2024-02-08 368 views
好耐之前喺度買咗幾次焗豬扒飯外賣都好好食唔知係咪轉咗人而家好似個老闆娘唔喺度, 我哋叫咗一個焗豬扒飯同一個豉椒排骨炒河兩樣都難食到一個點, 啲焗飯仲要半生熟, 叫咗兩杯嘢飲兩杯嘢飲都好難飲, 只可以講句野難食嘢飲難飲冇下次🤮🤮🤮
2024-02-06 225 views
一早收藏咗好似喺元朗比較特別嘅餐廳有好大條鰻魚先至勁想去試吓,同埋聽講杯奶茶好好飲去到首先店舖環境比較一般天氣凍,但係嗰度自動門成日開開關關吹住個頭好辛苦另外叫咗個鰻魚,但係條鰻魚好薄好瘦,一啲都唔肥美,同埋鰻魚肉燥飯嗰啲肉燥同個鰻魚一啲都唔夾好似一個碟頭飯即刻感覺downgrade 介有叫咗個椒鹽雞啲雞唔熟,後來轉咗個枝竹火腩,但係啲火腩肥到食唔到最後就係個奶茶仲要遇上抄牌,所以今餐飯不歡而散,總結就係冇,下次可以喺收藏名單度delete啦

2023-09-26 421 views
難得又出省城,咁就緊係再我巨昇食個豆腐火腩飯啦,其實我黎呢間餐廳幾次,但次次都係食呢個飯,我欣賞佢個汁,有加蒜蓉,唔同之前食開的,個火腩受過汁水嘅洗禮,塊皮依然脆的,至於份量,直情係抵食,唔會得果兩三舊渣你流灘,不過,今次個飯好似硬咗少少。。。我加咗錢要個油菜及凍檸茶,先講個菜,今次係生菜,份量、製作及蠔油,全部都剛好,十幾蚊有呢個質素,係非常接受的,但如果可以的話,出餐的朋友仔幫幫忙,係未落枱之前,條菜放返好少少先,我唔希望見到一係抹枱的菜。。。講到呢杯凍檸茶,我非常喜歡,我平時冇篤檸檬的習慣,我怕反茶變苦,但呢間嘅出品,篤咗檸檬係好好飲,茶味依然,檸檬鮮出哂,唔酸,茶本身嘅甜味又啱啱好,我建議大家唔使擔心太甜或考慮叫少甜。環境:作為一間冰室,算好好,就算經常有親朋到場食飯,都確保到唔會好大聲吹水;餐牌好乾淨,放係枱櫃格,至於佢個餐具櫃,我深信已經冇野可以輸,乾淨整齊,味架嘅野齊哂,紙巾牙簽又有,非常好。溫馨提示:坐近門口單邊位請放好對腳,一不留神,會比自動門突襲。。。🤣🤣🤣

2023-09-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$85 (Dinner)
  • 豆腐火腩飯
2023-08-17 315 views
今日去食早餐派餐失序,食物質素失佳,職員冇禮貌!派餐時只係問邊個係呢樣,令到人早來嘅冇得食,遲來嘅就先上岸!混亂不堪,一塌糊塗。個公仔麵上枱時好糊好難食,不會再有下次!
有下次!
2023-08-17
$43 (Breakfast)
第一次去俾佢門口啲七彩繽紛嘅食物相吸引咗入去,晚餐嗌咗個簡簡單單嘅窩蛋牛肉飯,點知伏咗,佢哋將個白飯同碗窩蛋牛肉分開上,嗰啲免治牛肉加咗隻生蛋喺上面睇到都唔開胃,仲要係凍嘅……第二次佢諗住嗌佢牆上面啲晚市餐實無死,點知結果都係一樣。嗌咗個牛肋骨燒肉飯,啲牛肋骨仲un過我啲腳皮,啲燒肉鹹個鹹魚,飯好似隔夜攞出嚟咁一啲水份都冇乾爭爭,我食咗幾啖就全部嘢冇再食過,嘥晒我個肚啲位…仲要成$92,真係越諗越嬲😡呢兩次嘅經歷更加令我唔相信OpenRice入邊大部份review,佢講到佢啲嘢天上有地下無,但係真係好地獄呀…如果廚房其實唔擅長整晚餐,淨係茶餐嘅話不如長期淨係賣茶餐啦,早知返屋企自己煮個麵食仲好過。

窩蛋免治牛肉飯
牛肋骨拼燒肉飯
2023-06-18 495 views
喺附近行到出哂汗,要食返個下午茶嘆下~入到黎元朗,無理由食連鎖餐廳嫁嘛~一眼就俾呢個招牌吸引到,就衝入嚟~入到黎啲侍應姐姐超nice! 見我地出哂汗咁就俾個涼啲嘅位我地坐,仲介紹下佢地嘅招牌菜~🔹皇牌吉列豬扒淮山麵特餐🔹 一上枱,”嘩”一聲!塊豬扒實在太大塊!食落去好juicy,外脆內軟,好好味!配埋好有蛋香嘅滑蛋 & 個人好鍾意嘅香酥丹麥多士,感覺已經抵哂!仲有個淮山麵,第一次食,原來都幾彈牙~標榜非油炸,即刻無哂罪惡感~😝🔹懷舊冰室金磚🔹 開頭以為係一口多士,點知真係磚黎嫁!巨咪西多士,仲要係有粒粒花生醬喺入面~加埋牛油同蜜糖,再邪惡都清左碟!🙈🔹手工樽仔奶茶🔹 見到隔離枱有隻貓仔,當然唔執輸~原來係超香濃奶茶~好滑又夠凍,甜度剛剛好~重點係太可愛,打卡啱哂!🔹奶茶紅豆冰🔹 以為係同樽仔奶茶一樣味,只係加多左啲紅豆啫~ 錯哂!奶茶味無樽仔奶茶咁濃,但配埋紅豆就互相輝影出兩者嘅味道!掂!
[元朗 - 冰室]

喺附近行到出哂汗,要食返個下午茶嘆下~
入到黎元朗,無理由食連鎖餐廳嫁嘛~
一眼就俾呢個招牌吸引到,就衝入嚟~

入到黎啲侍應姐姐超nice!
見我地出哂汗咁就俾個涼啲嘅位我地坐,
仲介紹下佢地嘅招牌菜~

🔹皇牌吉列豬扒淮山麵特餐🔹
一上枱,”嘩”一聲!
塊豬扒實在太大塊!
食落去好juicy,外脆內軟,好好味!
仲有個淮山麵,第一次食,原來都幾彈牙~
標榜非油炸,即刻無哂罪惡感~😝

🔹懷舊冰室金磚🔹
開頭以為係一口多士,點知真係磚黎嫁!
巨咪西多士,仲要係有粒粒花生醬喺入面~
加埋牛油同蜜糖,再邪惡都清左碟!🙈

🔹手工樽仔奶茶🔹
見到隔離枱有隻貓仔,當然唔執輸~
原來係超香濃奶茶~
好滑又夠凍,甜度剛剛好~
重點係太可愛,打卡啱哂!

🔹奶茶紅豆冰🔹
以為係同樽仔奶茶一樣味,
只係加多左啲紅豆啫~ 錯哂!
奶茶味無樽仔奶茶咁濃,
但配埋紅豆就互相輝影出兩者嘅味道!掂!
巨昇冰室Mega Star Cafe (元朗)地址 : 元朗康樂路13-23號鈞德樓地下15號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:全日早餐 All Day Breakfast 等候時間:0分鐘環境舒適企理、裝修簡約、光線充足、門口招牌非常吸睛,所以決定一試這間冰室。服務員招呼非常有禮貌👍👍👍鄰近元朗小巴總站、輕鐵站,非常就腳,吃完豐富全日早餐可以搭車返工、返學!👍👍👍全日早餐All Day Breakfast (全日供應)西冷薄牛扒外脆內暖、不油不膩,而且還可以保存牛扒的肉汁,非常好食,有扒房的水準❤️❤️❤️法蘭克福腸喜歡吃法蘭克福腸的,當然要試一試啦!黑松露炒蛋軟綿綿的炒蛋賠償優質的黑松露,房而處置身高級餐廳🤤🤤茄汁焗豆份量超多、一定夠食,正!黃金薯餅美如其名,炸到金黃色、色香味俱全!奶油脆豬豬牛油、煉奶,香脆可口,停不了口,一口食曬兩件😆😆😆凍奶茶正宗港式奶茶、清新淡雅 、香醇順口、甜度、奶味、奶茶味適中,恰到好處👍👍
巨昇冰室Mega Star Cafe (元朗)

地址 : 元朗康樂路13-23號鈞德樓地下15號舖
味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐
食物推介:全日早餐 All Day Breakfast
等候時間:0分鐘

服務員招呼非常有禮貌👍👍👍

全日早餐All Day Breakfast (全日供應)

西冷薄牛扒

法蘭克福腸
喜歡吃法蘭克福腸的,當然要試一試啦!

黑松露炒蛋
軟綿綿的炒蛋賠償優質的黑松露,房而處置身高級餐廳🤤🤤

茄汁焗豆
份量超多、一定夠食,正!

黃金薯餅
美如其名,炸到金黃色、色香味俱全!

奶油脆豬豬
牛油、煉奶,香脆可口,停不了口,一口食曬兩件😆😆😆

凍奶茶

2023-05-08
2023-04-26 243 views
游完水好肚餓,喺附近搵下午茶食 。五點半仲可以叫下午茶,由四十幾蚊起,就可以叫到大大碟嘅下午茶,選擇好多 。當然要食番一隻炸雞髀配薯角 新鮮即炸唔係重覆再炸,皮脆肉嫩,所以等候係值得嘅。服務員姐姐推介晚餐蟲草花蒸雞,一上碟比份量嚇親,好多雞肉 最鍾意冇味精,啖啖雞肉好滑好清甜 。晚餐仲可以追加一碟油菜,健康又抵食。另外朋友食咗一個滑蛋牛肉飯,大大碟,男士一定夠飽。牛肉切薄片好鬆軟。另外值得一讚呢一度嘅紅豆冰,紅豆軟綿綿煲到好林,成杯都用咗椰汁奶,真係真材實料。
游完水好肚餓,喺附近搵下午茶食 。

當然要食番一隻炸雞髀配薯角
新鮮即炸唔係重覆再炸,皮脆肉嫩,所以等候係值得嘅。

晚餐仲可以追加一碟油菜,健康又抵食。

2023-04-12 200 views
晚市抵食二人餐元朗真係太多餐廳,勁多選擇 揀咗間之前都食過嘅餐廳🤣 叫左個2人餐 $178可以揀兩款菜 加一碟油菜 兩碗湯同埋兩杯飲品 客家沙薑咸雞鹹雞非常入味,但唔會太鹹。沙薑汁味道濃郁,但鹹味唔會好重,同鹹雞配搭恰到好處,雞肉亦非常嫩滑!馬來咖喱牛腩煲首先要講嘅係薯仔份量唔算多,成碗都係牛腩牛筋,食晒啲飯牛腩都仲有一半。成煲炆得好軟淋,牛筋都係入口即化,咖喱味濃郁。十分推薦跟餐叫左一碗中湯一碗西湯最後侍應突然話整多左份西多士,問我地有冇興趣比番半價我地,我哋本身都好飽,但係見到好香,硬着頭皮要左,份量非常大蛋香味好重,仲碗買凍冰冰嘅牛油,好邪惡,最尾真係食到要捧住個肚走!
晚市抵食二人餐

可以揀兩款菜 加一碟油菜 兩碗湯同埋兩杯飲品

客家沙薑咸雞

馬來咖喱牛腩煲

跟餐叫左一碗中湯一碗西湯

2023-04-09 183 views
近排同女朋友去元朗搵好嘢食,無意中發現咗一間隱世元朗冰室😀門口裝修都幾Modern😲,入邊地方又夠大夠光猛。入到嚟就俾其他人叫咗嘅牛柳吸引咗,除咗牛柳仲叫咗蔥花滑蛋蝦仁。蘇格蘭牛🐄瞓蘇格蘭牛柳超級大份,肉汁又夠Juice,啲薯仔角又炸得金黃鬆脆。仲要配咗份超級脆嘅厚多士🤤蔥花滑蛋蝦仁🍤除咗使佢哋份牛柳,仲叫咗個滑蛋蝦仁套餐,附餐送一碗白飯。佢哋分滑蛋蝦仁好夠鑊氣,蛋又夠滑,蝦又夠新鮮。😚餐飲叫到杯紅豆冰,同埋檸檬菜蜜,每人130幾蚊,超級抵食😀
近排同女朋友去元朗搵好嘢食,無意中發現咗一間隱世元朗冰室😀

門口裝修都幾Modern😲,入邊地方又夠大夠光猛。

蘇格蘭牛🐄

蔥花滑蛋蝦仁🍤

餐飲叫到杯紅豆冰,同埋檸檬菜蜜,每人130幾蚊,超級抵食😀
2023-04-02 115 views
🐽 咖喱薯仔牛腩煲見今晚晚餐有咖喱牛腩煲,所以二話不說叫咗嚟試吓牛腩煲個份量好多,食落個咖喱汁底好香, 亦都唔會太辣,味道好香濃,送飯真係一流牛腩亦都炆得好林同埋入味,廚師應該好細心咁切走晒啲筋膜位,食落唔會太過靭🐽 鐵板豬扒餐鐵板豬扒餐先跟個好濃蕃茄味嘅羅宋湯,再配埋蒜蓉厚多士一齊點嚟飲真係一流豬扒望落大大塊,目測比我嘅手掌更加大,比坊間嘅豬扒亦都厚,切切下發覺原來個底仲有另外塊,真係又驚又喜,咁嘅價錢食到咁嘅份量真係超值,正常一個女人食嘅話應該食唔晒要打包走😂
🐽 咖喱薯仔牛腩煲
見今晚晚餐有咖喱牛腩煲,所以二話不說叫咗嚟試吓

🐽 鐵板豬扒餐
2023-03-29 116 views
去左元朗買左個茶餐廳早餐外賣🥡餐廳外表望落好新🤗我叫咗個沙嗲牛肉通粉,丹麥多士炒蛋,跟熱杏霜。個通粉麻麻,整得比較林,丹麥多士炒蛋都唔錯👍🏻好少地方有杏霜,都幾好飲
2023-03-26 200 views
作為無飯家庭,經常喺元朗四出搵食,都搵左好出色嘅餐廳,特別係食豬扒方面。呢日經過「巨昇冰室」,見佢門面乾淨企理、四正,決定入嚟搵食,冇諗過佢個豬扒都可以咁出色驚喜。😻😻😻呢日叫咗個吉列豬扒滑蛋飯,配樽仔奶茶。冇諗過嗰呢飯餐咁大份。佢個吉列豬扒食叫即炸,所以上檯時,都非常之熱辣辣,香脆可口。而且非常厚切,肉質厚實,配合嫩滑炒蛋,香口惹味,口感豐富,必食推介。而我一直都好鍾意飲樽仔奶茶,一見到嗰個熊仔樽,就感覺十分可愛,愛不釋手。而個味道奶味白甜,茶味濃郁,真係舔舔脷😋😋😋巨昇冰室地址:元朗康樂路13-23號鈞德樓地下15號舖

巨昇冰室
地址:元朗康樂路13-23號鈞德樓地下15號舖
2023-02-18 186 views
路經呢間餐廳門口五顏六色覺得幾吸引,於是走入去試吓,叫咗兩個餐,價錢唔算經濟,最搞笑係叫咗兩杯凍0茶同樣少冰,一杯好似俾人飲咗幾啖咁,問個樓面佢答我係得7-8分滿啫咋喎!吓?咁我係咪要多謝你另一杯俾多咗兩啖我呢!至於味道,屋企人覺得唔好食!
2023-02-10 144 views
奶茶超級難飲,仲要好多蚊支飛來飛去,衛生情況有待改善,早餐嘅腸仔同煎蛋都係凍嘅,就連杯奶茶都沖唔好,好後悔轉出前一丁,因為佢煮到個麵太林,好難食,只食咗一半就唔想食!打後啲嘢食有幾好食都假!而家阿豬阿狗開間冰室啲嘢難食啲人都話好食,唔明,可能香港好食嘅定義以經變晒!大部分都係難食嘅,食慣咗難食都話好食,因為以經習慣咗去呢度,比人有個錯覺,呢間一定唔差。咪去食囉!總括嚟講,早餐體驗唔得,午餐和晚餐都唔會想試。
2023-02-09
$45 (Breakfast)