2006-06-14 7 views
今日去左呢間度試下個dinner buffet,因為佢而家有個plan做緊promote,好似做到7月成人about$120,時間由6:30-9:30平日都唔多人,不過我諗weekend就要book定喇都幾多野食,凍盤有多款沙律,壽司o既款就唔多喇熱盤就普通喇,甜品o既款就差d喇食物補得好快侍應都普通喇,不過會好快幫你收返d碟師傅就幾好,幾nicetoilet乾淨,環境ok唔咀叼o既人都可以去試下(不過人人口味都唔同,我家姐對佢地d食物就唔多滿意,我就覺得ok)
成人about$120,時間由6:30-9:30
平日都唔多人,不過我諗weekend就要book定喇
都幾多野食,凍盤有多款沙律,壽司o既款就唔多喇
熱盤就普通喇,甜品o既款就差d喇
食物補得好快
侍應都普通喇,不過會好快幫你收返d碟
師傅就幾好,幾nice
toilet乾淨,環境ok
唔咀叼o既人都可以去試下
2006-05-28 9 views
今次去食lunch buffet,因為帶埋老人家去~廚師見到問我嬤嬤想食咩,佢答炸雞脾/豬扒〔可能佢唔知酒店冇啦〕。個廚師即刻叫人入廚房煎兩塊出o黎~服務一流!沙律等凍食好正,三文魚刺身又好新鮮,好遲都仲有refill。但其他熱盤款式雖然多,但唔夠吸引,好普通。甜品種類亦好少~有一杯杯既雪糕。麵檔都唔錯~但可選擇o既配料又係好少~整體黎講係好多野食~每樣試少少都一定食飽你。但質素就一般,服務就抵讚啦!!

2006-03-09 7 views
普通buffet囉, 野食冇咩特別, 款式唔多, 而且熱盤主導...薄切牛柳位有羊揀, 但係羊太熟牛肉又太生, 個廚師唔知係咪生手, 拎住把野響度鋸, 個樣好似就黎會飛甩把刀咁, 搞到我退後左兩步望住佢切....(可能佢唔記得磨刀...)最失望係甜品部份, 開頭一般cheese cake已經冇, 有兩三個朱古力種類的蛋糕, 普通o者o厘布甸一堆, 法式燉蛋太甜又硬, 葡撻加左d好硬既"魚翅"(聽請做魚翅promote), d味怪到不得了, 麵包布丁出緊出(開始已經係), 好不容易等到個"new york" cheese cake, 完全唔得之餘, 又加左果d好硬既魚翅, 似加左橡根多d...唯一令我再添既, 只係幾好樣好味既沙律...平唔算平, 加多少少可以食到好d既...唔知係撞正果日有function定係點, 附近有不下十間"雀房"咁既物體, 裡面d人狂煲煙, 響外面行過都一身煙味...(<<<禁煙支持者)
唯一令我再添既, 只係幾好樣好味既沙律...
平唔算平, 加多少少可以食到好d既...
2006-02-16 6 views
13/2同bf預早慶祝情人節,因為儲$刻意食平d,特別選了呢間出名環境好又抵食既buffet,我年前黎過,食得幾滿意,今次都好有期望,我地730去到,唔算多人,因為有book位,留左個靠窗幾優靜既檯比我地,不過張櫈好唔得,係普通酒樓果隻,其他唔係靠窗既檯d櫈就靚d,起碼有墊手位先.我覺得三文魚刺生好新鮮,蠔就麻麻地,冷面好"粉"好難食,沙律好古怪,唔係香港人口味,凍青口,蝦都好一般,反而熱食幾好,左口魚好滑,燒餓,椰汁雞都唔錯,不過蟶子就有少少沙,燒牛扒就乾到死我食buffet都幾重視甜品,不過今次幾失望,tiramisu重難食過美心,moss,布甸都唔得,d味好假,係者喱呢d冇咩可能難食既咪正常lo....至於我次次buffet都要食既班戟,我成9點先去拎,個廚師整左兩個都濃晒,佢話個爐有問題,叫我轉頭再拎,我10分鐘後去到,居然收左爐,激死!!!唯有食返杯ice_cream先走,藉得一提是獨立杯裝牛奶公司,唔洗比人"筆"過晒,夠衢生!!

2006-02-11 5 views
我今次吃過豐味閣,. 覺得冇別人說得咁好食,雖然種類多,但是每一款食物,當吃完後不會再有.會轉款, LATER左去就吃不到了. 例如芝士餅, 沙律,聖子...。食物方面味道一般。156元折實都係貴左D.. 反而隔離的悅來軒自助餐,兩間相比之下,好食得多! 價錢仲要便宜廿幾蚊.
2006-01-14 17 views
以$152一位計真是超值,最主要有生蠔(很肥美,鮮甜),甜品蛋糕又多,服務又好
2005-09-24 11 views
28/08/2005 19:00慶祝拍拖紀念日,而且是第十個年頭,理應去食餐好o的o既,不過因為種種問題(荷包乾涸、late lunch、懶去得遠等....)所以選了這間位於九龍灣展貿的豐味閣。價錢是$175一位連加一,屬於最大眾化的buffet價錢。環境不錯,空間感充足,檯與檯之間的距離很闊,可以密密食之餘仲可以密密傾。每位客人先送上一隻元貝,不過味道真係麻麻,留番個肚食其他野好過,其他檯亦見客人食剩。Buffet食物檯主要分五部份:沙律吧- 款式意外地多,可比美大酒店的buffet,當中推介意式長通粉沙律及凱薩沙律。頭盤及壽司刺身檯- 海鮮類有生蠔、凍蜆、青口及凍蝦,凍肉類有雜肉及煙三文魚。生蠔不太新鮮,其他普普通通,但青口非常鮮甜。刺身只有三文魚,記得以前黎過一次係有八爪魚同北寄貝的,失望,但三文魚尚算肥美甘香。壽司反而做得出色,材料新鮮而且飯團的水準很高。熱盤- 參與得最少的一部份,因冇乜特別吸引,印象較深刻有黑椒羊扒同炆牛肋骨。Refill速度算快,不過有幾盤好似冇乜人食過咁。熟食檔- 這部份真的比較失色,只供應即淥粉麵,而且配料普通,都是龍蝦丸、水餃之類。甜品- 款式算多,
28/08/2005 19:00

價錢是$175一位連加一,屬於最大眾化的buffet價錢。

Buffet食物檯主要分五部份:

甜品- 款式算多,Tiramisu、朱古力蛋糕、士多啤梨mousse、豆腐花等,唯水準只是一般。
另值得一讚的是雪糕,不是甚麼名牌,只是牛奶公司,但用上杯裝,省卻了排隊的時間而且更衛生。

整體來說以$175的價錢,這裡的buffet質素是不錯的。
順帶一提,有兩小時免費泊車。
九龍灣國際展貿中心- 豐味閣餐廳主要是以自助餐為主, 價錢$174包加一服務費, 還包一杯Drinks,有白/紅酒, 食物方面都好多, 魚生, 生蠔, 熱盤都好多, ice-cream 是牛奶公司獨立包裝雪糕, 非常衛生, 蛋糕/甜品款式好多, 總之呢個價錢真係抵食.
2005-06-28 4 views
我係呢間自助餐廳食過好幾次.真係好好.環境好,食物好,服務好.以呢間餐廳價錢去衡量係物有所值.生蠔同所有食物都長出長有!三文魚同其他刺身新鮮又好味!甜品又香又甜又好味!仲有好多款式!其他好處同之前幾位網友講的都一樣!希望呢間餐廳繼續做好!
我係呢間自助餐廳食過好幾次.
真係好好.
環境好,食物好,服務好.
以呢間餐廳價錢去衡量係物有所值.
生蠔同所有食物都長出長有!
三文魚同其他刺身新鮮又好味!
甜品又香又甜又好味!仲有好多款式!
其他好處同之前幾位網友講的都一樣!
希望呢間餐廳繼續做好!
2005-06-26 5 views
lunch buffut..係附近工作, 午餐是沒有甚麼選擇, 除左隔離飲茶外, 大節日就會可以選擇係呢度食lunch buffut, 一來近, 二來呢度都幾抵食..普遍沙律吧, 魚生, 熱盆, 蛋糕都有齊, 最特別是以前可以自己整既軟雪糕(TCBY的~現在沒有了.)這裡的蛋糕很好味. 我們每次都會食好多, 其次是魚生, 新鮮嘛. 其實其他食物味道都不錯, 而且, 以這個價錢, 實在抵食.平日中午很少客人, 坐不滿. 最多是外國人, 服務不錯的. 有時間, 可以一試呀~~
lunch buffut..
平日中午很少客人, 坐不滿. 最多是外國人, 服務不錯的.
有時間, 可以一試呀~~
2005-06-26 7 views
24/6 晚同fds 去呢度食buffet ~總括0黎講:1. 主菜唔算好,味道亦一般。2. Salad bar 幾好~ Salad 幾多款& 好味。3. 韓式食品好似只得泡菜& 小女子。4. 魚生只得三文魚& 吞拿魚。5. 甜品除蛋糕外,亦有pancakes。6. 蛋糕款式ok 多,但不太好味,而且朱古力慕絲只出一次,不會refill. (我D fd 話朱古力慕絲好濃朱古力味,但我想出去拎既時候已經冇晒... )7. 侍應幾nice.8. 侍應收碟既效率唔錯~9. 環境ok ~10. 計埋加一都係$152.5。呢個價錢都ok ~
24/6 晚同fds 去呢度食buffet ~

總括0黎講:
1. 主菜唔算好,味道亦一般。
3. 韓式食品好似只得泡菜& 小女子。
4. 魚生只得三文魚& 吞拿魚。
5. 甜品除蛋糕外,亦有pancakes。
7. 侍應幾nice.
8. 侍應收碟既效率唔錯~
9. 環境ok ~
10. 計埋加一都係$152.5。呢個價錢都ok ~
2005-06-20 5 views
自從上次母親節試過後, 今次父親節再黎...當晚全場FULL晒.食物種類比上次多, 味道唔錯! 百幾蚊一位算好抵.P.S. 影呢張相既角度係由一位好NICE既廚師介紹.
自從上次母親節試過後, 今次父親節再黎...

P.S. 影呢張相既角度係由一位好NICE既廚師介紹.
2005-05-22 13 views
dinner buffet野食都幾多款,不過水準好一般......... 唔係樣樣好食...tiramisu同waffles都食得過,壽司唔好味, 炸野都一般, 扒類都可以, 仲有牛奶公司雪糕杯任食, 價錢真係好平, 如果唔係咁遠都可以試下
dinner buffet野食都幾多款,
不過水準好一般......... 唔係樣樣好食...
tiramisu同waffles都食得過,
2005-05-09 8 views
前幾日黎呢度食過dinner buffet, 個場都幾大~~ d 位亦都好多, 有d驚當個場full 哂的時侯會係人山人海一般.....不過果日就有7成客左右啦, 唔算太多, 所以沒有搶食的情形~~ 冷盤有龍蝦仔, 蜆, 蝦, 青口, 生蠔, 款幾多, 味道都唔錯, 龍蝦仔很好食~~ 我想冷盤係最好的一環~sushi 的質素就差d喇, d 飯好難食, 款就有5-6款左右啦, sashimi就有三文魚, 吞拿魚, 份量好多, 所以多人拎都唔駛怕冇.... 但賣相麻麻, 所以我冇食到...熱盤就有一半都係炸野, 有軟殼蟹, 但味道不太好.... 其他就係d 菜呀, 魚呀, 肉, 炒蟹(蟹有點唔新鮮)... 冇咩特別, 湯就有中同西....試了中湯, 有點似味精湯...其餘有salad bar 同埋粉面counter, salad bar 算多野食, 但都係一般貨色; 粉面counter 就冇食過, 但望落去d 送並不吸引, 所以都係麻麻......dessert方面麻麻.... 得d strawberry 好食d, d cake 好港式....所以都係冇咩特別.....好一般.....但係

但係以128 蚊一位食呢度的dinner buffet 就真係幾抵....呢個價錢有咁多野食算唔錯... 唔怪之得咁多人黎食啦~~~ 不過本人就唔係太鐘意呢類型的buffet....好易食得飽.....
為慶祝母親節, 今晚一行8人到呢度慶祝.其實大致上食物方面都OK魚生有三文魚同吞拿魚, 壽司等等...沙律都有幾款選擇.熱盤方面, 種類唔多, 質素OK.另外有車仔麵,牛扒, 羊扒, 好多人排隊拎.甜品一般, 唔可以用酒店黎比較, 當中cheese cake唔錯.服務方面真係唔錯, 收碟速度簡直用驚人黎形容, 差D連我食緊隻碟都想收.呢度唯一弊處就係太吊腳, 雖然有免費接駁巴士, 但係要等好耐先有一班車.
為慶祝母親節, 今晚一行8人到呢度慶祝.

其實大致上食物方面都OK

魚生有三文魚同吞拿魚, 壽司等等...

沙律都有幾款選擇.

熱盤方面, 種類唔多, 質素OK.

另外有車仔麵,牛扒, 羊扒, 好多人排隊拎.