魚伴卡邦尼意大利麵 $118焗芝士白汁吞拿魚意大利麵 $98水牛城雞翼 蜜桃梳打 $48玫瑰梳打 $48藍橙皮梳打 $48青蘋果梳打 $48.所有食物即叫即製,所以都要等下.美國夏威夷Pizza🍕係簿底pizza,好脆好香口煙三文魚伴卡邦尼意大利麵,首先讚一讚意粉🍝軟硬程度適中,卡邦尼汁濃稠度都係適中!好味道!😋焗芝士白汁吞拿魚意大利麵,意粉係最底,面層鋪滿吞拿魚,上面鋪左芝士焗,咸咸嘅呑拿魚配搭清清嘅意粉水牛城雞翼係老細送比我哋試,可能係父親節禮物🤣🤣,熱辣辣,表面好脆,內裏好juicy,Yum Yum Yum😋 Soda類10點前買一送一,超抵啊!特別介紹,藍橙皮Soda打卡一流,係勁靚嘅藍色,靚到父親節主角竟然叫我要影埋佢(明明影緊食物,都要亂入做配角)
Happy Father’s Day
蜜桃梳打 $48
玫瑰梳打 $48
藍橙皮梳打 $48
青蘋果梳打 $48
所有食物即叫即製,所以都要等下
美國夏威夷Pizza🍕係簿底pizza,好脆好香口

Soda類10點前買一送一,超抵啊!

2021-06-20
$170 (Dinner)
Celebration
Father's Day
2019-07-07 1546 views
屯門的酒吧為數不多,有正餐提供的酒吧更加少之有少,而Mega卻是其中的一間酒吧。好友今晚需要談心,我們便決定到這間酒吧一試。這間酒吧其實很多街坊有大有細。一入到酒吧便看見一家人在玩桌球,十分溫馨。前菜我們叫了水牛城雞翼,上菜時熱辣辣是剛炸好的外脆內軟多汁,配以辣醬10分美味。雞尾酒叫了snowball。正餐我們叫了個龍蝦海鮮汁意粉以及一個牛肝菌意粉,好夠芝士味。個人比較喜歡龍蝦汁海鮮意粉,有海鮮味,又不會太膩。反而牛肝菌意粉不夠味,芝士味太濃蓋過原本黑松露和牛肝菌的香。

2018-08-15 1953 views
點評:-酒吧類餐廳,有桌球,飛標同足球賽事,適合同老友大群,同類形餐廳,算係屯門較少見-雖然係酒吧,但當日晚飯時段,環境未見太雜,或有吸煙情況-食物種類適中,價錢同味道水平合理服務方式:落單,等上菜座位:酒吧式卡位餐牌:晚市時段,未見有dinner set需散叫語言:街坊生意,廣東話就ok等候時間:星期日晚市時段,場面太約半滿不需等位食物種類:有沙津,小食,薄餅,意大利粉/飯,Burger, 扒類同豬手飲品都有酒同非酒精類價錢:小食,4x-8x薄餅,Burger,飯粉,約100-150扒類豬手,約150-2xx相:
點評:
-雖然係酒吧,但當日晚飯時段,環境未見太雜,或有吸煙情況
-食物種類適中,價錢同味道水平合理

服務方式:
落單,等上菜

座位:
酒吧式卡位

餐牌:
晚市時段,未見有dinner set
需散叫

語言:
街坊生意,廣東話就ok

等候時間:
星期日晚市時段,場面太約半滿
不需等位

薄餅,Burger,飯粉,約100-150
扒類豬手,約150-2xx

相:

2018-07-05 1381 views
世界盃處處都係聚脚地,就算三五知已约埋樓下餐廳睇下波,傾下偈,食下飯一樂也,何况間西餐廳坐得又舒服D野都唔錯啦!尤其德國有骨鹹猪手我至鍾意皮脆肉嫩,肉質鮮嫩厚實,食落唔覺油膩,味道鹹香適口,醮上特色酱汁,另有一番風味。香草大蝦意麵大蝦鮮嫩彈牙,麺條爽滑,淡淡的香草味道,令到意麺有種特殊的清新口感,十分好味。Green mint soda飲一啖特别冰凉爽口,薄荷清香怡神。特式海鮮意大利飯意大利飯用咗特式既酱料,口感柔軟特别入味,海鮮食材豐富新鮮,仲有搭配番茄仔酸酸甜甜十分開胃。豐富晚餐加上精彩賽事,好友相聚,人生何求。

香草大蝦意麵

Green mint soda
飲一啖特别冰凉爽口,薄荷清香怡神。

特式海鮮意大利飯

豐富晚餐加上精彩賽事,好友相聚,人生何求。

2018-06-28 1018 views
好耐冇見既舊同事突然约我去佢屋企附近食飯,位置系偏咗D,冇計啦叫到就應约啦,屯門屋邨諗到都吾會有乜好野食,估吾到去到竟然有D驚喜,餐廳環境寧静優美, 食物質素意常好味。介绍我食龍蝦果汁海鮮麵,麵條硬度適中,龍蝦汁鮮甜,大大隻蝦肉爽甜彈牙,新鲜十足!我地又試左出晒名既德國咸豬手,果然名不虛傳,外皮炸到外脆内嫩,肉質厚厚地但食落又不油膩,美味之極,吾系間間餐廳有咁嘅功架,估吾到屋邨食到咁正菜式,可惜地區問題。正........

2018-06-18 867 views
請朋友食生日飯,揀咗屯門呢間餐廳,因為甘啱係父親節,周圍都滿座,好在呢度訂到位!原來係一間酒吧仲可以睇世界盃😍😍😍炸軟殼蟹好味道熱辣辣!巴馬火腿pizza好似唔夠香!梳打買一送一超級抵😎😎🤩🤩隻德國豬手外脆內軟勁多骨膠原😌😌食完人都靚左!豬肉卷腸就麻麻哋,但配菜薯條超好味🤗🤗🤗
豬肉卷腸
德國豬手
炸軟殼蟹
荔枝梳打, 黑加侖子梳打
巴馬火腿pizza
2018-06-17
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday
德國豬手
炸軟殼蟹
2018-06-18 456 views
世界盃開鑼食飯睇波好去處,真係好有氣氛坐得又舒服🤗食咗個豬手,有pizza食,仲有德國腸,最鍾意都係嗰個軟殼蟹🤗除咗飲啤酒又有沙冰飲🤗員工態度又好無論食物服務態度都值得再去👍👍👍
2018-06-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2018-06-13 291 views
今天和茶友飲茶後,晚上來這裡吃晚飯。酒吧格局,一班良家婦女走進去顯得格格不入。凱撒沙律,普通,很普通。燒雞泡魚干,感覺是炸出來的,尚算美味,合格。芒果沙冰,賣相很美,沒有試,評不了。Parma ham pizza,餅底超薄,配上酸酸的蕃茄醬,不像一般的pizza飽滯,讚。牛扒,茶友怕生,叫了5成,但出來是well done,像吃牛肉乾,0分。豬手,皮脆多汁,夠咸味,不錯。海鮮意大利飯,汁偏甜,還可以。德國腸,很長。薯條香脆。
今天和茶友飲茶後,晚上來這裡吃晚飯。
酒吧格局,一班良家婦女走進去顯得格格不入。
凱撒沙律,普通,很普通。

燒雞泡魚干,感覺是炸出來的,尚算美味,合格。

芒果沙冰,賣相很美,沒有試,評不了。

豬手,皮脆多汁,夠咸味,不錯。

海鮮意大利飯,汁偏甜,還可以。

德國腸,很長。薯條香脆。
2018-05-06 1630 views
早排同朋友食生日飯,約咗佢嚟呢到食😝近近地約佢係屯門食飯,其實我自己都係第一次嚟,有啲擔心會唔會點咗佢嚟食嘢🤣一入到去店員都好nice,推介我地食啲咩,仲話有啲餐牌上面係未有🤔#水牛城雞翼 ($68)😋好味指數:(6.5/10)雞翼大概有六隻🐥即叫即炸熱辣辣,雞肉唔會話乾😚水牛城汁係分開上,唔食得辣嘅都唔使驚😝#煙三文魚pizza ($138)😋好味指數:(6.5/10)係薄批嚟嘅,食落去似餅乾,我都幾中意呢隻批底,不過今次呢個pizza批邊係脆,但中間好淋,一拎起個pizza啲蕃茄醬就跌晒落嚟😭呢個pizza有啲蕃茄醬、芝士同煙三文魚。有好多芝士😆不過因為有啲酸酸地嘅蕃茄醬所以唔會覺得太漏🍅#龍蝦汁海鮮意大利麵 ($98)😋好味指數:(7/10)唔係好食到龍蝦味,只可以話似蕃茄汁意粉🍝🤔意粉軟硬度適中😝海鮮都幾多,有蝦、青口、蜆肉同墨魚仔😚有一隻蝦係上面,基本上的殼已經拆好咁濟,只要輕輕一反就夾到蝦肉😆#藍橙皮梳打 ($48)#蜜桃梳打 ($48)😋好味指數:(7/10)買一送一都幾抵😚普普通通嘅梳打🤣#手工啤 ($88)😋好味指數:(7/10)睇張圖覺得隻色幾靚就嗌咗杯嚟飲🍻冇記錯

#水牛城雞翼 ($68)
😋好味指數:(6.5/10)
雞翼大概有六隻🐥
即叫即炸熱辣辣,雞肉唔會話乾😚
水牛城汁係分開上,唔食得辣嘅都唔使驚😝

#煙三文魚pizza ($138)
😋好味指數:(6.5/10)

#龍蝦汁海鮮意大利麵 ($98)
😋好味指數:(7/10)
唔係好食到龍蝦味,只可以話似蕃茄汁意粉🍝🤔
意粉軟硬度適中😝
海鮮都幾多,有蝦、青口、蜆肉同墨魚仔😚

#藍橙皮梳打 ($48)
#蜜桃梳打 ($48)
買一送一都幾抵😚普普通通嘅梳打🤣

#手工啤 ($88)
睇張圖覺得隻色幾靚就嗌咗杯嚟飲🍻
冇記錯好似焦糖味,飲落去苦苦地咁🤔
2018-04-12 524 views
我日想寫低的餐廳是我在這區比較少有的,因屯門地區來說有點遠啊!  餐廳門面似酒吧的款式,但內裡其實是一間美式餐廳。食物當然以美式食物為主,我和兩位好朋友就點了此處主打的菜式喇。小食有炸雞軟骨,入口非常香口,味道香脆,咸味適中。當然有食水牛城雞翼啦,炮製得外脆內軟,重點係醬汁,夾起來特別好味道。另外,點了客香草大蝦意粉,麵身硬度適中不太硬,加上香草味及大蝦配搭,大蝦肉夠爽口而算是大份啊,整體味道有85分的。跟隨的就當然是主角出場,就是夏威夷pizza,價錢算是非常抵食,味道比連鎖店既pizza帽 好味有很多。先看芝士已經鋪滿整個pizza , 上面既材料非常足,pizza 底既厚度剛剛好,不過我就拉吾到好長既芝士絲喇!第二主角就是西班牙黑毛豬鞍,黑毛豬肉入口夠哂軟滑,而且聞到非常香噴噴既黑毛豬味,非常新鮮的感覺。味道帶清清地,肉質爽口好呼,值得一試啊!
小食有炸雞軟骨,入口非常香口,味道香脆,咸味適中。

跟隨的就當然是主角出場,就是夏威夷pizza

2018-03-22
2018-03-25 544 views
成日經過望到店入面既大屏幕都心思思想黎Mega-1好耐😍 遠睇望落係一間普通bar但其實入面係有內涵🤟🏻唔會好似啲酒吧好重煙味,裝潢都好有feel,可以掟鏢,督波(要收費的)店員超有heart,主動埋黎介紹menu,有新出既食物menu未有都拎埋手機俾相出黎介紹👍🏻 仲講定鹹豬手同漢堡包可以影完相先,再叫佢地切都得,非常細心👍🏻見有人帶埋小朋友黎食 就知道呢間野唔簡單🤤🤤🤤 我同男朋友黎食 嗌左3樣野食 2杯酒 係飽到不得了🤣- 黑松露意粉超好味!俾滿分!黑松露味超香,啲汁好creamy (可能會有人會覺得好漏),會有令人食唔停既感覺🙈 本身食到好飽,但都要堅持食埋碟意粉🤣- USA hamburger又係俾滿分!有埋炸得好好既粗身薯條,好食過M餐廳百倍🤭 漢堡包超級juicy啖啖肉,啲醬汁仲好好味!好彩淨係嗌呢個冇叫Mega-1 hamburger,如果唔係仲飽🤣 如果多人黎食可以試下,會有埋蛋煙肉果啲😆- 德國鹹豬手原隻鹹豬手超大😳 啲皮仲好脆好好味,本身自己唔太好鹹豬手,都食左好多舊😝👍🏻 肉夠腍🤤- CocktailsSex on the beach:比較甜,似果汁多啲,但ov

- 黑松露意粉

黑松露牛肝菌燴扁意大利麵

- USA hamburger

- 德國鹹豬手

- Cocktails
Sex on the beach:比較甜,似果汁多啲,但overall都okay👍🏻
Sex  on  the  beach

Blue hawaii:冇咁甜,但都係唔重酒味,鐘意飲酒既會覺得好飲過sex on the beach👍🏻
Blue  hawaii

Mega-1真係屯門高質餐廳😍😍😍👍🏻 俾多少少錢,食好啲,完全值回票價💕 遲啲一定會再黎過!
2018-03-24
$200 (Dinner)
黑松露牛肝菌燴扁意大利麵
Sex  on  the  beach
Blue  hawaii
2018-03-12 413 views
今次呢個朋友聚會真的約了很耐,由新年到今日才聚下來,難得難得。今次我們選擇了這間餐廳,見到門面幾四正,又想食下美式大餐。我地點了呢度既主打菜式,有蛇腸,望落去都幾得意,味道似普通既香腸味道,ok. 水牛城雞翼就味道精髓係醬汁度酸酸辣辣的,仲有整番兩串五花腩串燒,Good香脆可口,要試下喇!跟住就梗係美國漢堡包啦,當然吾係麥記果款,呢塊牛扒肉汁多又香,加上塊芝士真無一流。最緊要就係有埋粗薯條至正。烤美國肉眼牛扒。烤得有5成熟,剛剛好,入口有牛味但吾覺有蘇味,點上醬汁帶少少咸,份外好味。下次再期待有新菜式。

有蛇腸,望落去都幾得意,味道似普通既香腸味道,ok.

下次再期待有新菜式。
2017-09-27 1169 views
屋邨拍拖好去處,食下野又幾有情調,近近的落脚西餐廳。蒲燒鰻魚薄餅:薄薄脆餅與脂肥丰滿的鰻魚搭配十分美味。鰻魚外焦里嫩,入口窜香;鰻魚肉質綿軟,嫩滑鮮濃,令人大飽口福。海鮮蕃茄龍蝦汁意大利麵:酸酸甜甜的口感,誘人的色澤,麵條爽滑而有韌勁,海鮮食材豐富鮮嫩。美式漢堡: 漢堡份量很足,食材豐富,厚厚的肉餅、豐沛的醬汁和各種主料堆叠而成,一口咬下去,即刻能嘗到肉汁的香味,與肉餅鮮嫩多汁或麵包鬆軟的口感。peach  soda:冰鎮後的桃子口味苏打水味道非常棒,一直很喜歡桃子的清甜香氣,加上檸檬清新,飲一啖口唇滿滿果香。
屋邨拍拖好去處,食下野又幾有情調,近近的落脚西餐廳。

2017-09-26 782 views
三五知己其實要搵地方食飯聚一聚都要花心思,我地基於吾想出市區但又想食下西餐,於是乎就係屯門搵,終於比我地搵到呢間酒吧式餐廳。店內都幾整潔,裝修四正。我地幾個人點左2客pizza 試,有煙燻三文魚pizza。塊煙燻三文魚帶少少咸,咸度適中,pizza底咬入口香脆,若芝士濃度岩岩好,不會太多。另一個是Hawaiian Pizza,呢款係正宗口味既pizza,整體都幾好食。佢地既招牌美式漢堡包,牛肉夠哂厚又多肉汁,都幾有牛味,好味過快餐漢堡啦。吾少得梗要食番一人一隻炸雞翼,同大家飲番杯先。

2017-08-05 946 views
當天黎到 朋友就話介紹食 豬手 可惜餐廳個炸爐壞左 所有炸野都冇得食環境都舒適 有大屏幕播歌 有得掟飛標 仲有得篤波 當然不是免費 但價錢亦可接受 因為平日 所以冇人 成個場 自己包晒咁生蝦刺身 好大隻 都鮮甜 不俗德國腸 賣相有d搞笑 哈 但係可以的之後到一d串燒 雞翼好食 其他冇乜特別佢個漢堡最好味 肉嫩多汁 入面的肉仲好大舊 令人非常滿足 最窩心係 佢已經切好俾你 咁多個人 唔洗自己切到散晒牛扒都煮得適當 不會鞋 你見d顏色就知不錯!意粉一般!Pizza都可以梳打買一送一!

生蝦刺身 好大隻 都鮮甜 不俗
德國腸 賣相有d搞笑 哈 但係可以的

之後到一d串燒 雞翼好食 其他冇乜特別

牛扒都煮得適當 不會鞋 你見d顏色就知不錯!

意粉一般!

Pizza都可以