2023-12-03 323 views
Menu上面個樣係咁,但出到嚟O曬咀。湯唔錯,但肉一般,仲有豬油渣都唔錯。唔知點解個樣咁唔同,明明係老闆親自幫我叫嘅。凍親烏龍茶唔錯。未食過嘅可以一試,不過男仔就未必飽啦。
Menu上面個樣係咁,但出到嚟O曬咀。

湯唔錯,但肉一般,仲有豬油渣都唔錯。

唔知點解個樣咁唔同,明明係老闆親自幫我叫嘅。

凍親烏龍茶唔錯。

未食過嘅可以一試,不過男仔就未必飽啦。
2023-11-08 285 views
星期五晚放工經過大圍搵野食,見間間餐廳都要等位,就再行下先決定,行行下見到有間野開左燈,但入面一個客都無,睇個feel似新開,本住try try佢既心態,就入去做第一台客人啦。叫左一個麻辣牛奶湯牛展麵(少辣),其實個麵一黎,聞到個湯係香既,食落都唔錯,牛展煮到好鬆軟,個麵不過不失,但個(少辣)就過份地辣🥵,同我認知既少辣有啲出入.如果食得辣既朋友應該會鐘意。另外,阿妹叫左碗招牌牛展麵,就正正常常。整體,鋪面衛生幾好,食物都可以,價錢大約$50-$60左右一碗,服務就似自助式麵既份量 女仔食應該差唔多,但男士食份量就應該唔夠新開既餐廳都要比d機會同時間佢地,有興趣路過可以try try

另外,阿妹叫左碗招牌牛展麵,就正正常常。
麵既份量 女仔食應該差唔多,但男士食份量就應該唔夠

2023-11-03
Type of Meal
Dinner
2023-10-07 336 views
性價比超高的大圍小店📍密甘 (大圍)📍大圍積福街70號地舖一入到舖頭覺得個空間感好舒服,餐廳食物有多種唔同類型的選擇,好啱一家大細或者成班同學一齊嚟食!✨密甘牛肉飯$45(+特盛$10) +溫泉蛋$10牛肉口感嫩滑,加溫泉蛋增添咗整體口感,好食!如果同我哋一樣有巨大食量,可以選擇特盛,真係超大碗飯!✨吉列豬扒(一塊)$38豬扒煎至金黃色,口感香脆好食!✨秘製牛腱撈撈$58(寬粉,麻辣BB辣)+ 溫泉蛋$10牛腱肉經過特殊的處理,肉質軟嫩。唔知原本入邊原本就有半熟蛋🤣,再加多咗隻溫泉蛋!✨巨峰梳打$16捉緊左夏天嘅尾巴,叫咗杯清爽嘅梳打氣泡飲品。兩碗麵加小食、飲品、甜品都只係$187,食物種類同份量來講,價錢非常合理抵食!
性價比超高的大圍小店
📍密甘 (大圍)
📍大圍積福街70號地舖

✨密甘牛肉飯$45(+特盛$10) +溫泉蛋$10

✨吉列豬扒(一塊)$38
豬扒煎至金黃色,口感香脆好食!

✨秘製牛腱撈撈$58(寬粉,麻辣BB辣)+ 溫泉蛋$10

✨巨峰梳打$16
捉緊左夏天嘅尾巴,叫咗杯清爽嘅梳打氣泡飲品。

2023-10-07
$90 (Dinner)
2023-08-25 286 views
野食太大份,叫咖哩豬扒飯,真係得豬扒同咖哩汁,一d配菜都冇,咖哩汁又麻麻 店鋪裝飾隨便,店員也很麻甩,整個食飯過程都不太舒服好耐冇食過食幾啖就頂唔順要走人既餐廳絕對blacklist
店鋪裝飾隨便,店員也很麻甩,整個食飯過程都不太舒服
好耐冇食過食幾啖就頂唔順要走人既餐廳
絕對blacklist
2023-08-16 252 views
牛肉洋蔥飯🐮牛肉和洋蔥為主要配料,牛肉切成薄片與洋蔥一起炒熟,🍚配上蒸熟的米飯飽腹又滿足,添上醬油調味以增添風味。牛肉湯麵🍝配上豆皮和牛肉片組成🥩味道特別豐富。牛展🥘肉質較為堅韌的部位,燉煮之後味道軟淋,具有濃郁的牛肉風味。溏心蛋超級推薦🥚嫩滑的狀態,食起身好香。手工芋圓配刨冰+雪糕🍧手工芋圓由糯米粉和芋頭攪拌製作而成,配上刨冰和雪糕特別冰涼,黑糖、仙草、紅豆等配料,🧊可以增添口感和甜度。

牛肉湯麵🍝配上豆皮和牛肉片組成🥩味道特別豐富。

溏心蛋超級推薦🥚嫩滑的狀態,食起身好香。

雖然大圍的新商場已經落成開幕,但商場内的食店都排長龍,還是到大圍市找其他食店。輾轉來到了密甘。簡單的裝潢,寬闊的空間,合口味的食物,實惠的價格,於是決定一試。從店員手上拿過菜點,看了一看,點了咖喱吉列豬扒飯,附送一杯烏龍茶,才58元。沒過多久,食品領取傳呼器便響起,豬扒飯已經準備好。拿著傳呼器到水吧一看,托盤上咖喱吉列豬扒飯的賣相不錯,份量充足。拿回座位一嘗,咖喱吉列豬扒外層鬆脆,肉質不錯的。起初有點擔心會否太辣,吉列豬扒上的咖喱汁並不辣,還帶點甜味,配白飯一流,咖喱汁上還灑了一點芝麻;或者是因爲下單時説明要小辣。是次用餐感覺非常好,對密甘服務非常滿意。
咖喱吉列豬扒飯
2023-08-03
$60 (Dinner)
咖喱吉列豬扒飯
大圍岩岩開完新商場圍方,行完之後就係大圍諗住搵下野食咁,見到呢間專食牛肉飯,價錢又平平地,就入左去試。等位係等左都幾耐,由等到有得食,我諗都最少等左30分鐘。但係呢個先係惡夢既開始。其實鋪頭唔係好大,但入面都叫做有幾個樓面咁樣,同埋都有人想排隊入去食飯,但係唔知係咪佢地真係太忙,定係人手分配有問題,係完全無人理過出面排隊既人,所以好多人排排下都走左,我見我都排左一段時間,咁又好似有幾枱人就黎食完要走咁,所以最後都有等到。咁好啦,終於等到有位坐低,即刻就落單啦,但係張枱唔去搵員工,係完全無一個員工會主動諗住黎執枱,啲客入黎同走都好似自出自入咁,無樓面會問佢地係咪入黎堂食定外賣。咁執完枱之後,亦都要係再去近廚房果邊搵樓面員工,同佢講我想落單,佢先會走返去個收銀到。呢間餐廳係好似快餐店咁,要係收銀到落左單,然後佢會好似Food Court咁比部機仔你,部機仔響,你就可以去拎野食咁。咁等左大約十幾廿分鐘,咁啲野食終於黎,我同女朋友分別叫左個蒜泥牛肉飯同密甘牛肉飯(普通牛肉飯),再加杯凍既檸檬烏龍茶。佢杯檸檬烏龍茶黎到,係透明色的,飲落去就好似佢個外表咁,同杯檸檬水係無乜分別。我同佢地樓面/水吧

咁等左大約十幾廿分鐘,咁啲野食終於黎,我同女朋友分別叫左個蒜泥牛肉飯同密甘牛肉飯(普通牛肉飯),再加杯凍既檸檬烏龍茶。佢杯檸檬烏龍茶黎到,係透明色的,飲落去就好似佢個外表咁,同杯檸檬水係無乜分別。我同佢地樓面水吧同事講,唔該係咪錯左杯檸檬水,佢地堅持果杯係檸檬烏龍茶,並且再沖過一杯新既比我,結果一樣都係透明色,而且一樣都係無味道,同普通檸檬水一樣,完全飲唔到有茶既味。再講下個牛肉飯,佢係好多牛肉汁,畢起啲飯,會見到啲牛肉汁都比得好重手,但係重點係,D牛肉汁其實都冇乜味道,但會令到個飯更加濕,本身佢個飯係用珍珠米黎整,仲要煮到都偏淋身,再加咁多汁落去,就會更加淋,變左一Pat野咁,食落真係唔知食緊咩。啲牛肉都煮到好老,蒜泥既部分偏苦,感覺都唔太新鮮。總括黎講就係「難食」。

睇到呢度既你地可能會話,洗唔洗講到咁,人地賣得過40幾50蚊,質素差唔多。我自問我都唔係一個對食物真係特別有執著既人,但係今日呢一餐呢一個飯,完全係感受到廚師係無用心,亦都完全唔在意客人食用體驗,先會煮得出呢個味道,成件事就係求其煮。但其實大圍都真係有唔少好好既餐廳,食店。而佢既質素,同為牛肉飯,但係佢差過吉野家同Sukiya,講真都無咩原因或者理由要食呢一間。我只係偶然咁食到呢間餐廳,絕對唔會再有下一次。如果呢間餐廳既老闆真係無心去做,不如執左去。
Other Info. : 無咩補充資料,真係好難食。
2023-07-23
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
2023-07-23 132 views
首先, 人手不足導致排隊order去到攞餐嘅時候已經勁混亂. 啲餐齊嘅時候,部機仔又冇震叫我哋去攞。餐牌得一半,要自己行出去餐廳出面睇menu。食物方面: 本身見佢平平哋所以先試下,點知成碗麵得嗰三四塊肉,肉完全冇醃過冇味,麻辣牛奶湯完全冇味。 牛肉飯真係去吉野家食好過。想食正正常常質素嘅話,可以揀咖哩吉列豬扒飯,炸皮脆的,但咖哩汁可以多啲囉,唔夠撈飯。跟餐烏龍茶都可以完全冇味係想點...環境衛生很一般。應該係做學生生意所以先咁頹。

環境衛生很一般。應該係做學生生意所以先咁頹。
2023-07-23 117 views
好耐無落大圍 見到呢間未食過就試下 主打既密甘牛肉飯 諗住差整有個譜仲差過吉野家*睇返呢到其他密甘牛肉飯既相 完全唔係個回事那來的好評 同 靚相!?叫杯凍檸茶 茶底稀到凍檸水咁同行呢 就叫左豬軟骨面 等到拎餐先話無豬軟骨 就咁叫我地去收銀退返豬軟骨既錢就算面就凍既 仲要係未熟既杯凍頂烏龍 望落去都好「清澈」 唔知係我飲開既烏龍都比較深色定咩事啦你要做自助既 行出收銀落單等機響 自己去拎餐 收銀個到就要清楚知道咩材料有咩材料無無下次
好耐無落大圍 見到呢間未食過就試下

主打既密甘牛肉飯 諗住差整有個譜
仲差過吉野家

*睇返呢到其他密甘牛肉飯既相 完全唔係個回事
那來的好評 同 靚相!?

叫杯凍檸茶 茶底稀到凍檸水咁

收銀個到就要清楚知道咩材料有咩材料無

無下次
2023-07-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
看到很多這家店的劣評,心想大圍很多食店都差不多,應該不會差太遠!點知真係伏店一間。朋友點了豬油渣面,但第一口已經有益味,店家宣傳是每日自家炸豬油,但呢種味道實在很難相信老闆有講真話。我就點咗車仔面,但食物中心唔熱,明顯係廚房整熱後擺咗好耐,出餐連翻熱都慳番,令人極度失望。當日全店得兩枱客,但我地都要等成5分鐘以上,真心唔明點解會做到咁。結論﹕伏店一間,唔好再推呢間!
結論﹕伏店一間,唔好再推呢間!
2023-07-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
2023-06-04 258 views
呢間大圍嘅小店 雖然唔係太起眼 但係好有驚喜食物以台灣麵為主 有好多種唔同嘅撈麵同湯麵 點配搭都得爆茜牛𦟌撈撈朋友大愛嘅芫茜鋪滿晒成個碗 撈埋撈麵嘅汁一齊食好惹味再加上本身有嘅青瓜同脆豆 口感好豐富牛𦟌量都係驚人 大約有7-8塊每一塊都有半隻手掌咁大 而且煮得好入味爆蒜豬軟骨撈撈蒜蓉超級多 一上菜已經聞到好香豬軟骨有三大舊 好厚好入味 啲軟骨煮到好淋追加咗墨魚丸 咬開有一粒粒墨魚粒 好彈牙又有鮮味密甘雞翼滷水汁完全滲晒入雞翼入面 好入味 甜度啱啱好應該已經滷咗一段時間 但係肉質仲係好鮮嫩而且每隻都好大隻 一份38蚊有6隻超級抵食 兩個人食完6隻仲想encore跟麵餐可以追加飲品巨峰梳打 天氣咁熱緊係要飲啲清新嘢 味道酸甜清爽 好消暑 仲有好多椰果仙草奶茶 有好多舊好大舊嘅仙草 冰涼柔滑茶味好濃 係港式奶茶底 好飲
呢間大圍嘅小店 雖然唔係太起眼 但係好有驚喜

味道酸甜清爽 好消暑 仲有好多椰果
仙草奶茶 有好多舊好大舊嘅仙草 冰涼柔滑
茶味好濃 係港式奶茶底 好飲
2023-05-24 169 views
密甘 (大圍)大圍積福街70號地舖爆茜密廿豬軟骨撈面加温泉蛋 $68 +$10勁多我至愛既芫荽,豬軟骨勁入味,啲軟骨好似啫喱咁淋哂,個汁有啲鹹鹹撈埋面一齊食幾惹味,再另外加左温泉蛋、青瓜、脆豆,口感更加豐富。跟餐珍珠奶茶 $18奶茶用正宗的港式紅茶為基底,又香又濃郁!甜度調整成適合香港人的口味喝起來不會太過於甜膩,又很順口 仲有Q彈的珍珠,讓人一喝就愛上。密廿雞翼(6隻)$38味道有啲似滷水雞翼,滷得入味之餘,雞翼肉質嫩滑、唔韌又唔嚡,令人食唔停口
密甘 (大圍)
大圍積福街70號地舖

爆茜密廿豬軟骨撈面加温泉蛋 $68 +$10

跟餐珍珠奶茶 $18

密廿雞翼(6隻)$38

2023-05-23 149 views
密甘牛肉撈撈$48一向鍾意食粉面嘅我,見到呢度有湯麵、撈麵 唔同嘅選擇就入咗去,但其實入到去再睇真啲個餐牌,啲餸其實萬變不離其宗😅 都只係得五個選擇,只係湯底唔同😂麵底有米線 米粉 薯粉 寬粉 手工麵,但好可惜嗰日去到薯粉冇晒,就叫咗寬粉取代🥹不過意外地入味,而牛肉其實好似吉x家啲和風牛肉飯咁🤣用洋蔥同味琳去煮,不過牛肉偏肥,配菜比想像中多,青瓜同紫菜都會好夾,但加咗橙色嘅豆,就覺得怪怪地,放喺糖心蛋隔離,當我唔小心咬到啲豆碎,嚇親自己以為咬到雞蛋殼🙈明明好似食緊日本牛肉味道,但有加咗一啲中式食物,難怪佢喺OpenRice叫多國菜😅整體來講不過不失,但如果有得揀未必會去,等候時間都比較耐,即使冇乜客人都要等15分鐘以上🥹
密甘牛肉撈撈$48

2023-05-13
$50 (Lunch)
2023-05-20 129 views
一入到去就見到個名好有特色嘅名紅色嘅牌坊易認😍裝潢簡潔新淨餐具有間台式➕日式嘅餐廳 幾特別系類似Food court/學校飯堂 先買之後響嘟嘟~去拎飯餐食 食完自己收拾放托盤&餐具位置超方便 好近大圍火車站呢間選擇特別多👍👍有湯麵 熱撈麵 冷麵 飯都有 配料亦好多選擇超級飽肚滿足😊好足料😋😋老闆娘態度好傾招呼周到📌秘製牛展寬麵+溏心蛋+密甘雞翼+密甘豚肉+密甘牛肉(牛骨湯)鮮檸漬蜜第一次食寬麵 出面少有 原來系類似薯粉😋牛展果然招牌推介👏幾種料擺得滿滿👍📌密甘豬軟骨湯米線+青瓜+蘿蔔(牛骨湯)豬軟骨招牌推介👏珍珠奶茶 建議有得少甜😉👏奶茶味岩岩好😊,珍珠都幾多小棠菜 加嘅係麻油😋好正👍手工芋圓系列📌 椰汁愛玉紅豆珍珠 有熱食嘅選擇💥超級好味😍料超足超級大舊既愛玉凍飯後甜品好正 可以後上 📍大圍積福街70號地舖🏷️密甘 (大圍)#大圍 #美食
一入到去就見到個名好有特色嘅名
紅色嘅牌坊易認😍裝潢簡潔新淨
餐具
有間台式➕日式嘅餐廳
位置超方便 好近大圍火車站
超級飽肚滿足😊好足料😋😋
老闆娘態度好傾招呼周到

鮮檸漬蜜

📌密甘豬軟骨湯米線+青瓜+蘿蔔(牛骨湯)
豬軟骨招牌推介👏
珍珠奶茶
建議有得少甜😉👏奶茶味岩岩好😊,珍珠都幾多

小棠菜
加嘅係麻油😋好正👍

手工芋圓系列
📌 椰汁愛玉紅豆珍珠
有熱食嘅選擇💥超級好味😍料超足超級大舊既愛玉凍
飯後甜品好正 可以後上

📍大圍積福街70號地舖
🏷️密甘 (大圍)

#大圍 #美食

2023-05-20
2023-05-14 118 views
喺大圍食咗碗幾得意嘅麵,牛奶麻辣湯底 😎😎仲可以揀爆茜芫茜堆上!豬軟骨牛奶麻辣湯麵+ 爆茜+ 糖心蛋超多芫荽,勁清新🤤🤤牛奶麻辣湯甜甜地,辣味唔算好突出,配芫荽,非常夾👍🏼糖心蛋蛋白比較柔軟,唔會實的的好食豬軟骨非常推薦,冇乜肥膏,超多軟骨,而且非常入味,補充骨膠原一流🤤🤤飲品方面,除咗罐裝汽水之外,佢哋亦有自家製嘅飲品。揀咗白桃凍頂烏龍茶,桃味突出,甜甜地,但又唔會太過甜,幾清新👍🏼整體嚟講,佢哋嘅湯麵都唔錯除咗自己揀嘅餸之外,仲有啲腐皮,同埋菜脯,令到碗麵口感更加豐富座位算幾寬闊,坐得幾舒服係唔錯嘅選擇
喺大圍食咗碗幾得意嘅麵,
牛奶麻辣湯底 😎😎
仲可以揀爆茜
芫茜堆上!

豬軟骨牛奶麻辣湯麵
+ 爆茜
+ 糖心蛋
超多芫荽,勁清新🤤🤤
牛奶麻辣湯甜甜地,辣味唔算好突出,配芫荽,非常夾👍🏼

糖心蛋
蛋白比較柔軟,唔會實的的
好食

豬軟骨

整體嚟講,佢哋嘅湯麵都唔錯
除咗自己揀嘅餸之外,
仲有啲腐皮,同埋菜脯,
令到碗麵口感更加豐富

座位算幾寬闊,坐得幾舒服
係唔錯嘅選擇
  • 豬軟骨牛奶麻辣湯麵