2023-04-03 71 views
屋企附近開左間餐廳:鋒哥廚房,我同屋企人諗住去試下💁‍♀️佢有個雞煲同任食火鍋餐首先叫咗個椰子雞煲🥥,雞煲超級足料!🐔價錢比想像中抵好多😍,椰子好新鮮完全唔會膩,而且唔會蓋過雞嘅味道,好味👍我地仲叫嘅係飄香沙爹湯底,湯底好濃郁,真係香到流曬口水🤤好惹味!再放入🍖安格斯牛肩脊🐮同黑毛豬肉片碌下,已經好入味!牛既脂肪分佈平均,食落唔會有肥膩嘅感覺,會令人食唔停口,無限追加💖依度仲提供海鮮吧任食🤩,鮑魚扇貝蜆任君選擇!食落一啲都唔腥,味道非常鮮甜,真係好好食🤤最後飲埋生啤任飲🍺屋企人都好滿意,飲得盡興讚不絕口👍👍
2023-03-30 94 views
選擇左公司附近既餐廳試椰子雞煲,來同辛苦左一段時間既同事聚餐,👏🏻首先呢度嘅餐廳職員真係要讚一讚,因為佢哋好貼心㗎,佢哋會走埋嚟問我地覺得啲嘢好唔好食夠唔夠味,幫我地加湯。🤡有兩個湯底,🫦我地揀左椰子雞煲。非常好味,都好足料,而且好新鮮,肉質嫩滑,👅口感回香。質雞腿肉,🍖肥瘦分配幾好,肉質軟中帶點咬口,味道夠鮮。🗣️🍗🐋🐋全部海鮮好食好新鮮,例如鮑魚都好彈牙。青口好大隻,仲有扇貝等等。蟹肉肉質嫩滑,齒頰留香。 🐖🐖黑毛豬肉片放落去個湯底度一陣就拎上來,好快熟,而且肥瘦比例好好。另外有一個飄香沙嗲湯,中意少少辣既朋友可以試下。⏭️⏭️海鮮吧同埋啤酒都可以無限量供應,岩曬我地可以吹水吹成晚,唔怕走光。
2023-03-27 120 views
琴日揸車🚗週圍去兜風, 恍然發現有間隱世餐廳喺元朗馬田, 入面既裝修色彩繽紛, 一入場已經感到好舒泰, 仲係dogs' friendly既店, 可以帶埋我隻乖乖Bobby同枱食飯, 馬上去攞定位後泊好車去即入場!知道係任飲任食既, 就先係叫個麻辣烤魚, 烤魚係沙巴龍躉🐠 , 肉質好軟淋多汁, 外皮有啲趣身好香口;再叫多黑蒜🐷豬骨湯,作為湯底, 去食啲殼類海產蟶子同埋花甲之類放湯食, 味道更勝一籌!👍👍👍👍仲有好多款生啤任我飲, 我隨手揀了一款生啤味道好啱我, 又可😇清下啲油膩, 唔錯既選擇, 以後揸車揾食又可多一選點啦!
2023-03-27 67 views
呢排濕氣比較重,個人成日都覺得好累好懶😂,放假都唔中意做體能活動,所以黎元朗食好野就最適合我喇,👅👅麻辣烤魚火鍋,食完仲可以任食打邊爐啊!😊大食一餐又有嘢飲又可以嘆住冷氣,系最適合我既放假方式。 💯💯麻辣烤魚,沙巴龍躉💯浸在香辣汁的魚肉,非常的入味香濃度,肉質紮實,入口即溶,係我大愛❤️食完烤魚是時候來一淡啤酒解膩!💯任叫海鮮吧💯青口,蟶子系湯度涮一陣就拎上來,肉質都唔會過老,🦐好好味😋非常軟滑又夠汁。💯黑蒜豬骨湯💯味夠濃鬱,非常多料🐷同埋阿姐會及時幫你收走啲唔食嘅嘢,而且海鮮啤酒都系任叫,💕好快D book !

💯麻辣烤魚,沙巴龍躉💯

💯任叫海鮮吧💯

💯黑蒜豬骨湯💯味夠濃鬱,非常多料🐷

2023-03-27 83 views
黎開呢頭,呀媽話想打邊爐,又醒起朋友介紹過呢間既椰子雞好好食,唔好諗喇~!一於黎試下😏星期三平日去食每人都係$288🤭🥥椰子雞煲椰子味非常香濃,除雞外更有一片片椰子肉,非常鮮甜! 雞肉嫩滑,值得一試,好好食🤤 超巨型雞件斬好上枱,雞出名皮薄、油脂少、肉結實,故即使原隻雞落鍋,湯底也不會出現厚厚的雞油,感覺健康。香港人可以說是無海鮮不歡,遇上呢個海鮮吧任食真係不得了❤️‍🔥當中有鮑魚、扇貝、蜆,任食唔嬲,食盡佢🤩鮮到爆,爽yeah!另一個湯底叫咗飄香沙嗲湯,湯底濃郁,而且唔會過分一味死咸!愈是高壓忙碌的日常生活,愈需要無顧忌既歡樂時光,呢度嘅生啤任飲岩曬心水🍻非常盡興,很豐富的一餐!
2023-03-27 54 views
好耐無食過火鍋啦,難得同家姐去元朗玩就入去呢間火鍋店試下🤤🤤坐低即刻睇咗個Menu,好鍾意沙嗲嘅我,即叫左個飄香沙嗲湯,沙嗲香濃又辣辣地😋,配有少少香菜調下味,令到成個湯底都好夾,正😍😍家姐叫左個椰子雞煲試下,個湯清清地又切左好多紅棗,所以湯底都幾甜,啲雞放入去整熟黎食勁入味!👍👍🐂安格斯牛頸脊,一啲都唔難咬,一擺入口啖啖都好有彈性,又唔會癡牙,仲可以無限追加,無得彈!😍😍🐠🦀海鮮仲可以任點:鮑魚,檉子,蜆,仲有好多款又夠新鮮,擺落沙嗲湯到食無得頂!呢間店仲有超過10款啤酒任飲💓💓即刻斟左幾款啤酒試下咩樣,每款都好好飲👍👍呢間餐廳好抵食又有生啤飲,好推介俾各位!

🍴鋒哥廚房🍴仼食雞煲,打邊爐🍲今日經過元朗,突然想食雞煲,同朋友聚一聚,聽講生啤仼飲,岩哂我地啲酒鬼,一個價錢,仲可以有椰子雞,仼食雞煲,海鮮🦞打邊爐🍲雪糕🍦晚市價錢又合理🙆🏻‍♀️#元朗美食#雞煲#hkfoodig#hkfood#鋒哥廚房#生啤仼飲#自己斟酒#色香味俱全#打邊爐#晚餐食咩好❣️椰子🥥椰子🥥椰子加雞🐥椰汁味勁重🍴再配上青檸🍋加蒜粒🧄,沾滿滑嫩既雞肉,有小驚喜🤲🏻肉味吸收晒椰子湯既精華,令肉質更有層次感🥰🐥呢個雞煲真心惹味嫩滑又好食,色香味俱全,食得辣既朋友,可以叫中辣🌶️配料十分豐富,而且雞件都幾多下,雞肉夠哂入味,真係好好食😋最後雞汁,我仲加入烏冬,掛湯既烏冬,更美味佳餚❣️🍲食完雞煲就轉打邊爐,湯底有5款揀,我哋揀左個健康湯底(豬骨湯底)除左海鮮🦞之外~仲有原隻蟹🦀🐷黑毛豬肉片,肥瘦剛剛好,肉質鮮嫩👍🐮安格斯牛頸脊,好有牛味之餘,油花分布平均,食得岀好新鮮🧬都係仼嗌,仼食🎉仲有好多火鍋配料仼您揀,基本上己經好飽👊🏻🍻最後既重頭戲,生啤仼飲,有十款生啤,想點飲,自己斟酒,自己話事🍺岩哂中意飲酒既朋友仔!好抵飲🍺🍨仼食雪糕🍦有我鐘意食既牌子❣️

🍴鋒哥廚房🍴仼食雞煲,打邊爐🍲

❣️椰子🥥椰子🥥椰子加雞🐥椰汁味勁重🍴

🐷黑毛豬肉片,肥瘦剛剛好,肉質鮮嫩👍
🐮安格斯牛頸脊,好有牛味之餘,油花分布平均,食得岀好新鮮🧬
都係仼嗌,仼食🎉
仲有好多火鍋配料仼您揀,基本上己經好飽👊🏻

🍨仼食雪糕🍦有我鐘意食既牌子❣️

2023-03-20 145 views
今日同男友去左位於元朗既鋒哥廚房,見到網上評價幾高,就試一試佢地既烤魚同火鍋💕餐廳紅色為主嘅裝修風格好貼地,俾人一種開胃愉快既感覺🍜以下係叫左既食物:🎉麻辣烤魚-沙巴龍躉配上冬菇粟米配料等。好足料魚好新鮮,食落啖啖肉,十分滋味🎉火鍋湯底揀左黑蒜豬骨湯,好有蒜既香味,湯底夠清,搭配上新鮮嘅豬骨,令到成個湯底更加美味🎉黑毛豬肉片大大碟,肉片厚度適中,肥瘦岩岩好,唔油膩,品質非常好🎉安格斯牛頸脊,肉質柔軟鮮嫩油花密麻,帶有濃濃嘅牛味,撈入火鍋湯香氣四溢👍🎉海鮮吧任食:種類多,有蟶子、扇貝、鮑魚,大大隻,夠新鮮份量充足!特別係隻蟹,好大隻,睇見都流晒口水🤤🍺最後係佢地嘅任飲生啤,生啤有十款,超多!佢仲有部機俾你斟酒任飲,岩晒中意飲酒既人!好抵飲!🤤

2023-03-20 103 views
天寒地凍,當然要圍埋打邊爐!香港人瘋狂愛打邊爐,飯聚打、生日打、團年打,無分四季時節,想滾就滾,新年後我繼續打😹呢間鋒哥好多湯底選擇,令你食指大動!🔹椰子雞煲雞肉質嫩滑又重雞味,而且皮薄少油脂,多吃也不會膩。個湯底夠鮮+上菜本身特別香甜,而 ✔️湯底同✔️ 雞係分開上,水滾後先落雞~所以雞肉完全吸收湯底既精華。 🌝真係好欣賞店家佢地既食物份量一D都唔手軟😎大大舊雞件,新鮮無雪藏味,雞件剛剛熟透,肉質鮮嫩多汁~🔹蟶子同鮑魚,認真生猛海鮮,鮮甜高質,任食嘅情況下,價錢實惠!🔹黑毛豬肉片擺得好靚,薄薄地咁易熟又唔會韌,咁嘅價錢有咁多塊好抵食🤭✌🏻
🔹椰子雞煲
2023-03-20 72 views
我好中意食雞煲😼😻,但系又好中意食海鮮,古五到今日可以一次過滿足曬兩個願望。所以要隆重介紹元朗附近既任食椰子雞煲海鮮火鍋放題,餐牌上面全部食物都好啱我嘅口味。😽😽呢度既雞煲都好夠分量,鐘意食椰子雞既一定要試下雞肉有一定厚度 ,但仍能做到嫩滑口感🫶🏻海鮮全部都好新鮮,而且系任食,有蟹,蜆同埋蟶子😹😸百吃不厭。好正呀!放落去呢個飄香沙嗲湯就最適合,非常惹味,好有特色,又唔會太油膩。👏🏻又有美食又有佳餚,仲有10款啤酒任飲。人生一大樂事,今次吃完很有滿足感,必會再來!😺

2023-03-17 99 views
今日老公帶我落元朗去食飯,佢講咗好耐話朋友食過一間叫鋒哥,係打邊爐嘅幾好食🥴好想帶我入嚟再食多次👻既然我哋開嚟行山,順便成全佢呢個願望!行完山唔想食太濃味,所以我揀咗椰子雞煲🤞🏻湯底好清,煮完之後,湯底唔會話好厚既雞油,整返兩碗飲下湯,滋潤下先雞肉煮到岩岩好,夠哂嫩滑,帶濃濃既椰香👏🏻成個雞件完整放好上碟,鮮嫩無比!講完雞就緊係到其仔打邊爐配料喇另外個湯到喇!成鍋飄香沙嗲湯底真係好震撼 味道好香好濃郁又好惹味,一見到就覺得好濃 再試下飲下佢啖湯,竟然鍾意左, 個湯底愈煲愈濃 就算加左水都唔會覺得淡 打邊爐既料都好新鮮 值得一試!話說佢呢度海鮮任食,但係我最鍾意嘅都係扇貝🫰🏻 encore咗好多次😽😽😽多謝老公帶我入嚟元朗行個靚山、食個正邊爐😽Love you!

2023-03-15 86 views
為左慶賀銷售團隊既飄高業績, 助理提議去元朗鋒哥呢到, 可以烚下烚下任食火鍋, 仲有十款唔同既生啤任飲, 別無他選, 即興就尋日尼度食餐勁既😋😋😋💟 麻辣烤魚既沙巴龍躉做主菜係我既至愛, 啖啖肉好滋味。亦少不了我最中意食既蟹, 好大隻食得好夠癮; 助理要既🧄黑蒜豬骨湯, 黑蒜帶出好濃烈既豬味, 連埋黑毛豬肉片🐽, 食完一碟又要再食一碟好滿足啊💖💖💖✡️ 難得可以有生啤任意痛快去飲, 各樣食物又可任食, 加上美味湯底, 要烚下烚下, 食得好滿足。呢間鋒哥厨房係超值之選.🎖️

2023-03-15 59 views
陪朋友元朗行街咁岩係御庭居見到呢間餐廳- 鋒哥廚房,我地之前都好中意食雞煲呀打下邊爐咁,所以叫左幾碟野食試下🍲🍜椰子雞煲超級足料,啖啖肉,每舊都有椰香味,很嫩滑,好好食呀🍖🍜黑毛豬肉片簡直不容錯過,大大碟,黑毛豬肉質嫩滑,味道鮮美,好鮮嫩,正火鍋湯底🍜飄香沙嗲湯濃郁嘅湯底,集合左香料配料,回味無窮,飲少少令人暖胃,好岩而家既天氣去食🥘🍜佢提供生啤任飲,有10款唔同款既生啤都可以飲,食完雞煲打邊爐飲返杯生啤簡直大🈵️足🍺餐廳環境夠大,裝飾有心思,好有茶記既風味。總之,很推介大家來試下,呢餐正呀🤩🍴🍻
🍜椰子雞煲
超級足料,啖啖肉,每舊都有椰香味,很嫩滑,好好食呀🍖
🍜黑毛豬肉片
簡直不容錯過,大大碟,黑毛豬肉質嫩滑,味道鮮美,好鮮嫩,正
火鍋湯底🍜飄香沙嗲湯
聽說元朗有處任飲任食海鮮放題, 材料新鮮又充足, 服務又佳, 昨天和阿妹一同來試味😋👉🏻一看很多枱客都是以椰子雞煲🐤湯, 見椰子雞件件大大塊的很映眼。我便下單要了(椰子雞煲),再往海鮮放題處自取了鮑魚和帶子吃, 椰子雞湯不但沒有蓋過海產鮮味, 還提鮮到更高層次, 很回味 ~~😻👉🏻仲下單了(飄香沙嗲湯)也不錯, 放置黑毛豬肉片一起吃很匹配, 味道十分夾。再有兩款我們的至愛生啤給我們任飲, 這一次真是不旺此行 ~~😺找天再來試吃其他的肉食及🥬蔬果, 以嘗盡放題滋味👌🏻

找天再來試吃其他的肉食及🥬蔬果, 以嘗盡放題滋味👌🏻
2023-03-09 118 views
🗣️🗣️今次又有重大發現,第一時間上來通知大家!今次呢個椰子雞煲套餐真系好抵,食完雞煲仲可以無限添加海鮮,10款啤酒任飲! 所以真系好推介大家去試下。<椰子雞煲套餐>🐣,湯底入面超級多料,食落椰子香味逼人,層次豐富,飲完覺得好滋潤。✨另外一個湯底飄香沙嗲湯都極有特色,風味十足。<海鮮拼盤>🐠🐡🌟入面有超級大舊既海螺,生猛既蟹同埋好新鮮既青口等等,祿一陣就拎上來,岩岩好。全部海鮮擺得靚靚上枱,呢個推薦大家要試!任食打邊爐真心抵~總括而言值得encore 👍🏻👍🏻衛生做得超級好,fill 野都好快。