2023-01-21 448 views
難得放假,一行四人開心去食午飯。食完飯去行花市🌺。我哋叫咗一個燒烤餐,加$18就有無限芝士粟米😋,另外有refill前菜,真係好抵食👍🏻而且店員服務非常好。
2023-01-20
$100 (Lunch)
牛肋骨煲
泡菜豬肉蛋包飯
  • 牛肋骨
2022-12-11 327 views
特級牛肋骨 $288超長嘅牛肋骨🥩有醬油醃製非常入味下面仲有少量冬菇生菜配上一隻大蝦🍤打卡able又吸睛原味牛舌 牛味香濃嘅牛舌簿燒幾秒即可食用厚切五花腩 五花腩肥瘦均勻超建議加埋泡菜芽菜生菜包埋一齊食芝士韓式什菌 芝士迷必點一個菜式🧀芝士炸雞半份 炸雞外皮卜卜脆炸雞芝士可以卷著食,邪惡加倍。韓式豬皮配炒芝麻 柚子檸檬梳打炑八韓烤(太子店)太子彌敦道749號歐亞銀行大廈地庫
特級牛肋骨 $288

芝士韓式什菌
芝士迷必點一個菜式🧀

芝士炸雞半份
炸雞外皮卜卜脆
炸雞芝士可以卷著食,邪惡加倍。

韓式豬皮配炒芝麻

柚子檸檬梳打

炑八韓烤(太子店)
太子彌敦道749號歐亞銀行大廈地庫
2022-11-22
$400 (Dinner)
2022-11-30 270 views
夜晚🌙同朋友去咗旺角食韓燒,餐廳有幾間分店,平時午市都好抵食,夜晚嚟食韓燒就第一次。餐廳特級牛肋骨味道濃郁、食落juicy, 而且肉質腍滑,口感佳、油分甘香。食韓燒亦一定唔少得五花腩。五花腩油脂濃厚,無雪味,用生菜包住入口肥而不膩,沾上爐邊熱辣辣🔥粟米🌽芝士🧀,香濃芝士味瞬間溶入口中。至於牛舌,肉汁豐富,牛肉🐂軟嫩,而外皮則燒得香脆可口。另外,我亦叫咗比較少燒嘅豬皮配炒芝麻。豬皮香嫰無腥味,配上炒芝麻入口格外可口。其他菜式包括炸雞、雜菌都有加埋芝士,令味道更香濃。食韓燒配上餐廳清新嘅薄荷乳酸梳打🍹可謂絕佳享受。😋😋꧁☬小編食左咩☬꧂✅特級牛肋骨 ✅原味牛舌 ✅厚切五花腩 ✅芝士韓式什菌 ✅芝士炸雞半份 ✅韓式豬皮配炒芝麻 ✅梳打2杯 人均傷害💰: $300♥

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅韓式豬皮配炒芝麻
✅梳打2杯

人均傷害💰: $300♥
2022-11-17 1302 views
良久沒有吃韓國菜,朋友說起,我當然首先想吃炑八啦😂這韓燒餐廳是我最喜歡的,因為它有無限refill爐邊芝士粟米🌽,簡直聽到都心動😍不喜歡食爐邊旦,叫了兩邊都是芝士粟米,愛芝的我心花放,令我吃不停,芝士更顯粟米甜,芝士底脆卜卜,推薦。去韓國餐廳有前菜通常都會不停吃,這邊品種有青瓜海帶、麻油芽菜和辣泡菜,做功挺精細,不是粗糙濫造,美味。爽口的沙律菜用胡麻醬做汁,蕃茄仔爆汁新鮮。西瓜梳打有氣好爽喉,有薄荷葉的裝飾,粉紅色一杯,飲完很清涼。青檸梳打不過多冰塊,一上枱已有滿滿青檸香,大杯解渴,酸甜醒胃。厚切五花腩是朋友受樂的一道,由於太厚不太知怎燒,店員主動幫手剪開燒,真貼心。肥肥的肉脂,燒後變得沒那麼油膩,油花四起,流到肉塊上很邪惡又惹味。鐵板芝士炸雞,脆卜卜的外皮,雞皮不是好厚很油那種,而是有芝士圍著十分震撼,芝士可以卷著炸雞食,邪惡加倍。口感不肥膩,芝士質感是平日吃芝心批入面那種,又是我大大愛,比芝士粟米更濃味。雞肉是預期的又軟又滑,還帶雞汁,有些許雞油香,欲罷不能,是美味的負擔🤣韓式豬皮配炒芝麻第一次試,QQ的彈牙,滿是骨膠原,還富芝麻的天然香氣,進一步走上滋味之旅,再沾一下橙色的大醬,
良久沒有吃韓國菜,朋友說起,我當然首先想吃炑八啦😂

爽口的沙律菜用胡麻醬做汁,蕃茄仔爆汁新鮮。

西瓜梳打
有氣好爽喉,有薄荷葉的裝飾,粉紅色一杯,飲完很清涼。

青檸梳打
不過多冰塊,一上枱已有滿滿青檸香,大杯解渴,酸甜醒胃。

韓式豬皮配炒芝麻第一次試,QQ的彈牙,滿是骨膠原,還富芝麻的天然香氣,進一步走上滋味之旅,再沾一下橙色的大醬,幾夾。

原味牛舌,我喜歡吃薄切,質感細緻又充滿咬口,在嘴巴👄中綻放驚喜,一塊接一塊,太美味了,嫌不夠吃。

芝士韓式什菌賣相也不錯,有蒜蓉特別惹味。

特級牛肋骨肉味香濃可口,邊燒牛味邊撲鼻,份量不少,大大件,二人吃得相當痛快,這道還伴有檸檬大蝦及菇菌呢!

我用店方炒過的鹽灑在牛上令肉食的原味道份外突出,沾少少豉油,味更佳。

食後感:除了環境座位坐得舒服之外,地理位置一絕,十分近地鐵站。

平時夜晚和中午也很常過來光顧,午餐能用一個超值的價位去享用到韓食並坐得舒適,是令人常會想起的一間韓國餐廳。

P.S. 職員勤加生菜和轉爐盤,又幫手殘的我燒,這是加分位。

2022-11-11 173 views
而家放寬左去旅行,相信唔少人都會返下鄉下食下正宗韓國燒肉,其實係香港都有唔錯既選擇,今日食呢間既韓國燒肉都唔錯架!首先職員會幫你擺好曬泡菜爐邊蛋同粟米芝士,仲有唔同既小菜,例如泡菜,芽菜,海帶,記得呢啲都可以refill架!我地嗌左五種唔同既燒物同一份熟食,兩杯梳打,全部味道都唔錯,有種置身於韓國既感覺🇰🇷特級牛肋骨($288)呢個連埋一個迷你瓦缸一齊上枱,入面仲有一隻大蝦同埋一啲什菌,牛肋肉勁長,份量勁多,肉質軟,容易入口。原味牛舌($138)呢個好推薦,牛舌輕微燒完之後就食得,牛舌好爽好彈牙好好味🤤炑八厚切五花腩($138)韓燒名物五花腩,好厚身,脂肪同肉比例3:7岩岩好,有職員幫你燒埋唔怕唔熟,仲要好平均,包埋生菜同大醬食就好似返左韓國甘呀~韓式豬皮配炒芝麻($78)豬肉爽口彈牙,而且唔油膩,配埋炒芝麻好香,值得一試👍無骨芝士炸雞半份($158)炸雞粉既比例比較薄,而且炸得好鬆脆,配埋芝士食好邪惡🤤🤤最後記得嗌埋飲品呀~西瓜梳打同蜜瓜沙冰都唔錯架!

特級牛肋骨($288)

原味牛舌($138)
呢個好推薦,牛舌輕微燒完之後就食得,牛舌好爽好彈牙好好味🤤

炑八厚切五花腩($138)

韓式豬皮配炒芝麻($78)
豬肉爽口彈牙,而且唔油膩,配埋炒芝麻好香,值得一試👍

無骨芝士炸雞半份($158)
炸雞粉既比例比較薄,而且炸得好鬆脆,配埋芝士食好邪惡🤤🤤

最後記得嗌埋飲品呀~西瓜梳打同蜜瓜沙冰都唔錯架!
  • 特級牛肋骨
2022-11-08 965 views
食韓燒,炑八質素穩定好價錢吾算貴,有套餐又可以散叫,款式多最啱三五知己一齊去食,無限添加爐邊芝士粟米同泡菜蛋,前菜醃蘿蔔、芽菜仔、泡菜都係無限refill,download app儲分下次又可以換野食,高CP值嘅一間餐廳😍 今次叫左幾款之前覺得好食三寶:

❣️特級牛肋骨 $288~長長一卷嘅牛肉賣相吸引之餘食落肉質柔軟,肉味香濃,必食推介❤️👍估唔到又有牛,仲有蝦∼店員過嚟幫手燒,唔怕自己燒燶,仲細心幫我哋剪埋,服務態度良好,牛肋骨燒後好入味,牛味濃郁 。 ❣️原味牛舌 $138~燒肉必點❤️👍輕輕燒一燒就食得😋 ❣️厚切五花腩 $138~必食原條五花楠腩👍❤️有濃厚豬油脂,油香四溢,燒到腩肉四邊都金黃色,腩肉層次分明,入口滿口油香,用生菜包住食,中和油膩感😋 ❣️芝士韓式什菌$56 ❣️芝士炸雞半份$158 ❣️韓式豬皮配炒芝麻$78~韓劇主角成日燒完夾住黎食,原來真係幾正,可以補充骨膠原😋😂 ❣️菠蘿梳打 同青檸梳打,一邊燒一邊飲解膩😊 ⭐️炑八韓烤食物質素唔錯,不時推出季節限定菜式,分店多,韓燒黎講價錢算大眾化,而且份量足,每次嗰個都食到好飽👍😊

今次叫左幾款之前覺得好食三寶:

❣️原味牛舌 $138~燒肉必點❤️👍輕輕燒一燒就食得😋

❣️芝士韓式什菌$56

❣️芝士炸雞半份$158

❣️菠蘿梳打 同青檸梳打,一邊燒一邊飲解膩😊

2022-11-07
Type of Meal
Dinner
  • 特級牛肋骨
  • 牛舌
好耐冇食韓燒,去炑八叫兩碟烤肉就可以無限refill泡菜蛋同芝士粟米,前菜又可以任添,而佢啲泡菜幾好食,幾正叫咗特製護心肉同韓式烤腹脅肉,兩款都醃過,甜甜地幾好味,份量都唔少,而腹脅肉比較嫩滑同淋再叫咗個石頭鍋飯,幾足料,韓種辣醬另上,啱哂唔食得辣野嘅人

再叫咗個石頭鍋飯,幾足料,韓種辣醬另上,啱哂唔食得辣野嘅人
Type of Meal
Dinner
  • 石頭鍋飯
  • 韓式烤腹脅肉
我只可以講呢間分店係冇冷氣,通風系統差,職員態度冷淡,我強烈建議大家唔好去呢一間分店。間餐廳衛生程度極差!食到一半,佢竟然話冇晒生菜。我哋問,可唔可以俾多啲蒜片我哋,我驚你十問九唔應, 問佢可唔可以換過鐵板,直行直過直頭唔睬我哋!餐廳喺地牢已經好焗,我哋係一邊食一邊出汗。最慘係有風扇,但係根本吹唔到我哋!呢間餐廳直頭差到連相都冇影,因為已經冇晒心情…我哋真係建議唔好再去呢間餐廳!佢呢個價錢其實真係有大把選擇。
間餐廳衛生程度極差!
呢間餐廳直頭差到連相都冇影,因為已經冇晒心情…
我哋真係建議唔好再去呢間餐廳!
佢呢個價錢其實真係有大把選擇。

2022-10-21
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday
2022-10-04 267 views
突然想吃韓燒,「炑八」向來韓燒都很正宗,地方寬敞,而且抽油煙系統很棒,不會燒完整身臭油煙味。特級牛肋骨 牛肋骨是韓燒必吃的單品,牛肋骨脂肪均勻,口感腍滑有咬口,而且牛味濃郁,我最喜歡的燒物之一。原味牛舌 大片薄切,兩面稍微燒半分鐘就能開吃了,牛舌脂肪豐富,口感油嫩。厚切五花腩 韓國五花肉也是必點之一,每次韓劇主角都會吃這玩意,燒烤後用生菜包著吃,一點也不肥膩。店員看到我雞手鴨腳燒這一大條厚切五花腩,於是就很貼心問我要唔要幫忙,然後幫我燒,服務到位👍🏻梨汁雞腿肉 鷄腿肉切長條,用秘製梨汁醃製,肉嫩帶少許甜味八爪魚 🐙完整一條八爪魚,燒烤前怕它會靭,咬不動,燒烤後卻出奇地鮮味、彈口、軟滑,值得推介。甜辣炸雞半份 韓食又點可以不吃炸雞,雖然已經差不多飽了,想到韓劇個個都吃炸雞,點都叫半隻過過癮,炸雞配啤酒,天下無敵😋

梨汁雞腿肉
鷄腿肉切長條,用秘製梨汁醃製,肉嫩帶少許甜味

八爪魚 🐙

• 大八爪魚
2022-10-01 163 views
炑八係我食過咁多間韓燒入面最抵食嘅一間,嘢食份量多,價錢唔貴之餘,爐邊蛋、芝士粟米、海帶、蘿蔔、芽菜、泡菜、生菜仲可以任添平時同阿媽去食韓燒都係我燒晒咁滯,事關佢成日燒到啲肉過熟🤦🏻‍♀️今次同朋友去終於可以唞吓😂放心俾佢燒✨特級牛肋骨 $288侍應好好人咁幫我地將舊牛肋骨剪成一塊塊肉。牛肋骨肉多脂肪少,肉質鮮嫩,食落唔肥膩之餘仲有牛味。✨牛舌(原味) $138厚度適中唔太厚唔太薄,食落爽口✨炑八厚切五花腩 $138另外一樣韓燒必要嗌嘅就係五花腩。半肥瘦層次分明,油脂甘香,肉味香濃。用生菜包住肉、蒜片、辣椒、泡菜一齊食好正✨梨汁雞腿肉 $88雞肉用梨汁浸泡過食落口感嫩左✨大八爪魚(1隻) $108口感煙煙韌韌,望住啲觸鬚一路燒一路郁嚟郁去好搞笑✨半份無骨炸雞 $118個醬甜甜地,正常發揮。但半份嘅份量好似平時喺出邊食開全份份量咁,真係完全食唔晒要打包✨皇牌士多啤梨乳酪梳打 $48✨菠蘿梳打 $38

✨特級牛肋骨 $288

✨牛舌(原味) $138
厚度適中唔太厚唔太薄,食落爽口

✨炑八厚切五花腩 $138
另外一樣韓燒必要嗌嘅就係五花腩。
半肥瘦層次分明,油脂甘香,肉味香濃。
用生菜包住肉、蒜片、辣椒、泡菜一齊食好正

✨梨汁雞腿肉 $88
雞肉用梨汁浸泡過食落口感嫩左

✨大八爪魚(1隻) $108
口感煙煙韌韌,望住啲觸鬚一路燒一路郁嚟郁去好搞笑

✨半份無骨炸雞 $118

✨皇牌士多啤梨乳酪梳打 $48
✨菠蘿梳打 $38
天氣咁熱, 想帶小朋友去玩, 但係又想舒舒服服relax下?🧐 前排我就去咗炑八韓烤親子餐廳, 小朋友有得放電, 大人又可以食吓嘢, 仲有著韓服體驗😍我哋一嚟到餐廳, 位都未安排好, 小朋友已經被個好靚嘅playroom吸引住🛝🚂 於是同佢玩咗一陣先, playroom有好多玩具, 地方好乾淨, 小朋友可以喺度玩幾個鐘😛 呢度嘅職員好Nice, 仲幫囝囝著韓服, 今次係佢第一次著, 加埋佢嘅招牌冬菇頭, 即刻變身韓仔😍 玩到咁上下, 啲食物已經安排好晒喇!! 話晒都係親子餐廳, 梗係唔少得兒童餐啦👶🏻 食物豐富, 賣相又夠吸引, 囝囝都食唔停口🤭 另外, 我特別鍾意三味牛小排, 肉質鮮嫩, 一碟仲有幾款味道俾你試👍🏻 熱情有禮嘅職員仲幫我哋燒厚切豬五花, 烤到外脆內嫩, 包住生菜食可以減低油膩感, yummy🤤 我哋臨走仲可以玩扭蛋機, 咁就過咗一個愉快嘅週末, 宜家囝囝間唔時仲會問我哋幾時再去韓烤🤣😛

玩到咁上下, 啲食物已經安排好晒喇!!

2022-09-24
$300 (Lunch)
  • 牛小排
今晚到旺角食韓式燒烤。梳打2杯 - 荔枝梳打、柚子梳打未嗌野食之前緊係先飲杯野飲啦。今次我哋嗌咗荔枝梳打、柚子梳打,兩杯特飲都有果肉,而且唔會太甜,泡製得啱啱好。同飲品同時上枱,當然仲有韓燒唔少得嘅“爐邊泡菜蛋配芝士”,同埋數之不盡嘅開胃菜。未叫嘢先就先見到一枱滿滿嘅餸菜,真係會有種賓至如歸嘅感覺。宜家正式進入正題,今次我哋嗌左6道餸:梨汁雞腿肉炑八這道雞肉選用嘅係雞腿肉,並且用香梨製醃,雞腿肉醃得好入味,燒完仲可以食到淡淡嘅梨香,肉質滑嫰,值得一嚐。原味牛舌牛舌係平時燒肉必點!平時食日式燒肉店 ——「牛X」就食得多,但今次喺炑八食得好盡興,唔單止份量一碟都幾多,仲要都切得好薄,亦提供檸檬畀我哋清一清口腔!特級牛肋骨牛肋骨一上台我哋都有畀佢嘅外觀嚇親,因為又有牛,又有蝦,好豪華啊∼,侍應喺我哋未開口嘅時候,就已經幫我哋好整齊咁剪好,服務超加分!!牛肉燒後好入味,都唔會「鞋」!厚切五花腩五花腩大大塊而且多汁美味,燒緊嘅時候見住啲汁水由五花腩嘅表層滲出,真係見住都流口水。八爪魚八爪魚係原隻新鮮上枱,新鮮得來彈牙鮮甜。、甜辣炸雞半份食韓式料理離唔開嘅仲有炸雞,呢間餐廳可以滿足我哋2個願望!炸
今晚到旺角食韓式燒烤。

梳打2杯 - 荔枝梳打、柚子梳打

宜家正式進入正題,今次我哋嗌左6道餸:

八爪魚
八爪魚係原隻新鮮上枱,新鮮得來彈牙鮮甜。、

甜辣炸雞半份
食韓式料理離唔開嘅仲有炸雞,呢間餐廳可以滿足我哋2個願望!炸雞仲有薯條雖然好邪惡,但係醬汁好夠,炸雞仲要無骨,好方便,可以唔洗落手食,全程食得好爽!

今次食炑八韓烤真係值得提下佢哋嘅服務,侍應好主動問需唔需要幫手,而且全程有講有笑有介紹,冇冷場冇dead air,係一大加分位。
朋友生日🎂梗係請佢食豪d食‘’正宗韓燒‘’啦😍因為佢韓劇迷呢😍😍一坐下就發現有:檸檬水飲番杯好爽呀、菜單店員來幫我們開爐火後,鍋邊鋪上玉米起司脆卜卜好惹味和泡菜蛋液好“正”,而且無限添加爐邊蛋同芝士粟米真係爽呀😁😁仲送上鹽、生菜大醬、醬油,仲有燒肉剪刀比我地自己剪肉😁😁最窩心係有圍裙比我池帶🤭🤭肯定怕我地整污糟d衫啦😍🤩嘩!朋友仔真識食全部肉都係由韓國直送嘅😍😍特級牛肋骨嘩除咗有牛助骨仲有大蝦,見到好多雪花分佈好平均咬落勁多汁入口即溶感覺,大蝦超鮮甜彈牙😋😋原味牛舌勁juicy好有口感味道濃好好味💯厚切五花腩脂與肉比例分明仲有大條用剪刀剪開都有成二十幾塊呀💯而且燒到焦焦地食😋😋脆卜卜好惹味架👍👍梨汁雞腿肉望落好似好細碟。。其實份量超多架而且雞腿肉好嫩滑多汁“正” 呀😁八爪魚係原隻八爪魚上要自己剪開燒又彈牙又新鮮yummy👍生日個位仲要order份甜辣炸雞下面有薯條伴碟炸雞甜甜辣辣外層脆卜卜內裡d肉勁juicy又滑好惹味而且份量係超多👍👍藍天使梳打同荔枝梳打,一邊燒一邊飲超清爽😘仲有其他小食、石鍋拌飯、炸雞、湯鍋⋯等等的,下次想食其他小吃或拌飯~想吃韓式燒烤同料理的話,這家係唔錯嘅選擇👍

無限添加爐邊蛋同芝士粟米

嘩!朋友仔真識食全部肉都係由韓國直送嘅😍😍

特級牛肋骨仲有大蝦

原味牛舌勁juicy好有口感味道濃好好味💯

八爪魚係原隻八爪魚上要自己剪開燒又彈牙又新鮮yummy👍

甜辣炸雞

藍天使梳打同荔枝梳打,一邊燒一邊飲超清爽😘

藍天使梳打同荔枝梳打

炑八韓烤
地址:太子彌敦道749號歐亞銀行大廈地庫

無限添加爐邊蛋同芝士粟米
特級牛肋骨仲有大蝦
甜辣炸雞
藍天使梳打同荔枝梳打
2022-09-21 174 views
第n次訪炑八韓烤!因為食物質素真心唔錯,間唔中都會有更新季節限定菜式,韓燒黎講價錢算大眾化,而且份量一定足夠大食既你,每次都係食到勁飽,性價比高。今次食物方面除左傳統韓式燒肉,仲叫左炸雞。比較推介特級牛肋骨,以韓國特調醬汁醃製令滋味一再昇華,經過火烤後肉質依然軟嫩多汁帶有嚼勁。兩個人叫咗好多野食,最後食唔晒。🙈🔸特級牛肋骨 🔸原味牛舌 🔸厚切五花腩🔸梨汁雞腿肉 🔸八爪魚 🔸甜辣炸雞半份 🔸甜蜜蜜芒果梳打#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋 #韓國直送食材 #koreanfood #韓國美食 #香港

兩個人叫咗好多野食,最後食唔晒。🙈
🔸特級牛肋骨
🔸原味牛舌
🔸厚切五花腩
🔸梨汁雞腿肉
🔸八爪魚
🔸甜辣炸雞半份
🔸甜蜜蜜芒果梳打

$500 (Dinner)
2022-09-19 214 views
此分店之前惠顧了多次,都沒有問題,食物及服務令人滿意。但最近一次惠顧,食物等很久,追單時侍應表示廚房order較多(但當時客人不多,不知是漏單或有其他原因)之後好不容易食物到了,沒有主動拿夾給我們,又沒有燒肉汁,全部都要叫侍應才有,但又好似長期無人,舉手舉到手軟🤣,都無人理。最後想問侍應添加小小生菜,最終都係無黎到……😡