天氣轉涼❄️除咗打邊爐之外,仲可以食韓燒暖吓個身。上網見到最新推出牛胸腹肉配韓式飯饗宴,啱曬食肉獸,包曬牛空腹肉、牛小排、雞肉、五花肉,大八爪魚任君選擇。甫入座無限refill的前菜:爽脆清甜帶點微辣的泡菜、解膩酸甜蘿蔔、清新芽菜🌱、仲有醃製昆布,點少得無限量泡菜爐邊蛋同拉絲芝士,食前菜都食飽😂重點除了韓牛外,仲有海鮮雞牛豬可簡,店員仲問我哋玩唔玩爐邊芝士拉絲挑戰,過咗40 cm仲可以贈送蔥蒜牛五花一份,好癲,我地挑戰成功!真係免費送😍(偷偷話你知記得用鉗夾一大堆芝士🫕可以增加成功率)。牛胸腹肉配韓式飯饗宴包括以下食材:秘製醬油豬五花:用上脂肪同肉係黃金比例既韓國五花肉經秘製醬油燜醃過,味道剛剛好,五花肉軟腍入味,沒有絲毫肥膩感,送飯一流。蔥蒜牛五花:烤至兩面金黃即可享用。韓式蔥蒜牛五花既保留了牛肉的鮮美,又融合了香蔥、薑、蒜的濃郁香氣。雪梨汁雞腿肉:雞腿肉啖啖肉,帶出雪梨汁清甜,先煎香雞皮帶出油脂香,不錯。大八爪魚:原隻大八爪魚,非常之震撼!獨有的鹹香鮮味經過燒烤溢出,香氣撲鼻,整體鮮嫩仲保持海水味,夠晒彈牙韓式辣醬,醃製得好入味。牛腹胸肉:牛胸腹又稱為牛五花,屬於肋骨周邊部位,油脂豐

牛胸腹肉配韓式飯饗宴包括以下食材:

牛腹胸肉:牛胸腹又稱為牛五花,屬於肋骨周邊部位,油脂豐厚,油花細膩,最適合薄切後用來燒烤。 放在烤爐上一燒,油香四溢,未入口都已經感受到難以抗拒的香氣誘惑! 輕輕一炙、仲保留肌紅素實,蘸上滑嫩蛋汁,既可以降溫,又能增添風味,一食上癮。

辣章魚五花肉飯:甜甜辣辣的韓式家常菜,QQ的小章魚加上油香油香的五花肉還有清脆爽口的大蔥辣椒,好夠辣。

韓式麻藥蛋飯:送飯一流,雞蛋呈溏心狀態,再倒入醃漬醬汁,煮滾後鋪在白飯上,放上麻藥雞蛋,撒上蔥花,越食越上癮。

朝日有氣果酒(鮮檸檬味):由伏特加為基調,加上果汁或果味梳打調製成的有氣果酒,仲加上鮮檸檬,經過擠壓,帶出酸味,中和食烤肉嘅油膩感。

藍天使梳打:外觀好靚,好有層次,帶來夏天涼快的感覺,有檸檬柚子做基調。

總結:
性價比高牛胸腹肉配韓式飯饗宴
配朝日有氣果酒一絕

同朋友經過荃新天地二期,見到炑八推出咗新套餐—-牛胸腹肉配韓式飯饗宴,套餐包含豬牛雞肉、海鮮和韓式飯,照顧到晒好鍾意食牛肉嘅我,同暫時唔可以食太多牛肉嘅朋友,順利成章我哋就決定喺度食晚飯!呢度嘅前菜同以往一樣咁豐富,有提供大大個嘅沙律、仲有勁大球薯蓉。包住燒肉同醬汁一齊食嘅生菜,亦唔使另加錢。✔️牛胸腹肉配韓式飯饗宴 正價$598/會員價$468➖豬五花、牛五花、雞腿肉、八爪魚拼盤一個大拼盤已經有齊晒豬牛雞肉,仲有海鮮和菠蘿、冬菇、雞髀菇等簡單蔬菜。豬五花、牛五花肉都係豬牛身上肥瘦相間嘅部位,俾人感覺唔會太肥膩,但係又有滑嫩感覺。而雞肉取雞腿部份,較肥美,燒後鮮嫩多汁。幾種肉類,分別用秘製醬汁、蔥蒜、梨汁醃製調味。而八爪魚燒後收咗水都仲保持爽彈。➖牛胸腹肉配醬油月見蛋厚薄適中的長塊狀牛胸腹肉上淋有混合芝麻的黑醬油,油脂特別豐富,每次將肉放上燒烤網上面燒,就非常搶火,夾住牛肉喺爐上拖兩拖,牛肉好快熟,而且特別嫩口,個人覺得呢款肉喺幾款肉中最好味!燒完醮上混合咗月見蛋,咸咸甜甜嘅醬油食,更滋味。➖辣章魚五花肉飯/韓式麻藥蛋飯辣章魚五花肉飯非常豐富,因為配有嘅小八爪魚、五花肉片特別多,仲有青紅

✔️牛胸腹肉配韓式飯饗宴 正價$598/會員價$468
➖豬五花、牛五花、雞腿肉、八爪魚拼盤

➖牛胸腹肉配醬油月見蛋

➖辣章魚五花肉飯/韓式麻藥蛋飯
辣章魚五花肉飯非常豐富,因為配有嘅小八爪魚、五花肉片特別多,仲有青紅椒、蛋絲青瓜絲,好飽肚。韓式麻藥蛋飯上面有好多紫菜條、糖心蛋,都係一啲好味嘅配料。

✔️Ashahi Sour(藍橙) $78
俾Menu上飲品藍色嘅色調吸引咗,飲品酒味不重,味道幾獨特。

✔️柚子檸檬梳打$38
甜甜酸酸再加埋有汽,好消濟。
2024-11-17 127 views
炑八最近推出《牛胸腹肉配韓式飯饗宴》,食物好豐富又有多種款式 🐂牛胸腹肉配韓式飯饗宴 🔸️牛胸腹肉好有質量牛胸腹肉,烤肉後加蛋汁一齊食好味道 🔹️蔥蒜牛五花已醃蔥蒜醬料牛五花,薄片牛肉好多汁 🔸️秘製醬油豬五花好爽口又juicy 🔹️梨汁雞腿肉雞腿肉好嫩滑 🔸️大八爪魚原隻八爪魚燒烤,原汁原味 🔹️辣章魚五花肉飯🔸️韓式麻藥蛋飯兩款飯都好吸引🍸荔枝梳打 清甜有氣好好飲🍹清爽鮮檸朝日有氣果酒果味Asahi 好飲

🐂牛胸腹肉配韓式飯饗宴

🔸️牛胸腹肉
好有質量牛胸腹肉,烤肉後加蛋汁一齊食好味道

🔹️蔥蒜牛五花
已醃蔥蒜醬料牛五花,薄片牛肉好多汁

🔸️秘製醬油豬五花
好爽口又juicy

🔹️梨汁雞腿肉
雞腿肉好嫩滑

🔸️大八爪魚
原隻八爪魚燒烤,原汁原味

🔹️辣章魚五花肉飯
🔸️韓式麻藥蛋飯
兩款飯都好吸引

🍸荔枝梳打
清甜有氣好好飲

🍹清爽鮮檸朝日有氣果酒
果味Asahi 好飲

🐮牛胸腹肉配韓式飯饗宴$598呢個餐有🐷醬油豬五花、🐮蔥蒜牛五花、🐥梨汁雞腿肉、🐮牛胸腹肉、大八爪魚🐙 啲豬五花、牛五花 都唔會好肥😍比例岩岩好!!🤩牛胸腹肉仲配埋蛋黃醬點 好有壽喜燒風味!!!😍重點一定係大八爪魚🐙😍超級彈牙😍😍😍真係好正✨✨必食✨✨又juicy又彈牙好得!👍👍呢個餐仲配埋辣章魚五花肉飯/麻藥蛋紫菜飯個章魚五花肉飯好正 多醬唔係好辣!同埋佢個麻藥蛋好入味😍之前好興既麻藥蛋 我終於都食到☺️未食可以過黎試下✨✨柚子檸檬梳打$38朝日有氣果酒(藍橙)$78呢度仲飲到有氣果酒✨✨配埋韓燒好爽✨👍我就中意飲柚子檸檬🍋好清新!又唔會好甜!
🐮牛胸腹肉配韓式飯饗宴$598

呢個餐仲配埋辣章魚五花肉飯/麻藥蛋紫菜飯

柚子檸檬梳打$38
朝日有氣果酒(藍橙)$78
呢度仲飲到有氣果酒✨✨配埋韓燒好爽✨👍
我就中意飲柚子檸檬🍋好清新!又唔會好甜!
  • 大八爪魚
2024-11-08 178 views
一到年尾,真係好多朋友生日,今次生日拍板,揀左荃灣人氣韓燒,性價比高,好美又抵食😋多款高質牛肉可供,真係睇到流口水,而且前菜任食。#牛胸腹肉配韓式飯饗宴:#高質牛胸腹肉#牛五花#豬五花#辣章魚#五花肉飯#韓式麻藥蛋飯牛肉好香嫩,讓味蕾瞬間被喚醒,滑順口感層次高,牛肉的鮮嫩與五花肉的香脆完美交融,辣章魚大大隻,好驚喜十足,打卡一流,微辣爽口風味獨特。搭配一杯清爽的#Asahi Sour和柚子梳打,清爽解渴,檸檬的酸甜與果酒的氣泡感讓整體餐點更加清新,完美解膩。套餐仲有兩碗飯,燒五花腩及紫菜,大大碗味道好唔錯。配菜沙律份量足,新鮮開胃,色彩鮮艷的配料和精緻的擺盤吸睛。大滿足,韓式料理的熱情與創意,絕對值得再次回味!🍽️✨

多款高質牛肉可供,真係睇到流口水,而且前菜任食。
#牛胸腹肉配韓式飯饗宴:
#高質牛胸腹肉
#牛五花
#豬五花
#辣章魚
#五花肉飯
#韓式麻藥蛋飯

大滿足,韓式料理的熱情與創意,絕對值得再次回味!🍽️✨
  • 炑八厚切五花腩
  • 大八爪魚
  • 梨汁雞腿肉
🫧今日晏咗少少放工同男朋友去荃新天地2又食炑八,因為記得佢仲做緊weekdays 8:30pm後入座有黑夜優惠單點半價,抵啊🤩✨炑八厚切五花腩厚切五花腩可以燒到黃金嘅顏色,香脆多汁🐖💦,配埋生菜食就唔會太鹹同太膩😋✨外群肉肉質鮮嫩多汁,自己鍾意燒到七成熟就可以入口即化,食得好enjoy🥰✨大八爪魚八爪魚鮮美彈牙🐙,佢個醬汁條配得好好,唔會太鹹又唔會太辣,仲有海洋的鮮味✨韓式紅蝦鮮甜多汁🦐,香氣撲鼻,仲有韓式獨特調味,燒完仲鮮甜,好juicy,仲有滿滿嘅蝦膏😎🤍✨海鮮煎蔥餅口感酥脆,仲有唔少海鮮做配料,魷魚特別多,食到好彈牙🤣🤣✨韓國水冷麵清涼爽口,麵條Q彈有嚼勁,咬極唔斷嘅感覺好正,好解膩✨藍橙有氣果酒Asahi Sour清爽怡人💙,果香四溢🍊,適合小酌,甜甜地好容易入口✨藍天使梳打清涼可口🦋,氣泡豐富🫧,好飲👍,仲好靚好適合影相🙂‍↕️🫶🏻

✨炑八厚切五花腩

✨外群肉

✨大八爪魚

✨韓式紅蝦

✨海鮮煎蔥餅
口感酥脆,仲有唔少海鮮做配料,魷魚特別多,食到好彈牙🤣🤣

✨韓國水冷麵
清涼爽口,麵條Q彈有嚼勁,咬極唔斷嘅感覺好正,好解膩

✨藍橙有氣果酒Asahi Sour
清爽怡人💙,果香四溢🍊,適合小酌,甜甜地好容易入口

✨藍天使梳打
2024-11-05 142 views
Ooo半價食韓燒ooO‼‼星期一至五晚上8:30後入座,可享黑夜優惠半價(單點燒肉、單點熟食、單點飲品) ⚠荃灣店仲有魷魚遊戲佈置比大家打卡前菜生菜🥬、泡菜、薯仔沙律、豆芽、蘿白等可以免費追加。 爐邊蛋及芝士亦都係可添加OooooO🔶厚切五花腩🐷整條半切的上 烤至外層金黃 絕不油膩肥肉爽口 加上黃芥末醬更佳OooooO🔶外群肉以韓式醬醃製 味濃 切薄片 配生菜食OooooO🔶大八爪魚八爪魚亦以特制醬汁醃製 原隻八爪魚少見 略咸 OooooO🔶韓式紅蝦大大隻紅蝦🦐 蝦膏多到爆出黎 配上油醋,酸酸甜甜,十分開胃。 OooooO🔶泡菜煎餅非常脆口 泡菜不辣少酸 香口美味OooooO🔶韓國水冷麵以冰水浸泡的水冷麵 清新爽口 平衡烤肉的油膩感烤肉的最佳拍檔 滿足 OooooO🔶朝日有氣果酒(清爽鮮檸)超多鮮檸檬 一點也不甜 正好清清燒肉的油膩感
Ooo半價食韓燒ooO
‼‼星期一至五晚上8:30後入座,可享黑夜優惠半價
(單點燒肉、單點熟食、單點飲品) ⚠
荃灣店仲有魷魚遊戲佈置比大家打卡

前菜
生菜🥬、泡菜、薯仔沙律、豆芽、蘿白等可以免費追加。
爐邊蛋及芝士亦都係可添加

🔶大八爪魚
八爪魚亦以特制醬汁醃製 原隻八爪魚少見 略咸

🔶韓式紅蝦
大大隻紅蝦🦐 蝦膏多到爆出黎
配上油醋,酸酸甜甜,十分開胃。

🔶泡菜煎餅
非常脆口 泡菜不辣少酸 香口美味

🔶韓國水冷麵
以冰水浸泡的水冷麵 清新爽口 平衡烤肉的油膩感
烤肉的最佳拍檔 滿足

OooooO
🔶朝日有氣果酒(清爽鮮檸)
超多鮮檸檬 一點也不甜 正好清清燒肉的油膩感

2024-10-29 173 views
好耐無韓燒,就同朋友去咗荃新天地嘅炑八,今期主題係魷魚遊戲喎。荃新天地嘅分店八點半後入座有宵夜半價優惠,單點燒肉、熟食同飲品都有㗎,價錢抵好多😋點多幾樣食下先。坐低後,店員便過嚟開爐,同時亦放上芝士粟米同泡菜蛋,呢兩樣真係太好食,可以無限添加勁正,另外店員亦送上前菜,生菜、泡菜、蘿蔔、薯仔沙律、生菜沙律等滿滿一枱。⭐炑八厚切五花腩點嘅肉都好快送到,呢個厚切五花腩實在太正喇,豬油燒起嚟相當甘香,燒到外面脆卜卜,再包埋個生菜包食,齒頰留香🤤⭐外群肉朋友點咗個外群肉,即係牛肉嘅橫隔膜部分,望落油花豐富已經好吸引,燒起上嚟好嫩滑,肉質多汁且風味濃厚,超好食🤤⭐大八爪魚 & ⭐韓式紅蝦今次除咗燒牛肉同豬肉外,仲點咗八爪魚同紅蝦,已經醃製過嘅八爪魚燒起上一啲腥味都無,八爪魚腳香口有嚼勁,點少少海鹽勁好食。紅蝦大大隻,蝦肉爽口鮮味,蝦頭仲有唔少蝦膏添,好甘香啊😋⭐海鮮煎蔥餅覺得無乜澱粉質,自己就點咗呢個海鮮煎蔥餅,大蔥香口,入面有唔少魷魚肉,點埋個韓式辣醬鮮味又惹味。⭐薄荷荔枝梳打 & ⭐朝日有氣果酒食燒肉又點少得凍飲,自己叫咗杯梳打,朋友就叫咗杯果酒,梳打揀咗薄荷荔枝口味,而果酒就揀咗藍橙口味,兩
⭐炑八厚切五花腩
⭐外群肉
⭐大八爪魚 & ⭐韓式紅蝦
⭐海鮮煎蔥餅
⭐薄荷荔枝梳打 & ⭐朝日有氣果酒
食燒肉又點少得凍飲,自己叫咗杯梳打,朋友就叫咗杯果酒,梳打揀咗薄荷荔枝口味,而果酒就揀咗藍橙口味,兩杯顏色望落都好靚喎,冰冰涼涼配燒肉真係啱曬。
加咗幾轉芝士粟米,太好味忍唔住😆食完真係飽到上心口,臨走前去埋門面個魷魚遊戲報景板度打張卡先。
2024-10-17
$300 (Dinner)
今日嚟到 #炑八韓烤 ,餐廳氣氛充滿了濃厚既韓國風情🤩 專登係8:30後入座🤭 星期一至五可享黑夜優惠半價 (單點燒肉、單點熟食、單點飲品)‼️‼️抵到爆😆炑八厚切五花腩🐷五花肉係一整條切上😍 厚厚的~大八爪魚🐙真係原隻又肥美嘅大八爪魚😆韓式紅蝦🦐烤完後紅蝦肉質彈牙😋泡菜煎餅🥞煎餅外脆內軟,泡菜既酸辣香氣混合,特別係熱騰騰時,搭配一杯Asahi Sour~更是絕配🍻韓國水冷麵🍜清爽既麵條搭配冷湯,十分解膩。炑八韓烤(荃灣店) @meokbangbbq📍荃灣楊屋道1號荃新天地二期1樓125號舖 #炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋及芝士 #韓國直送食材 #koreanfood
今日嚟到 #炑八韓烤 ,餐廳氣氛充滿了濃厚既韓國風情🤩

炑八厚切五花腩🐷
五花肉係一整條切上😍 厚厚的~

大八爪魚🐙
真係原隻又肥美嘅大八爪魚😆

韓式紅蝦🦐
烤完後紅蝦肉質彈牙😋

泡菜煎餅🥞

韓國水冷麵🍜
清爽既麵條搭配冷湯,十分解膩。

炑八韓烤(荃灣店) @meokbangbbq
📍荃灣楊屋道1號荃新天地二期1樓125號舖

2024-10-24 295 views
呢間炑八餐廳真係天堂,每一款菜式都令人食指大動。**炑八厚切五花腩**:厚切嘅五花腩肉質鮮嫩多汁,燒得剛剛好,外脆內嫩。每一啖都係滿滿嘅肉香,加埋特製嘅韓式醬料,更加引發出肉嘅鮮甜。**外群肉**:呢款韓式牛肉真係一絕,燒得香氣四溢,口感柔嫩。外群肉獨特嘅味道,配上新鮮嘅蔬菜,一起享用,簡直係味蕾嘅享受。**大八爪魚**:燒八爪魚彈牙而唔會過硬,每一口都帶有大海嘅鮮味,輕輕蘸啲醬料,味道更加突出,真係食極唔厭。**韓式紅蝦**:紅蝦鮮甜多汁,燒得剛剛好,每一口都係海洋嘅清新。加上少少蒜香醬,味道更加濃郁。**泡菜煎餅**:呢個泡菜煎餅外脆內軟,泡菜嘅酸辣味道與煎餅嘅香脆形成絕妙嘅對比,令人一口接一口。**韓國水冷麵**:最後試下韓國水冷麵,清爽解膩,冰涼嘅湯底配上彈牙嘅麵條,同時有少少酸甜嘅味道,食完烤肉後嚟一碗,真係非常滿足。重點係八點半後重有半價 勁抵食
呢間炑八餐廳真係天堂,每一款菜式都令人食指大動。

重點係八點半後重有半價 勁抵食
2024-10-20 225 views
吃烤肉有半價優惠好爽啊!我講梗嘅係炑八星期一至五8.30後入座,可享黑夜半價惠 (包括;單點燒肉、單點熟食、單點飲品) ,非常抵食,於是相約friend子到佢屋企附近嘅炑八韓烤(荃灣店) 吃過痛快!炑八韓烤(荃灣店) 位於荃新天地二期,地點方便!我地呢晚行完街再去食飯補充能量,時間啱啱好~係門口俾佢地特別嘅佈吸引了!打卡先!餐廳十分寬敞,座位很多,而且抽風都唔錯,食完唔會成陣油煙味~先嚟多款前菜,差不多全部都可以免費refill,有我喜歡的辣白菜、泡菜、薯蓉和芽菜等~我地都喜歡豬、牛和海鮮,所以一嚟已經點左厚切五花腩、外群肉、韓式紅蝦和大八爪魚~五花腩味道真係唔錯,厚切好有口感,肉質爽滑,可以同生菜一齊食,感覺唔會太油膩~喜歡吃牛必點外群肉,肉質鮮嫩,好香滑,燒一陣就食得!海鮮有大八爪魚和韓式紅蝦,前者醃得好入味,食落好彈牙~ 後者大大隻,肉質結實又多膏~仲有海鮮煎葱餅,集合了多種海鮮,好豐富,而且入口香脆~韓國水冷麵可以先把黃芥末和醋混合,再加入麵中提味,酸酸甜甜夠晒開胃!當然唔少得特色飲品啦!藍橙有氣果酒甜甜地,有少少清酒味,好易入口~ 想無酒精可以試吓荔枝梳打,清清甜甜,好有夏日

係門口俾佢地特別嘅佈吸引了!打卡先!

喜歡吃牛必點外群肉,肉質鮮嫩,好香滑,燒一陣就食得!

仲有海鮮煎葱餅,集合了多種海鮮,好豐富,而且入口香脆~

當然唔少得特色飲品啦!藍橙有氣果酒甜甜地,有少少清酒味,好易入口~ 想無酒精可以試吓荔枝梳打,清清甜甜,好有夏日氣息~

食物好令人回味的一頓晚餐,仲要係半價超抵,以後真係要嚟多幾次喇!
2024-10-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$440 (Dinner)
  • 五花腩
  • 外群肉
  • 紅蝦
  • 水冷麵
  • 海鮮煎葱餅
一落完單就上前菜依然有五款🤤有泡菜/泡菜蘿蔔/芽菜/海帶/蘿蔔片五款前菜加爐邊嘅泡菜蛋芝士粟米同生菜依然係食前菜就已經食到好開心連埋嗌嘅嘢食真係會食唔切更加要小心食唔晒🔸外裙肉🔸厚切五花腩🔸大八爪魚🔸紅蝦🔸海鮮煎葱餅🔸水冷麵🍹士多啤梨乳酸梳打🍹鮮檸有氣果酒今次同朋友主要係想食大八爪魚同五花腩大八爪魚嘅口感好軟屬於老人家都食到嗰種見佢紅卜卜咁上枱但又唔會太辣五花腩係好明顯見到三層肉煎到金黃色脆脆地剪開一條條包泡菜同生菜食到後段覺得開始有啲油膩有啲飽就食返個涼浸浸又加咗芥末開胃嘅水涼麵咁樣加埋就係我心目中最韓嘅韓燒感覺🇰🇷星期一至五夜晚20:30之後入座可以有個黑夜優惠半價 單點燒肉、熟食、飲品都可以有半價啱晒星期五收工去Happy Friday 😆
一落完單就上前菜依然有五款🤤

就食返個涼浸浸又加咗芥末開胃嘅水涼麵
咁樣加埋就係我心目中最韓嘅韓燒感覺🇰🇷

星期一至五夜晚20:30之後入座
可以有個黑夜優惠半價
單點燒肉、熟食、飲品都可以有半價
啱晒星期五收工去Happy Friday 😆
$400 (Dinner)
2024-10-19 177 views
超級鐘意炑八啲前菜❤️,一坐底,職員就會好有效率咁上哂啲前菜同爐邊蛋&芝士🧀粟米炑八厚切五花腩韓式燒肉必食既五花腩🥰,一層肥肉一層瘦肉,肥肉果層係QQ彈彈咁,一啲肥膩感都無,豬香味濃郁☺️,必叫肉類外群肉肉質口感好軟腍,牛香濃郁,愈咀嚼牛香會愈出,肉汁juicy好食😋海鮮系列,就叫左大八爪魚🐙同韓式紅蝦🦐,都鮮味十足,口感彈牙另外仲叫左海鮮蔥煎餅同韓國水冷麵,都係韓國🇰🇷韓劇老事常出現既名物❤️朝日有氣果酒(藍橙)柚子檸檬梳打今日收工去到食,都差唔多9PM,原來餐廳8:30PM後入座,星期一至五可享黑夜優惠半價 (單點燒肉、單點熟食、單點飲品🤓😏😍)

炑八厚切五花腩

外群肉

朝日有氣果酒(藍橙)
柚子檸檬梳打

2024-10-17 136 views
今夜慶祝爸爸生日,我們3人便應壽星之願到炑八吃半價燒肉。因為放工後8時半過來,剛好可以享用黑夜優惠半價:單點燒肉、單點熟食、單點飲品也可以啊,只限星期一至五才有門外就是他最愛的韓戲佈置呢滿桌的韓式前菜,每樣也美味可口,而且都是可以添吃的。另外,青菜沙律帶點油醋,清新解膩,肉便不怕多只吃了。燒爐兩邊還會加上蛋醬及粟米芝士,烤肉時兩邊也煮熟煮熔,這熱辣辣的小吃吃過不停,勤快的職員也主動的不停添加呢今天由爸爸發板點餐:外裙肉牛肉的外邊肉,這第一次吃,醃製過的肉味道不錯,不用沾其他調味也很好吃啊,最後每人也多吃1碟,共點了4碟,哈大八爪魚這是爸爸所愛,非常的厚肉,燒完剪成小塊吃,Q彈的口感不錯韓式紅蝦傳統韓國美食,紅紅的蝦殼燒成卜卜脆,帶點微焦,拆開後蝦肉也厚大的啊炑八厚切五花腩職員提醒最後才燒,因為需要換上鐵板才可以烤呢,烤好後還可以幾種吃法:-用醃製的白蘿蔔包著吃-以生菜包著泡菜、蒜片同吃-用半溶芝士卷著腩肉不同方法也不同風味,味道層次昇華泡菜煎餅韓國傳統美食,煎餅外皮金黃酥脆,加入蔥花、胡蘿蔔絲,魷魚,紅椒,等,這不僅增加了色彩,也讓口感更加豐富韓國水冷麵這用冷湯煮麵及調味,上台時必須趁
今夜慶祝爸爸生日,我們3人便應壽星之願到炑八吃半價燒肉。

門外就是他最愛的韓戲佈置呢

今天由爸爸發板點餐:

外裙肉

大八爪魚

這是爸爸所愛,非常的厚肉,燒完剪成小塊吃,Q彈的口感不錯

韓式紅蝦

炑八厚切五花腩

-用醃製的白蘿蔔包著吃
-以生菜包著泡菜、蒜片同吃
-用半溶芝士卷著腩肉
不同方法也不同風味,味道層次昇華

泡菜煎餅

韓國水冷麵

這用冷湯煮麵及調味,上台時必須趁冰凍的時候吃,跟平常熱吃完全不同,凍吃麵條是彈牙的
職員更細心的把麵條剪成四份,方便分配呢

藍天使梳打
有2片菠蘿在上,藍色的梳打看著也很浪漫,甜甜的味道真的好喝

皇牌士多啤梨乳酸梳打
酸酸甜甜的味道非常開胃,顏色也吸引,最後爸爸也多叫1杯

紅桑莓朝日有氣果酒Asahi Sour

第一次喝,想不到的特別,帶點甜酸的有氣酒很少喝到,這次就愛上了

餐廳的員工非常有禮,食品也很豐富,這次晚餐朋友十分滿意。

正值餐廳10週年,結賬時,職員提示原來超過600元,可以加10元換購泡菜啊,太化算了吧,優惠到11月10日啊

📍炑八韓烤
荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖

2024-10-15
Type of Meal
Last Night Supper
2024-10-14 126 views
睇戲前搵野食,想試呢間好耐。沒有點燒烤野,食芝士炸雞,冷麵,部隊碢,好好味呀!前菜好正又新鮮無限添,每款都食左兩碟。現在真的少左港人留港消息,這裡的服務都是不錯,野食都好食,有機會都嚟試下燒烤。
睇戲前搵野食,想試呢間好耐。

沒有點燒烤野,食芝士炸雞,冷麵,部隊碢,好好味呀!

前菜好正又新鮮無限添,每款都食左兩碟。

2024-10-09
$150 (Dinner)