2022-07-02 101 views
今日打風,附近又無咩餐廳開轉三號波諗住俾第二次機會,入到去得一張桌3個客。想座低食請自己同職員講 麻煩請清潔枱。心諗真係咁忙咩? 唔通有啲客我睇唔到?上次食嘅牛肉飯係一舊舊,撈啲汁落去都會同啲飯分解開。今次啲飯正常啲但啲汁多到….甜到奶喉唔想浪費晒啲食物 夾硬食咗一大半好後悔叫咗可樂甜上加甜不可一不可再老闆係唔係有心繼續做嫁😤😤😤😤😤😤大圍地段地方好大 裝修咁hea 🫠🫠🫠🫠🫠🫠好浪費
今日打風,附近又無咩餐廳開
轉三號波諗住俾第二次機會,
入到去得一張桌3個客。
想座低食請自己同職員講 麻煩請清潔枱。
心諗真係咁忙咩? 唔通有啲客我睇唔到?
但啲汁多到….甜到奶喉

大圍地段
地方好大 裝修咁hea 🫠🫠🫠🫠🫠🫠
好浪費
牛肉飯
諗住是但試一間新野,點知超級中伏,野食唔好食都算啦,一行入去見一個人都無就估到應該一般,唔緊要照試啦,無諗過食餐下午茶,得到咁既體驗,去叫野食唔記得講要下午茶餐,佢收左正價,咁我咪諗住同佢矯正返,點知得到既係俾店員係咁話煩,用d超差抱怨態度講野,一時唔記得左同埋正常你都可以多口問聲既,我都同佢講左唔好意思啦,仲要係咁怨我,其實一間新餐廳你既野食唔好食都仲要態度咁差,請問仲會有人去嗎🤬🤬🤬🤬
雖然唔知道點解一間小店會比人寫得尸咁難食,咁差。只係想表達食物唔係難食,還可以,甜品擺款唔差,雖然選擇唔多,不過食物品質不錯,最緊要係服務態度好,有禮,惟一限制係喺一條人流唔太旺嘅街道,努力加油。
雖然唔知道點解一間小店會比人寫得尸咁難食,咁差。
2022-04-16 135 views
好耐無食牛肉飯,行過見到嘅間主打牛肉飯嘅餐廳就入去試下。入到去要係counter order 左先,再自己搵位坐,個餐準備好就自己出去拎,個模式係foodcourt 咁。輕盈份量嘅牛肉飯上面嘅牛肉得三片,真係得好細嘅三片,第三片仲要碎碎地,加埋d洋蔥同汁,完全唔夠餸飯,絶對唔係餐牌圖上咁豐富。而都只有輕盈係用緊餐牌圖上個款碗,唔明點解可以差咁遠。餐飲方面,加左16蚊叫珍珠奶茶,走左甜都係甜,味道一般。成個餐總共食左54蚊,比起隔離d茶餐廳3,40蚊食到一個餐都算偏貴,食完仲見到要自行清理嘅告示,總括嚟講,份量好少,價錢偏貴,無服務可言,有d失望
好耐無食牛肉飯,行過見到嘅間主打牛肉飯嘅餐廳就入去試下。

餐飲方面,加左16蚊叫珍珠奶茶,走左甜都係甜,味道一般。

2022-04-16
$60 (Lunch)
2022-02-04 173 views
到大圍購物前,先到新店鋪「密甘」嘗試台式料理,是購票自取餐式。咖喱吉列豬扒飯配報烏龍茶$48與密甘牛展湯麵$68,凍檸檬烏龍茶$10。咖喱吉列豬扒飯,咖喱汁味道略甜,吉列豬扒是薄脆酥炸,蠻可口的,肉質軟滑,白飯黏性較強,白飯淘咖喱汁吃顯得有少許糊口。密甘牛展湯麵,看牆壁餐牌解說選用牛骨湯,湯味是尚可的,麵質爽滑,大件厚厚的牛展煑得很鬆鬆的,像吃腍牛腩,但口感不比牛腩好。跟港式鹵牛展大不同,我喜歡鹵牛展味道濃郁甘香,口感爽滑。加$10的餐飲凍檸檬烏龍茶(少冰),端來的烏龍茶是沒有冰,但我不介意,因為都是冰凍。

跟港式鹵牛展大不同,我喜歡鹵牛展味道濃郁甘香,口感爽滑。

2022-02-04
$63 (Lunch)
2022-01-10 104 views
行開大圍見到有新餐廳,就想試下啦。點知道完全中伏,入面通風又唔好,店員直接打開舖頭門口,都唔知入面有沒開通風。價錢又唔平,食碗牛肉麵要成六七十蚊,本來以為湯底真係牛肉熬出黎,又話標榜湯底煮好耐,話到煮得好好食,點知仲差過車仔面,雲吞面湯底。牛肉麵好普通,得白蘿蔔同少少牛肉,唔係好淋,好入味。牛肉飯上檯面已經凍曬,完全沒食慾。去落單要好似foodcourt形式,行出去買,自己再去取。個店員態度好差,完全沒理我企收銀機前面,要我等佢搞點曬外賣訂單先再落我張單,起碼等成5分鐘。落單之後又沒收據,食飯張檯面又油,好似完全沒人清潔。食完又要自己將個盤收埋去回收區。六七十蚊嘅價錢,大圍大把好食過佢嘅餐廳,一定唔會再幫親。

去落單要好似food
2022-01-04 112 views
經過餐廳見到門口貼咗張牛肉飯poster,天氣咁凍想食啲熱野就走咗入去。 裏面非常簡約,基本上冇嘜裝修及服務也是全自助式的,裏便更只得幾個客。 牛肉飯有分大中小,但係又冇show 出嚟個大細碗分別,要俾錢問嗰時先取個sample 碗出嚟。 分別叫咗個中量密甘牛肉飯、密甘牛展麵,另追加密甘拼盤。牛肉太瘦又略乾,牛肉汁太少跟餐凍頂烏龍茶,冇茶味十分淡又唔夠熱$68一碗,牛展也夠厚,但牛展及白蘿蔔也炆到冇曬味,湯底味淡竟然跟2塊炸雞皮,真係冇諗過,不過如果咁另類,是否應該寫清楚
分別叫咗個中量密甘牛肉飯、密甘牛展麵,另追加密甘拼盤。

牛肉太瘦又略乾,牛肉汁太少
跟餐凍頂烏龍茶,冇茶味十分淡又唔夠熱

2021-11-10 120 views
一入到去個裝修好似乜都冇攞嘢食方面全程都係自取跟住個店員西面 態度極差 好似唔想做我生意咁款啲嘢食又唔係特別好食 價錢又唔係好平整體來講性價比唔高除咗經常好少人之外冇乜優點 唔建議大家去
一入到去個裝修好似乜都冇
攞嘢食方面全程都係自取
跟住個店員西面 態度極差 好似唔想做我生意咁款
啲嘢食又唔係特別好食 價錢又唔係好平
整體來講性價比唔高
除咗經常好少人之外冇乜優點 唔建議大家去
2021-10-04 169 views
見到開咗間新既牛肉飯店,一心諗住試下。裝修係0,似公司或學校飯堂。快餐店形式買餐取餐,食完要自己執碗,分埋餐具同碗。。。大部分飯類都分大中細份量,個人覺得女仔食細份量都足夠。不過價錢都唔算平,細牛肉飯都要$38包一杯茶。當日星期日下午2點左右,亦沒有下午茶時段。牛肉飯比較乾,牛肉汁欠奉,令個飯好乾,不過我自己無叫佢加汁既,唔知要求會唔會多d 汁。牛肉味道正常,無特別。男友叫咗咖哩吉列豬排飯,無大中細分量就是$48,唔明點解豬排中間部分薄到好似豬排即開零食咁薄? 反而放側邊的都正常有肉,好奇怪。另外炸得比較乾,咖哩汁都唔算多。飯面有少少飯素咁啦。跟餐加成$18既巨蜂梳打,用鼻聞係有巨峰味,但入口好淡!! 另外加$20蚊既鹽酥雞算比較正常,係個粉厚少少。最後執盤時,我發覺張枱濕,原來因為個盤底本身勁濕,感覺唔太好!  食完成餐,我同男友都覺得好口渴。。。。
見到開咗間新既牛肉飯店,一心諗住試下。

跟餐加成$18既巨蜂梳打,用鼻聞係有巨峰味,但入口好淡!!
另外加$20蚊既鹽酥雞算比較正常,係個粉厚少少。

食完成餐,我同男友都覺得好口渴。。。。
2021-10-03
2021-10-01 131 views
收工經過唔知食乜,見到新店諗住試下,點知。。。。。叫左個牛肉飯同鹽酥雞未試過甘難食既牛肉飯,鹽酥雞無味,牛肉無味,D飯又難食,比吉x家仲難食好多,一次已足夠。。。
未試過甘難食既牛肉飯
,鹽酥雞無味,
牛肉無味,D飯又難食,比吉x家仲難食好多,一次已足夠。。。

2021-08-24 154 views
65的牛肉麵,半碗湯,一口面,三片肉,一顆青菜,完全不夠吃,端上來還以為上錯了,哈?咁噶?搞錯?45一份的芋圓,全是冰,而且都是一大塊冰!就幾個芋圓。全自助,自助取餐,自助收盤,不僅收盤,還需要自己分類放好碗盆,弄好手都髒了,要不我幫你連碗都洗了?完全不會再有下次
45一份的芋圓,全是冰,而且都是一大塊冰!就幾個芋圓。

完全不會再有下次
2021-08-24
$60 (Dinner)